Jump to content

αποκομματα από την εφημερίδα Ριζοσπάστης


tik-tak

Recommended Posts

Εδώ θα μεταφέρονται αποσπάσματα από την εφημερίδα Ριζοσπάστης

και τα σχόλια μελών για αυτά.

Αν κάποια δημοσίευση αποτελεί αφορμή και πυροδοτεί εκεταταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων

(στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού εννοείται) θα μπορεί να αποτελέσει ξεχωριστό θεμα με παραπομπή εδω, που θα βρίσκεται το αρθρο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 years later...

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Να αποσυρθεί το σχέδιο για την «Κάρτα του Πολίτη»

Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο για τη λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη» ζητά η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Υπογραμμίζει ότι θα αποτελέσει ιδιαίτερα σοβαρό και επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια του αστικού κράτους και άλλων για το φακέλωμα και έλεγχο των εργαζομένων. Οτι εντάσσεται στη γενικότερη κατασταλτική πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών - μελών γι' αυτό και πρέπει να συναντήσει τη γενική λαϊκή κατακραυγή.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H κυβέρνηση έδωσε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση τις γενικές κατευθύνσεις για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της λεγόμενης "Κάρτας του Πολίτη". Η Κάρτα αυτή, εάν θεσπιστεί, θα αποτελέσει ένα νέο, ιδιαίτερα σοβαρό και επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια του αστικού κράτους, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για το φακέλωμα, τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οπως προκύπτει από το ίδιο το κείμενο των γενικών κατευθύνσεων, η Κάρτα αυτή δεν προορίζεται απλά να αντικαταστήσει το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Με τα προσχήματα της αντιμετώπισης φαινομένων πλαστοπροσωπίας και της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο αλλά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρείται η συγκέντρωση ενός συνεχώς αυξανόμενου όγκου πληροφοριών που θα αφορούν τη ζωή των πολιτών, ακόμη και τις πιο ευαίσθητες και προσωπικές. Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων θα φορτωθούν με ένα διαρκώς εμπλουτιζόμενο ηλεκτρονικό φάκελο, διαθέσιμο για επεξεργασία προς κάθε κατασταλτική, εμπορική ή άλλη χρήση από τα όργανα του κράτους και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις ελευθερίες και τα συμφέροντά τους. Ακόμη περισσότερο, που το υλικό αυτό θα είναι στην πράξη προσβάσιμο - όπως έχει δείξει και η εγχώρια και η διεθνής εμπειρία - όχι μόνο από τους κρατικούς φορείς και τις συναλλασσόμενες επιχειρήσεις αλλά και από κάθε είδους υπηρεσίες και ενδιαφερόμενους.

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί εισαγωγής περιορισμένου αριθμού δεδομένων και δήθεν εξασφάλισης του απορρήτου τους καθώς και προαιρετικότητας στη συμμετοχή των υπηρεσιών της Κάρτας είναι υποκριτικές και αποσκοπούν στη διασκέδαση των σοβαρών ανησυχιών και στην κάμψη των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η αναγγελία του σχεδιασμού και της υλοποίησης αυτού του αντιλαϊκού εργαλείου. Καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτό το κράτος και τις κυβερνήσεις του, που είναι αποδεδειγμένα εχθρικές προς τα συμφέροντά τους.

Η "Κάρτα του Πολίτη" εντάσσεται στη γενικότερη κατασταλτική πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών - μελών, αποτελέσματα της οποίας είναι οι Συνθήκες Σένγκεν Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, η συνεχής επέκταση της συλλογής, επεξεργασίας και ανταλλαγής των προσωπικών δεδομένων ιδιαίτερα με βιομετρικά στοιχεία, όπως το DNA και άλλα, η Οδηγία της ΕΕ και ο πρόσφατος εγχώριος νόμος για την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, οι κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς κλπ. Ενισχύει σοβαρά το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο για την παρακολούθηση και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω, η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία αυτής της φακελο-κάρτας και απαιτεί την άμεση απόσυρσή του. Η αντίθεσή μας δεν έχει καμιά κοινή βάση με άλλες αντιδράσεις που εκδηλώνονται, οι οποίες προσδίδουν στη συγκεκριμένη Κάρτα δαιμονολογικά και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά. Η δική μας τοποθέτηση δε διακρίνει τίποτα το μεταφυσικό σε αυτήν, παρά μόνο τα φανερά συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης που εξυπηρετεί, η οποία θέλει να δέσει χειροπόδαρα το λαό που εκμεταλλεύεται. Αφετηρία και γνώμονα για εμάς αποτελεί η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οι οποίες θα δεχτούν ένα νέο ισχυρό, βάρβαρο πλήγμα.

Γι' αυτό χρειάζεται το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση να συναντήσει τη γενική λαϊκή κατακραυγή! Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τους ριζοσπάστες επιστήμονες και νομικούς, κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, να υψώσουν άμεσα φωνή διαμαρτυρίας και να κινητοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση».

www1.rizospastis.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πραγματικά αυτή η κάρτα του πολίτη είναι μεγάλη απάτη. Πάγκοσμια ελληνική πρωτοτυπία. Δεν υπάρχει πουθενά. Επίσης δεν έχω καταλάβει πως θα αγοράζουν οι ξένοι επισκέπτες-περίπου 8 με 10 εκατομμύρια το χρόνο. Με την είσοδο στη χώρα θα τους δίνουμε και μια κάρτα του τουρίστα.... Τα καταστήματα πως θα δικαιολογούν τα τουριστικάτους είδη. Άσε τις τυρόπιτες και τις μπουγάτσες που πάνε σύννεφο απο τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε θα ειναι υποχρεωτικη η χρηση της στις αγορες. Θα τη δινεις για να περαστουν οσες εσυ θελεις ωστε να συνδεθουν με τη φορολογικη σου δηλωση, οποτε δεν υπαρχει θεμα με τους τουριστες ή παρακολουθησης ολων των αγορων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε σταματηστε πια να κοροιδευεται το κοσμο πως θα ειναι δηθεν προαιρετικα.Φτανουν πια τα ψεμματα σας.Μπορει στην αρχη να ειναι μετα οχι μονο καρτα αλλα θα μας σφραγισει και το χερι ο Τζεφρι,μεχρι και τη κορη του ματιου θα μας βαζει με ακτινα για να ανοιγουμε τις πορτες σα τις αμερικανικες ταινιες.

Εδω ετοιμαζεται και τη καρτα του φοιτητη για να πληρωνει δανεια μεχρι τα βαθια γεραματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αποδοκίμασαν τον Ιερώνυμο

Με βυζαντινές σημαίες και πλακάτ στα χέρια, περισσότερα από 3.000 άτομα διαδήλωσαν ειρηνικά το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για την καθιέρωση της “Κάρτας του Πολίτη”.

Αρχικά οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και κληρικοί, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, ενώ λίγη ώρα μετά τη μια το μεσημέρι κατευθύνθηκαν προς στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

"Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία", "Έξω οι Μασώνοι από την Ελλάδα", "Ιερώνυμε ξύπνα και μη κοιμάσαι", "Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα" ήταν κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πλακάτ των διαδηλωτών.

Στο μέγαρο της οδούς Αγίας Φιλοθέης κατέληξε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η διαδήλωση, όπου οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την Εκκλησία να πάρει θέση για το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη.

"Έβγα έξω να πάρεις θέση" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες, κληρικοί και μοναχοί ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τοποθετηθεί στο επίμαχο ζήτημα.

Αργότερα οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν, αλλά μερικοί από τους παριστάμενους πρότειναν να διαδηλώσουν το απόγευμα της Κυριακής και έξω από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία κατά της μισαλοδοξίας.

πηγη---news247.gr

Σχολιο---- 1. 3000 ατομα? λαοθαλασσα!!!!!!!!!!!!!!!

2. "Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία"? να πα να γ............. οσοι το πιστευουν αυτο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Την «ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη» που έχει βάλει στα σκαριά η κυβέρνηση, καταγγέλλει το ΚΚΕ και η «Δημοκρατική συσπείρωση (δέστε το βίντεο) που χαρακτηρίζει όλη αυτή την κυβερνητική μεθόδευση «ένα σοβαρό και επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια του αστικού κράτους, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για το φακέλωμα την χειραγώγηση και των έλεγχο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Μ’ αυτό τον σχεδιασμό της κυβέρνησης επιχειρείτε η συγκέντρωση ενός συνεχούς αυξανόμενου όγκου πληροφοριών που θα αφορούν την ζωή των πολιτών, ακόμα και των πιο προσωπικών και ευαίσθητων».

ΦΑΚΕΛΟΚΑΡΤΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Στήνουν παγίδες στο λαό στέλνοντας πελατεία στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Τοπική Διοίκηση εφαρμόζει τις πλήρεις κατευθύνσεις της κεντρικής εξουσίας μεταφέροντας τον κύριο όγκο της ευθύνης της Υγείας σε νοσοκομεία-επιχειρήσεις καλλιεργώντας ταυτόχρονα στην πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού την αυταπάτη ότι για να γίνεις καλά θα πρέπει να πληρώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, ενός κατοίκου του Αμαρουσίου που πήγε στα εξωτερικά ιατρεία μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε, χρησιμοποιώντας κάρτα με «παροχές» υγείας που προσφέρει ο δήμαρχος της περιοχής σε συνεργασία με τον συγκεκριμένο Ομιλο. Ο κάτοικος αφού έδωσε τα στοιχεία του, κι έδειξε τη συγκεκριμένη κάρτα στους υπεύθυνους των εξωτερικών ιατρείων, πράγματι πέρασε για να εξετασθεί «δωρεάν» από τον παθολόγο που εφημέρευε στο νοσοκομείο. Ο γιατρός αφού τον εξέτασε, έκρινε πως πρέπει να παραμείνει για περαιτέρω προληπτικό έλεγχο κάνοντας μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων (ανάλυση αίματος, υπέρηχο καρδιάς και δοκιμασία κοπώσεως), οι οποίες στοίχιζαν μόλις ... 300 ευρώ! Οταν ο ασθενής διερωτήθηκε γιατί θα πρέπει να πληρώσει ενώ έχει τη συγκεκριμένη κάρτα, ο γιατρός του εξήγησε ότι με αυτή την κάρτα έχει τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης από τον αρμόδιο ιατρό ενώ για περαιτέρω ελέγχους, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το ποσό με μία μικρή έκπτωση! Ο κάτοικος του Αμαρουσίου μη έχοντας να πληρώσει το δυσβάσταχτο-υπέρογκο ποσό και παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν - με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην εξέλιξη της υγείας του - έφυγε χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω έλεγχο. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα πως την ώρα που περίμενε στον γκισέ για να ενημερώσει ότι δεν θα παραμείνει για άλλες εξετάσεις, κάτοικοι του Αμαρουσίου που έχουν τη συγκεκριμένη κάρτα, τηλεφωνούσαν διαρκώς για να μάθουν ποιες δωρεάν εξετάσεις μπορούν να κάνουν.

Παροχές Υγείας ... μέσω δημοτικής κάρτας

«Πρωτεργάτης» αυτής της λογικής - της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των επιταγών της ΕΕ- είναι ο δήμαρχος του Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, (ΝΔ) και πρόεδρος του Δημοτικού Διαδικτύου Υγείας (ΔΔΥ), το οποίο είναι και από τους βασικούς διεκδικητές στην παροχή του «βασικού πακέτου» σε επίπεδο δήμων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), μετά την «Καλλικρατική» αναδιάρθρωση της χώρας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, μέσω μιας «προνομιακής» κάρτας («Αρτεμις») ανάμεσα στις άλλες παροχές που δίνει στους κατοίκους και τους δημότες της περιοχής (ελεύθερη είσοδος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπτώσεις σε ασφαλιστικά πακέτα και εμπορικά καταστήματα), όπως αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό έντυπο, εξασφαλίζει «πρόσβαση» σε «παροχές Υγείας»για όσους έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε δύο από τις «μεγαλύτερες ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν αυτή την κάρτα, μπορούν να πηγαίνουν στον συγκεκριμένο Ομιλο, τις νυχτερινές ώρες και όλο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εξεταστούν «δωρεάν» από τους γιατρούς που εφημερεύουν (παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, χειρουργό και παιδίατρο σε κλινική του ίδιου Ομίλου).

Ομως όταν στην διάρκεια των επειγόντων περιστατικών χρειαστούν κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ ακτινογραφία, ανάλυση αίματος, υπερηχογράφημα, κ.ά.) τότε ο κάτοικος του Αμαρουσίου πληρώνει με μια μικρή έκπτωση το τιμολόγιο που αποφασίζει ο Ομιλος στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς. Αν επίσης προσέλθει άλλες ώρες του 24ώρου τότε πληρώνει το τιμολόγιο του Ομίλου, χωρίς καμία έκπτωση.

Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους

Την ώρα που δηλαδή που εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά πλήττονται από τις συνέπειες της βάρβαρης-αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου, με τις δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση προωθούν νέες-σοβαρές-αντιδραστικές αλλαγές στον τομέα της Υγείας, στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των οικογενειών τους.

Οι αλλαγές αυτές που διαχρονικά προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ώστε η Υγεία να είναι χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας και θησαυρισμού, αποβλέπουν αφ' ενός στην προστασία της κερδοφορίας των επιχειρήσεων του χώρου αλλά και στην αξιοποίηση του κλάδου της υγείας για να «βρουν διέξοδο» - όπως λένε - τα συσσωρευμένα κεφάλαια τα οποία δε διοχετεύονται στην αγορά. Ετσι, υπηρεσίες και υποδομές υγείας που μέχρι σήμερα είχαν δημόσιο χαρακτήρα θα συγκεντρωθούν σε ένα «ενιαίο σύστημα». Επιπλέον, «Καλλικρατικοί» δήμοι και περιφέρειες της χώρας αναλαμβάνουν ευθύνη για τη διαμόρφωση δομών (υποτιθέμενες) πρωτοβάθμιας Υγείας και μαζί με άλλες «άτυπες» δομές όπως ΜΚΟ και οργανώσεις εθελοντών φορτώνονται με την αποστολή να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες κυρίως στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα, προωθώντας τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά κέντρα Υγείας.

Η περίπτωση του κατοίκου από το Μαρούσι δεν είναι μοναδική και αναδεικνύει το εξής πράγμα: Οτι οι υπηρεσίες υγείας που προωθούν Κυβέρνηση, ΝΔ και Τοπική Διοίκηση, μέσω του «Καλλικράτη», θα είναι υπηρεσίες ακριβοπληρωμένες, ελεγχόμενες απόλυτα από τα μονοπώλια και τους κανόνες της αγοράς. Θα «παρέχονται» από νοσοκομεία με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, δηλαδή επιχειρήσεις που θα λειτουργούν ανάλογα με τα έσοδά τους. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων», η επέκταση «εισιτηρίων» ακόμα και για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, οι συγχωνεύσεις και αλλαγές χρήσης σε νοσοκομειακά ιδρύματα, η πληρωμή των εξετάσεων, η πλήρης παράδοση των προμηθειών των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες κτλ. Δίπλα σ' αυτές τις «δημόσιες» δομές που θα λειτουργούν (προσλαμβάνουν, κοστολογούν, συνταγογραφούν, εξετάζουν, θεραπεύουν κτλ.) ανάλογα με το τι θα πληρώνει ο ασθενής - πελάτης, θα γιγαντώνονται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επομένως οι μη έχοντες δεν θα μπορούν να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύει ότι, όσο υπάρχουν επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας, όσο η Υγεία αποτελεί εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, οι λαϊκές ανάγκες δε θα ικανοποιούνται και η κατάσταση ολοένα θα χειροτερεύει. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, πρέπει να οργανώσουν τη δράση τους για την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Ταυτόχρονα πρέπει να παρεμβαίνουν ώστε κανένας ανασφάλιστος, κανένας μετανάστης να μην στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να καταργηθούν στην πράξη τα «εισιτήρια» για όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή η πάλη των λαϊκών στρωμάτων για να εμποδιστούν οι επικίνδυνες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που με κεντρικό σχεδιασμό θα μεριμνά για την ολόπλευρη φροντίδα και περίθαλψη του λαού.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΙΝΚΑ) - ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432όρ. 5ος

τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976

Ανοιχτή Γραμμή: 11711

email: inka - http://www.inka.gr/

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :

1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.

Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.

Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.

Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγραψε το ΙΝΚΑ "φυτιλια συννεφακια"? Και τι σημαινει? Για το υπολοιπο υφος/λεξιλογιο/συνταξη δεν αναφερομαι καν. Αμφιβαλλω πολυ για την προελευση του κειμενου αλλα δεν ειναι αυτο το ζητημα. emofftopic

Ως προς το πρωτο σκελος ας περιμενουμε να ληφθουν αποφασεις και βλεπουμε.

Η καρτα συναλλαγων ειναι ξεκαθαρο πλεον πώς θα λειτουργει και δεν υπαρχει κανενας τροπος να αντιστοιχισει η οποια δημοσια ή ιδιωτικη υπηρεσια τις αγορες σου με εσενα. Αφηστε επιτελους τη τρομολαγνεια και ξοδεψτε το χρονο αυτο καπως δημιουργικα. Φοβιζετε αδικως και τις γιαγιαδες. :angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ταΐζουν δηλητήρια τον κόσμο

Το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τη χρήση βιομηχανικών λιπών σε ζωοτροφές αναδεικνύει την καπιταλιστική βαρβαρότητα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Αλλο ένα διατροφικό σκάνδαλο, προϊόν της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αναδεικνύεται στη Γερμανία, όπου αποδεικνύεται ότι η γερμανική εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών «Harles & Jentzsc» προμήθευε περισσότερες από 1.000 μονάδες παραγωγής αυγών, πουλερικών και χοίρων με ζωοτροφή που περιείχε χημικό λίπος που προορίζονταν για την παραγωγή λιπαντικών για τη βιομηχανία!

Η υπόθεση αυτή έρχεται να θυμίσει και πάλι το μεγάλο σκάνδαλο με τις λεγόμενες «τρελές αγελάδες» από το 2001 που ταΐζονταν με κρεατάλευρα που περιείχαν λάδια αυτοκινήτων.

Τώρα, με βάση τα στοιχεία που δίνουν οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας, γίνεται λόγος για παραγωγή 3.000 τόνων λιπών μολυσμένων από διοξίνη που παραδόθηκαν σε παραγωγούς ζωοτροφών στη Γερμανία. Επίσης τονίζεται από το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας σε επιστολή του προς κοινοβουλευτικούς πως «καμιά ποσότητα από τα λίπη αυτά δεν παραδόθηκε στο εξωτερικό».

Το σκάνδαλο της διοξίνης ξέσπασε στη Γερμανία στην αρχή της εβδομάδας, υποχρεώνοντας περισσότερα από 1.000 αγροκτήματα να σταματήσουν την παραγωγή και επιφέροντας τη θανάτωση 8.000 πουλερικών.

Ηδη έχουν αναστείλει την παραγωγή 1.000 μονάδες σε δύο κρατίδια, την Κάτω Σαξωνία και τη Βόρεια Ρηνανία - Βεσταφαλία. Πάντως, για άλλη μια φορά οι αρμόδιες αρχές, όπως το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ιδρυμα για την Αξιολόγηση του Κινδύνου (BfR), προσπαθούν να καθησυχάσουν τους καταναλωτές που έφαγαν τα αυγά και το κρέας (ο αριθμός τους βεβαίως δεν μπορεί να εξακριβωθεί ούτε μέσα στη Γερμανία ούτε και σε άλλες χώρες της ΕΕ που εξήχθησαν τα τελικά προϊόντα-δηλητήρια), ότι «ο κίνδυνος για την υγεία είναι ασήμαντος».

Φυσικά, αυτές οι διαβεβαιώσεις δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι όσο η διατροφική αλυσίδα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, το κυνήγι του κέρδους θα οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα, οι εργαζόμενοι καταναλωτές να τρέφονται με ακατάλληλα τρόφιμα.

Το νέο αυτό διατροφικό σκάνδαλο έχει θορυβήσει και τις υποτίθεται ευαίσθητες αρμόδιες αρχές της ΕΕ, ωστόσο είναι η ίδια η πολιτική της ΕΕ που είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση, που δεν είναι βέβαια μεμονωμένα περιστατικά.

Υπεύθυνη η επικίνδυνη πολιτική κυβερνήσεων - κεφαλαίου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νέο διατροφικό σκάνδαλο στην ΕΕ

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Το νέο μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γερμανία αφορά και τον ελληνικό λαό. Φανερώνει ότι προηγούμενα κρούσματα, όπως οι τρελές αγελάδες, τα μολυσμένα με διοξίνες κοτόπουλα, το μολυσμένο ηλιέλαιο δεν ήταν μεμονωμένα φαινόμενα, αλλά έκφραση μιας μόνιμης και διαρκώς αυξανόμενης διατροφικής απειλής, που γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη γιατί συγκαλύπτεται από τους μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Ο λαός πρέπει να ανησυχήσει. Το φαινόμενο των μολυσμένων τροφών είναι γενικευμένο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΕ, με τη συμφωνία και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν θεωρεί επικίνδυνη την ύπαρξη διοξινών στα τρόφιμα, αλλά μόνο την υπερσυσσώρευση και υπερκατανάλωσή τους. Γι' αυτό δεν υπάρχουν ουσιαστικοί κρατικοί μηχανισμοί που να ελέγχουν την εισαγωγή και την παραγωγή τροφίμων. Ο ρόλος του ΕΦΕΤ είναι εντελώς διακοσμητικός και ο έλεγχος των τροφίμων έχει ουσιαστικά εκχωρηθεί στους ίδιους τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι όσο η παραγωγή τροφίμων ανήκει και υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτά δεν θα είναι μόνο ακριβά, αλλά και επικίνδυνα για την υγεία. Οι συνέπειες στην αγροτική παραγωγή από την ένταξη στην ΕΕ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν είναι μόνο ότι ξεκληρίζεται η μικρή αγροτιά και αυξάνεται το έλλειμμα με την εισαγωγή αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και ότι μεγαλώνει παραπέρα η διατροφική εξάρτηση από τις πολυεθνικές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ:ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

http://www.youtube.com/watch?v=ogqJtM3qMBM&feature=related

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άλλο ένα κλασσικό ρηχό τρομολαγνικό άρθρο περί διατροφής.

Ίσως δεν έχουν φτάσει τα νέα στον Ριζοσπάστη αλλά το κύριο πρόβλημα του κόσμου με την διατροφή δεν είναι κάποιες χημικές ουσίες που βρίσκονται συνήθως σε αμελητέες ποσότητες για να έχουν οποιαδήποτε δράση μέσα στα φαγητά. Είναι η υπερκατανάλωση θερμίδων , δηλαδή η παχυσαρκία, και μετέπειτα το αλκοόλ που ευθύνεται άμεσα και έμμεσα για αρκετούς θάνατους. Αλλά μπορούμε πάντα να δημιουργούμε τον πανικό για θέματα που είναι σταγόνα στον ωκεανό από πλευράς ιεραρχίας σημαντικότητας για να εξυπηρετήσουμε πολιτικά συμφέροντα. Το κάνει το ΚΚΕ , το κάνουν οι οικολόγοι που μάλλον είναι οι θεματοφύλακες της υγιεινής διατροφής ενώ και τα μεγάλα κόμματα ξέρουν πόσο πιασάρικο είναι το θέμα της διατροφής που με την πρώτη ευκαιρία διαστρεβλώνουν ότι βρεθεί μπροστά τους ή σφυρίζουν αδιάφορα για μεγάλα διατροφικά προβλήματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

M.K.O Η ΑΠΑΤΗ Κομβόι δήθεν «αγάπης»

Κομβόι «αγάπης»

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με τους φορείς της τοπικής διοίκησης, με στόχο να «στρογγυλέψουν» τις τεράστιες κοινωνικές αντιθέσεις και τον αποκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων από τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χωρίς να αναφέρονται στα αίτια του αποκλεισμού, οι «Γιατροί του Κόσμου» μαζί με τις Ελληνικές Λέσχες των τετρακίνητων οχημάτων διοργανώνουν ένα «Κομβόι Αγάπης» σε 90 απομακρυσμένα χωριά της Πίνδου για την παράδοση ειδών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων και ρούχων. Η πρωτοβουλία θα υποστηριχτεί από τους φορείς της τοπικής διοίκησης και τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αντικειμενικός στόχος της δράσης των ΜΚΟ δεν είναι η ανατροπή αυτής της κατάστασης. Γι' αυτό, άλλωστε, δε λένε τίποτα στους «αποκλεισμένους κατοίκους» για την αντιλαϊκή πολιτική, όπως εκφράζεται και στην Υγεία, για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, για το εισιτήριο στα νοσοκομεία κ.λπ. Εξάλλου πρόκειται για οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος και δέχονται δωρεές από τους φαρμακοβιομήχανους για να δρουν. Την ίδια στιγμή, ρητός στόχος της κυβέρνησης είναι η συνεργασία ΤΑ, ΜΚΟ και άλλων ιδιωτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να απαλλαγεί το κράτος και από αυτές τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Και να παρέχουν υπηρεσίες υγείας όχι με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες, αλλά ίσα για να διατηρούνται στη ζωή ως εξαθλιωμένοι. Ως εκ τούτου, μήπως το «Κομβόι Αγάπης» θυμίζει λίγο την «αγάπη» του χορτάτου προς τον πεινασμένο, ο οποίος «τι να γίνει», αδικήθηκε από τη ζωή;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ποιος θα μου δωσει δυναμη,το κοσμο αυτο ν'αλλαξω...να σου δωσω μια να σπασεις αχ βρε κοσμε γυαλινε και να φτιαξω μια καινουρια κοινωνια αλληνε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν περιμενα οτι θα το διαβαζα και αυτο πρωινιατικα... :splats: :splats: :splats:emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εμένα μ' αρέσει ο V for Vendetta, γιατί βάζει και βιντεάκια. Τουλάχιστον μένει μια μελωδία στον απόηχο της χαζεμάρας...

ΥΓ Ρε V, σου έχει περάσει καθόλου από το νου ότι μπορεί ο κόσμος να σας έχει ήδη κάνει αυτό, που εσείς θέλετε να του κάνετε; Ότι σας έχει ανατρέψει δηλαδή. Απλά μια ιδέα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.