Jump to content

τα εύκολα ψέματα εύκολα καίγονται


Ortho

Quiz  

9 members have voted

  1. 1. Είπε προεκλογικά ψέματα ο Παπανδρέου για το “λεφτά υπάρχουν”?

    • Είπε ψέματα εν γνώσει του για να παραπλανήσει, παρότι είχε σαφή ενημέρωση από τον Προβόπουλο πριν τις εκλογές.
      7
    • Είπε ψέματα άθελά του, λόγω βλακείας.
      2
    • Ήταν ειλικρινής, και η συνάντηση με Προβόπουλο και Καραμανλή δεν έγινε ποτέ.
      0
  2. 2. Που βρίσκεται η υφαλοκρηπίδα?

    • Στο Αιγαίο
      7
    • Στη γραμμή "Κορίνθου-Τριπόλεως"
      2


Recommended Posts

τα εύκολα ψέματα εύκολα καίγονται

Ας δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι η βάση του 10 δεν απέδωσε και γι' αυτό καταργείται. Είχε όμως αποδώσει καλύτερα το προγενέστερο σύστημα, χωρίς αυτήν τη βάση; Οχι!

Αντί λοιπόν να βρεθεί μια νέα λειτουργική λύση, απλώς επιστρέφουμε απ' το διαγνωσθέν κακό στο οικείο χειρότερο. Μια ακόμα πασοκιά (εις ό,τι αφορά τις σοφιστείες), άλλη μια πασοκιά στην πράξη - τόσο μπορούμε

τόσο κάνουμε!..

10-skitso-2-thumb-medium.jpg

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάτι πάει πολύ χειρότερα από τα συνηθισμένα εκείνα, που, χρόνια τώρα, μας κάνουν να λέμε κάθε τρεις και λίγο ότι «κάτι δεν πάει καλά».

Ο κ. Παπανδρέου είπε εν γνώσει του ψέματα στον ελληνικό λαό και κέρδισε τις εκλογές.

Πράγμα όχι καινοφανές, αλλά με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτά τα ψέματα ήταν χοντρά.

Αμέσως μετά τις εκλογές περιεσφίχθη γύρω του έναν κλοιό συνεργατών που αντιμετωπίζουν το πολίτευμα όπως οι μουτζαχεντίν τις σουφραζέτες.

Ακολούθως άρχισαν βροχή οι πασοκιές. Με τα ηλεκτρονικά βιογραφικά, την ονοματολογία των υπουργείων και άλλα φαιδρά, κάργα αντιπαραγωγικά.

10-1-skitso-3-thumb-medium.jpg

Στη συνέχεια ο κ. Πρωθυπουργός αφού ασκήθηκε με τον κ. Παπακωνσταντίνου στην προσφιλή τους σημίτεια δημιουργική λογιστική -πλην όμως με οικτρά αποτελέσματα- ανακάλυψε αίφνης ότι όχι μόνον έλεγε ψέματα προεκλογικώς ότι «υπάρχουν τα λεφτά», αλλά ότι προσέτι δεν «υπάρχει σάλιο».

Αρχισε τότε σοβαροφανώς έντρομος και αυτάρεσκα πανικόβλητος να φωνάζει εν δήμω τα εν οίκω, urbi et orbi ότι «είμεθα σε κώμα», ότι είναι η «χώρα στην εντατική» κι άλλα που έκαναν τα σπρεντ κανίβαλους.

Και τότε, αντί να στρωθεί κάτω η κυβέρνηση και να δουλέψει με παραγωγικά νομοσχέδια για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την παιδεία, την ανάπτυξη, ο κ. Πρωθυπουργός πάλι μεγαληγορώντας άρχισε τα ταξίδια δηλώνοντας (προς τους ιθαγενείς) «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και προς τους εταίρους κουταμάρες

εν τη μεθερμηνεία τους για «πιστόλια στο τραπέζι», μπλόφες, κι άλλα τραγελαφικά όσον και κωμικοτραγικά -μέχρι και στην Ουγγαρία (γιατί άραγεwink.gif έφθασε η χάρη μας.

*****

Υστερα από όλα αυτά βεβαίως τα πράγματα ζόρισαν -όμως οι πασοκιές τον χαβά τους: κυνήγαγαν πάλι κάτι φοροφυγάδες μεγαλογιατρούς στο Κολωνάκι τάχα- ενώ στην πραγματικότητα άρχισαν να σφάζουν δημοσίους υπαλλήλους.

Αντί η κυβέρνηση να τσακώσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων, άρπαζε απ' την τσέπη του συνταξιούχου 50 ευρώ.

Αντί να σταματήσει αμέσως τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος κι αντί να οργανώσει αμέσως (και να παρατάξει) τον δημόσιο πλούτο, συνέχισε να προσλαμβάνει συμβούλους, να επιχορηγεί αχαΐρευτους και να υπηρετεί κανονικά τους νταβατζήδες.

Ενας πίθος των Δαναΐδων αδηφάγος, τον οποίον καλούνται να γεμίσουν οι Ελληνες από το υστέρημά τους, ενώ ασύδοτοι οι έχοντες και κατέχοντες συνεχίζουν να αυξάνουν το πλεόνασμά τους.

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου διαπίστωσε ότι η πολιτική του δεν είναι σοσιαλιστική, αλλά ότι αποτελεσματικές στην παρούσα φάση είναι μόνον οι νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Τέτοια παραδοχή ιδεολογικής ήττας, ακόμα κι ως πασοκιά, δεν έχει προηγούμενο.

Αλλά εκτός της οικονομίας, και στους υπόλοιπους τομείς τα πράγματα το ίδιο χειμέρια βαίνουν. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος, φέρ' ειπείν, πως όταν ο κ. Δρούτσας συζητά με τον κ. Νταβούτογλου περί υφαλοκρηπίδας δεν νομίζει ότι η υφαλοκρηπίδα είναι η Κορίνθου - Τριπόλεως.

Ή ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι ολίγη από Σουφλιά χωρίς λιπαρά. Ή ότι η λυδία λίθος για την εκπαίδευση είναι η βάση του 10. Ή ότι χρειάσθηκε είκοσι μέρες ο κ. Παπακωνσταντίνου για να εννοήσει ότι το χαράτσι του 8% δεν είναι ο φόρος Τόμπιν.

Τσαπατσουλιές, ανακολουθίες, προχειρότητες, παλινωδίες, αναδιπλώσεις, πειραματισμοί μαθητευόμενων μάγων στου κασίδη το κεφάλι.

Κι έτσι παρά τους πανηγυρισμούς συχνά - πυκνά των παπαγάλων στα ΜΜΕ, φθάσαμε ώς εδώ: οι ξένοι σοφοί που θα έφερνε στη χώρα ο κ. Παπανδρέου να 'ναι οι κομισάριοι του ΔΝΤ.

Και τώρα παραδίδοντας τα κλειδιά της χώρας στους Επικυριάρχους γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός υπό κατοχήν στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Ομως, αδιάβροχος ο μοιραίος αυτός άνθρωπος, δήλωνε χθες στη βουλή ότι «εμείς δεν πανηγυρίσαμε ποτέ», δειλός, έριχνε το φταίξιμο για τον ερχομό του ΔΝΤ στις «συντηρητικές δυνάμεις της Ενωσης» και μιθριδατικός, διακήρυττε ότι τώρα «νιώθει πιο σοσιαλιστής παρά ποτέ».

Δεν ξέρω πια τι λέει, όταν ξέρει τι λέει, κι ούτε ξέρω αν καν ξέρει τι λέει. Κάτι δεν πάει καλά...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 17.IV.2010 stathis@enet.gr

http://www.enet.gr/?....home&id=152420

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντάξει όλα αυτά, όλοι συμφωνούμε.

Αν στις επόμενες εκλογές όμως ο λαός ψηφίσει πάλι ΠΑΣΟΚ, τι λέμε?

Οτι είναι άξιος της μοίρας του και ολιγοφρενής!

Να τι λέμε!

Μόνο οι χαζοί δρουν κατά του εαυτού τους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν στις επόμενες εκλογές όμως ο λαός ψηφίσει πάλι ΠΑΣΟΚ, τι λέμε?

Μας λέτε τι να μην ψηφίσει. Τι να ψηφίσει όμως δε μας λέτε. Προσωπικά, νιώθω πολύ έντονα αυτή τη στιγμή ότι δεν υπάρχει κόμμα που με εκφράζει και εμπιστεύομαι στην Ελλάδα. Και είναι πολύ θλιβερό αυτό. Εσείς, Οrtho και karanti_maria που κάθετα εναντιώνεστε στο Γ.Παπανδρέου, τι ψηφίζετε;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πανάθλιο άρθρο του εντελώς παρηκμασμένου Στάθη (κρίμα γιατί είχε ταλέντο) που άθελα του φανερώνει μια μεγάλη αλήθεια:

Η ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο δημοσιογραφικό πρόβλημα, παρά πολιτικό.

Αυτός ο καφενειακός λόγος-αχταρμάς, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, χωρίς σοβαρές θέσεις είναι η «κριτική» που ασκούν τα ΜΜΕ στην εξουσία.

Είναι πραγματικά απίστευτο το θράσος του Στάθη και της Ε, να βγαίνουν τώρα και να κλαίγονται για την οικονομική κατάσταση την στιγμή που τόσα χρόνια τώρα πάντα στέκονταν στο πλευρό όποιασδηποτε απίστευτης συντεχνίας δ.υ. έκλεινε την παν/μιου, έβαζε ξυλούρη στα μεγάφωνα και είχε αιτήματα που πάντα κατέληγαν στο όχι αξιολόγηση, περισσότερα λεφτά, λιγότερη δουλειά.

Οποιαδήποτε μεταρρυθμίση ξεβόλευε το κρατικοδίαιτο κατεστημένο της γενιάς του πολυτεχνείου την βάφτιζαν «νεοφιλελεύθερη» (όσο λογική και αν ήταν) και την πολεμούσαν.

Όταν προσπάθησε ο γιαννίτσης να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό πριν 10 χρόνια και με πολύ πιο ήπιο τρόπο απ’ό,τι θα γίνει τώρα, ξεσηκώθηκαν όλοι οι φραπεδό-τσεγκεβάρες στυλ Στάθη και Ε εναντίον της «νεοφιλελεύθερης λαίλαπας» που θέλει τους δ.υ. να εργάζονται (λέμε τώρα.... ) μετά τα 50 και να έχουν όρια ίδια με των δυτικών χωρών. «Ξέχασαν» βέβαια και ο στάθης και η Ε να ενημερώσουν το κοινό τους πόσο επιβαρύνει η ηρωική άρνηση για μεταρρυθμίσεις και οι ανένδοτοι αγώνες τον προϋπολογισμό και τους νεότερους έλληνες – αλλά ποιος ασχολείται με αριθμούς τώρα, η Ε και ο Στάθης μιλάνε για Ιδανικά, Αξίες, Όνειρα και όχι αριθμούς που είναι για τους ψυχρούς τεχνοκράτες με τα γκρίζα κοστούμια (αυτούς στους οποίους ζητιανεύουμε τώρα δηλαδή και βρίζουμε αν δεν μας δίνουν ή απαιτούν να σοβαρευτούμε για να μας δώσουν)

Έφτασαν σε τέτοιο σημείο υποτίμησης της νοημοσύνης του κοινού που αποκαλούσαν «ξεπούλημα/εκποιήση χρυσαφικών» τις ιδιωτικοποιήσεις, και ενώ ως συνήθως περισσέυαν τα no passeran, οι κραυγές για τον ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό, ο νταλάρας και ο ξυλούρης, πάλι ξέχασαν να μας πουν σε αριθμούς πόσα μύρια την μέρα κόστιζουν «τα χρυσαφικά» και πού οδηγούν τον προϋπολογισμό (για το δε «χρυσαφικό» Ολυμπιακή για μήνες ολόκληρους έψαχναν αγοραστή για το κελεπούρι, τελικά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς σοβαρός να πάρει τον χρύσο μας και τον δώσανε σε ένα τουλάχιστον αμφιλεγόμενο βαλκάνιο entrepreneur (παρακαλώ όχι γέλια).

Βασικά αυτή την στιγμή ζούμε την χρεοκοπία της γενιάς του πολυτεχνείου η οποία δεν είναι σε καμμία περίπτωση σε θέση να καταλάβει και να ερμηνεύσει τον σύγχρονο κόσμο, δεν έχει ούτε τα ιδεολογικά εργαλεία, ούτε τις εμπειρίες, ούτε τίποτα.

Ό,τι έχουν είναι τα πασαλείματα που κάναν σε ανύπαρκτους μαρξιστές β’ διαλογής των 60ς και η συνομοσιολογία και ο αντιδυτικισμός που χαρακτηρίζει τους τριτοκοσμικούς. Και με αυτά τώρα θέλουν να ερμηνεύσουν τον σημερινό κόσμο και να κάνουν και «κριτική» και από πάνω. Αποτέλεσμα, αυτα που γράφει ο Στάθης, η Ε και το 99% των ελληνικών ΜΜΕ.

Πάρτε εδώ άλλο σοφό http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=327050&dt=21/04/2010

Και απέναντί της θα έχει ιεροδιακόνους του νεοφιλελευθερισμού, τριαντάρηδες εμπειρογνώμονες γαλουχημένους στα χρόνια της ευφορίας και της ισχύος των αγορών, χωρίς παραστάσεις πραγματικής ζωής και αίσθηση κοινωνικών αναγκών,

Δεν έχει παραστάσεις ζωής ο 30χρονος που σπούδασε πληρώνοντας από την τσέπη του και μετά το πτυχίο εργάζεται (αντί να αυτόβαφτίζεται αδιόριστος κάτι και να παλεύει (= εμποδίζει συμπολίτες του να κινούνται στο κέντρο της πόλης το οποιο (ήχο)ρυπαίνει) για τα δίκαια του) και έχει ο ελ δημοσιογράφος που σύγκρινει κατάλυση συντάγματος από στρατό με οικειοθελή προσφυγή στον μοναδικό οργανισμό στο σύμπαν που είναι διετεθιμένος να μας δανείσει έτσι που τα έχουμε κάνει.

Και γράφει και από πάνω ότι δεν έχουν οι τεχνοκράτες "αίσθηση των κοινωνικών αναγκών" - χωρίς ο ίδιος να συνειδητοποιεί καν ότι δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. (και φυσικά, ούτε εδώ αναφέρεται ποιο είναι το κόστος αυτών των κοινωνικών αναγκών για τις επόμενες γενιές (αν υπάρξουν δηλαδή και τέτοιες με αυτά που διαβάζουμε)

Αν δεν πάρει δρόμο η γενιά του πολυτεχνείου, δεν πρόκειται να δούμε φως.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πανάθλιο άρθρο του εντελώς παρηκμασμένου Στάθη (κρίμα γιατί είχε ταλέντο) που άθελα του φανερώνει μια μεγάλη αλήθεια:

Η ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο δημοσιογραφικό πρόβλημα, παρά πολιτικό.

Εκεί δεν ξέρω εάν γέννησε η κότα το αυγό ή αντίστροφα…

Αυτός ο καφενειακός λόγος-αχταρμάς, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, χωρίς σοβαρές θέσεις είναι η «κριτική» που ασκούν τα ΜΜΕ στην εξουσία.

Είναι πραγματικά απίστευτο το θράσος του Στάθη και της Ε, να βγαίνουν τώρα και να κλαίγονται για την οικονομική κατάσταση την στιγμή που τόσα χρόνια τώρα πάντα στέκονταν στο πλευρό όποιασδηποτε απίστευτης συντεχνίας δ.υ. έκλεινε την παν/μιου, έβαζε ξυλούρη στα μεγάφωνα και είχε αιτήματα που πάντα κατέληγαν στο όχι αξιολόγηση, περισσότερα λεφτά, λιγότερη δουλειά.

Καταρχήν, έστω ότι αυτό συμβαίνει. Γιατί κάνεις εισαγωγή με την προϊστορία της «Ε» και του Στάθη? Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην «Ε», αλλά γιατί να μη στέκεσαι σε αυτά που γράφει.

Οποιαδήποτε μεταρρυθμίση ξεβόλευε το κρατικοδίαιτο κατεστημένο της γενιάς του πολυτεχνείου την βάφτιζαν «νεοφιλελεύθερη» (όσο λογική και αν ήταν) και την πολεμούσαν.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι καμία σχεδόν ριζική μεταρρύθμιση επί δεξιάς κυβέρνησης δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα? Όπως αντίστροφα, όσες μεταρρυθμίσεις πέρασαν, πέρασαν «υπό σοσιαλιστικό μανδύα».?

Όταν προσπάθησε ο γιαννίτσης να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό πριν 10 χρόνια και με πολύ πιο ήπιο τρόπο απ’ό,τι θα γίνει τώρα, ξεσηκώθηκαν όλοι οι φραπεδό-τσεγκεβάρες στυλ Στάθη και Ε εναντίον της «νεοφιλελεύθερης λαίλαπας» που θέλει τους δ.υ. να εργάζονται (λέμε τώρα.... ) μετά τα 50 και να έχουν όρια ίδια με των δυτικών χωρών. «Ξέχασαν» βέβαια και ο στάθης και η Ε να ενημερώσουν το κοινό τους πόσο επιβαρύνει η ηρωική άρνηση για μεταρρυθμίσεις και οι ανένδοτοι αγώνες τον προϋπολογισμό και τους νεότερους έλληνες – αλλά ποιος ασχολείται με αριθμούς τώρα, η Ε και ο Στάθης μιλάνε για Ιδανικά, Αξίες, Όνειρα και όχι αριθμούς που είναι για τους ψυχρούς τεχνοκράτες με τα γκρίζα κοστούμια (αυτούς στους οποίους ζητιανεύουμε τώρα δηλαδή και βρίζουμε αν δεν μας δίνουν ή απαιτούν να σοβαρευτούμε για να μας δώσουν)

Έφτασαν σε τέτοιο σημείο υποτίμησης της νοημοσύνης του κοινού που αποκαλούσαν «ξεπούλημα/εκποιήση χρυσαφικών» τις ιδιωτικοποιήσεις, και ενώ ως συνήθως περισσέυαν τα no passeran, οι κραυγές για τον ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό, ο νταλάρας και ο ξυλούρης, πάλι ξέχασαν να μας πουν σε αριθμούς πόσα μύρια την μέρα κόστιζουν «τα χρυσαφικά» και πού οδηγούν τον προϋπολογισμό (για το δε «χρυσαφικό» Ολυμπιακή για μήνες ολόκληρους έψαχναν αγοραστή για το κελεπούρι, τελικά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς σοβαρός να πάρει τον χρύσο μας και τον δώσανε σε ένα τουλάχιστον αμφιλεγόμενο βαλκάνιο entrepreneur (παρακαλώ όχι γέλια).

Συμφωνούμε και πάλι. Και δεν είναι μόνο η «Ε»! Και πάλι όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς το άρθρο «πανάθλιο». Λέει ακριβώς την αλήθεια κατά τη γνώμη μου. Γιατί δεν κρίνεις τα γραφόμενα, αντί το γράφοντα?

Βασικά αυτή την στιγμή ζούμε την χρεοκοπία της γενιάς του πολυτεχνείου η οποία δεν είναι σε καμμία περίπτωση σε θέση να καταλάβει και να ερμηνεύσει τον σύγχρονο κόσμο, δεν έχει ούτε τα ιδεολογικά εργαλεία, ούτε τις εμπειρίες, ούτε τίποτα.

Ό,τι έχουν είναι τα πασαλείματα που κάναν σε ανύπαρκτους μαρξιστές β’ διαλογής των 60ς και η συνομοσιολογία και ο αντιδυτικισμός που χαρακτηρίζει τους τριτοκοσμικούς. Και με αυτά τώρα θέλουν να ερμηνεύσουν τον σημερινό κόσμο και να κάνουν και «κριτική» και από πάνω. Αποτέλεσμα, αυτα που γράφει ο Στάθης, η Ε και το 99% των ελληνικών ΜΜΕ.

Ε, δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο!

Πάρτε εδώ άλλο σοφό http://www.tovima.gr...0&dt=21/04/2010

Και απέναντί της θα έχει ιεροδιακόνους του νεοφιλελευθερισμού, τριαντάρηδες εμπειρογνώμονες γαλουχημένους στα χρόνια της ευφορίας και της ισχύος των αγορών, χωρίς παραστάσεις πραγματικής ζωής και αίσθηση κοινωνικών αναγκών,

Δεν έχει παραστάσεις ζωής ο 30χρονος που σπούδασε πληρώνοντας από την τσέπη του και μετά το πτυχίο εργάζεται (αντί να αυτόβαφτίζεται αδιόριστος κάτι και να παλεύει (= εμποδίζει συμπολίτες του να κινούνται στο κέντρο της πόλης το οποιο (ήχο)ρυπαίνει) για τα δίκαια του) και έχει ο ελ δημοσιογράφος που σύγκρινει κατάλυση συντάγματος από στρατό με οικειοθελή προσφυγή στον μοναδικό οργανισμό στο σύμπαν που είναι διετεθιμένος να μας δανείσει έτσι που τα έχουμε κάνει.

Και γράφει και από πάνω ότι δεν έχουν οι τεχνοκράτες "αίσθηση των κοινωνικών αναγκών" - χωρίς ο ίδιος να συνειδητοποιεί καν ότι δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. (και φυσικά, ούτε εδώ αναφέρεται ποιο είναι το κόστος αυτών των κοινωνικών αναγκών για τις επόμενες γενιές (αν υπάρξουν δηλαδή και τέτοιες με αυτά που διαβάζουμε)

Αν δεν πάρει δρόμο η γενιά του πολυτεχνείου, δεν πρόκειται να δούμε φως.

Η Δαμανάκη Επίτροπος ΕΕ... Χαχαχαχαχαχα...... Άντε να το καταλάβει ο ηλίθιος ο Έλληνας... Και όχι μόνο η γενιά του πολυτεχνείου....

Συμφωνούμε απόλυτα σε όσα γράφεις. Πολύ σωστά αυτά που εκφράζεις, αλλά πέραν του χαρακτηρισμού «πανάθλιο» ή «παρηκμησμένος Στάθης», δεν βλέπω όμως καθόλου να σχολιάζεις το άρθρο επί της ουσίας.

Κατά τη γνώμη μου, σχέση έχουν τα γραφόμενα, και όχι ο γράφων. Πού πιστεύεις ότι το άρθρο είναι ανακριβές ή ψεύδεται?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οποιαδήποτε μεταρρυθμίση ξεβόλευε το κρατικοδίαιτο κατεστημένο της γενιάς του πολυτεχνείου την βάφτιζαν «νεοφιλελεύθερη» (όσο λογική και αν ήταν) και την πολεμούσαν.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι καμία σχεδόν ριζική μεταρρύθμιση επί δεξιάς κυβέρνησης δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα? Όπως αντίστροφα, όσες μεταρρυθμίσεις πέρασαν, πέρασαν «υπό σοσιαλιστικό μανδύα».?

emclappingemclapemclappingemclaps

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρόκειται ίσως για την πιο θεαματική κωλοτούμπα των τελευταίων ετών…

Ο Γιώργος Παπανδρέου, προεκλογικά, με αξιοσημείωτη σιγουριά διατυμπανίζει πως «λεφτά υπάρχουν».

Ερχόμενος όμως στην εξουσία, φαίνεται να εγκαταλείπει την αρχική του άποψη…

Το βασικό ερώτημα βεβαίως, παρέμεινε: Που πήγαν τα λεφτά;

Η απάντηση υπάρχει και την δίνει με έναν χαρακτηριστικά «εύγλωττο» τρόπο, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παπαθανασίου…

Η συνέχεια γνωστή…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν στις επόμενες εκλογές όμως ο λαός ψηφίσει πάλι ΠΑΣΟΚ, τι λέμε?

Μας λέτε τι να μην ψηφίσει. Τι να ψηφίσει όμως δε μας λέτε. Προσωπικά, νιώθω πολύ έντονα αυτή τη στιγμή ότι δεν υπάρχει κόμμα που με εκφράζει και εμπιστεύομαι στην Ελλάδα. Και είναι πολύ θλιβερό αυτό. Εσείς, Οrtho και karanti_maria που κάθετα εναντιώνεστε στο Γ.Παπανδρέου, τι ψηφίζετε;

Απλά ποστάρω ένα άρθρο που γράφει αλήθειες κατά τη γνώμη μου. Δεν εναντιώνομαι στον Παπανδρέου. Μακάρι ο άνθρωπος να τα καταφέρει... Για το καλό όλων μας. Με βάση την προϊστορία και τα ψέματα, όχι μόνο τα δικά του, αλλά και της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, κλπ, δεν βλέπω ελπίδα...

Αχρηστία παντού βλέπω.

Μόνο ένα πράγμα μας σώζει:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ortho κατ’αρχήν έχει σημασία ποιος γράφει τι, δεν μπορεί χρόνια ολόκληρα να υπερασπίζεσαι τις πιο απίστευτες καταστάσεις και τώρα να λες ρε πού φτάσαμε εδώ. Αυτό είναι κοροϊδία.

Κατά τα άλλα το άρθρο είναι εντελώς κακογραμμένο και προσβάλει την νοημόσυνη μας από μόνο του, κριτική ουσίας δεν μπορεί αν γίνει γιατί το άρθρο δεν έχει ουσία.

Ορισμένες παρατηρήσεις μόνο:

1. Προεκλογικά ψέματα λένε όλα τα κόμματα, δεν υπάρχει λόγος να γίνει ειδική αναφορά στο πασοκ. Ο Στάθης προσπαθεί να το δικαιολογήσει αυτό με την υπεργελοία δικαιολογία

Πράγμα όχι καινοφανές, αλλά με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτά τα ψέματα ήταν χοντρά

λες και των άλλων κομμάτων τα ψέματα δεν είναι χοντρά.

Για την ακρίβεια μάλιστα, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν τα πιο υπεύθυνα και και σοβαρά (για ελληνικά δεδομένα) προεκλογικά προγράμματα – τα μικρά κόμματα λένε απίστευτες μαλακίες.Το ΚΚΕ μάλιστα (αυτό που ήταν ημιεπίσημο όργανο της σοβιετικής δικτατορίας στην ελλάδα και ψήφιζε ο κατά τα άλλα δημοκράτης Στάθης(μπορεί να το ψηφίζει και ακόμα) πρότεινε 1.500 ευρώ βασικό μισθο ή κάτι τέτοιο!

Εξάλλου το «τα λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ αποδείχτηκε σωστό, με ελάχιστο effort τους τελευταίους μήνες ανέβηκαν κάπως τα έσοδα του κράτους και αν λειτουργήσουν σωστά οι εφορίες και κοπούν οι τραγικές σπατάλες (όλοι ξέρουμε πχ τι παίζει στα νοσοκομεία, τα πρατήρια δεν πληρώνουν φόρους γιατί έτσι μας αρέσει κτλ) μπορεί να βρέθει χρήμα, όχι βέβαια για να ξεχρεώσουμε –τα χρέη μας είναι τεράστια- αλλά ναι γίνονται απίστευτες σπατάλες και ναι μπορεί από εκεί να εξοικονομηθεί πολύ χρήμα (άλλο τώρα αν θα το καένι αυτό το πασοκ ή όχι).

2. Άλλο απαράδεκτο:

Ακολούθως άρχισαν βροχή οι πασοκιές. Με τα ηλεκτρονικά βιογραφικά, την ονοματολογία των υπουργείων και άλλα φαιδρά, κάργα αντιπαραγωγικά.

Αυτό με τα ηλεκτρονικά βιογραφικά το κοροϊδεύει αντί να το επαινεί, με την γνωστή στενομυαλιά του ελ δημοσιογράφου.

Η προσπάθεια να προσληφθούν οι γραμματείς με ανοιχτή διαδικασία είναι αξιέπαινη και αποτέλει πρόοδο για τα ελ δεδομένα. Είναι αλήθεια όμως ότι η πρώτη εφαρμογή απέτυχε για δύο λόγους: ο πρώτος ότι εννοείται είχε τεράστιο κόστος μέσα στο κόμμα που περίμεναν οι κομματικοί τα λάφυρα και ο δεύτερος η πίεση από τα ΜΜΕ τύπου στάθη που ξεσπάθωναν ότι η διαδικασία είναι «αργή» (σε σχέση με το να διοριστούν οι κομματικοί την άλλη μέρα, όπως γινόταν μέχρι τώρα).

Αν ήταν υπεύθυνοι δημοσιογράφοι, θα επαινούσαν την προσπάθεια και θα κριτίκαραν την εφαρμογή της με την ελπίδατην επόμενη φορά να πάει καλύτερα.Αντί αυτού, διαβάζουμε καφενειο-κριτικές σαν του στάθη που χαρακτηρίζει την διαδικασία αντιπαραγωγική, σε αντίθεση με τον απευθείας διορίσμο κολλήτων, ας πούμε.

Τα ίδια και όταν ο ΓΑΠ έκανε τις πρώτες εκλογές για πρόεδρο του κόμματος. Όλοι οι κολλημένοι τύπου στάθη άρχισαν τις γυμνασιακού τύπου κοροϊδίες, επειδή η διαδικασία ήταν σαχλη (που όντως ήταν δηλαδή, αφού ο ΓΑΠ ήταν ο μόνος υποψήφιος) και δεν κατάλαβαν ή σχολίασαν καν ότι ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης (και ίσως της ελλάδας) που γίνεται προσπάθεια (έστω και έτσι) να εκλεγεί πρόεδρος από την βάση.

Ποια ήταν η συνέχεια; Οι επόμενες εκλογές στο πασοκ έγιναν με μια εξαιρετική δημοκρατική διαδικασία για τα δεδομένα της ελλάδας και αυτό μάλιστα οδήγησε και την ΝΔ σε παρόμοια, επίσης εξαιρετική εκλογή για τον δικό της αρχηγό.Συνολικά δηλαδή πρόοδος για το πολιτικό σύστημα. Τα ΜΜΕ και οι στάθηδες όμως χαμπάρι, πλάκα, χαβαλές, λίγο θάλασσα, λίγο ήλιο και το αγόρι/κορίτσι μου.

Δεν ξέρω τώρα αν και η διαδικασία με τα βιογραφικά θα εξελιχθεί έτσι, αλλά σίγουρα η στάση των ΜΜΕ ήταν εντελώς ασόβαρη, ως συνήθως. Τα ΜΜΕ (και ο στάθης μαζί) πολεμούν κάθε μα κάθε μεταρρύθμιση επειδή δεν είναι τέλεια και δεν κάνει την ελλάδα από την μια μέρα στην άλλη από ουγκάντα ελβετία, με αποτέλεσμα οι πολιτκοί να διστάζουν να κάνουν έστω και το παραμικρό γιατι θα φάνε το κράξιμο από τους ζουλού.

Αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να φύγουν.

3.

Υστερα από όλα αυτά βεβαίως τα πράγματα ζόρισαν -όμως οι πασοκιές τον χαβά τους: κυνήγαγαν πάλι κάτι φοροφυγάδες μεγαλογιατρούς στο Κολωνάκι τάχα- ενώ στην πραγματικότητα άρχισαν να σφάζουν δημοσίους υπαλλήλους. Αντί η κυβέρνηση να τσακώσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων, άρπαζε απ' την τσέπη του συνταξιούχου 50 ευρώ.

Αυτά εντελώς ασχολίαστα, έτσι; «Σφάζουν τους δ.υ.»;

όχι δηλαδή να αφήσει την ελλάδα να έχει 1.000.000 δ.υ. (η αυστρία με ίδιο αριθμό κατοίκων με ελλάδα έχει 150 -200.000 και απείρως καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες) στους μισθούς και τις συντάξεις των οποίων πάει >50% του προϋπολογισμού.

Να έχει ο ελ δ.υ. 14 μισθούς (μοναδικός στην ευρώπη) και σύνταξη στα 62 (επίσης μικρότερο στην ευρώπη) και να τον κλαίμε και από πάνω λες και είναι ανασφάλιστος ανθρακωρύχος στο βέλγιο του 1800.

Και μετά κάνει και κριτική που χρεοκοπήσαμε από πάνω και λέει να βρούμε τους υπεύθυνους...

4.

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος, φέρ' ειπείν, πως όταν ο κ. Δρούτσας συζητά με τον κ. Νταβούτογλου περί υφαλοκρηπίδας δεν νομίζει ότι η υφαλοκρηπίδα είναι η Κορίνθου - Τριπόλεως.

Συγγνώμη δηλαδή ρε όρθο, εσένα δεν σε προσβάλουν τέτοια κείμενα σαν αναγνώστη;

Είναι τώρα αυτό κριτική; Είναι άποψη; Τι στο διάλο είναι; Καυστικό χιούμορ;

Μου ζητάς να απαντήσω στο κείμενο; Τι να πω δηλαδή; Βλεπεις εσύ κάποια θέση; Κάποιο επιχείρημα; Αρπακολλατζίδικη επανάληψη της γνωστής κλαψομουνίασης που πιάνει τα ΜΜΕ στα ελληνοτουρκικά (οι τούρκοι έχουν την τέλεια διπλωματία, εμείς τα δίνουμε όλα, θα μας πάρουν τα σώβρακα κτλ).

Δηλαδή ρε συ όρθο όταν διαβάζεις εσύ σοβαρά ξένα ΜΜΕ και αρθρογράφους για θέματα εξωτερικής πολιτικής τέτοιες επιπέδου σχόλια βρίσκεις;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατ’αρχήν, φυσικά και πρέπει να κοιτάς ποιος γράφει, και σωστά να στηλιτεύουμε το πώς εύκολα κανείς πηγαίνει όπου φυσάει ο άνεμος, όμως, το πιο εποικοδομητικό είναι να σχολιάζουμε επί της ουσίας. Και χαίρομαι που το κάνεις τώρα.

1 Συγγνώμη, αλλά ειλικρινά το πιστεύεις αυτό? Ότι «τα λεφτά υπάρχουν»? Πραγματικά μου κάνει εντύπωση. Εδώ τώρα το διαψεύδει ο καθ’ύλην αρμόδιος που το διατυμπάνιζε προεκλογικά!!

Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική σου. Μήπως εννοείς ότι «φυσικά και τα λεφτά θα υπάρξουν κάποτε» όταν γίνουν αυτά που λες, αλλά πιστεύεις ότι επί του παρόντος υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από πολιτικές (όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλων των υπολοίπων) που έχουν υποθηκεύσει (και συνεχίζουν με την ανικανότητά τους) τις επόμενες γενεές?

Δηλαδή το οφθαλμοφανές που έγινε ο ΓΑΠ να λέει πριν τις εκλογές ότι «υπάρχουν λεφτά» και μετά να λέει ότι δεν υπάρχει σάλιο δε σου κάνει εντύπωση και το προσπερνάς έτσι? Πραγματικά μου κάνεις εντύπωση γιατί κατά τα άλλα η πλειονότης αυτών που λες είναι πολύ σωστή.

Δεν είναι ισοπεδωτικό να λες: «Προεκλογικά ψέματα λένε όλα τα κόμματα, δεν υπάρχει λόγος να γίνει ειδική αναφορά στο πασοκ. Ο Στάθης προσπαθεί να το δικαιολογήσει αυτό με την υπεργελοία δικαιολογία»?

Δηλαδή, ε, αφού όλοι ψεύτες είναι, είναι και ο ΓΑΠ, γιατί σας κάνει εντύπωση? Σου φαίνεται εδώ υπεργελοίο αυτό που λέει ο Στάθης? Δηλαδή αυτό κοιτάς, αντί να σου προξενεί εμετό το πόσο υπεργελοίοι και γλοιώδεις είναι οι πολιτικοί?

2 Συμφωνώ ότι οι δημοσιογράφοι είναι στενόμυαλοι, πληρωμένοι, κλπ, αυτά είναι γνωστά. Εγώ, δέχομαι ότι μέσα στη λύσσα του να βγει, μέσα στο ψεύδος και στην προεκλογική υποκρισία του ΓΑΠ, αφού βγήκε κάπου υπήρχαν και καλές προθέσεις… Κάποιος είπε ότι "Ο Δρόμος προς την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις". Ή αλλιώς να στο πω εγώ, ότι ο ΒΛΑΞ είναι πιο επικίνδυνος από τον κακό.

Όμως εδώ η ιστορία έχει επαναληφθεί πολλάκις.

Δεν βρίσκεις σταγόνα στον Ωκεανό και μέγιστη υποκρισία, όταν κάθε κυβέρνηση, όχι μόνο αυτή, όταν ψάχνει να ρίξει στάχτη στα μάτια βρίσκει διάφορους τρόπους για να απασχολεί την ηλίθια μάζα?

Π.χ., όχι μόνο με τα βιογραφικά, αλλά όπως λέει και μετά, με τους γιατρούς στο Κολωνάκι. Κάνει 2-3 κινήσεις εντυπωσιασμού για να κοιμήσει την κοινή γνώμη, η οποία συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ ψυρίζει το κουνούπι αντί να βλέπει την καμήλα? Σαν τα ποντικάκια που τους ρίχνεις ένα τυράκι και νομίζουν ότι έχουν θεραπευτεί τα πάντα. Και ότι η κυβέρνηση κάνει κάτι. Είδες κανέναν από τους γιατρούς αυτούς να πάει φυλακή για φοροδιαφυγή? Σαν πυροτεχνήματα σκάνε όλα και μετά ποιος θυμάται τι έγινε και ποιον τον ενδιαφέρει...

Όσο για τη διαδικασία των βιογραφικών, επί της ουσίας, ΝΑΙ, ήταν άκρως αντιπαραγωγική. Θα μπορούσε να είχε κάνει σωστό σχεδιασμό και να ξεκινήσει τη διαδικασία πολύ πριν τις εκλογές αντί π.χ. ένας γιατρός να μη μπορεί να διορισθεί για μήνες αφού ο διορισμός του πρέπει να υπογραφεί (δια νόμου) για να ισχύσει από το ΓΓ του Υπουργείου. Η αντιπαραγωγική γραφειοκρατεία δηλαδή σε όλο της το Μεγαλείο.

Όσο για τη στάση των ΜΜΕ, συμφωνώ μαζί σου πάλι ότι είναι φαιδρή και γεμάτη σκοπιμότητες. Επίσης, εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΓΑΠ έχει την συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ με το μέρος του.

3 Ο όρος «πασοκιά», μπορεί να ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως γράφει ο Στάθης, υπάρχουν και πράσινες, και γαλάζιες «πασοκιές». Δεν είναι κάτι καινοφανές.

Επίσης, συμφωνώ ότι ο αριθμός των Δ.Υ. πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο. Και συμφωνώ σε όλα που λες περί 14ου μισθού κλπ…

Όμως εδώ ο αρθρογράφος όταν λέει «Σφάζουν τους Δ.Υ.», απλά αναφέρεται σε αυτό που ειπώθηκε και παραπάνω. Ότι δηλαδή οι νεοφιλελεύθερες (επιβεβλημένες δηλαδή πολιτικές, που τελικά θα επιβληθούν δια της βίας από το ΔΝΤ), γιατί είναι «λογικές» όπως άλλωστε τις χαρακτήρισες, για μια ακόμη φορά κρύβονται υπό το μανδύα του σοσιαλισμού. Αυτό γιατί σου προξενεί εντύπωση?

4 Συμφωνώ ότι υπάρχει κάποιος τόνος κλαψομουνίασης όπως στην πλειονότητα των συζητήσεων για αυτά τα θέματα. Αλλά δεν νομίζεις ότι υπάρχει και αιτία για το σύνδρομο της Κλαψομουνίασης? Όταν π.χ. εσύ λες: «Προεκλογικά ψέματα λένε όλα τα κόμματα, δεν υπάρχει λόγος να γίνει ειδική αναφορά στο πασοκ.», ή όταν εγώ λέω παραπάνω: «ε, όλοι ίδιοι μαλάκες είναι», δεν πιστεύεις ότι η «κλαψομουνίαση» ξεκινά (δικαιολογημένα) από εμάς τους ίδιους όταν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα και ότι όλοι είναι ψεύτες και απατεώνες και ο Ελληνικός λαός μαλάκες?

Τέλος, για να σχολιάσω τα περί σοβαρότητος και ξένων ΜΜΕ, τα σοβαρά και επιπέδου σχόλια από τους ξένους, ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ από τα Ελληνικά ΜΜΕ. Και αντί για τα σοβαρά, ασχολούμαστε με αυτά που μας πασάρουν τα «σοβαρότατα» Ελληνικά ΜΜΕ.

Ορίστε, θαυμάστε τους δύο φλούφληδες τύπους, σαν κάποιους που θα έβγαιναν στα Ελληνικά ΜΜΕ για να συνομιλήσουν με τους ομοίους τους Δημοσιοκάφρους, εδώ όμως κάτι δεν τους έκατσε:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πασοκιά νο1: βιογραφικά και ανοικτές προσλήψεις για να ξαναπάρουν τα κομματόσκυλα. Αφού θα τους πάρεις και θα τους πάρεις, μην κοροιδεύεις και τον κόσμο και τον εαυτό σου. Και στην τελική να πω και κάτι, η εκτελεστική εξουσία σε ένα μέρος πρέπει να είναι κομματικοί, πχ γγ υπουργείων αφού υποτίθεται πρέπει να εφαρμόσεις υποτίθεται μια πολιτική (Είτε σοσιαλιστική, είτε νεοφιλευλεύθερη, είτε φιλελεύθερη είτε κομμουνιστική). Πώς ο κομμουνιστής θα εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες αποφάσεις όταν υποτίθεται είναι αντίθετος ιδεολογικά. Καλό θα είναι πεποιθήσεις και ικανότητες να συμβαδίζουν αλλά αυτό είναι στην αβατοχώρα.

Πασοκιά νο2: Κάτι γραφικά όπως οι δηλώσεις "ο άνθρωπος του μόχθου μου είπε και 2 μισθούς θα δώσω για να σωθεί η Ελλάδα" ή λογαριασμός για να σωθεί η ελλάδα και να πάνε στα κανάλια παιδιά με τον κουμπαρά τους να δίνουν 20 ευρώ, κάτι τζαμπα μαγκιές "κι οι Γερμανοί να μας δώσουν τον χρυσό που έκλεψαν" (που σέβομαι και τιμώ τα θύματα του Β παγκοσμίου και της κατοχής)...δλδ ακούς ειδήσεις και ο εγκέφαλός σου ΠΡΕΠΕΙ να μπει στο mode μενεγάκη για να μην εκραγείς

Πασοκιά νο3: Ο Παπανδρέου μας τα είχε κάνει τσουρέκια "λεφτά υπάρχουν πού πήγαν τα λεφτά" και πριν ένα μήνα η υπουργός οικονομικών σε δελτίο του Mega λέει ξάστερα "εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι υπάρχουν λεφτά" και...crickets που λέμε και στο χωριό μου. Ο δερμπεντέρης, η κα Νικητέα και ο ιός πρώην υπουργού του Πασόκ κοιτούσαν και η Λούκα τους κοιτούσε πίσω. Δλδ δούλεμα μέσα στα μούτρα μας.

Και δεν λέω ότι η ΝΔ έκανε κάτι διαφορετικό. Αφού έβλεπα τον ΓΑΠ κάθε μέρα σε άλλο αεροπλάνο κι έλεγα ο Κωστάκης πού να κουνηθεί, άσε που η Νατάσα έχει κι εφημερίες. Τουλάχιστον ο ΓΑΠ είναι αθλητικός τύπος, τα λέει και άπταιστα στα αγγλικά (Στα ελληνικά το παλεύει) μπορεί να φτιάξει κάτι.

Και αυτά με το έλλειμμα δεν τα πολυπιστεύω. δημιουργικές λογιστικές, δαπάνες της μιας χρονιάς μεταφέρονται στην άλλη, έσοδα από ΔΕΚΟ πχ πάνε από το ένα έτος στο άλλος... Ο Αλογοσκούφης άφησε έλλειμμα 6% και ο Παπακωνσταντίνου μετά 2 μέρες είπε 8 μετά άλλη μια βδομάδα 10 και τελικά κλείσαμε στο 13%. Ανατριχιάζω και στην σκέψη να το φούσκωσε για να αρχίσουν τις πασοκιές τύπου "παιδιά παραλάβαμε καμμένη γη, νέοι φόροι κλπ" για να τα ξαναφάνε ή ακόμα χειρότερα γιατί όλες οι αλλαγές είχαν προσυμφωνηθεί και βρήκαν το πρόσχημα να τις κάνουν.

ε αφού δεν είμαστε άνθρωποι να φτιαχτουμε μόνοι μας, ήρθαν να μας κάνουν ανθρώπους το ΔΝΤ και η ΕΕ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ortho & Notbad

Λεφτά για να συντηρούμε 1.000.000 δ.υ. με 14 μισθούς κια σύνταξη στα 50 δεν υπάρχουν, αν εννοείτε αυτό.

Από την άλλη,στην ελλάδα όσοι δεν είναι δ.υ. δεν πληρώνουν φόρους ή πληρώνουν όσο θέλουν.

Εκτός αυτού, οι σπατάλες και η κακοδιοιήκηση του κράτους είναι απίστευτες – όσοι έχουν εμπειρίες από στρατό, ΕΣΥ ξέρουν για τι μιλάμε.

‘Αρα λοιπόν, τα έσοδα του κράτους μπορούν να αυξηθούν σε σημαντικό βαθμό και τα έξοδα να κοπούν σε ακόμα σηαμντικότερο και υπό αυτήν την έννοια, υπάρχουν λεφτά.Για να συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση, δεν υπάρχουν – εδώ και 20 χρόνια οι ελ ζούνε σαφώς πάνω από τις δυνατότητες τους.Δεν θα γίνουμε τώρα πιο φτωχοί, είμασταν πιο φτωχοί, απλά δεν το είχαμε καταλάβει.

Οι απαραίτητες μεταρρθμίσεις βέβαια δεν μπορούν να γίνουν από το πασοκ και νδ γιατί στελεχώνονται από πολύ χαμήλης ποιότητας κόσμο, οπότε καλό είναι που πάμε στο ΔΝΤ. Τα μέτρα που προτείνει είναι σε γενικές γραμμές λογικά, απλά έπρεπε να εφαρμοστούν σταδιακά τα τελευταία 20 χρόνια, ώστε να αποφευχθούν αναταράξεις.Αυτό δεν έγινε και τώρα είναι αργά.Θα φάμε σε 3 χρόνια το πακέτο 20 χρόνων και πολλοί έλληνες θα βρεθούν σε δεινή θέση (ορισμένοι μπορεί και να μην φταίνε κιόλας), αλλά τι θες να γίνει τώρα;

Και οι δύο πάντως φαίενται υϊοθετείτε την απαράδεκτη στάση των ΜΜΕ σε θέματα όπως τα βιογραφικά. Επαναλαμβάνω, δεν είναι δυνατόν να γίνει η ελλάδα ελβετία από την μια μέρα στην άλλη.Τι θέλετε να δηλαδή, να τους διόριζε αύριο το πρωί κομματικά και με σκοτεινές διαδικασίες; Προφανώς όχι – θέλετε αξιοκρατία.

Αλλά αξιοκρατία δεν είναι μια λέξη, είναι μια διαδικασία η οποία και γραφειοκρατική είναι και χρονοβόρα. Δεν διορίζει κανείς «αξιοκρατικά» με την θεία φώτιση που στέλνει στον πρωθυπουργό από τον ουρανό τα ονόματα των ικανών.Ούτε βέβαια είναι δυνατόν το πασοκ «να το προετοιμάσει», δηλαδή τι να κάνει, να προκυρήξει από την αντιπολίτευση θέσεις στο δημόσιο που θα καλύψει όταν και αν κερδίσει τις εκλογές;

Είναι αλήθεια αυτό που λέει η notbad, ότι τελικά προσελήφθησαν κομματικοί (λάθος όμως ότι οι γραμματείς των υπουργείων πρέπει να είναι κομματικοί – την πολιτική την καθορίζει ο πολιτικός προϊστάμενος τους (ο υπουργός), όχι οι ίδιοι), η διαδικασία συνολικά όμως είναι πρόοδος, όχι οπισθοδρόμηση για την πολιτική μας ζωή.Αν η επόμενη κυβέρνηση βελτιώσει την διαδικασία (και με την εμπειρία που αποκτήθηκε τώρα), θα είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος.Αν επιστρέψει στα παλιά, οπισθοδρόμηση.Έχουμε δηλαδή ένα νέο δεδομένο στην πολιτική ζώη.Γενικά, κάπως έτσι προοδεύουν οι χώρες και όχι (όπως νομίζουν/ελπίζουν πολλοί ελ και ΜΜΕ) με την έλευση ενός μεσσία που θα βαράει το χέρι στο τραπέζι σαν μπάτσος της χούντας και θα λέει «ακούστε να δείτε, κομμένα αυτά που ξέρετε, από εδώ και πέρα θα τα κάνουμε όλα σωστά κια όποιος δεν γουστάρει θα τον γ@μήσω».

Ξαναλέω, το πολιτικό πρόβλημα της χώρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολύ χαμηλής ποιότητας κριτική που ασκείται από τα ΜΜΕ (πχ ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα! ), εθίζοντας και τους πολίτες σε τέτοιες λογικές εύκολης απόρριψης και κοροϊδίας.

Ότι δηλαδή οι νεοφιλελεύθερες (επιβεβλημένες δηλαδή πολιτικές, που τελικά θα επιβληθούν δια της βίας από το ΔΝΤ), γιατί είναι «λογικές» όπως άλλωστε τις χαρακτήρισες, για μια ακόμη φορά κρύβονται υπό το μανδύα του σοσιαλισμού. Αυτό γιατί σου προξενεί εντύπωση?

Κατ’αρχήν το ΔΝΤ δεν επιβάλει με την βια τίποτα και σε κανέναν. Είναι ένας οργανισμός που δανείζει χαμηλότοκα σε αποτυχημένους που δεν βρίσκουν κανέναν μαλάκα στον πλανήτη να τους εμπιστευτεί τα λεφτά του.

Απλά για να πάρεις την δόση του δανείου, πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέει, δηλ. να συμμαζέψεις του μπουρδέλο σου. Αν δεν γουστάρεις λες όχι, δεν παίρνεις το δάνειο και έχεις το πεδίο ελεύθερο να ασκήσεις σοσιαλισμό ή ότι άλλο θες. Τώρα ότι τα μέτρα κρύβονται υπό τον μανδύα του σοσιαλισμού δεν το κατάλαβα. Τα μέτρα είναι αυτά που είναι, δεν βλέπω να έχουν κάποιο μανδύα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το έχω ψάξει πολύ το θέμα και το συζητήσαμε εκτεταμένα με πολλούς συναδέλφους και φίλους.

Καταθέτω το πόρισμά μας για σκέψη.

Για όλα στην Ελλάδα φταίνε οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

Αν κάναν σωστά και ΓΡΗΓΟΡΑ τη δουλειά τους, δε θα υπήρχε ούτε για δείγμα

κανένας πολιτικάντης,

κανένας μιζαρισμένος υπάλληλος της Πολεοδομίας,

κανένα δίδυμο καλού-συμβιβαστικού/κακού αυστηρού εφοριακών που μοιράζονται το λάδωμα,

κανένας εργολάβος που τελειώνει τη γέφυρα με 5 χρόνια καθυστέρηση και 100 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον κόστος,

κανένας επίορκος ιατρός που βάζει να προηγείται στο χειρουργείο η κυρά με τα πεσμένα βυζιά που πληρώνει για πλαστική κι όχι η κυρία με καρκίνο του στήθους,

κανένας εργοστασιάρχης που προσλαμβάνει μόνο γυναίκες που μπορεί να πηδήξει,

κανένας εργατοπατέρας που έχει να πατήσει χρόνια στο λατομείο,

κι άλλες τόσες πολλές κλασικές αποκλειστικές ελληνικές φιγούρες...

emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γουσταρω με τα χιλια τοπικ,ανωτερου επιπεδου.Οφειλω να ομολογησω οτι η αδυναμια μου ειναι η karanti_maria, τεραστια μορφη.Ελπιζω να συνεχισετε σε αυτο το μοτιβο,επεται συζητηση για το κυπριακο και την εκλογη Ερογλου, οπου ως guest star θα εμφανιστει ο τρισμεγιστος PTCA για να δεσει το γλυκο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι απαραίτητες μεταρρθμίσεις βέβαια δεν μπορούν να γίνουν από το πασοκ και νδ γιατί στελεχώνονται από πολύ χαμήλης ποιότητας κόσμο, οπότε καλό είναι που πάμε στο ΔΝΤ. Τα μέτρα που προτείνει είναι σε γενικές γραμμές λογικά, απλά έπρεπε να εφαρμοστούν σταδιακά τα τελευταία 20 χρόνια, ώστε να αποφευχθούν αναταράξεις.Αυτό δεν έγινε και τώρα είναι αργά.Θα φάμε σε 3 χρόνια το πακέτο 20 χρόνων και πολλοί έλληνες θα βρεθούν σε δεινή θέση (ορισμένοι μπορεί και να μην φταίνε κιόλας), αλλά τι θες να γίνει τώρα;

Έτσι φαίνεται ότι θα γίνει. Βέβαια είμαι περίεργος για το τελικό αποτέλεσμα. Μου φαίνεται απίστευτο να αλλάξει η Ελλάδα. Γιατί ο Έλληνας δεν είναι Ευρωπαίος. Είναι το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης. Πόσο θα αλλάξει η φύση του Έλληνα? Εδώ ιστορικά έχει περάσει λιμούς και καταποντισμούς και δεν άλλαξε, θα τον αλλάξει το ΔΝΤ?

Συμφωνώ ότι το πρόβλημα φίλε είναι τα χαμηλής ποιότητας άτομα γενικώς. Και μιλάω και γι’αυτούς που ψηφίζουν, και γι’αυτούς που εκλέγονται. Υπάρχει μία τεράστια παρακμή παντού. Εδώ και 50+ χρόνια, τα ονόματα που ακούγονται στην πολιτική είναι Καραμανλής-Παπανδρέου (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), και π.χ. μας μάρανε π.χ. εμάς τους γιατρούς ότι στο ΕΚΠΑ διορίζονται τα παιδιά Καθηγητών, ή τους βάζουν βαθμούς χωρίς να αξίζουν, κλπ?

Όσο για τα βιογραφικά:

Δεν υϊοθετώ αυτά που λένε τα ΜΜΕ. Εγώ βλέπω τι μου συνέβη εμένα, που άσχετα που κάνω ειδικότητα στις ΗΠΑ, ο διορισμός μου στην Ελλάδα έκανε πολλούς μήνες μέχρι να ισχύσει, γιατί δεν υπήρχε ΓΓ για να τον υπογράψει. Αν ήμουν στην Ελλάδα δηλαδή, και δεν είχα χρήματα να συντηρήσω τον εαυτό μου, τι θα γινόταν?

Η διαφωνία μας έγκειται στο ότι εσύ εκλαμβάνεις απ’ό,τι φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καλή πρόθεση με τα βιογραφικά. Και αν πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη, ακόμη και να είχε, ήταν ανεπιτυχής.

Εγώ το εκλαμβάνω ότι ήταν ακόμη ένα πυροτέχνημα για στάχτη στα μάτια του κόσμου «περί αξιοκρατίας», όπως γίνονται πολλά για να αποπροσανατολίσουν…. Όπως όταν πιάνουν τον ΕΝΑ «επίορκο» (μη χ3σω) γιατρό και τον κρεμάνε για «παραδειγματισμό» και λένε «ορίστε, οι γιατροί δεν χρηματίζονται, το πιάσαμε το μαύρο πρόβατο». Όπως όταν και καλά «πιάσανε» τους μεγαλο-γιατρούς στο Κολωνάκι να φοροδιαφεύγουν. Όπως γενικά δηλαδή, όταν γίνεται κάτι μεμονωμένο σε μια στιγμή, ορμάνε πάνω του με μια βεβιασμένη κίνηση, όλα για τις εντυπώσεις και μετά κανείς δεν ασχολείται.

Ότι δηλαδή οι νεοφιλελεύθερες (επιβεβλημένες δηλαδή πολιτικές, που τελικά θα επιβληθούν δια της βίας από το ΔΝΤ), γιατί είναι «λογικές» όπως άλλωστε τις χαρακτήρισες, για μια ακόμη φορά κρύβονται υπό το μανδύα του σοσιαλισμού. Αυτό γιατί σου προξενεί εντύπωση?

Κατ’αρχήν το ΔΝΤ δεν επιβάλει με την βια τίποτα και σε κανέναν. Είναι ένας οργανισμός που δανείζει χαμηλότοκα σε αποτυχημένους που δεν βρίσκουν κανέναν μαλάκα στον πλανήτη να τους εμπιστευτεί τα λεφτά του.

Απλά για να πάρεις την δόση του δανείου, πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέει, δηλ. να συμμαζέψεις του μπουρδέλο σου. Αν δεν γουστάρεις λες όχι, δεν παίρνεις το δάνειο και έχεις το πεδίο ελεύθερο να ασκήσεις σοσιαλισμό ή ότι άλλο θες. Τώρα ότι τα μέτρα κρύβονται υπό τον μανδύα του σοσιαλισμού δεν το κατάλαβα. Τα μέτρα είναι αυτά που είναι, δεν βλέπω να έχουν κάποιο μανδύα.

Όλα αυτά γνωστά, πάλι όμως δεν σε «πιάνω». 1+1 κάνουν 2: Τα μέτρα είναι επιβεβλημένα, είτε είναι σοσιαλιστική κυβέρνηση, είτε δεξιά ακριβώς γιατί μια κυβέρνηση δεν μπορεί να δανείζεται με επιτόκιο 8%, το οποίο όλοι στοιχειωδώς αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει στο όχι και τόσο μακρό μέλλον. Εδώ που φτάσαμε είναι αδιέξοδο. Τα μέτρα επίσης εξ’ορισμού είναι νεοφιλελεύθερα γιατί για να νοικοκυρεύσεις το μπουρδέλο σου, δεν μπορείς να είσαι «σοσιαλιστής». Πρέπει να γίνεις παραγωγικός, να πληρώνεσαι λιγότερο για να παράγεις περισσότερο, κλπ…

Η κάθε Κυβέρνηση, αλλά ιδιαίτερα και η σημερινή ως «σοσιαλιστική», δεν μπορούσε να επιβάλλει αυτά τα μέτρα (βέβαια, όχι μόνο λόγω ιδεολογίας, αλλά και λόγω ανικανότητας). Όταν μιλάω για «σοσιαλιστικό μανδύα», εννοώ ότι ακόμη και τα ως τώρα «μέτρα», αν και νεοφιλελεύθερα έχουν παρθεί από «σοσιαλιστική» κυβέρνηση και έτσι υπάρχουν λιγότερες αντιδράσεις. Φαντάζεσαι να ήταν στη θέση τους η ΝΔ και να προσπαθούσε να κάνει το ίδιο, υπό το μανδύα της «Δεξιάς» και την πλήρη υπονόμευση από τα ΜΜΕ? Εδώ μπορεί να γελάμε εμείς με αυτό το επιχείρημα, αλλά στο μυαλό του, ο μέσος κομπλεξαρισμένος-με-τη-γενιά-του-Πολυτεχνείου-Έλληνας αυτό νομίζει.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι απλό ακόμη και για παιδάκια: Η Κυβέρνηση αυτή προεκλογικά έλεγε ψέματα ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ ήξερε ότι δεν υπάρχουν. Μετά ήρθε στην εξουσία και έβγαλε προς τα έξω ότι «διαπίστωσε έντρομη ότι δεν υπάρχει σάλιο» (ψέμα και αυτό, γιατί το ήξερε από πριν), ώστε να βγάλει την ουρά της απ’έξω. Τόσο καιρό κάθεται παθητικά και αντί να βρίσκεται ένα βήμα πριν όσο αφορά τα μέτρα που λαμβάνει από αυτά που τις υποδεικνύουν οι ξένοι «σέρνεται». Και αυτό το κάνει για το «πολιτικό κόστος», επειδή δεν μπορεί μια «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση να είναι άκρως φιλελεύθερη στην άσκηση πολιτικής. Τόσο καιρό μ@λ@κίζονται και περιμένουν στο τέλος να έρθει το ΔΝΤ, γιατί τα σπρεντς έχουν πάει στο 500 από το 136.

@ Καραντί_Μαρία

Εδώ δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και οι αποφάσεις. Τυχαία, δεν είδες χτες που μια χούφτα τραμπούκων από το ΠΑΜΕ δικτατορικά έκλεισε ολόκληρο λιμάνι παρ’ότι υπήρχε δικαστική απόφαση που τους το απαγόρευε? Και χάνονται εκατομύρια ευρώ που μάντεψε ποιος τα πληρώνει στο τέλος… Και που κανείς δεν είχε τα @@@ να επιβάλλει το νόμο? Και που βγήκε ο λιγδιάρης εργατοπατέρας του ΠΑΜΕ (εργατοπατέρας μιας χούφτας δηλαδή, γιατί τα άλλα συνδικάτα δεν έκλειναν το λιμάνι), και περιπαίζοντας ποιους???? Τους δικαστές!!!! Λέγοντας ότι «τους ξέρουμε αυτούς και την κλίκα τους από πάντα», κλπ, ότι είναι με το μέρος του εργοδότη και κατά των εργαζομένων, κλπ? Και η εισαγγελέας που είχε φυσική παρουσία εκεί δεν τόλμησε να παρέμβει!

Και το ανέχεται αυτό η κοινωνία? Η εκλεγμένη Κυβέρνηση?

Και μετά μιλάνε κάποιοι για «ελπίδα» ότι θα πάμε μπροστά, έστω και με την επιτήρηση του ΔΝΤ? Την είδε κανείς?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ βλέπω τι μου συνέβη εμένα, που άσχετα που κάνω ειδικότητα στις ΗΠΑ, ο διορισμός μου στην Ελλάδα έκανε πολλούς μήνες μέχρι να ισχύσει, γιατί δεν υπήρχε ΓΓ για να τον υπογράψει. Αν ήμουν στην Ελλάδα δηλαδή, και δεν είχα χρήματα να συντηρήσω τον εαυτό μου, τι θα γινόταν?

Χα!Μα είναι επιχείρημα αυτό;Θα αστεύεσαι, σίγουρα!! Ποιος ασχολείται με το αν έχουμε να συντηρηθούμε όταν η αναμονή φτάνει μέχρι και τα 8 χρόνια;!

Kαι στο κάτω-κάτω και με ΓΓ στη θέση τους, έχεις ιδέα πόσο καθυστερούν εδώ και δεκαετίες οι διορισμοί για απαράδεκτους λόγους ελληνικής γραφειοκρατίας-κωλυσιεργίας-ξυσίματος; Eξάμηνα και βάλε για κάθε άτομο. Για άθροισέ τα... Τα ηλεκτρονικά βιογραφικά σας πείραξαν τώρα. Προσπαθήστε, επιτέλους, να δείτε καθαρά τι φταίει και παινέψτε, επιτέλους, τις προσπάθειας προόδου όταν αυτές, σπανίως, γίνονται σε αυτόν τον τόπο.

Το ότι είναι άγουρες και δεν έρχονται τελειοποιημένες από τη μάνα τους, δε σημαίνει ότι δε μπορούν να ωριμάσουν και να αποτελέσουν ουσιαστικό βήμα προόδου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ni-me και jkl δεν διαφωνώ καθόλου ότι η ιδέα των βιογραφικών, εξετάσεων, διαλογής των ικανών σε κάθε μα κάθε δημόσια θέση, με ανοιχτές διαδικασίες είναι αξιέπαινη. Θέλω όμως να θυμήσω ότι στην ελλάδα ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, σε ένα παράλληλο σύμπαν και λείπει η κοινή λογική.

Εικονικές πραγματικότητες

"δημόσια υγεία"

"δημόσια παιδεία"

"αδιάλλακτη δικαιοσύνη"

"αδιάφθορη αστυνομία"

"ειλικρινείς εφοριακοί"

σε αυτό εν μέρει εντάσσεται το

"δημοσια βιογραφικά" (φαντάζομαι σε ένα ποσοστό πήραν και άξιους).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ βλέπω τι μου συνέβη εμένα, που άσχετα που κάνω ειδικότητα στις ΗΠΑ, ο διορισμός μου στην Ελλάδα έκανε πολλούς μήνες μέχρι να ισχύσει, γιατί δεν υπήρχε ΓΓ για να τον υπογράψει. Αν ήμουν στην Ελλάδα δηλαδή, και δεν είχα χρήματα να συντηρήσω τον εαυτό μου, τι θα γινόταν?

Χα!Μα είναι επιχείρημα αυτό;Θα αστεύεσαι, σίγουρα!! Ποιος ασχολείται με το αν έχουμε να συντηρηθούμε όταν η αναμονή φτάνει μέχρι και τα 8 χρόνια;!

Kαι στο κάτω-κάτω και με ΓΓ στη θέση τους, έχεις ιδέα πόσο καθυστερούν εδώ και δεκαετίες οι διορισμοί για απαράδεκτους λόγους ελληνικής γραφειοκρατίας-κωλυσιεργίας-ξυσίματος; Eξάμηνα και βάλε για κάθε άτομο. Για άθροισέ τα... Τα ηλεκτρονικά βιογραφικά σας πείραξαν τώρα. Προσπαθήστε, επιτέλους, να δείτε καθαρά τι φταίει και παινέψτε, επιτέλους, τις προσπάθειας προόδου όταν αυτές, σπανίως, γίνονται σε αυτόν τον τόπο.

Το ότι είναι άγουρες και δεν έρχονται τελειοποιημένες από τη μάνα τους, δε σημαίνει ότι δε μπορούν να ωριμάσουν και να αποτελέσουν ουσιαστικό βήμα προόδου.

Τελοσπάντων, τώρα μην κολλάμε σε μία πρόταση η οποία είναι μέρος ενός περιεχομένου ολόκληρου ποστ. Και στο κάτω-κάτω, αυτό το έλασσον βρέθηκε για να σχολιάσεις? Το παράδειγμα που έτυχε σε μένα, ανευ επιπτώσεων, σε πολλούς άλλους ανθρώπους και σε πολλούς άλλους τομείς επηρέασε πραγματικά. Εννοούσα προφανώς ότι μιας και το φερε η κουβέντα ακόμη και σε μένα τον άσχετο, που κάνω ειδικότητα εκτός και δεν έχω καμία σχέση έτυχε να με "αγγίξει" το αντιπαραγωγικό αυτό των βιογραφικών και δεν χρειάζονται τα ΜΜΕ για να μου το πουν, όπως θεώρησε ο νι-με. Πόσο μάλλον για κάποιους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη γιατί δεν είναι βολεμένοι όπως εγώ... Μη γραπωνόμαστε από μία πρόταση μεμονωμένα φίλε μου, το γενικό πνεύμα ήθελα να δώσω, όχι να κλαφτώ. Είναι αλήθεια ότι αν και η ιδέα ίσως ήταν καλή, αν δεχτούμε τις "καλές προθέσεις", στην ουσία δεν εφαρμόστηκε και εγώ υποστήριξα ότι είναι πυροτέχνημα. Μακάρι, κάποτε κάποιοι πολιτικοί (έστω και γιοι, εγγονοί ή ανιψιοί) να έχουν λίγο μυαλό και να φτάσουν στο σημείο να καταλάβουν κάποια πράγματα και να μην εξαπολύουν πυροτεχνήματα προς εντυπωσιασμό αλλά ριζικές τομές αφού πρώτα τις έχουν μελετήσει σωστά.

Στο συγκεκριμένο θέμα με τα βιογραφικά, 1+1 κάνουν δύο: είτε αυτός που το σκέφτηκε είναι "έξυπνος" και παιδί της πιάτσας και εξαπολύει ένα ακόμα "πυροτέχνημα" για να αποπροσανατολίσει (ως συνήθως οι πολιτικάντηδες), είτε είναι βλάκας εάν δεν έχει κάνει σχεδιασμό μηνών πριν μια τέτοια κίνηση, αφού (εν γνώση του?) αφήνει ακέφαλα ολόκληρα τμήματα του Δημοσίου για μήνες μετά τις εκλογές και τα παραλύει. Δεν είναι τόσο χαζοί σε αυτά τα μικροπολιτικά οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν (και δεν λέω μόνο το ΠΑΣΟΚ, λέω και οι προηγούμενοι, και οι προ-προηγούμενοι, κοκ).

Καλό είναι να είμαστε καλόπιστοι, αλλά όχι κορόιδα.

Αν και τελικά, με δεύτερη σκέψη, ίσως ωα έχετε και δίκιο... Ότι τελικά πρόκειται για βλάκα. Γιατί όσο τους βλέπω με τα σπρέντ να καλπάζουν (χτές από τις 500 φτάσανε τις 600 μονάδες μέσα σε λίγες ΩΡΕΣ), αυτές οι ιδιοφυίες σκέφτονται να αναβάλλουν την αναπόφευκτη συνάντηση με το ΔΝΤ, αντί για την Τρίτη, να το κάνουν στις 9 Μαϊου... Λες τελικά να τους δίνουμε περισσότερο credit εξυπνάδας απ'όσο τους αναλογεί και να τους κακολογούμε τζάμπα για τον "ατυχή" σχεδιασμό της διαδικασίας των βιογραφικών?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδώ είναι βαλκάνια._

Τι σημαίνει αυτό?

Στα υπόλοιπα Βαλκάνια δεν κινδυνεύουν να φαληρίσουν Χώρες ολόκληρες εξαιτίας διεφθαρμένων ενεργειών ανάξιων πολιτικών που επί δεκαετίες κυβερνούν παραμένοντας ατιμώρητοι.

Μην προσβάλουμε Χώρες καλύτερες από τη δική μας και με ανώτερο δείκτη παραγωγικότητας, παρακαλώ.

Αν δεν το πήρατε πρέφα, η δική μας Χώρα έχει γίνει διεθνής περίγελος και παράδειγμα προς αποφυγήν.

Μας συγκρίνουν με το Σουδάν και το Πακιστάν!

Με τα υπόλοιπα Βαλκάνια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Έχουμε γίνει οι τρομοκράτες της Υφηλίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.