Jump to content

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΕΝΓΕ, ΟΕΟ!!


Recommended Posts

Αν δε κανω λαθος εχει ληξει απο τον προηγουμενο μηνα η "συλλογικη συμβαση" που ειχε υπογραφει με την προηγουμενη κυβερνηση,

και η οποια ειχε καταστρατηγηθει απο τον προηγουμενο υπουργο σε πολλα σημεια...

Επισης, αν δεν κανω λαθος ,εξακολουθει να ισχυει η ευρωπαικη οδηγια για το ωραριο των γιατρων και το μεγιστο αριθμο εφημεριων ανα ειδικο και ειδικευομενο..

Συμπερασματικα , αφου αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει νεα συλλογικη συμβαση, ισχυει το ευρωπαικο δικαιο...(?)

Και διερωτωμαι, πως η υπουργος φερνει νομο για αποζημιωση εφημερευσης 7 εφημεριων ανα ειδικευομενο, χωρις να υπαρχει τετοια προβλεψη απο ΣΣΕ, και τη στιγμη που η ισχυουσα ευρωπαικη οδηγια μιλαει για 4 εφημεριες ανα ειδικευομενο(κατ΄αντιστοιχια και για ειδικους)...

Απο την αλλη, ενω επι ΝΔ υπηρχε μια κινητικοτητα σχετικα με τη ΣΣΕ , με θεματα προσληψεων, ωραριων, εναρμονισης σταδιακα με την ευρωπαικη οδηγια,(τα μισθολογικα τα αφηνω εκτος ελεω ΔΝΤ), τωρα παρατηρω μια απροσμενη οκνηρια,μια στασιμοτητα, εναν ιατρικο κοσμο στην αφανεια...

Στο νοσοκομειο που εργαζομαι εχουν βγει τα μαχαιρια μεταξυ συναδελφων, καθοτι τα κονδυλια εφημεριων δεν αρκουν για ασφαλη προγραμματα εφημερευσης και

το μπαλακι παει απο το διοικητη στο επιστημονικο συμβουλιο, στους διευθυντες των κλινικων και παλι πισω...

Προς μεγαλη μου απογοητευση, στην πιο προσφατη συνελευση, φτασαμε στο σημειο να κατηγορει η μια κλινικη την αλλη για το ποιος εχει περισσοτερη "αξια"

για το νοσοκομειο και ποιος θα πρεπει να παρει το μεγαλυτερο μεριδιο απο τα ψαροκοκκαλα που πεταξε το υπουργειο για εφημεριες, αντι να υπαρξει μια κοινη σταση, μια ομοψυχη αντιδραση και μια λογικη απαιτηση...τι να πω επαυτου!οτι ειμαστε καταπτυστη ρατσα!!

Και η ΟΕΝΓΕ απουσα...στις εξελιξεις...λες και προκειται για μια αντιπροσωπεια πασοκογιατρων που αναμενει υπνωτικα τις αποφασεις της αυτου μεγαλιοτης μαριλιζας..τι να πω..τετοια αδρανεια καταντα σκανδαλωδης...

Καμια κουβεντα για νεα ΣΣΕ ,για τα σημεια που καταστρατηγησε η προηγουμενη κυβερνηση, για το ευρωπαικο ωραριο, τις καθυστερησεις στη στελεχωση των επαρχιακων νοσοκομειων, που τοσες φορες ειχαν υποσχεθει....και τα οποια πληττονται περισσοτερο.

Η ολη κατασταση θυμιζει ομαδικη ναρκοληψια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αντι να υπαρξει μια κοινη σταση, μια ομοψυχη αντιδραση και μια λογικη απαιτηση...τι να πω επαυτου!οτι ειμαστε καταπτυστη ρατσα!!

πως ειναι δυνατον να υπαρξει κοινη σταση οταν καποιοι γιατροι κανουν εφημερια στο νοσοκομειο και αλλοι απο το σπιτι τους αλλα ολοι την αμοιβονται ως ενεργη? κοροιδα ειμαστε να διεκδικουμε να πληρωνονται οι πλασματικες ενεργεις εφημεριες των λαμογιων?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ξέρετε στην Αμερική δεν πληρωνόμασταν στη διάρκεια της ειδικότητας τις εφημερίες.

Οι ειδικοί εφημέρευαν από το σπίτι (πλην ΤΕΠ αλλά εκεί δουλεύαν shift work). Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα για τους ειδικούς' αν δεν αισθάνονται καλά να αφήνουν το νοσ/μειο στα χέρια των ειδικευόμενων ας κοιτάξουν να εκπαιδεύσουν τον κόσμο αντί να τον έχουν για λαντζέρη. Στο κάτω κάτω στην ΟΕΝΓΕ είχε δωθεί η δυνατότητα καθορισμού ενός σωστό μισθολογίου όταν πρωτοφτιάχθηκε το ΕΣΥ. Αλλά προτίμησαν το αίσχος με τις εφημερίες (υπήρχαν αγροτικοί/ειδικευόμενοι/ειδικευμένοι 20-25 χρόνια πριν που γράφαν 30 εφημερίες το μήνα. Η κατάσταση αυτή βόλευε λόγω της αυτοτελούς φορολόγησης .... αλλά δεν ήταν ούτε σωστή ούτε ηθική.

What comes around goes around όμως ... δυστυχώς την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ωραριο ειναι το δυνατοτερο οπλο πιεσης που εχουμε. Αλλωστε πηραμε τις αυξησεις περσι μονο και μονο για να μην το τηρησουμε. Τωρα? Μονο βαρυγδουπα κειμενα στο διαδυκτιο και δηλωσεις στηριξης. Γιατι κυριοι της ΟΕΝΓΕ δεν κανουμε μηνυση στο κρατος για παραβιαση των νομιμων ωραριων? Και δεν λεω ως νοσοκομειο η ομαδα (που εχουν γινει) αλλα ως ΟΕΝΓΕ! Οι εκπροσωποι των 2 κομματων στις συνελευσεις λενε οτι το ωραριο ειναι μπουρδες καιοτι κατα καποιο τροπο ειναι τεμπεληδες και γιωταδες οσοι εχουν προβλημα με αυτο (αυτα τουλαχιστον εγιναν στο δικο μου νοσοκομειο). Με τετοιους συνδικαλιστες τι περιμενετε?

Κανετε λοιπον 10 εφημεριες, χωρις ρεπο σε πολλες περιπτωσεις, μεινετε πισ επιστημονκα λογω ελειψης χρνου για διαβασμα, βγαλτε κερατα (για ευνοητους λογους) και παρτε 700 ευρω (περικοπες με το ετσι θελω, πειδη δεν εχω) μετα απο 3-4 μηνες ως αμοιβη. Τα λεω σε φιλους απο εξωτερικο και δεν το πιστευουν με τιποτα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι καθυστέρησαν μια μέρα να καταβάλουν το μισθό στους λεωφοριατζήδες και εκείνοι μέσα σε λίγα λεπτά συνεννοήθηκαν, ομόφωνα αποφάσισαν και έκαναν πράξη το να τραβήξουν χειρόφρενο αφήνοντας ξαφνικά την πόλη χωρίς συγκοινωνίες. Το αποτέλεσμα?? Μέσα σε ελάχιστες ώρες (αφού στις 3 το μεσημέρι είχαν ήδη λήξει την αποχή τους) κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι, δόθηκε εντολή, υπογράφηκαν τα εντάλματα πληρωμής και τους καταβλήθηκαν τα χρήματα. Δεν υποτιμώ την αξία των οδηγών ούτε φυσικά των ΜΜΜ παρόλα αυτά ένα μάτσο απόφοιτοι λυκείου οι οποίοι αμοίβονται κοντά στα 1.700 το μήνα κάνουν το κράτος και τρέχει μην τυχόν μείνει η χώρα χωρίς λεωφορεία.

Για την Υγεία τι ακριβώς γίνεται?? Τα περισσότερα νοσοκομεία βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και μήνες, υπάρχουν εφημερίες απλήρωτες από τον Οκτώβριο (!!!) όμως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός γιατί απλά όσο υπάρχουν "λακέδες" ειδικευόμενοι λαντζιέρηδες ως προσωπικό ασφαλείας και μένει ανοιχτό το νοσοκομείο (υποτίθεται) χέστηκαν οι υπόλοιποι για το αν αυτοί δουλεύουν απλήρωτοι, άπλυτοι, άυπνοι κλπ. Έκλεισαν οι εφημερίες στον Πειραία κι απλούστατα έρχονται όλοι Αθήνα και γίνεται το έλα να δεις... Έχω να δω τον άντρα μου πάνω από 15 μέρες. Μέρα παρά μέρα είναι μέσα, την τελευταία εβδομάδα άρχισαν και τα διήμερα, γυρίζει κοιμάται και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια. Κλείστε τα μπουρδέλα ΟΛΑ όμως, αλλιώς δε γίνεται τίποτα. Δε γίνεται μερικοί να απεργούν, μερικοί να εργάζονται, μερικοί να είναι σε επίσχεση, μερικοί να γλύφουν, μερικοί να πληρώνονται και πάει λέγοντας.

Τρωγόμαστε μεταξύ μας όπως πάντα και δεν διεκδικούμε τα αυτονόητα. Κάθε βήμα που προσπαθεί να μας φέρει εμπρός το κάνουμε μόνοι μας να μας πηγαίνει δέκα πίσω. Οι επιμελητάδες (χειρουργοί κατά βάση) δεν κάνουν επίσχεση, συνεχίζουν και χειρουργούν (πλήν των ορθοπεδικών που δεν έχουν υλικά...), οι κλινικές τσακώνονται μεταξύ τους για την πίτα των κονδυλίων, οι μεγάλοι κόβουν τα ρεπό των μικρών ( τα οποία χρόνια τώρα παρανόμως δεν δίνονταν) και τους υποχρεώνουν να είναι στο πόδι για 48 και βάλε ώρες (2ήμερες εφημερίες συν την βάρδια της επόμενης...) ενώ οι ίδιοι εργάζονται 2-3 ώρες τη μέρα και απαιτούν να πληρώνονται μισθό και εφημερίες ασκώντας ιατρική από την ξαπλώστρα της πισίνας του σπιτιού τους, οι μικροί σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιός θα πάρει περισσότερες εφημερίες καταδικάζοντας έτσι την όποια προσπάθεια εφαρμογής ανθρώπινων ωραρίων εργασίας, θέλουν όμως και τα ρεπό αλλά όχι για να ξεκουραστούν μετά την εφημερία όπως θα ήταν το αυτονόητο αλλά κοιτάζουν πως θα τα πάρουν "κολλητά" σαν τις νοσοκόμες (...) για να πάνε διακοπές τη γκόμενα. Θα ξαναπώ για χιλιοστή φορά πως μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του, δε συνεργάζεται, δεν σκέφτεται το κοινό συμφέρον, εθελοτυφλεί, αγκαζάρει το ΣτΕ, κάποιον βουλευτή, κάποιον γενικό γραμματέα υπουργείου ενίοτε και κάποια απλή γραμματέα (!!!) κατά πως τον βολεύει και τελικά κανείς μας δε δικαιώνεται ΠΟΤΕ!

Οι λίστες αναμονής έχουν κολλήσει μήνες ενώ κάποιες άλλαξαν ξαφνικά με τα τελευταία γεγονότα, την ώρα που παιδιά 22 χρονών τα οποία τελειώνουν παιδαγωγικές σχολές βρίσκονται διορισμένοι με το που ορκίζονται, είμαστε απλήρωτοι μήνες, δε ζούμε, δε μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα, πολλοί από εμάς αναγκάζονται (κακώς που δέχονται) να κάνουν εφημερίες σε ιδιωτικά γηροκομεία με αμοιβή λιγότερο από 1 ευρώ την ώρα και με μπλοκάκια (γιατί ο εργοδότης δε θέλει να πληρώνει και ΙΚΑ και αρνείται να σε προσλάβει αλλιώς...) Ήμαρτον, γιατροί είμαστε. Πού είναι η αξιοπρέπειά μας?? Γιατί βγάλαμε τα μάτια μας τόσα χρόνια? Για να μας αντιμετωπίζουν χειρότερα από αλλοδαπή καθαρίστρια? Ακόμα και ταμείο σε φασφουντάδικο να δουλέψεις, πιο καλά θα αμοίβεσαι και πιο αξιοπρεπώς θα εργάζεσαι και στην τελική δε θα προσβάλεις και το πτυχίο σου!!! Ποια ΟΕΝΓΕ, ποιοι σύλλογοι και κουραφέξαλα?? Αυτό το γαμημένο ιατρικό σύλλογο έχει καταλάβει κανείς σας για ποιο λόγο τον πληρώνουμε? Με συγκεντρώσεις 7 ατόμων σε γραφεία δικηγόρων, με αστεία δελτία τύπου, με συνευρέσεις σε club της παραλιακής (το ακούσαμε και αυτό από τους φίλους ψυχιάτρους) δε θα λυθούν τα προβλήματά μας. Ξεκινήστε ο καθένας από το άμεσο περιβάλλον του. Όταν αποφασίζεται επίσχεση και απεργία να συμμετέχετε ΟΛΟΙ, όταν βγάζετε εφημερίες μην λυσσάτε να πάρετε από 10, δε θα σας σώσουν τα 300 ευρώ ( μετά από 6 μήνες) παραπάνω γιατί με αυτές τις αηδίες που κάνουμε αυτό που σε λίγο θα καταφέρουμε είναι να εφημερεύουμε μέρα παρά μέρα και να μας πληρώνουν νόμιμα και ευρωπαϊκά μόνο τις 4!!! Δεν είναι οι εφημερίες μέσο πλουτισμού, ούτε καν τρόπος να αυξήσουμε το χαμηλό μισθό μας. Και μην ακούσω γκρίνια ότι δε σας φτάνουν να ζήσετε και αναγκαστικά δέχεστε. Βρείτε άλλη δουλειά, ακόμα και άσχετη, μην διευκολύνετε το σύστημα με την ανοχή σας γιατί όσο υποκύπτετε τόσο θα μας πατούν. Ούτε μένα με φτάνουν αλλά το ήξερα από την αρχή. Η ιατρική έτσι είναι και μέχρι να τελειώσουμε όλα τα στάδια εκπαίδευσής μας δεν πρέπει να είναι στόχος το να αποκτήσουμε το jeep που επιθυμούμε. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν πλουτίζουν οι ειδικευόμενοι. Στη Γαλλία παίρναμε μισθό 1.340 αλλά δουλεύαμε μέχρι τις 8 το βράδυ (όχι μέχρι τις 14.00 που φέυγουν οι περισσότεροι εδώ) και τα Σάββατα, με μιά ώρα διάλειμμα για φαγητό, κάναμε αυστηρά 4 εφημερίες και την επόμενη μας έστελναν με το ζόρι στο κρεβάτι μας. Συγκεντρωθείτε! Αναγκαίο κακό είναι οι εφημερίες γιατί κάποιο αρρωστημένο τσιγγούνικο μυαλό πριν χρόνια αποφάσισε πως τον συμφέρει καλύτερα να πληρώνει 3 βάρδιες νοσηλευτών τη μέρα φουλ, με ένσημα, ασφάλεια κλπ κ έναν μόνο γιατρό υπερωριακά!!!!!!!!! Ούτε εκπαιδευτικές είναι οι εφημερίες έτσι όπως εννοούνται στην Ελλάδα. Το να σε ξυπνάει στις 3 το πρωί η εμπαθής νοσοκόμα με το κρεπαρισμένο μαλλί, το γερακίσιο νύχι και το πατσουλί που βρωμάει σε όλο τον όροφο να σου πει πως ο ασθενής στο τάδε δωμάτιο...μουγκρίζει, δεν είναι εκπαίδευση!!!! Πάρτε τις άδειές σας κανονικά, όχι με λαμογιές και ρεπό, απαιτήστε να φεύγετε μετά την εφημερία σας, το να μένεις αλλά να κοιμάσαι όρθιος μέχρι να πάει 14.00 για να φύγεις είναι ηλίθιο, χαζό, αστείο και επικίνδυνο. Δεν είμαστε βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευόμενοι είμαστε και πρέπει να το απαιτούμε και κακώς πληρωνόμαστε από το ΕΣΥ. Δεν είμαστε εμείς τα μπαλώματα για τη λύση των προβλημάτων του συστήματος υγείας. Σε άλλες χώρες οι ειδικευόμενοι αμοίβονται από το πανεπιστήμιο καθώς θεωρείται κύκλος σπουδών το στάδιο αυτό. Ποιες σπουδές κάνουμε εμείς στο αγροτικό και στην ειδικότητα? Τι θα γινόταν άραγε αν ξαφνικά δεν πήγαινε ΚΑΝΕΙΣ από εμάς την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο του??? ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ για λίγες μέρες. Θα διαλυόταν το σύστημα ναι ή όχι? Σε αντίθεση, εμείς είμαστε ο θάνατός σου η ζωή μου. Σαν τα κοράκια ξεσπλαχνίζουμε τον άλλο, παραφυλάμε πότε εκείνος θα λυγίσει για να χωθούμε στη θέση του είτε αυτό είναι απεργία, είτε λίστα αναμονής είτε εφημερία είτε γλύψιμο επιμελητή, καθηγητή κλπ. Δε θα ξεχάσω ποτέ όσο ζω μια συμφοιτήτριά μου της φουρνιάς 2006-2007 πόσο έντεχνα μας χειραγωγούσε και μας παραπλανούσε εκείνες τις ακατονόμαστες ώρες που περιμέναμε να δηλώσουμε ειδικότητα στη Νομαρχία Αθηνών, τι αντιπερισπασμό έκανε και τελικά πως πέταξε εκτός επιλογής μας το νοσοκομείο που ήθελε εκείνη γιατί ήξερε εκ των έσω όπως αργότερα μάθαμε πως θα ανοίξουν εκεί θέσεις παθολογίας και τελικά 3 χρόνια μετά είναι η μόνη από όλους εμάς που έχει ήδη τελειώσει την πρώτη διετία και περιμένει το δεύτερο μέρος... Κι αν τελοσπάντων κάποιοι ισχυρίζονται πως αγαπούν τόσο πολύ πια το ιατριλίκι που δεν τους νοιάζει η κατάσταση και το θεωρούν τουλάχιστον ένα είδος εκπαίδευσης αυτό που βιώνουν, γιατί δεν πάνε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τζάμπα εθελοντικά κάπου και να εκπαιδεύονται κιόλας? Είναι διαφορετικό το να σε υποχρεώνουν να εργάζεσαι τζάμπα σε τριτοκοσμικές συνθήκες, να μη σε σέβονται, να σε χρησιμοποιούν και να σε βρίζουν κιόλας και διαφορετικά να προσφέρεις τις γνώσεις σου με αξιοπρέπεια, να κερδίζεις εμπειρία, αποδοχή και σεβασμό και να είσαι κι από πάνω.

Θα ξαναπώ λοιπόν πως δε μας φταίει κανείς. Βρίσκουν και κάνουν κι όσο βρίσκουν θα κάνουν κι εμείς θα παίρνουμε απολύτως αυτά που αξίζουμε!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνω πως μια μαζικη αποχη των ειδικευομενων μπορει να τους ταρακουνισει, ολες οι κλινικες, ολα τα νοσοκομεια,κεντρου και περιφερειας..

Αλλα εδω δεν υπαρχει ουτε οργανο συλλογικο των ειδικευομενων , και αν πουμε να δημιουργησουμε, θα πεσουν πανω τα κομματοσκυλα, που δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο στη χωρα , να το γ...σουν και αυτο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνω πως μια μαζικη αποχη των ειδικευομενων μπορει να τους ταρακουνισει, ολες οι κλινικες, ολα τα νοσοκομεια,κεντρου και περιφερειας..

Αλλα εδω δεν υπαρχει ουτε οργανο συλλογικο των ειδικευομενων , και αν πουμε να δημιουργησουμε, θα πεσουν πανω τα κομματοσκυλα, που δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο στη χωρα , να το γ...σουν και αυτο...

Αλίμονο. Δε θα βρεθεί κι εκεί ένας ΕΑΑΚίτης, ένας νεοπροοπτικιότης, ένας ΔΑΠίτης, ένας Πασπίτης, ένας από όλους αυτούς τελοσπάντων τους αγωνιστάδες με τα PRADA της μεγάλης του γένους σχολής μας, που την άνοιγαν και την έκλειναν κατά πως τους βόλευε και που εντελώς τυχαία και ως δια μαγείας μόλις πήραν το πολυπόθητο χαρτί, βρέθηκαν μπροστά από μας σε αγροτικά, σε ειδικότητες, σε διδακτορικά κλπ ξεχνώντας δια παντός τα φιλελεύθερα και δημοκρατικά τους πιστεύω και τους φιλέσπλαχνους δια "τα κοινά" αγώνες!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο κομματισμος ειναι το καρκινωμα, και φαινεται ηδη απο τα φοιτητικα χρονια, που εμποδιζει καθε θετικη αλλαγη..

Το θεμα ειναι πως θα αποφυγουμε την τροχοπεδη που βαζουν σε καθε αποπειρα διεκδικησης καλυτερων συνθηκων δουλειας και εκπαιδευσης...

Μου εκανε εντυπωση ενα παλαιοτερο ποστ, νομιζω στο φορουμ της ειδικοτητας στην αμερικη, οπου ενας συναδελφος περιεγραφε πως οι εκει ειδικευομενοι

αντεδρασαν μαζικα και πετυχαν να εχουν αξιολογηση,εκπαιδευση και χρηματοδοτηση.

Σιγουρα δεν εχουμε τις ιδιες δυνατοτητες με αυτους, αλλα υπαρχει περιθωριο βελτιωσεων και διεκδικησεων σαφεστατα..

Μονο που προυποθετει μαζικη , κοινη προσπαθεια.

Υ.Γ. Οταν βλεπω συναδελφους να στρεφονται εναντιων συναδελφων τοσο κοντοφθαλμα, αντι να κοιτουν τη ριζα του προβληματος, αισθανομαι ντροπη και απεχθεια για το ειδος μας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Να κανεις ταμα σκεφτηκες? Ερχεται και 15αυγουστος... Ενα ταξιδακι κατα Τηνο μερια και μια λαμπαδα ισα με το μποϊ σου εχουν περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχιας απο οποιαδηποτε αλλο εγχειρημα. Εναλλακτικα, υπαρχει και ο αγιος Ονουφριος. Εχω ακουσει καλα λογια και γιαυτον.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτή τη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ισχύει πια η συλλογική σύμβαση. έχει όμως κάποιο νόημα να πάμε για επόμενη απ'τη στιγμή που το δντ τις καταργεί όλες? και η ευρωπαϊκή οδηγία, που οι εκπρόσωποί μας την πούλησαν για 30 αργύρια και μερικές θέσεις διευθυντάδων (για την πάρτη τους μάλλον) πόσο ακόμα θα μείνει ως έχει?

και συγγνώμη κιόλα αλλά στην εποχή του ίντερνετ ποιος μας/σας εμποδίζει να οργανωθείτε αν όχι εμείς/εσεις οι ίδιοι και η μαλακία που μας δέρνει? ποιος επιτρέπει στους πισ και ισα να εισπράττουν και να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου?

και επειδή είδα να αναφέρεται κάποιος παραπάνω και σε ρεπό που δεν παίρναμε (λέει) ''παράνομα'' τόσα χρόνια, πού την είδατε την παρανομία? θα τρελλαθούμε τελείως? πέρσι δώσανε το κόκκαλο των ρεπό για να μας πείσουν και καλά ότι κάτι κερδίσανε και οι μικροί ... καλά κρασιά δλδ. το ξέρετε ή όχι ότι όλες οι ώρες που καθόμαστε και εφημερεύουμε σαν τους ηλίθιους ΔΕΝ μετράνε στα συντάξιμα? πού είναι οι διευθυντές και συνδικαλιστές να μιλήσουν? α ξέχασα, εκείνοι φρόντισαν μόνο να κάνουν νόμο ότι στο εσυ μπορούν να μπαίνουν μόνο λαντζιέρηδες με βαθμό β' και του λόγου τους να μείνουν μόνοι τους στην κορυφή ... τι να πει κανείς και τι να κάνει με τέτοιους ''παλιούς'' τι να κάνουν και οι ''νέοι'' δλδ ...

είμαστε ο πιο χάλια κλάδος που υπάρχει και το χειρότερο, μας έχουν πάρει χαμπάρι και μας αντιμετωπίζουν όπως μας αξίζει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μου εκανε εντυπωση ενα παλαιοτερο ποστ, νομιζω στο φορουμ της ειδικοτητας στην αμερικη, οπου ενας συναδελφος περιεγραφε πως οι εκει ειδικευομενοι

αντεδρασαν μαζικα και πετυχαν να εχουν αξιολογηση,εκπαιδευση και χρηματοδοτηση.

Σιγουρα δεν εχουμε τις ιδιες δυνατοτητες με αυτους, αλλα υπαρχει περιθωριο βελτιωσεων και διεκδικησεων σαφεστατα..

Μονο που προυποθετει μαζικη , κοινη προσπαθεια.

Εγώ το είχα γράψει αυτό για την ειδικότητα στις ΗΠΑ. Προφανώς ΔΕΝ έγινε μέσω συνδικαλιστικών οργάνων (το εν ΗΠΑ νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στους ειδικευόμενους να συνδικαλιστουν, εν αντιθέσει με άλλες ειδικότητες εκπαιδευομένων-εργαζομένων βλ μεταπτυχιακοί φοιτητές στα παν/μια). Η ως τώρα πορεία του συνδικαλιστικού "κινήματος" στην Ελλάδα δεν αφήνει και περιθώρια ελπίδας μια και μας/σας έχουν πουλήσει άπειρες φορές ως τώρα.

Η αλλαγή στις ΗΠΑ έγινε μέσα από ένα εκρηκτικό μείγμα:

1. δημοσιονομικών συλλογισμών (π.χ. το αμερικάνικο δημόσιο χρηματοδοτεί κάθε θέση ειδικότητας με 150χιλ$ το χρόνο, κάποιος αναρωτήθηκε γιατί τα χρήματα αυτά να μην καλύπτουν παραιατρικό προσωπικό)

2. πεφωτισμένων εκπαιδευτών που δεν ξέχασαν τι πέρασαν σαν εκπαιδευόμενοι και αλλάξαν το σύστημα όταν ήρθαν στην επάνω (η έστω καταγράψαν την εμπειρία τους βλ. The House of God. Αν θυμάμαι καλά η καταγεγγραμένη Ελληνική ιατρική λογοτεχνία περιορίζεται σε καταγραφή φίκι φίκι κάπου στην Θεσ/νίκη. Όσοι ενταχθούνε στο ΕΣΥ άμεσα ξεχνάνε τι περάσανε και κοιτάνε να πηδήξουν τους από κάτω (βλέπε εισαγωγικός βαθμός επιμελητού Β, ξεπούλημα άλλων πιο ουσιαστικών προβλημάτων για να γίνουν όλοι διευθυντάδες και άλλα τέτοια ωραία).

3. δικαστικών αποφάσεων για ιατρικά σφάλματα λόγω ελλειπούς επίβλεψης και υπερβολικών ωρών εργασίας (νόμος Libby Zion από το όνομα του 18χρονου που πέθανε στη Νέα Υόρκη όντας υπό την φροντίδα υπερεντατικά εργαζομένων, ελλειπώς επιβλεπομένων ειδικευόμενων). Στην Ελλάδα όποτε έχουν πάει περιστατικά αμέλειας στα δικαστήρια την έχουν πληρώσει οι ειδικευόμενοι και την έχουν γλυτώσει οι ειδικευμένοι (βλέπε το περιστατικό του Άγγλου τουρίστα στη Ρόδο)

4. νοοτροπία του Αμερικάνικου λαού (τουλάχιστον στις δεκαετίες μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα) που ποτέ δεν επαναπαυόταν και πάντα προσπαθούσε να βελτιώσει το σύστημα ξεκινώντας από τον ευατό του και μην περιμένοντας τα όλα από το κράτος. Παρέβαλλε τον ωχαδελφισμό, την επανάπαυση στις δόξες του παρελθόντος ("όταν εμείς φτιάχναμε παρθενώνες οι άλλοι τρώγανε βελανίδια"), την σύγχυση μεταξύ μπουλουκιού και κοινωνίας και την διάχυση της ατομικής ευθύνης μεσω του διαρκους κατασκευάσματος ανεμομυλων που κατεδαφίζονται από συλλογικούς αγώνες

Δυστυχώς για την Ελλάδα δεν υπάρχει στο χώρο ούτε 1 από τα παραπάνω 4, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα οποιασδήποτε ειρηνικής αλλαγής. Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας πουλήσουν ακόμα μια φορά όταν του χρόνου το ΔΝΤ εισηγηθεί νέες περικοπές (οι συνδικαλιστές θα φροντίσουν να κοπούν οι μισθοί των ειδικευομένων για να κρατήσουν τους δικούς τους) καλό είναι να προγραμματίζετε τις επόμενες κινήσεις σας. Καλά τα γράφετε στο φόρουμ, αλλά όσοι έχουν κάτι να χάσουν πρέπει να σκεφτούν και το μετά. Εγώ θα σας πρότεινα για παραδειγμα να χρησιμοποιήσετε το hotline του ΣΔΟΕ για να παρέχετε πληροφορίες για φακελλάκια, λαδώματα και άλλα τέτοια που συμβαίνουν στο χώρο σας.

Θεωρείστε το σαν pre-emptive strike τώρα που το ΔΝΤ ζητά αίμα και το υπουργείο οικονομικών ψάχνεται για φράγκα. Σε όσους αισθανθούν ότι φοράνε έτσι τη μαύρη κουκούλα, θα πω ότι η αποσιώπηση της παρανομίας δεν είναι πράξη αλληλεγγύης στο συνάδελφο, αλλά συγκάλυψη εγκληματικής ενέργειας.

Αν θέλετε οπωσδήποτε συνδικαλιστική λύση (μπλιαχ), σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φτιάξετε τη δική σας ένωση (grass root approach - μην ανακατεύετε τα υπάρχοντα κόμματα) και μην βασιστείτε σε όσους σας πούλησαν στο παρελθόν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν διαβάσει το προαναφερθέν βιβλίο ... εμένα μου το κάναν δώρο οι Αμερικάνοι συνειδικευόμενοι μου στο πρώτο έτος της ειδικότητας για να πιάνω τις πολιτισμικές αναφορές (cultural references) και επειδή πίστευαν ότι είμουν η μετενσάρκωση ενός από τους χαρακτήρες στο βιβλίο (δεν θα πω ποιος).

Η πλάκα είναι ότι αντίστοιχες καταστάσεις είχα δει και σαν φοιτητής, είχα ακούσει σαν πολίτης στο Ελληνικό σύστημα Υγείας.

Για όσους ενδιαφέρονται η σύνοψη του βιβλίου στη wikipedia βρίσκεται εδώ

και ένα άρθρο των New York Times για την μεταμορφωτική επίδραση του βιβλίου στο σύστημα της ιατρικής μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ βρίσκεται εδώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν λέω εγώ ότι δε μπορούμε να συνεννοηθούμε για μια απλή φράση και τρωγόμαστε, πώς περιμένουμε να δούμε προκοπή σε σοβαρότερα??? Τι ακριβώς σε ενόχλησε φίλη clemence για τα ρεπό που είπα???? Είσαι στη δική μας όχθη ή στην απέναντι??? Δεκαετίες τώρα ΟΛΟΙ οι υγειονομικοί πλην των ιατρών όταν δουλεύουν νύχτα, παίρνουν ρεπό. Ναι λοιπόν παρανόμως δεν δίνονταν τόσα χρόνια όπως παρανόμως δεν δίνονται και τα όσα προβλέπονται για την ανθυγιεινή εργασία. Κι αν εσύ το θεωρείς ως ξεροκόμματο, κανείς μας δεν υποστήριξε πως λύθηκαν τα προβλήματα με την εφαρμογή αυτού, το οποίο παρόλα αυτά δεν εφαρμόζεται γιατί μόνοι μας το χαλάμε όταν προσπαθούμε με λαμογιές να πάρουμε 3ήμερα και 4ήμερα και φυσικά αν είναι ένα ξεροκόμματο-τίποτα πες μου γιατί όλοι οι διευθυντές τσινάνε σαν τα γαϊδούρια μόλις πας να σου υπογράψουν ρεπό?? Ε??? Δε θα αλλάξουν όλα ξαφνικά δίκην πυροτεχνήματος. Στην Ελλάδα ζούμε. Και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα συνδικαλιστικό όργανο για να μας εκπροσωπεί. Ο καθένας από εμάς αν αρχίσει να σέβεται και να είναι σωστός ξεκινώντας από τα μικρά και ταπεινά που τον αφορούν στο άμεσο περιβάλλον αρμοδιότητάς του, τι καλύτερα που θα ήταν όλα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παρανόηση drkg, συμφωνώ με όσα λες, εκεί που διαφωνώ είναι στο ''παράνομα''. φοβάμαι πως τα ρεπό που είχαν οι γιατροί μέχρι το 1989 δε μας τα έφαγαν παράνομα αλλά παρέα οι συνδικαλιστές μας με το εσυ ποιος ξέρει πια με ποια ανταλλάγματα. αυτό ήθελα να πω.

για τα υπόλοιπα, μπορει να μήν είμαι στην ίδια όχθη, αλλά είμαι απόλυτα μαζί σας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απο σημερα επισχεση για την αποπληρωμη δεδουλευμενων εφημεριων,(οχι μονο του τρεχοντος ετους, ακομα και απο το 2009 μας χρωστανε)..

Ελπιζω να ακολουθησουν ολο και περισσοτεροι συναδελφοι , για να δημιουργησουμε ενα μοχλο πιεσης σε αυτους που εκμεταλλευονται την εργασια μας με το

πιο αισχρο τροπο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.