Jump to content

Ερώτηση για τα συγγράμματα και τον εύδοξο


bubblas

Recommended Posts

Το ξέρω ότι έχω γράψει πολλά αλλά για όποιον βαριέται, μπορεί να διαβάσει μόνο τα υπογραμμισμένα γράμματα στο τέλος.

Μήπως μπορεί να μου πει κανείς πόσα μαθήματα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου ή πώς υπολογίζονται?

Ρωτάω γιατί διάβασα το εξής και δεν κατάλαβα τίποτα:

"Όσα Τμήματα των ανωτέρω ιδρυμάτων χρησιμοποιούν το σύστημα ECTS μονάδων, όπου για την λήψη του πτυχίου απαιτούνται 240 ECTS μονάδες, προκειμένου να υπολογιστεί ο ενδεικτικός αριθμός μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, στον αριθμό των υποχρεωτικών μαθημάτων του προγράμματος σπουδών θα πρέπει να προστεθεί το πηλίκο του αριθμού των ECTS μονάδων που υπολείπονται μέχρι τις 240 δια το μέσο όρο του αριθμού ECTS μονάδων των μαθημάτων επιλογής του προγράμματος σπουδών" (ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ / Αρ. Φύλλου 957 / 30 Ιουνίου 2010)-μάλλον αναφέρεται σε τμήματα με 4 χρόνια σπουδών.

Και θέλω να καταλήξω σ' αυτό:

"Όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές και σπουδαστές των Πανεπιστημίων, Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. δικαιούνται να επιλέξουν και να προμηθευτούν δωρεάν αριθμό διδακτικών συγγραμμάτων ίσο με τον συνολικό αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου" (ο 4ος όρος του Εύδοξου)

Και μετά λέει:

"Εάν προπτυχιακοί φοιτητές ή σπουδαστές επιλέξουν περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, το δικαίωμα επιλογής και

δωρεάν προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων δεν επεκτείνεται και στα επιπλέον μαθήματα που αυτοί επέλεξαν και εξετάστηκαν, ακόμη και αν αυτά υπολογίζονται για

τη λήψη του πτυχίου".

Με λίγα λόγια βρε παιδιά, μπορεί να μου τα εξηγήσει κανείς αυτά με απλά λόγια?

!!!! Εκείνο που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να δηλώσω συγγράμματα μαθημάτων προηγούμενων εξαμήνων χωρίς να κινδυνεύω να μη μπορώ στο μέλλον να δηλώσω συγγράμματα άλλων μαθημάτων των επόμενων εξαμήνων.

Θα με υποχρεώσετε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απο τα FAQ στη σελίδα του Ευδοξου:

1.Μπορώ να δηλώσω και να παραλάβω συγγράμματα για μαθήματα προηγούμενων εξαμήνων?

Ναι, εφόσον ο φοιτητής δεν έχει εξεταστεί επιτυχώς στο συγκεκριμένο μάθημα και δεν έχει παραλάβει ήδη σύγγραμμα για το μάθημα αυτό τα προηγούμενα έτη (ακόμη και αν το σύγγραμμα έχει αλλάξει)

3.Πως υπολογίζεται ο αριθμός μαθημάτων για τα οποία έχουν παραληφθεί συγγράμματα πριν το "Εύδοξος"?

Πρόκειται για το συνολικό αριθμό μαθημάτων για τα οποία ο Φοιτητής έχει παραλάβει σύγγραμμα (το οποίο μπορεί να αποτελείται από ένα η περισσότερα βιβλία). Δε συμπεριλαμβάνονται δωρεάν πανεπιστημιακές σημειώσεις ή σημειώσεις εργαστηρίων.

Σε περίπτωση μετεγγραφών συμπεριλαμβάνεται και ο αριθμός συγγραμμάτων που παραλήφθησαν στο τμήμα προέλευσης.

11.Σε περίπτωση που ένας φοιτητής δεν παραλάβει το σύγγραμμα για ένα μάθημα που δήλωσε, χάνει το δικαίωμα να επιλέξει σύγγραμμα για το μάθημα σε άλλο ακαδημαϊκό έτος;

Εφ' όσον ένα Σύγγραμμα δεν έχει παραληφθεί, ο φοιτητής διατηρεί το δικαίωμα επιλογής Συγγράμματος στο μέλλον, εφόσον βεβαίως εξακολουθεί να οφείλει το αντίστοιχο μάθημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.