Jump to content

Ζητούν απ' τις γυναίκες να πληρώσουν για τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία!


V for Vendetta

Recommended Posts

«ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Μπλόκο» χτες στους εμπόρους της αρρώστιας

Ζητούν απ' τις γυναίκες να πληρώσουν ακόμα και για εξετάσεις όπως το τεστ ΠΑΠ και τη μαστογραφία! Σήμερα, ο καρκίνος του μαστού είναι το πρώτο συχνό αίτιο θανάτου από καρκίνο στις Ευρωπαίες 15 - 44 ετών...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του «Θεαγένειου» και στο Κέντρο Προληπτικού Ελέγχου στον ίδιο χώρο του νοσοκομείου, πραγματοποίησαν χτες το πρωί το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι το ΙΚΑ θεωρεί εξετάσεις υψηλού κόστους, το τεστ «Παπανικολάου» και τη μαστογραφία γι' αυτό και στέλνει τις γυναίκες στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο.

Ηδη έχει αναρτηθεί ανακοίνωση στο Κέντρο Προληπτικού Ελέγχου που απευθύνεται στις γυναίκες λες και ...τους δίνει οδηγίες για το πώς θα γίνουν επιτυχημένοι καταναλωτές: «Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ κατόπιν απόφασής του, από 1/9/2010 πληρώνουν τις εξετάσεις τους και τις αποδείξεις τις βάζουν στην εφορία. Για το ΠΑΠ ΤΕΣΤ πληρώνουν 14,70 ευρώ, για μαστογραφία 19 ευρώ».

Πέραν όλων των άλλων, αναδεικνύονται και οι ιδιαίτερες αρνητικές συνέπειες που έχει για τις γυναίκες η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού ως «κόστος». Σήμερα, στην Ευρώπη, το πρώτο πιο συχνό αίτιο θανάτου από καρκίνο για τις γυναίκες ηλικίας 15 - 44 ετών είναι ο καρκίνος του μαστού. Το δεύτερο, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο περίπου 600 γυναίκες προσβάλλονται από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και 250 πεθαίνουν. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται ότι η πρόληψη κυριολεκτικά σώζει ζωές. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι μπορεί να περιορίσει κατά 30% τους θανάτους από γυναικολογικούς καρκίνους. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες η κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση για περικοπές θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα αν δεν οργανώσουν τώρα την πάλη τους.

Απέκλεισαν τα ταμεία

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να μην πληρώνει κανένας ασθενής για την πρόληψη και ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Αποκλειστικό δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, νοσοκομεία και ειδικά κέντρα πλήρως στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους πλήρους και σταθερής εργασίας».

Επίσης, για δύο ώρες απέκλεισαν τα ταμεία στο Κέντρο Προληπτικού Ελέγχου, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό να καταβάλουν το υποχρεωτικό «χαράτσι» όσοι πραγματοποιούσαν εκείνες τις ώρες προληπτικές εξετάσεις.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Σοφία Καλαντίδου αντίστοιχα και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης επίσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Ζιώγας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια στιγμή!

Οι εξετάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι όντως δωρεάν, και πληρώνονται από τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το ΙΚΑ, που είναι ένα ανεξάρτητο Ασφαλιστικό Ταμείο από το Ελληνικό Κράτος, αποφάσισε αυθαίρετα να μην πληρώνει για αυτές τις δύο προαναφερθείσες εξετάσεις, μετακυλίωντας το κόστος στους ασφαλισμένους του.

Δε φταίει το Ελληνικό Κράτος για αυτό! Ούτε ο φορέας του, το Θεαγένειο Νοσοκομείο!

Φταίει το ΙΚΑ και μόνο το ΙΚΑ!

Άρα για ο,τι πρόβλημα κι ένσταση έχουν οι δυσαρεστημένοι ασφαλισμένοι (και λοιποί αντιδραστικοί κομμουνιστές), θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία των Διευθυντών του ΙΚΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΡΕ

ειστε σοβαροι...?

δεν ντρεπεστε...?

ποσο ηλιθιος μπορεις να εισαι???

λιγο? περισσοτερο ? πολυ?

κυριως ομως ειστε πολυ γαιδουρια...ΙΚΑ λεγεσαι? ΔΗΜΟΣΙΟ? ΟΓΑ? ΤΕΒΕ ? ?

εχει καποιος μια πιθανη εξηγηση για αυτο ???

ποιος τα πηρε €€€ παλι και κινδυνευει και ταλαιπωρειται ο κοσμος?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ως προληπτικός έλεγχος και λόγω των καιρών, δε νομίζω ότι θα γινόταν τόσος ντόρος αν η τιμές ήταν πιο συμβολικές

"αν η τιμές ήταν πιο συμβολικές"

συναδελφε συμφωνω...αλλα δεν θα έπρεπε καν να ειναι συμβολικες θα έπρεπε να ειναι ΔΩΡΕΑΝ!!!!!

έχοντας περασει απο αγροτικο στην επαρχια και μετα ειδικοτητα σε αντικαρκινικο αθηναικό νοσοκομειο έχω νιωσει απειρες φορες ηλιθιος και εκτεθειμενος απεναντι σε ασθενη να γραφω μαστογραφια - υπερηχο και τα ταμεια να εγκρινουν μονο το ένα ή να απορριπτουν και τα δυο ή τα ραντεβου να είναι 5 μηνες μετα ή τα ιδιωτικα να υποχρωνουν να πληρωνουν οι ασθενεις πενηνταρια /κατοσταρια ευρω... για μια παθηση που παθαινουν 1 στις 5 γυναικες... ακομα μου ερχονται στο μυαλο εικονες απο το μεταξα να κλαινε γιατροι-νοσηλευτες μαζι με τους ασθενεις και συγγενεις...Να κλαινε και να ευχονται "να το χα βρει νωριτερα".δεν λαικιζω ουτε εχω τετοια προθεση ...ουτε το αναγαγω σε πολιτικο επίπεδο ...πλεον ειμαι απολυτα πεπεισμενος για την ηλιθιοτητα αυτων που λαμβανουν αυτες τις αποφασεις...τον διανοητικα αναπηρο τον σεβεσαι και τον λυπασαι.

δεν πιστευω οτι υπαρχει πλεον ουτε ενας απο εμας (ηλικιας late 20s -30s) που να τους σεβεται

αυτα...ευχαριστω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.