Jump to content

How do you feel?


prototype

Recommended Posts

Πολλοί από εσάς είστε γιατροί. Ξεκινήσατε πριν από πολλά χρόνια ή μάλλον αποφασίσετε να γίνεται γιατροί για κάποιο λόγο, και ονειρευτήκατε να φτάστε μια μέρα...εκεί που... είστε τώρα(?)

Λοιπόν, όσοι είστε γιατροί τι είναι αυτό που περιμένατε από το επάγγελμα του γιατρού τελειώνοντας τις σπουδές σας (και ειδικότητα), κατά πόσο πραγματοποιήθηκε (πως περιμένατε τα πράγματα στον χώρο αυτό και πως τελικά τα βρήκατε;)

Ακόμη αν πηγαίνατε τον χρόνο πίσω, θα επιλέγατε ξανά αυτό το επάγγελμα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Περίμενα ανεργία, απαξίωση και σπασμένα νεύρα. Πραγματοποιήθηκαν 100% στην Ελλάδα.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω φτιάχνονται, αν είναι κανείς ευπροσάρμοστος και κυνηγά ό, τι δεν του δίνει η Ελλάδα στον υπόλοιπο προηγμένο κόσμο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάρα πολύ ωραίο τοπικ και πολύ ενδιαφέρον και εγώ θα ήθελα να δω πώς σκέφτονταν αυτοί που είναι σήμερα οι γιατροί, τι περίμεναν από την ιατρική όταν τελειώσουν και τι τελικά βρήκαν, γιατί και εγώ όπως και πολλοί άλλοι στην ηλικία μου θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο και στο τέλος περιμένουμε και εμείς κάποια πράγματα. Μήπως και εσείς με τα ίδια όνειρα ξεκινήσατε…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ιατρική είναι εξαιρετικό επάγγελμα. Δεν βαράς σφραγίδες σε ένα γραφείο, δεν τυλίγεις σουβλάκια, δεν καθαρίζεις σκάλες. Σε κάποιες χώρες ως ειδικευόμενος κάνεις κάποια λάντζα, αλλά κυρίως σε πληρώνουν να σκέφτεσαι, να αποφασίζεις και να κάνεις πχ επεμβάσεις. Σου δίνονται τόσες δυνατότητες, δεν θες να βλέπεις ασθενείς πας στα εργαστήρια, θες να έχεις ωράριο γίνεσαι γιατρός σε ιατρείο, θες ένταση κάνεις τραύμα, είσαι χειρώνακτας θες μικρές επεμβάσεις, μεγάλες επεμβάσεις, ενδοσκοπήσεις. Διαβάζεις συνεχώς, ενημερώνεσαι, είναι ενδιαφέρον, είναι δυναμικό, ότι ίσχυε πριν 10 χρόνια διαγνωστικά, θεραπευτικά δεν ισχύει τώρα, και ό,τι ισχύει σήμερα δεν θα ισχύει σε 10 χρόνια.

Είμαι στο εξωτερικό, που είναι διαφορετικά από την Ελλάδα, αλλά την ζωή σου την φτιάχνεις όπως εσύ θες. Επίσης είμαι ακόμα στην ειδικότητα οπότε δεν ξέρω μετά.

Προσωπικά θα το ξαναδιάλεγα, δεν έχω παράπονο από την ιατρική. Είναι πολύ καλύτερα από ότι τα φανταζόμουν ως φοιτήτρια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εγώ ως ένα εξαιρετικό επάγγελμα το σκέφτομαι. Αλλά ακούγοντας τις απόψεις πολλών εδώ, φαντάζομαι την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας σε αυτό επάγγελμα. Όπως εσύ και εγώ στο εξωτερικό το βλέπω να δουλεύω κάποια μέρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όπως είπαν και οι ανωτέρω συνάδελφοι, η άποψη που έχει κάποιος για το επάγγελμα είναι άμεση συνάρτηση της χώρας ή και του νοσοκομείου που το ασκεί. Αν είσαι ακόμα στην αρχή της προσπάθειας, να θυμάσαι ότι ΠΑΝΤΑ αξίζει να την κάνεις σωστά. Απέφυγε τις εύκολες λύσεις, δούλεψε σκληρά, εν ανάγκη φύγε στο εξωτερικό για την ειδικότητα και αργά ή γρήγορα θα νιώσεις συναισθήματα που σπανίζουν σε οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό χώρο, γιατί απλά η ανθρώπινη ζωή και το ανθρώπινο σώμα είναι μοναδικά και πανέμορφα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είναι αυτά που περίμενα όταν δήλωνα ιατρική (και ας είχα χαμηλές προσδοκίες) - είναι χειρότερα.

Είναι καλύτερα από αυτό που περίμενα ως φοιτητής (πέσαν τα κριτήρια).

Κι εγώ δουλεύω στο εξωτερικό όμως...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.