Jump to content

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Recommended Posts

Μηπως ξερει καποιος ποσα χρονια ειναι η ειδικοτητα της δερματολογιας σε καθε χωρα ή που μπορω να βρω σχετικες πληροφοριες? Εχω ακουσει οτι σε αλλες χωρες ειναι 5,σε αλλες 6...γενικως μπερδεμα... σας ευχαριστω πολυ! emhelp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ειδικότητας που δίνει το ισπανικό υπουργείο υγείας, κάνεις 6 μήνες-1 χρόνο Παθολογία ή/και Γενική Χειρουργική (ανάλογα το νοσοκομείο), στην αρχή της ειδικότητας, και εκείνο το χρονικό διάστημα κάνεις τις εφημερίες στο αντίστοιχο τμήμα παθολογίας και χειρουργικής. Ο χρόνος αυτός περιλαμβάνεται στα 4 χρόνια της ειδικότητας της δερματολογίας, η οποία γίνεται με ενιαία τοποθέτηση.

Πηγή: Dermatologia medico-quirurgica y venereologia (παράγραφος 6. rotaciones)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θεωρητικά ναι, η αρχή γίνεται με Παθολογία. Μην φανταστείς Ελληνική πραγματικότητα, όμως, πρακτικά σκέψου επισκέπτες στους θαλάμους που δεν αγγίζουν.

Αντίθετα, είναι πολλές οι ώρες μαθημάτων/σεμιναρίων/εργαστηρίων.

Κάθε Παν/μιο έχει το δικό του πρόγραμμα, βέβαια, αλλά σίγουρα η ουσιαστική επαφή και τριβή με τα αμιγώς Δερματολογικά ξεκινάει από το δεύτερο έτος και μετά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 years later...

καλησπερα!

γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποια χωρα της ΕΕ προσιτη για να κανει καποιος ειδικοτητα δερματολογιας? εχω διαβασει ολα τα νηματα για τις χωρες του εξωτερικου χωρις ομως να βρηκα ειδικες-προσφατες πληροφοριες. το θεμα γλωσσα δεν ειναι προβλημα,προτιθεμαι να μαθω οποια χρειαστει! 

ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.