Jump to content

Ψάχνω για εγχειρίδια(pocket size) με φυσιολογικές τιμές εργαστηριακών εξετάσεων


missG

Recommended Posts

Μπορείτε να μου προτείνετε μερικούς τίτλους από κάποια συγγράματα που να περιέχουν τις φυσιολογικές τιμές εργαστηριακών εξετάσεων(γενική αίματος,ούρων,βιοχημικές,ΕΝΥ...)καθώς και επιγραμματικά( ή και πιο αναλυτικά) τις αιτίες των παθολογικών τιμών???????? Θα σας ήμουν ευγνώμων διότι μολις ξεκίνησα την κλινική Χειρουργικής στο 6ο έτος και καθημερινά έρχομαι αντιμέτωπη με πολλές εργαστηριακές εξετάσεις με παθολογικές τιμές και δεν έχω τον χρόνο να ψάξω την οποιαδήποτε διαταραχή αργότερα στο σπίτι, δίοτι την ιδια μέρα που βγάινουν τα αποτελέσματα ο καθηγητής με ρωτάει για το που οφελιλεται η καθε διαταραχή.Οπότε ενα εγχειρίδιο τσέπης 8α με έσωζε!!!!!!!!!!!!Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!

ΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!Αν μπορούσατε να μου πείτε και τα υπέρ και τα κατά του κά8ε εγχειριδίου και ποιο σας βοήθησε καλύτερα!!!!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υπάρχουν πολλά αλλά το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι το Pocket Medicine: The Massachusetts General Hospital Handbook.

Σε αντίθεση με το Oxford Manual (ή με άλλα manuals) το Pocket Medicine περιλαμβάνει περιληπτικά και διαγραμματικά όλη την ύλη (θεωρία + εργαστ. τιμές) με format περίληψης και όχι με τη μορφή κειμένου "plain text". Δεν είναι πρακτικό στον διάδρομο της κλινικής να διαβάζεις κείμενα με μορφή απλού text. Βοηθάει να έχεις περιληπτικά όλη τη θεωρία στην τσέπη της ιατρικής μπλούζας πχ. από το τι ορίζεται ως άσθμα μέχρι τη διαφορική διάγνωση οξέωσης. Είναι στα αγγλικά, αλλά στο τέλος κάθε νόσου υπάρχει διάγραμμα διαφορικής διάγνωσης με βάση εργαστηριακές τιμές. Είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Πολλούς πίνακες διαφορικής διάγνωσης του Pocket Medicine δεν τους έχω βρει σε άλλο βιβλίο και γι'αυτό ανατρέχω εκεί συχνά και εκτός κλινικής για καλύτερη κατανόηση.

Πέρσι το αγόρασα 2 φορές (το παρήγγειλα online από το Amazon αλλά καθυστέρησε και μέχρι να έρθει το είχε φέρει ο Πασχαλίδης στα 40 Ευρώ). Αν είσαι Αθήνα, το δεύτερο που έχω μπορώ να στο δώσω φιλικά στη μισή τιμή (20 Ευρώ) - είναι αχρησιμοποίητο.

Αν ενδιαφέρεσαι στείλε PM.

ΥΓ. Μπορείς να ξεφυλλίσεις ορισμένες σελίδες στο Google Books εδώ

http://books.google.com/books?id=o-QgQcXK9VIC&printsec=frontcover&dq=pocket+medicine&hl=el&ei=qCaGTNaDIY-RjAf30PSQCA&sa=X& ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCoQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κοπό που έκανες να με ενημερώσεις.Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα οπότε θα το ψάξω στα βιβλιοπωλεία. Ευχαριστώ πάντως για την προσφορά σου και αν δυσκολευτώ να το βρώ και έρθω Αθήνα θα σου στείλω εαν είναι ακόμα διαθέσιμο το βιβλίο σου!!!!!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.