Jump to content

EΦΟΔΟΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΟΠΑΔΩΝ


V for Vendetta

Recommended Posts

EΦΟΔΟΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΟΠΑΔΩΝ

«Πολεμικά» ευρήματα αλλά και... ερωτηματικά

Αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών - της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου - και βρήκαν μπόλικα πολεμοφόδια. Με τρία χρόνια καθυστέρηση (μετά από τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου στην Παιανία) αστυνομικοί επανέλαβαν τις εφόδους και ... γεμάτοι έκπληξη παρουσίασαν τα ευρήματα.

Μεταξύ άλλων, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, μπιτόνια με βενζίνη, μαχαίρια, φωτοβολίδες απλές αλλά και πιστολιού, καπνογόνα, ρόπαλα, βαριοπούλες, μαδέρια ακόμα και ναρκωτικά. Μόνο στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, στον Αγιο Δημήτριο, δεν βρέθηκε τίποτα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε έξι συλλήψεις, ατόμων ηλικίας 21, 25, 26, 30, 31, και 32 ετών από τους συνδέσμους των Αγίων Αναργύρων (ΑΕΚ) και της Ν. Σμύρνης (Πανιωνίου) ενώ άλλοι δύο κατηγορούνται για σωρεία παραβάσεων. Ο αθλητικός Εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου, τους άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση των νόμων «περί κατοχής εκρηκτικών υλών», «περί όπλων», «περί αθλητισμού», «περί ναρκωτικών» και «παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία» το οποίο είναι κακούργημα. Οι συλληφθέντες σήμερα θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Οι «ανακαλύψεις» επιβεβαιώνουν ότι αν οι αρχές θέλουν, αντί να τις εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως, μπορούν να αντιμετωπίσουν παράνομες πράξεις. Χωρίς τη δημιουργία συνεχώς νέων κατασταλτικών μηχανισμών και σχετικών νόμων. Είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής και βούλησης. Ταυτόχρονα δημιουργούνται ερωτηματικά για το λόγο που ως τώρα δεν το έκαναν.

Ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, ανέφερε πως θα ενημερωθούν οι διοικούντες των ΠΑΕ, στους συνδέσμους οπαδών των οποίων βρέθηκαν τα «σύνεργα των γηπέδων» και πως σύμφωνα με τον Νόμο οι σύνδεσμοι αυτοί θα κλείσουν. Δηλαδή θα ενημερωθούν οι ηθικοί αυτουργοί (λες και δεν ξέρουν).

Οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοπαράγοντες και οι υπάλληλοί τους που έχουν στα χέρια τους τις ομάδες - εταιρείες, αυτοί που εξέθρεψαν και (πολυεπίπεδα) στηρίζουν τους «οργανωμένους στρατούς», τους χρησιμοποίησαν σαν πολιορκητικό κριό. Αυτοί που εξάρουν τον «υπέροχο λαό», με δημόσιες τοποθετήσεις τον καλούν να υπερασπιστεί τα «ιερά και όσια» που επιβουλεύονται οι εχθροί. Αυτοί που - εκτός των άλλων - στέλνουν δικηγόρους να τους υπερασπιστούν.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.