Jump to content

7ο Εξαμηνο 2010


Domino

Recommended Posts

Αφου δεν εχει ρωτησει κανεις ακομα, θα κανω εγω την αρχη...

Τι μας επιφυλασσει το 4ο ετος; Ειναι αληθεια τοσο δυσκολη η παθολογια Β; Οντως δεν εχουμε υποχρεωτικα; Ποιος θα ρηξει λιγο φως:D:D;;;

1) Παθολογια Β

2) Χειρουργικη Β

3) Εντατικη Ιατρικη

4) Ακτινολογια Α

5) Νευρολογια

6) Ψυχιατρικη

7) Δεοντολογια Ιατροδικαστικη

8) Οφθαλμολογια

Ακουγονται δυσκολα παντως....nuke.gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια και δεν απάντησε κανένας άλλος θα κάνω εγώ μια προσπάθεια...

Χειρουργική Β: Περιλαμβάνει Ουρολογία και Ορθοπεδική. Δεν είναι δύσκολο μάθημα αλλά θέλει διάβασμα ειδικά από τη στιγμή που κάθε χρόνο αλλάζει τρόπο εξέτασης. Εγώ είχα δώσει γραπτά ανάπτυξης, οι προηγούμενοι πολλαπλής και οι επόμενοι προφορικά. Έχει κάποιο ενδιαφέρον και περισσότερο η Ορθοπεδική. Δεν έχει υποχρεωτικά παρά μόνο για την πρόοδο νομίζω

Εντατική: ένα από τα πιο ωραία μαθήματα και που πραγματικά αξίζει πολύ να το παρακολουθήσει κανείς.Ο Γεωργόπουλος είναι πραγματικά από τους καλύτερους καθηγητές. Στο τέλος βάζουνε πολλαπλής αλλά κυρίως από αυτά που λέει στο μάθημα και από τις διαφάνειες του μαθήματος.

Ακτίνες Α: αν και άκουσα πως άλλαξε ο υπεύθυνος του μαθήματος το μάθημα είναι και εύκολο και πολύ ενδιαφέρον γιατί εστιάζει στον να ξέρεις να διαβάζεις απλές ακτινογραφίες κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Για διάβασμα δίνουνε το Felson ένα πολύ απλό και κατανοητό βιβλίο και διαβάζεις και κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τον Sutton και εξετάζεσαι προφορικά σε ακτινογραφίες (ρωτάνε μόνο απλές ακτινογραφίες θώρακα). Πριν τις εξετάσεις υπάρχει ένα φροντηστηριακό μάθημα που εστιάζουνε σε αυτά που ρωτάνε και μπορείς να πας και στο νοσοκομείο άμα θέλεις να δεις ακτινογραφίες. Εμένα μου άρεσαν και κάποιες από τις διαλέξεις και νομίζω πως αξιζει να το παρακολουθείς αλλά άκουσα πως ο Γκουρτσογιάννης και ο Γερμενίτης φύγανε...

Ψυχιατρική: εμείς δώσαμε με προόδους πάνω σε κάτι φυλλάδια που μας δώσανε και γενικά αν θυμάμαι καλά δεν είχε κοπεί κανένας. άμα σε ενδιαφέρει το αντικείμενο μόνο αξίζει να το παρακολουθείς

Οφθαλμολογία: ας πει μάλλον κάποιος άλλος που το παρακολούθησε... αν και είναι εύκολο μάθημα να το περάσεις

Νευρολογία:είναι το μόνο μάθημα που έχει κάποια υποχρεωτικά. Αμα θέλεις να το διαβάσεις σοβαρά είναι ζόρικο αλλά δεν είναι δύσκολο να το περάσεις (πολλαπλής με καμπύλη)

Ιατροδικαστική: το μάθημα αυτό αν και διδάσκεται στο 4ο έτος εξετάζεται στο 6ο..

Παθολογία Β: το άφησα τελευταίο.. δεν είναι τόσο δύσκολο μάθημα αν διαβάζεις και μέσα στο εξάμηνο και είναι πολύ ωραίο... βρες κάποιον παλαιότερο να σε κατατοπίσει στο τι να διαβάσεις για να μην χαωθείς. τώρα αν περιλαμβάνει και το δέρμα μέσα στην εξέταση όπως άκουσα θα είναι πολύ καλό γιατί αυτό είναι ουσιαστικά το μόνο μάθημα που ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει... Βέβαια άκουσα ότι ακόμα και στα προφορικά εξετάζουν πλέον από Davinson (όχι βέβαια η Τόσκα) Η παθολογία περιλαμβάνει Αναπνευστικό, Λοιμώξεις, Όγκους και Γαστρεντερικό. Εγώ θυμάμαι είχα διαβάσει Davinson για το Γαστρεντερικό αν και τα κλινικά περιστατικά που βάζουν μου είχαν φανεί δύσκολα, κάτι φυλλάδια που δίνουν για τους Όγκους και Αναπνευστικό και Λοιμώξεις είχα διαβάσει τις διαφάνειες κ σημειώσεις και ήμουν καλυμμένη (και πολλά θέματα επαναλαμβάνονται)... Αν και δεν χρειάζεται παρακολούθηση για να το περάσεις κάποιες διαλέξεις (ειδικά του Αναπνευστικού) έχουν ενδιαφέρον.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

arrow%20right.gifhttp://www.greekmeds...showtopic=22351

βρε παιδάκια, κάντε τον κόπο -πριν ανοίξετε νέο τόπικ- να κοιτάξετε μισό λεπτό αν τυχόν υπάρχει ήδη το θέμα που σας ενδιαφέρει!

γτ όσο να ναι, όταν υπάρχουν πολλά τόπικ για το ίδιο πράγμα, καταλήγουν να είναι διάσπαρτες οι διάφορες πληροφορίες και αυτό σίγουρα δε βοηθάει τους επόμενους που θα επιχειρήσουν να βοηθηθούν από το φόρουμ!

Καλή αρχή εξαμήνου! smile.gif

(edit: "ξεφυλλίζοντας" στα γρήγορα τις 8 σελίδες του subforoum, βρήκα π.χ. 3 τόπικ για νεύρα, 4 για κατατακτήριες και 6 (!) για φυσ Α... confused.gif )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ περαστικε:P!

Ξερω οτι υπαρχουν κι αλλα threads, αλλα το θεμα ειναι οτι τα πραγματα αλλαζουν και το να σου απανταει ενα ατομο που εκανε προσφατα το εξαμηνο ειναι πιο εγκυρο απο το να κοιταξω ενα post που εγινε πριν απο 3 χρονια.

Η αληθεια να λεγεται, προσπαθησα να το σβησω και να αρκεστω με τα προπερσινα posts, αλλα δεν τα καταφεραoops_NEW.gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλέ εννοείται να μην αρκεστείς στο προ 3ετίας ποστ!

Αφού όμως υπήρχε ήδη μια συζήτηση με το θέμα που σε ενδιέφερε (τα μαθήματα του 7ου), μπορούσες να ποστάρεις σε εκείνο το τόπικ ζητώντας μια πιο πρόσφατη γνώμη, και έτσι θα το επανέφερες στις "Ενεργές συζητήσεις"! :)

Η αληθεια να λεγεται, προσπαθησα να το σβησω και να αρκεστω με τα προπερσινα posts, αλλα δεν τα καταφεραoops_NEW.gif

Δεν μπόρεσες να το σβήσεις γτ αυτό μπορεί να το κάνει μόνο moderator. wink.gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.