Jump to content

Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή Εγκρίσεων Συνεδρίων του ΕΟΦ


Recommended Posts

Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εγκρίσεων Συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων, συγκροτήθηκε στον ΕΟΦ με απόφαση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και καθηγητή Γιάννη Τούντα.

Σκοπός της επιτροπής είναι η έγκριση συνεδρίων, σεμιναρίων και παρόμοιων εκδηλώσεων που επιχορηγούνται από φαρμακευτικές επιχειρήσεις και άλλες επιχειρήσεις προϊόντων αρμοδιότητας του ΕΟΦ.

Τα μέλη της Επιτροπής Εγκρίσεων Συνεδρίων

Η επιτροπή αποτελείται από τους

1. Αντωνίου Α., Ακτινολόγος, Αν. Καθηγητής Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

2. Θηραίος Λ., Γενικός Ιατρός, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, Κέντρο Υγείας Βάρης.

3. Κομιτόπουλος Ν., Παθολόγος, Δ /ντής ΕΣΥ Νοσοκ. Αγία ΄Ολγα.

4. Κωλέτση – Κουνάρη Χ., Αν. Καθηγήτρια, Δ/ντρια Εργαστηρίου Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής, Οδοντιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

5. Μαρουδιάς Ν., Χειρουργός ΩΡΛ., Δ/ντής ΕΣΥ, Εκπρόσωπος ΚΕΣΥ.

6. Πισσιώτης Χρ., Χειρουργός, Εκπρόσωπος ΠΙΣ.

7. Πουλή Νικ., Αν. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Χημείας, ΕΚΠΑ.

8. Σύψας Ν., Επικ. Καθηγητής Εργαστηρίου Παθολογικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

9. Χατζημανώλης Ι., Ψυχίατρος, Αν.Καθηγητής Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

Πρόεδρος ορίσθηκε ο κος Ν. Κομιτόπουλος και Γραμματέας της παραπάνω επιτροπής ορίζεται η κα Ελένη Σωτηροπούλου, υπάλληλος ΕΟΦ.

www.healthview.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

περισσοτερα σχετικα με αυτη την επιτροπη apo to healthview

Με την έγκριση του ΕΟΦ θα χρηματοδοτούνται τα ιατρικά συνέδρια από τις φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) ορίζει ένα νέο πλαίσιο για τη διοργάνωση των συνεδρίων.

Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, στα έξοδα προώθησης των φαρμακευτικών εταιρειών περιλαμβάνονται οι χορηγίες για την οργάνωση εκδηλώσεων από επιστημονικούς φορείς.

Στα έξοδα προώθησης περιλαμβάνονται επίσης τα έξοδα οργάνωσης των εκδηλώσεων (ενοικίαση χώρου, συνεδριακό υλικό, οπτικοακουστικός εξοπλισμός, φιλοξενία οργανωτών και προσκεκλημένων, εστίαση συμμετεχόντων).

Δεν θεωρούνται έξοδα προώθησης η κάλυψη των εξόδων μετάβασης και συμμετοχής των επαγγελματιών υγείας στις επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα μέτρα

Τα 12 μέτρα του ΕΟΦ,όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο που εξέδωσε είναι τα εξής:

  1. Συγκροτείται στον ΕΟΦ 9μελής Ειδική Επιστημονική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΚΕΣΥ (από την Επιτροπή Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ) και του ΠΙΣ (που έχει την ευθύνη χορήγησης μορίων Σ.Ι.Ε.), καθώς και επτά γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας που ορίζει ο ΕΟΦ, η οποία θα αξιολογεί τα αιτήματα για τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων. Σε συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΦ, η οποία θα ελέγχει το οργανωτικό και οικονομικό τους περιεχόμενο, θα εισηγείται προς τη Διοίκηση του ΕΟΦ την έγκριση ή την απόρριψη των σχετικών αιτήσεων.
  2. Όλοι οι δικαιούχοι φορείς που ενδιαφέρονται να οργανώσουν συνέδρια θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημά τους στον ΕΟΦ, τους μήνες Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Μάιο, καταθέτοντας: Εάν πρόκειται για κύκλο εκδηλώσεων εντός 12μηνου, υποβάλλεται μία αίτηση για το σύνολο τους.
  3. Ο ΕΟΦ κάθε Οκτώβριο, Φεβρουάριο και Ιούνιο, θα ανακοινώνει και θα δημοσιοποιεί τις εγκρίσεις εκδηλώσεων για τους προσεχείς 12 μήνες για ελληνικές και μέχρι την προσεχή 5ετία για διεθνείς εκδηλώσεις.
  4. Μετά το πέρας της επιστημονικής εκδήλωσης και εντός τεσσάρων μηνών, ο φορέας διοργάνωσης υποβάλλει στον ΕΟΦ το τελικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, τον οικονομικό απολογισμό της εκδήλωσης, τα έντυπα δήλωσης συμφερόντων των ομιλητών, ελλήνων ή ξένων και των ομιλητών που αμείβονται, την ονομαστική κατάσταση χορηγών και το ύψος χορηγιών, τον αριθμό των συμμετεχόντων, όπως προκύπτει από τις εγγραφές που έγιναν, καθώς και αντίγραφα των παραστατικών των δαπανών. Στο τέλος κάθε έτους ο ΕΟΦ θα δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα του τον τίτλο της εκδήλωσης, τον επιστημονικό φορέα οργάνωσης και το ύψος με την πηγή των χορηγιών.
  5. Για την οργάνωση στο εξωτερικό εκδηλώσεων ελληνικών επιστημονικών φορέων ή διεθνών φορέων με έδρα την Ελλάδα, θα παρέχεται από τον ΕΟΦ έγκριση μόνο εφόσον συντρέχουν σοβαροί επιστημονικοί λόγοι (π.χ. διεθνείς υποχρεώσεις) και εφόσον υπάρχει συνδιοργανωτής /τες της αλλοδαπής οι οποίοι συμμετέχουν, σε ποσοστό τουλάχιστον 50% στα έξοδα, εξαιρουμένων των εξόδων μετάβασης και διαμονής των ελλήνων επιστημόνων.
  6. Οι χορηγίες κατατίθενται σε λογαριασμό που διατηρεί ο δικαιούχος επιστημονικός φορέας που αναφέρεται στο Α των ορισμών ή στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων ΄Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΚΕΑ) των οικείων Υ.ΠΕ., εάν πρόκειται για κλινικές ή εργαστήρια κρατικών νοσοκομείων, ή στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας των Πανεπιστημίων (ΕΛΚΕ), εάν πρόκειται για Πανεπιστήμια και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με την έκδοση των σχετικών παραστατικών προς τον χορηγό. Σε περίπτωση που ο επιστημονικός φορέας διοργάνωσης δεν διαθέτει επάρκεια ή από τη φύση του νομικού του προσώπου δεν μπορεί να προβεί σε έκδοση σχετικού παραστατικού, αυτός δύναται στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφει με τον ανάδοχο PCO (Εταιρεία Οργάνωσης Συνεδρίων), ο οποίος πρέπει να αναφέρεται ρητά στην έγκριση του ΕΟΦ, να αναθέτει στον PCO την είσπραξη των χορηγιών, την τιμολόγηση προς τους χορηγούς και την εν γένει οικονομική διαχείριση του συνεδρίου, καθώς και την έκδοση των σχετικών φορολογικών παραστατικών προς τις εταιρείες χορηγούς. Ο ανάδοχος PCO υποχρεούται μετά το πέρας της εκδήλωσης να προβεί σε εκκαθάριση και απολογισμό και να αποδώσει το τυχόν πλεόνασμα στους υπεύθυνους επιστημονικούς φορείς.
  7. Επιτρέπεται η κάλυψη από φαρμακευτικές και λοιπές εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, των εξόδων φιλοξενίας ιατρών ή άλλων επαγγελματιών υγείας που συμμετέχουν σε επιστημονικές εκδηλώσεις, ύστερα από έγκριση του ΕΟΦ. Για την έγκριση συμμετοχής γιατρών στις επιστημονικές αυτές εκδηλώσεις στο εξωτερικό, οι εταιρείες χορηγοί καταθέτουν στον ΕΟΦ τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συνέδριο, αναφέροντας το κόστος συμμετοχής τους ανά σύνεδρο και την ειδικότητά τους, και απολογιστικά καταθέτουν κατάσταση με τα ονόματα όσων συμμετείχαν, αναφέροντας το τελικό κόστος συμμετοχής τους ανά σύνεδρο και την ειδικότητα τους. Για τη συμμετοχή σε επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, οι εταιρείες χορηγοί καταθέτουν στον ΕΟΦ, απολογιστικά και εντός 2 μηνών από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, κατάσταση με τα ονόματα και την ειδικότητα των φιλοξενούμενων και το τελικό κόστος συμμετοχής τους ανά σύνεδρο. Τα έξοδα φιλοξενίας περιλαμβάνουν αποκλειστικά τα έξοδα για την εγγραφή συμμετοχής στην αντίστοιχη εκδήλωση, για τη διαμονή και διατροφή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και για τη μετακίνηση από τον τόπο άσκησης του επαγγέλματος μέχρι τον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης και πρέπει να είναι εύλογα τόσο ως προς το επίπεδο, όσο και ως προς το κόστος τους, σε σχέση με τις τιμές αγοράς και σε σχέση με τον κύριο επιστημονικό στόχο της εκδήλωσης. Ο ΕΟΦ θα θέτει τα όρια, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εταιρειών - χορηγών, στα έξοδα συμμετοχής και στον αριθμό εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που θα μπορεί να χορηγεί κάθε εταιρεία για κάθε επαγγελματία υγείας ανά έτος.
  8. Επιτρέπεται η καταβολή τιμητικής αμοιβής (honorarium) από φαρμακευτικές και λοιπές ως άνω εταιρείες, στους προσκεκλημένους ομιλητές ή προεδρεύοντες συνεδριάσεων των επιστημονικών εκδηλώσεων τύπου Α, με την υποχρέωση ενημέρωσης του ΕΟΦ από τους οργανωτές της εκδήλωσης του ονοματεπώνυμου, της ειδικότητας, του επαγγελματικού φορέα και του ύψους τιμητικής αμοιβής για κάθε ομιλητή. Σε περίπτωση που δεν καταβάλλεται τιμητική αμοιβή στους ομιλητές, αυτό πρέπει να αναφέρεται ρητά στον οικονομικό απολογισμό. Εάν ο ομιλητής είναι Ιατρός του ΕΣΥ ή Πανεπιστημιακός, η τυχόν τιμητική αμοιβή κατατίθεται στον ΕΛΚΕΑ ή τον ΕΛΚΕ αντίστοιχα, οι οποίοι την αποδίδουν στον δικαιούχο μετά τις κατά περίπτωση παρακρατήσεις, και στο τέλος τους έτους εκδίδουν σχετική βεβαίωση αποδοχών για φορολογική χρήση του αμειβόμενου. Οι ιατροί και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας που λαμβάνουν τιμητικές αμοιβές για ομιλία οφείλουν να το αναφέρουν σε σχετική δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων (conflict of interest) στην Οργανωτική Επιτροπή της κάθε εκδήλωσης, καθώς και για διάστημα δύο ετών α) στην αρχή της ομιλίας τους και β) σε κάθε επόμενη δημοσίευση τους, που ενδεχομένως σχετίζεται με τα προϊόντα της εταιρείας, σε ελληνικά ή διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
  9. Ο ΕΟΦ δύναται να πραγματοποιεί ελέγχους κατά τη διάρκεια των συνεδρίων ή των εκδηλώσεων δια των οργάνων του ή σε συνεργασία με τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται μη τήρηση των εγκεκριμένων, δεν θα δίνεται έγκριση στον υπεύθυνο φορέα για μελλοντικές εκδηλώσεις για διάστημα 2 ετών. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις διαπίστωσης σοβαρής υπέρβασης (άνω του 25%) του απολογισμού από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά. Στις περιπτώσεις αυτές μπορούν να υποβάλλονται ενστάσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.
  10. Ημερίδες ή επιστημονικές εκδηλώσεις (όχι συνέδρια) που οργανώνονται από τμήματα του ΕΣΥ ή Πανεπιστημιακών Σχολών θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ελεύθερη συμμετοχή και να πραγματοποιούνται εντός των νομαρχιακών ορίων της έδρας τους.
  11. Για κάθε αίτηση που κατατίθεται στον ΕΟΦ θα καταβάλλεται παράβολο, το ύψος του οποίου θα καθορισθεί ανάλογα με τον τύπο της εκδήλωσης και σύμφωνα με υπό θέσπιση νομοθετική ρύθμιση. Δεν χρειάζεται να κατατίθεται παράβολο για αίτηση που αφορά μόνο σε έξοδα φιλοξενίας.
  12. Για μια σειρά θεμάτων που δεν διευκρινίζονται στην παρούσα εγκύκλιο, θα αποφασίζει η διοίκηση του ΕΟΦ ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής του άρθρου 1 της παρούσης και της αρμόδιας διεύθυνσης του Οργανισμού.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

Μαμαλάκη τράβα μαγείρεψε, απουσίαζες μεγάλο διάστημα από το forum κι έχεις μείνει πίσω στην ενημέρωση :P

Δες ΕΔΩ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.