Jump to content

atenistas : Αθηναιοι στην πράξη


tik-tak

Recommended Posts

il_fullxfull.1219477532-300x160.jpg

Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις

πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της. Για μας η Αθήνα όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της ως μητροπολιτικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. Αντλούμε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους Αθηναίους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας. Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για μια πολύ καλύτερη Αθήνα πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης. Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

http://www.atenistas.gr/

atenistas_athensville.jpg?w=400&h=562

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

50280_126741500717659_301202_n.jpg

Παραμονή των εκλογών μαζευόμαστε έτσι, απλά κι αυθόρμητα, στην Πλατεία Κοτζιά. Γεμίζουμε την Πλατεία με κεριά, με φως που θα φέρουμε εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες της Αθήνας, γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τη σκοτεινιά που χει σκεπάσει τις ιστορικές γειτονιές.

Και όλα αυτά με μια φωτεινή διάθεση, με χαμόγελα, με μουσικούς που ελπίζουμε να φέρουν τα όργανά τους και να παίξουν, με δικά μας ποτά, αναψυκτικά και ποτήρια. Και σημείωση: πραγματικά χωρίς καμμία διάθεση να πολιτικοποιήσουμε τίποτα.Το μήνυμά μας απευθύνεται σε όποιον εκλεγεί Δήμαρχος για την επόμενη τετραετία: Μην αφήνεις το ιστορικό κέντρο της πόλης να μαραζώσει και να πεθάνει.

Τι κάνουμε;Φέρνουμε στην τσάντα μας όσα περισσότερα κεράκια ρεσώ (τα γνωστά του ικέα, jumbo, τα βρίσκετε σε όλα τα σουπερμάρκετ), σπίρτα/αναπτήρα καθώς και αναψυκτικά, ποτά και ποτηράκια. Μια γιορτή χωρίς αρχή μέση και τέλος, μια συνάντηση Αθηναίων που αγαπούν την πόλη.Aς δείξουμε ότι είμαστε πολλοί, το Σάββατο το βράδυ είναι η στιγμή!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρασκευή βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Αθηναίοι που δεν φοβούνται το σκοτάδι και τις προκαταλήψεις φέρνουν φως, μουσικές και χαμόγελα στην μεγάλη πλατεία.

Έλα κι εσύ, όπως είσαι: με το ποτό σου, το ποδήλατό σου, και τους φίλους σου. Αν δεν φέρεις, θα βρεις εκεί (όλα εκτός από το ποδήλατο).

Ένα μεγάλο αυτοσχέδιο πάρτι: Μουσικοί, φέρτε κιθάρες και κρουστά, ερασιτέχνες φέρτε ό,τι έχετε: μαράκες, ντέφι, τριγωνάκια, καραμούζες. Οι υπόλοιποι σφυρίχτρες να ξεσηκώσουμε την πόλη.

Κι όλοι μαζί κατηφορίζουμε με κέφι στους σκοτεινούς δρόμους κάτω από την Ομόνοια σε μια αληθινή κινητή γιορτή για την Αθήνα.

post-386-044113000 1289334581_thumb.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

50313_163889130315266_2484066_n.jpg

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 - Τόπος συνάντησης Πλατεία Κοραή στις 8μμ

Αθήνα μια πόλη σε Ανθρωπιστική Κρίση

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με τους atenistas διοργανώνουν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους για τα παιδιά που βιώνουν την οικονομική κρίση.

Αυτή τη φορά το Δέντρο μας θα δημιουργηθεί από κουτιά Γάλα που θα θα φέρουμε όλοι μαζί μας. Για κάποια παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα ένα κουτί γάλα είναι το καλύτερο δώρο.!!! Στόχος μας αυτές τις μέρες κανένα παιδί χωρίς ένα ζεστό ποτήρι Γάλα

Ένα μεγάλο αυτοσχέδιο πάρτι: Μουσικοί, φέρτε κιθάρες και κρουστά, ερασιτέχνες φέρτε ό,τι έχετε: μαράκες, ντέφι, τριγωνάκια, καραμούζες. Οι υπόλοιποι σφυρίχτρες να ξεσηκώσουμε την πόλη.

Και φυσικά κεριά: τα γνωστά μικρά ρεσώ, να κάνουμε την Κοραή ακόμα πιο όμορφη.

Γιατροί του Κόσμου 20 Χρόνια Δράσης - όπου υπάρχουν άνθρωποι

http://www.mdmgreece.gr/

http://www.atenistas.gr/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

kapoioi.png

Άνοιξε την ντουλάπα σου και φέρε ότι δεν χρειάζεσαι τo Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 12.00 στην πλατεία Κοτζιά.Εκεί θα μαζέψουμε sleeping bag, κουβέρτες, γάντια, κάλτσες, σκουφιά, κασκόλ, αδιάβροχα, νιτσεράδες, οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο και πρακτικό.

Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να ‘ναι καθαρά και σιδερωμένα.

Ότι συγκεντρωθεί, η ομάδα Atenistas.Care θα το δώσει σε ανθρώπους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη (αστέγους, άπορες οικογένειες) στην πόλη μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.