Jump to content

«Έφυγε» ο Παναγιώτης Συμεωνίδης


Recommended Posts

‘Εχασε χθες τη μάχη με τη ζωή , σε ηλικία 81 ετών, ο ομότιμος καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Συμεωνίδης.

Ο Π. Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Άρδασα Πτολεμαΐδας το 1929. Ήταν ο πρώτος καθηγητής Ορθοπεδικής στη Βόρεια Ελλάδα και η κλινική, η οποία εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», η πρώτη αμιγής Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική.

Το 2001 έτυχε της υψίστης τιμής να εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ορθοπεδικής Εταιρείας και πρόεδρος της Ορθοπεδικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης. Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε μέρος σε πολλά παγκόσμια και διεθνή συνέδρια, ενώ δημοσίευσε περισσότερες από 500 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Ο Π. Συμεωνίδης ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις παθήσεις και τις κακώσεις του ώμου με δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού με θέμα το καθ’ έξιν εξάρθρημα του ώμου.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε σήμερα από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω το βιβλίο του, δεν γνώριζα τον ίδιον...

Πλάκα πλάκα τους παλιούς τους ξέρω μόνον ως βιβλία.

Γαρδίκας, Γολεμάτης, Παπαζάχος, Παπαδημητρίου, Αραπάκης...μην σας πω και Γερουλάνος!

Αιωνία του η μνήμη, τι άλλο να πω;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κι εγω πρωτα τον γνωρισα απο το βιβλιο του που καναμε στη σχολη και αργοτερα γνωρισα τον ιδιο σε διαφορα συνεδρια.δε μου φαινοταν παντως τοσο μεγαλος σε ηλικια.καλο του ταξιδι!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 11 months later...

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ

Δήλωση της Δημάρχου Εορδαίας

'Αγαπητοί παρευρισκόμενοι, εκλεκτά μέλη της οικογένειας του εκλιπόντα Παναγιώτη Συμεωνίδη αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους των πολιτών όλης της Εορδαίας και της ιδιαίτερης πατρίδας του καθηγητή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην οικογένεια, γιατί μας έδωσε την ευκαιρία, να τον τιμήσουμε σήμερα εδώ σ'αυτό τον τόπο που είναι οι ρίζες του και που πορεύτηκε και τίμησε με την πορεία της ζωής του.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε, να μιλήσουμε για αυτόν να τον θυμηθούμε και βέβαια να νιώσουμε για άλλη μια φορά την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα έκανε για μας και κυρίως για την αξιοπρεπή και αξιοθαύμαστη πορεία του η οποία αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας.

Ο Παναγιώτης Συμεωνίδης ξεχώρισε για την ανθρωπιά του, ξεχώρισε για τις επιστημονικές του γνώσεις, διακρίθηκε ως ακαδημαϊκός και κυρίαρχα ως γιατρός, που γιάτρεψε τον ανθρώπινο πόνο.

Εμείς βέβαια κάθε φορά που ήταν εδώ, με την απέραντη αγάπη του νιώθαμε ιδιαίτερα ευχάριστα και είμασταν περήφανοι νιώθοντας ότι ένα μέρος της λαμπρότητάς του ανήκε και σε μας.

Ήταν φάρος για τον καθένα μας, ίσως δεν μπορούμε να φτάσουμε τη δική του διαδρομή, όλοι όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για να αφήσουμε κάτι στον τόπο μας, να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να μείνουμε στις μνήμες των ανθρώπων σαν χρήσιμοι πολίτες''.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.