Jump to content

Ειδικευόμενοι ΙΚΑ: Μεχρι τέλους


drspiros

Recommended Posts

Σε κινητοποιήσεις «μέχρι τέλους και δίχως πισω-γυρίσματα» ανακοίνωσαν χθες ότι προχωρούν οι ειδικευόμενοι γιατροί σε τρία από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του ΙΚΑ, ξεκινώντας με επίσχεση της εργασίας τους.

Πρόκειται για το 1ο νοσοκομείο Μελισσίων «Η Πεντέλη», το 7ο Αθηνών και το 2ο Θεσσαλονίκης, οι γιατροί των οποίων διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων για εφημερίες περασμένων μηνών.

«Στο 1ο νοσοκομείο δεν έχουμε λάβει πληρωμή για τους μήνες Ιανουάριο, Ιούλιο και Αύγουστο», εξηγεί ο Στάθης Παπαθεοδώρου, γιατρός και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της γενικής συνέλευσης των ειδικευομένων. «Η έγκριση για την εκταμίευση του κονδυλίου πληρωμών είχε δοθεί κανονικά από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο δημοσιεύτηκε με έναν μήνα καθυστέρηση - το γεγονός καθαυτό δεν είναι ασύνηθες, τέτοια συμβαίνουν τα τελευταία 30 χρόνια. Φέτος, όμως, μας ενημέρωσαν πως, νομικά, δεν μπορούν να μας καταβάλουν την πληρωμή γιατί το ΦΕΚ έχει αναδρομική ισχύ έναν μήνα! Αυτό, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα τα δεδουλευμένα "να χαθούν", όπως μας ανακοίνωσαν από το τμήμα οικονομικών υπηρεσιών».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δελτίο τύπου ειδικευομένων ιατρών του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ ‘Παπαδημητρίου’ και των ειδικευομένων ιατρών του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ:

Κύριοι,

Δια της παρούσης σας γνωστοποιούμε ότι από την Πέμπτη 16-9-2010 οι ειδικευόμενοι ιατροί του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ ‘Παπαδημητρίου’ καθώς και του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ έχουμε προβεί σε επίσχεση εργασίας λόγω άρνησης των αρμοδίων φορέων να μας καταβάλουν οφειλόμενες δεδουλευμένες εφημερίες μηνών Ιανουαρίου 2010, Ιουλίου 2010 καθώς και Αυγούστου 2010.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η καταβολή του ποσού των εφημεριών είναι απολύτως αναγκαία για την αντιμετώπιση των βιοτικών μας αναγκών, έχουμε ξεκινήσει την επίσχεση εργασίας ενώ ταυτόχρονα με την έναρξη της ως άνω επίσχεσης επιδώσαμε με δικαστικό επιμελητή την ως άνω απόφασή μας στους κκ Υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και στον κο Διοικητή του ΙΚΑ.

Σήμερα, 20-9-2010, και περί ώρα 11 συναντηθήκαμε με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία ζήτησε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να μας ενημερώσει αν μπορούν να μας καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, 21 Σεπτεμβρίου 2010 και περί ώρα 11.00 πμ. θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας έξωθεν του Υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου αρ.29.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Μου κανει εντυπωση πως μετα απο σχεδον 2 βδομαδες και 450 views που εχει το topic, δεν εχει βρεθει ενας να σχολιασει την αδικια που γινεται εις βαρος συναδελφων, να πει μια αποψη βρε αδερφε για ενα θεμα που μας αφορα ολους. Βεβαια, οταν προκειται να την πει ο ενας στον αλλο εδω μεσα, τα πληκτρολογια παιρνουν φωτια! (Αν βρισκοταν ενας διαχειριστης να αφαιρεσει τις προσωπικες αντιπαραθεσεις, ετουτο το φορουμ θα μειωνοταν στο 1/3).

Τελος παντων, στο προκειμενο τωρα:

Στη διαμαρτυρια της Τριτης στο υπουργειο Εργασιας, ο υφυπουργος κ. Κουτρουμανης δεσμευτηκε οτι την προσεχη Παρασκευη ή το αργοτερο Δευτερα θα εξεδιδοταν δελτιο τυπου οπου η Υπουργος θα δεσμευοταν να περασει την καταλληλη τροπολογια στη Βουλη, ωστε οι ιατροι να λαβουν τα δεδουλευμενα χρηματα που δικαιουνται το αργοτερο μεχρι τελος Οκτωβρη. Την ημερα της κρισης ομως (Δευτερα) ο γραμματεας της υπουργου κ. Λεπενιωτης ισχυριστηκε οτι δεν μπορουσε να εκδοσει τετοιο δελτιο τυπου με τη (γελοιοδεστατη) δικαιολογια οτι εαν εκανε κατι τετοιο, θα επρεπε να πραξει αναλογα για ολους οσους τους οφειλονται χρηματα (τι αισχος, να πρεπει να δεσμευτεις απεναντι σε οσους χρωστας!). Ως εκ τουτου, αρνηθηκε την εκδοση γραπτης ανακοινωσης, υποσχεθηκε ομως (προφορικα!) οτι θα τεθει το θεμα στο μπουρδ... συγγνωμη, στη Βουλη στις 15 Οκτωβρη, και χωρις καμμια δεσμευση ζητουσε απο τους ιατρους να διακοψουν την επισχεση.

Τα σχολια δικα σας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.