Jump to content

Διευθυντής με πλαστά πιστοποιητικά στο Ιπποκράτειο


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

aimatologiko_ippokrateio_maketo_mesa.jpg

Μια σοβαρή, μακρόχρονη, ενδοϋπηρεσιακή καταγγελία ταλανίζει το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, με «φόντο» παράνομους διορισμούς, παραβάσεις καθήκοντος και παραλείψεις που έχουν οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο ασθενούς! Η νέα διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει σχετικά Ένορκη Διοικητική Εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το θέμα έχει προκύψει χάρη στον Αναπληρωτή Διευθυντή Αιμοδοσίας Ιωάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος έχει ξεκινήσει μακρόχρονο αγώνα εναντίον διοικητικών αποφάσεων που αφορούν αρχικά την κρίση και τον διορισμό του Διευθυντή του Κέντρου Αιμοδοσίας Γεώργιου Θεοδοσιάδη, και επεκτείνονται σε πράξεις και παραλείψεις του τελευταίου που εκθέτουν τόσο τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου όσο και τη δημόσια υγεία!

1.jpg

Η υπόθεση ξεκινάει το 2007, οπότε και διορίζεται διευθυντής αιμοδοσίας στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ο Γ. Θεοδοσιάδης, απόφαση η οποία, σύμφωνα με την καταγγελία του Ιωάννη Γεωργόπουλου, ήταν παράνομη: Τα δύο πιστοποιητικά που κατατέθηκαν στην κρίση για τη θέση του διευθυντή αιμοδοσίας, και που αφορούν την προϋπηρεσία και τις γνώσεις του Γ. Θεοδοσιάδη, αλλά και το νομότυπο της πρωτοκόλλησής τους όπως απαιτείται σε όλα τα δημόσια έγγραφα, κρίνονται σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ως πλαστά!

5.jpg

«Το υπουργείο Υγείας παρά την οδηγία να μην διορίζονται γιατροί εάν η προκήρυξη δεν είναι σύμφωνη με τον οργανισμό του νοσοκομείου, δεν προβαίνει σε έλεγχο νομιμότητας και διορίζει κανονικά τον κύριο Θεοδοσιάδη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές», επισημαίνει ο Ι. Γεωργόπουλος. Από τότε ο αναπληρωτής διευθυντής ξεκινάει έναν πραγματικό αγώνα: ζητάει τα στοιχεία και τον έλεγχο της νομιμότητας του διορισμού (που περιλαμβάνει και τον επανέλεγχο των τυπικών προσόντων του Γ. Θεοδοσιάδη), η διοίκηση του νοσοκομείου όμως επί σειρά μηνών δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις.

2.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

3.jpg

4.jpg

Ο Ι. Γεωργόπουλος επιμένει και προσκομίζει εισαγγελική εντολή όπου ζητά να του δοθούν τα στοιχεία –ο τότε διοικητής την παραπέμπει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπου η καθυστέρηση είναι… εξασφαλισμένη.

«Απηύθυνα έγγραφο και προς τους γιατρούς της Αιμοδοσίας θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους, διότι κινδυνεύουν ασθενείς! Σε συνδυασμό και με τις συνεχείς αρνήσεις να μου προσκομίσουν τα έγγραφα που ζητάω, γίνεται φανερό ότι Διοικητής και Υποδιοικητής καλύπτουν πλήρως τις παρανομίες του κ. Θεοδοσιάδη και ουδεμία ποινή του επιβάλλουν», σχολιάζει σχετικά. Μεταξύ αυτών και τα στοιχεία που προσκόμισε με απόρρητο έγγραφο σχετικά με τις ευθύνες που προκύπτουν για τον θάνατο ασθενούς!

6.jpg

Επιπλέον ο Αναπληρωτής Διευθυντής καταγγέλλει και παράβαση καθήκοντος του Γ. Θεοδοσιάδη, σε περίπτωση άρνησης του τελευταίου να πραγματοποιήσει πλασμαφαίρεση σε ασθενή.

7.jpg

Ως συνέπεια όλων αυτών, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, άρρωστοι μεταγγίσθηκαν με λανθασμένο τρόπο και έτσι προέκυψε θάνατος ασθενούς αλλά και διάσωση την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή άλλου ασθενούς μετά από παρέμβαση γιατρού!

Οι καταγγελίες στην κρίση της δικαιοσύνης

Οι διαρκείς καταγγελίες του Ι. Γεωργόπουλου τελικά φέρνουν αποτέλεσμα και στις 17/6/2009 διατάσσεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Το αντικείμενο της αφορά:

Πρακτικές επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Αιμοδοσίας οι οποίες απέβησαν βλαπτικές σε ασθενή ο οποίος απεβίωσε.

Άρνηση του Γ. Θεοδοσιάδη να πραγματοποιήσει πλασμαφαίρεση σε ασθενή, ο οποίος ήταν αδιάγνωστος με βαριά νευρολογική συμπτωματολογία και συνεχή επιδείνωση.

Τα χαρακτηριζόμενα ως ψευδή και πλαστά πιστοποιητικά που ελήφθησαν υπόψη στην εξέλιξη του Γ. Θεοδοσιάδη και βοήθησαν στην τελική του κρίση για Διευθυντής Αιμοδοσίας.

Και στις τρεις περιπτώσεις το πόρισμα της ΕΔΕ δεν αποβαίνει αρνητικό ή καταδικαστικό για τον καταγγελλόμενο, τα αποτελέσματα αυτά όμως δεν κρίνονται επαρκή και για αυτό δεν εγκρίνονται από το ΔΣ του νοσοκομείου, γεγονός που καθιστά τα πορίσματα της διαδικασίας ανίσχυρα! Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Γ. Θεοδοσιάδη ο οποίος αρνούμενος να σχολιάσει οτιδήποτε, μας παρέπεμψε στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ΕΔΕ.

Πλέον η διοίκηση έχει διατάξει καινούργια ΕΔΕ, όπου θα μπαίνουν εκ νέου στο μικροσκόπιο οι τυχόν πράξεις και παραλείψεις τόσο της προηγούμενης διοίκησης όσο και του συγκεκριμένου γιατρού, με γνώμονα και τις συνέπειες που αυτές επέφεραν.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=191845&cid=4

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 8 months later...

Πάνω σε διευθυντές με πλαστά πτυχία, πλαστά πιστοποιητικά γνώσης νέων τεχνολογιών και διευθυντές σε "ανύπαρκτα" σχολεία έπεσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κατά τη διαδικασία κρίσης των υποψήφιων για τις θέσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων των σχολείων της χώρας.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας όλων των αιτήσεων που κατατέθηκαν και, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", στέλνει άμεσα στον εισαγγελέα όλες εκείνες, στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις για τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας κατά τον έλεγχο των αιτήσεων βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλες παρατυπίες και οι ακόλουθες:

* Υποψήφιου διευθυντή που κατέθεσε πλαστό πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

* Υποψήφιου διευθυντή στην περιοχή της Δ΄Αθήνας στα χαρτιά του οποίου είχε πλαστογραφηθεί τίτλος πιστοποίησης γνώσης νέων τεχνολογιών, αφού είχε αφαιρεθεί το όνομα του πραγματικού κατόχου του πτυχίου και είχε προστεθεί το δικό του

* Υποψήφιου που ήδη είχε "διορισθεί" πλασματικά στο παρελθόν ως διευθυντής σε σχολείο το οποίο ...δεν υπήρχε, για να μετρηθούν τα μόρια που κέρδιζε στο βιογραφικό του. Το ανύπαρκτο σχολείο στην πραγματικότητα ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά την πρόσληψη του

* Υποψήφιου σχολικού συμβούλου στην περιοχή της Αττικής που ήδη υπηρετούσε στην θέση αυτή τα προηγούμενα χρόνια παράτυπα, καθώς προερχόταν από τη ιδιωτική εκπαίδευση (ο νόμος δεν το επιτρέπει).

Η διαδικασία των κρίσεων των νέων διευθυντών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Ιουλίου, ώστε τα "νέα πρόσωπα" της εκπαίδευσης να αναλάβουν υπηρεσία την 1η Αυγούστου.

Οι κρίσεις των σχολικών συμβούλων αντίθετα, θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο. Άλλωστε, με δεδομένες τις νέες υπέρ-εξουσίες που δίνει ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας στους διευθυντές των σχολείων, η διαδικασία επιλογής τους αλλάζει εφέτος συνολικά.

Ο υποψήφιος για την πρόσληψη σε θέση διευθυντή, στη διάρκεια της συνέντευξής του, πρέπει πλέον να δώσει "εξετάσεις" και να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν θέματα της καθημερινότητας και καταστάσεις κρίσης σε ένα σχολείο, στα οποία και πρέπει να απαντήσει πως θα τα αντιμετώπιζε.

http://news247.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάνω σε διευθυντές με πλαστά πτυχία, πλαστά πιστοποιητικά γνώσης νέων τεχνολογιών και διευθυντές σε "ανύπαρκτα" σχολεία έπεσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κατά τη διαδικασία κρίσης των υποψήφιων για τις θέσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων των σχολείων της χώρας.

Δηλαδή έφυγε ο Κος Θεοδωρίδης και ήρθε για να μείνει ένα άτομο το οποίο προφανώς ούτε καταλαβαίνει καθόλου τι δημοσιεύει και που, ενοχλώντας παράλληλα όποιες συζητήσεις πετύχει;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το παρέθεσα για να δείξω πως η βιομηχανία πλαστών πτυχίων για διορισμό στο Δημόσιο Τομέα ανθεί στην Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους, όχι μόνο στην Ιατρική!

Και μετά κοροϊδεύουμε τους πτυχιούχους από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία...

Στα ίδια τριτοκοσμικά επίπεδα βρίσκονται οι Σχολές μας στην Ελλάδα, όσο αφορά τη διαφθορά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το παρέθεσα για να δείξω πως η βιομηχανία πλαστών πτυχίων για διορισμό στο Δημόσιο Τομέα ανθεί στην Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους, όχι μόνο στην Ιατρική!

Και μετά κοροϊδεύουμε τους πτυχιούχους από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία...

Στα ίδια τριτοκοσμικά επίπεδα βρίσκονται οι Σχολές μας στην Ελλάδα, όσο αφορά τη διαφθορά!

Σιγά τα ωά!!

Bachelor's in B.S. - 10 Fake Degree Disasters

With the amount of time and money it takes to earn a college degree, it's often tempting to just say "screw it" and buy your credentials from a diploma mill. Although there are hundreds of fake universities online that allow you to purchase degrees, it's pretty easy nowadays to get busted and it's not worth the risk or the shame in getting caught. Just ask the following 10 people who got exposed for having fake degrees and paid the price (well, 9 of them did, anyway).

10.) Legal Consultant Becomes Defendant Thanks to Fake Credentials

Richard Gottfried, a self-proclaimed "sentencing expert," consulted for multiple criminal defense lawyers in Center City, Philadelphia and milked the city courts out of nearly $400,000 before his credentials were questioned and ultimately debunked. If you want to go from consultant to defendant in the blink of an eye, just order a fake law degree from a diploma mill and claim you've got a state psychologist license.

Jang Mi-hee

9.) Jang Mi-hee Confesses to Being a Jang-Mi-liar

Korean movie star Jang Mi-hee, who later became a theater and visual arts professor at Myongji College, confessed that she lied about her educational background and never graduated from her purported alma mater Hawthorne University (which, incidentally, turned out to be an unaccredited university). In a country that places such emphasis on education, it's especially embarrassing to be a celebrity professor with bogus credentials.

Barry McSweeney

8.) Ireland's Government Science Advisor's College Degree is a Load of Blarney

Barry McSweeney enjoyed the distinction of the first Chief Science Advisor to the Government of Ireland. Unfortunately, his title was short-lived and the scientist was forced to resign after the Irish Independent dug around and discovered that his PhD had been obtained from an unaccredited institution. Apparently it looks suspicious when you claim to have obtained a PhD after only 12 months of study (unless you're Doogie Howser, that is).

7.) Georgia Teachers Have Fake Degrees on Their Minds

Nearly a dozen teachers, counselors and principals in Georgia got investigated for purchasing fake advanced degrees from an unaccredited online university in Liberia that grants master's and doctorate degrees based on "life experience"…and about $1,500, of course. The fake degrees boosted the educators' salaries by thousands of dollars, which proved to be a nice but short-lived perk of buying life experience.

California Firemen

6.) California Firemen are Liar Liars, Forced to Put out Own Pants Fires

16 Sacramento County firefighters landed in hot water when the raises they were granted were earned via a diploma mill. The firefighters received about $50,000 in "education wage incentive raises" for earning degrees from three online universities that aren't properly accredited. Since California has no rules governing postsecondary education institutions, the firemen probably figured they'd be in the clear. Unfortunately for them, The Sacramento Bee smelled smoke and discovered a five-alarm fire.

Ali Kordan

5.) Iranian Interior Minister's Oxford Degree Ox-forged

Ali Kordan, the Interior Minister of Iran, learned the hard way that a fake honorary degree from Oxford University isn't enough to stay in Parliament's good graces. Although Kordan maintained that he was duped by a fake Oxford affiliate office in Tehran, he was impeached in 2008 and got the boot.

Leonard Maltin

4.) Football Coach Goes from the Fightin' Irish to Fightin' Fake Degree Allegations

In 2001 George O'Leary resigned as the Notre Dame football coach five days into his coaching gig after confessing that he lied about both his athletic and academic credentials. Not only did O'Leary make bogus claims about having played college football for three years, he also asserted that he had a master's degree in education from NYU. Both lies were caught by doing a simple background check which ended up sending the short-lived football coach packing.

Department of Homeland Security

3.) Laura Callahan Secures Our Nation's Homeland but Not Her College Education

Former senior director at the U.S. Department of Homeland Security Laura Callahan was under investigation for obtaining fake Bachelor's, master's and doctorate degrees in computer science from Hamilton University, a now-defunct diploma mill. Her fake credentials led to an 11-month investigation that uncovered multiple fake degrees held by numerous federal officials. Although Callahan did have a legit associate's degree, she resigned from her position.

Dongguk University

2.) South Korean University Sues Over Fact Check Fail at Yale

In March 2008 Dongguk University in South Korea sued Yale University for $50 million and claiming that the ivy league college "publicly humiliated and deeply shamed" them. Dongguk hired an art history professor whose Yale degree arose questions of authenticity. When the university asked Yale to verify her credentials, they received a fax confirming her degree as being legit, but when they checked a second time, Yale had no record to confirm the professor's claim. Dongguk alleged that the mistake on Yale's part has led to embarrassment, a tarnished reputation, and a decline in donations and applications.

L. Ron Hubbard

1.) L. Ron Hubbard Makes up an Entire Religion and a College

Not only has science fiction writer L. Ron Hubbard made up a religion, he also fabricated his own PhD. A group of British diplomats who were investigating the…eccentric author's qualifications discovered that he awarded himself a PhD from a "sham diploma mill" that he acquired. Hubbard purchased space somewhere in Los Angeles and registered it as Sequoia University, then promptly awarded himself a doctorate from his newly established institution. He makes the other 9 people on this list look like amateurs because not only was he the only person who made up an entire college, he raked in over $200 million thanks to his, er, active imagination.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.