Jump to content

[συζήτηση] Ωράριο γιατρών ή τι ώρα πάτε/φεύγετε;


BLV

Recommended Posts

Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να είμαστε και να φεύγουμε απ΄τη δουλιά; Τι βρήκατε στο δικό σας νοσοκομείο; Εγώ ας πούμε ήξερα ότι περιμένουν να πηγαίνω κατά τις 8 το πρωί και μπορώ να φύγω στις 2 το μεσημέρι που αρχίζει η εφημερία. Δεν ξέρω όμως αν αυτό λέει ο νόμος, απλά έτσι το βρήκα και το άφησα. Ακούω ότι σε άλλα νοσοκομεία η εφημερία αρχίζει στις 3 και στις 4.

Επίσης τί ώρα ξέρετε να κάνουν οι νοσηλευτές?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φαντάζομαι συμμετέχετε και στις κινητοποιήσεις για το 56ωρο/εβδομάδα :splats:

Το 7ωρο που λέει ο νόμος μόνο οι μαλάκες το τηρούν μάλλον!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ουρολογική Σισμανογλείου : 6πμ-6μμ.

Γιατί η λευκή ποδιά δεν έχει ωράριο, όπως λέει ο καθηγητής....

Το οτι προταστατούμε στην επίσχεση, είναι άσχετο. ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

n.cave, θέλω έτσι όπως είσαι, αυτή τη στιγμή, να πας στο Λαϊκό, πχ στην ΩΡΛ, που μια καλή φίλη που προσπαθεί να μεγαλώσει και παιδί κάνει 12 εφημερίες το μήνα και βλέπει το σπίτι της σπανίως, και να της πεις έτσι ευθαρσώς, όπως μας τα λες όμορφα εδώ, ότι είναι λαμόγιο και δεν προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα των εφημεριών της. Ή εναλλακτικά να πάρει το παιδί παραμάσχαλα και να φύγει έξω.

Επίσης συμφωνώ πολύ με τις "απαιτήσεις" που προτείνεις. Ξέρεις πόσους συνδικαλιστές συνάντησα στη Σχολή που απαιτούσαν, χτυπιόντουσαν, διαμαρτυρόντουσαν, φωνάζανε; Εκατοντάδες. Ξέρεις πόσοι φωνάζουν μετά το πτυχίο; Ουσιαστικά κανείς; Ξέρεις τι μου λέει η ευκολία με την οποία κατηγορείς δεξιά κι αριστερά, χωρίς να ζυγίσεις την πραγματικότητα; Ότι θα κάνεις το ίδιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην Α προπ παθολογική ΑΧΕΠΑ η μέρα 3εκινάει 8-μιση κ τελειώνει στη καλύτερη 15:00.Εχω μείνει μέχρι κ τις 20:00 για να διεκπεραιώσω εκκρεμότητες..

Δε ξέρω σε ποιες παθ. κλινικές κάνουν οι ειδικευόμενοι 3 ώρες εργασίας σε μας πάντως ο μόνος τρόπος για τελειώσεις πριν τις 2μιση είναι να βάλεις στον αυτόματο πιλότο τα πάντα...

και καλές απογειώσεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγγλία μπαίνω 9 φεύγω 17 αλλά διάλειμμα για μεσημεριανό περιλαμβάνεται

Ελλάδα

αν είσαι μαλάκας που νομίζεις οτι είσαι αγγλία πας 8-8.30 και φεύγεις 15-16-17

αν δεν εισαι μαλάκας πας 8.45 και φεύγεις 14.00

αν είσαι βύσμα πας 9 και φεύγεις 13.30

αν εισαι πολύ βύσμα πας 8.00 και φεύγεις 15.00 αλλά δεν πατάς σε θάλαμο, απλά ασχολείσαι με το διδακτορικό σου.

Σημειωτεον οταν ρωτησα το διευθυντη ποιο είναι το ωάριο δεν απάντησε ( για Ελλάδα μιλαω)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ανηκω στη δευτερη κατηγορια, αρα δεν ειμαι μαλακας (δηλαδη... ετσι νομιζω!)

(Βεβαια ο διευθυντης εχει ζητησει επανειλημμενως να πηγαινουμε 8.15-8.30, αλλα το νωριτερο που εχει πετυχει ειναι 8.35)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ουρολογική Σισμανογλείου : 6πμ-6μμ.

Γιατί η λευκή ποδιά δεν έχει ωράριο, όπως λέει ο καθηγητής....

Φυσικά και η λευκη πόδια έχει ωράριο. Και σε όλα τα πολιτισμένα κράτη έχει ωράριο, ακόμη και εδώ στην Αμερική, άσχετα εάν είναι σκληρό. Τι είμαστε δηλαδή, ζώα? Και εγώ εκ του ασφαλούς το παίζω μάγκας και πουλάω αμπελοφιλοσοφία όταν κάποιος άλλος καλύπτει στην ουσία τι δουλειά μου ενώ εγώ βρίσκομαι σπίτι η όταν βρίσκομαι στη δουλειά έχω 100 παρατρεχάμενους να μου κάνουν κωλοτούμπες. Και πουλάει πνεύμα, και αυτό τον εξυπηρετεί να αυξήσει τις εργατοώρες των παρατρεχάμενων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δευτερα-τεταρτη-παρασκευη που δεν ειναι μερα χειρουργειου 8.30-14.00 , τριτη-πεμπτη 8.30-οτι ωρα τελειωσουν τα χειρουργεια .ορθοπαιδικη χαλκιδας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην Αγγλια γνωριζω οτι το ωραριο ειναι ιερο.Εχω ακουσει να διακοπτεται χειρουργειο στη μεση λογω ωραριου και να συνεχιζει ο επομενος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην Αγγλια γνωριζω οτι το ωραριο ειναι ιερο.Εχω ακουσει να διακοπτεται χειρουργειο στη μεση λογω ωραριου και να συνεχιζει ο επομενος

Αυτό γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες ειδικά αν το χειρουργείο είναι πάρα πολλές ώρες.

Γιατί δουλεύουν σαν ομάδα και δεν έχουν πελατειακες σχέσεις όπως στην χώρα μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σουηδια Ακτινοδιαγνωστικη.

7.30 με 16.00 με περιπου 1,5 ωρα για μεσημεριανο και καφε συνολικα.

Ακτινολογικο τμημα 9 ακριβως ξεκιναει το προγραμμα και γυρω στις 2 φευγουμε,αναλογα την δουλεια.

η μόνη διαφορά είναι πως στο ελλαδιστάν ο καφές αρχίζει στις 9 και τελειώνει γύρω στις 2 που πρέπει να φύγουν σπίτι για το μεσημεριανό

Εν κατακλείδι, αυτοί που σέβονται τον εαυτό τους πάνε στο ωράριο για το οποίο πληρώνονται, ούτε πάνε αργότερα, ούτε φεύγουν νωρίτερα, αλλά ούτε και αργότερα επειδή τους το επιβάλουν.

Το θέμα του ωραρίου όταν το έθεσα στη διευθύντριά μου για το αγροτικό με κοίταξε με απορία. Οκτάωρη καθημερινή απασχόληση λέει ο νόμος για τους αγροτικούς, αλλά δυστυχώς το 90% στη διάρκεια του αγροτικού κάνουν διακοπές, οπότε πάνε από μία το πολύ δύο ώρες όποιες ημέρες θέλουν στα ιατρεία τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποιο υποτιθεται οτι ειναι το ωραριο των νοσοκομειακων γιατρων συμφωνα με το νομο? Ειναι 9 με 2 συμφωνα με το νομο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χειρουργική κλινική ωράριο 09:00-13:15 πλην τις μέρες χειρουργείου που καθόμαστε μέχρι να τελειώσουν τα χειρουργεία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ SleepWalker

Συμφωνώ ότι είναι σύγχρονος είλωτας και είναι συνέχεια κουρασμένος. Σε κάποια φάση το συνηθίζει ο οργανισμός. Όταν σηκώνεται ο ειδικευόμενος στις 4.30, είναι γιατί πρεπει να είναι στο νοσοκομείο στις 5. 5-6 κάνει δουλειές και επίσκεψη μέχρι τις 6.15 που είναι η conference. Στις 7 πρέπει να είναι χειρουργείο πχ, και να χάσει και το τέλος της conference. Το απόγευμα που θα τελειώσει αργά, θα πρέπει πάλι να δει τους ασθενείς του, να κανονίσει εκκρεμότητες, κλπ, και αυτό όσο του πάρει... Τα ωράρια ποικίλλουν και ανάλογα με το service που βρίσκεσαι... Τώρα υπάρχει και καλά το 80ωρο εάν έχεις ακούσει (το οποίο δεν σέβονται και πολλοί στην πράξη, άσχετα εάν συμπληρώνουν τις ώρες τους στο κομπιούτερ ώστε να φάινονται κάτω από 80). Επίσης, υπάρχει και το σύστημα Nightfloat που δουλεύεις για 1 μήνα πχ, μόνο νύχτες... Ο μικρός ειδικεύομενος έχει πολύ δύσκολα ωράρια τα οποία σχετικά φτιάχνουν με τον καιρό, όταν ανεβαίνει στα έτη.

Ο ειδικεύομενος διαβάζει όποτε μπορεί, και πάντα υπό πίεση, και πάντα στα διαλείμματα που κάνει από τη δουλειά.. Δεν είναι όπως έχουμε μάθει εμείς να δημιουργούμε "ατμόσφαιρα" για να αισθανθούμε έτοιμοι να διαβάσουμε. Καθε χρόνο δίνει εξετάσεις και πρέπει να πηγαίνει καλά, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα.

Έχει κάποιους μήνες έρευνας πχ 3-4 κατά τη διάρκεια της ειδικότητας και σε αυτούς κάνει ό,τι μπορεί σε αυτό τον τομέα. Σοβαρή έρευνα δεν κάνει. Μπορεί να υπάρχει υποχρέωση, ανάλογα με το πρόγραμμα να παρουσιάσει πχ 1 clinical science και ένα basic science paper στο τέλος της ειδικότητας... Papers, abstracts γενικά δεν γράφει. Για τη στατιστική υπάρχει ο στατιστικολόγος, που πληρώνεται από το Department. Γενικά κατά τους μήνες της έρευνας, ο ειδικεύομενος προσπαθεί να ξεκουραστεί όσο μπορεί.

Οι εκπαιδευτικές άδειες του είναι ελάχιστες. Για το αν γαμάει, ή όχι τι θές να σου απαντήσω? Η άδεια του είναι 15 μέρες το χρόνο σπαστές 7+7 και δεν τους ενδιαφέρει εάν είσαι ξένος και σου παίρνει 2 από τις 7 μέρες το ταξίδι πήγαινε-έλα στην Χώρα σου, οπότε σου μένουν 5 μέρες στις οποίες ούτε το jet lag σου δεν προλαβαίνεις να ξεπεράσεις. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να λείψεις πχ 15 μέρες συνεχόμενες = το μισό μήνα του service γιατί αλλιώς δεν θα βγαίνεις.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια (conferences), καθώς και journal clubs στα οποία υποχρεούσαι να πας. Πχ την Δευτέρα το πρωί θα έχει στις 6.30 fracture conference, την Τρίτη πχ joints conference, κλπ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πολύ strict. Επίσης, κανείς μα κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει 20 περιοδικά το μήνα, σε καμία ειδικότητα. Υπάρχει συγκεκριμένο σύστημα μόρφωσης των ειδικευομένων, από συγκεκριμένα βιβλία, όπως και στο USMLE.

Υπάρχει ημερολόγιο (logbook), το οποίο καταγράφει πόσα και ποια χειρουργεία κάνεις. Είναι υποχρεωμένοι να σου τα δώσουν να τα κάνεις, γιατί αλλιώς εάν το πρόγραμμα δεν πληροί τα standards, θα μπει σε αναστολή (probation), και μετά θα κινδυνεύσει να κλείσει. Και αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο.

Όσο για την "υπερεξειδίκευση", υπάρχει. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτός που κάνει Whipple όπως λες δεν ξέρει τα βασικά, πχ χολές και κήλες. Στην ορθοπαιδική πχ που γνωρίζω, εκπαιδεύεσαι σε όλους τους τομείς της γενικής ορθοπαιδικής. Πχ, ξέρεις να κάνεις αρθροπλαστικές, αρθροσκοπήσεις, κλπ. Εάν είσαι υπερεξειδικευμένος στο ισχίο πχ, δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να κάνεις τις βασικές εγχειρήσεις της ορθοπαιδικής, όπως πχ carpal tunnel στο χέρι.

Ωραία...

έχουμε λοιπόν ένα ειδικευόμενο ο οποίος

-διαβάζει μόνο συγκεκριμένα βιβλία γιατί δεν έχει χρόνο να διαβάσει επιστημονικά περιοδικά (μη σου φαίνονται τα 20 πολλά ειδικά αν κάνεις γενική χειρουργική πρέπει να παρακολουθείς πολλά περιοδικά. Εγώ όντας σε αναμονή παρακολουθώ 10 περιοδικά της ειδικότητας που με ενδιαφέρει, από τα οποία διαβάζω επιλεγμένα άρθρα)

-δε γράφει

-δε συμμετέχει σε συνέδρια

-δεν κάνει έρευνα

-δεν ξέρει στατιστική.

(btw όλα αυτά εγώ τα θεωρώ εκ των ων ουκ ανευ για να γίνεις καλός γιατρός).

Ο ειδικευόμενος αυτός έχει πάρα πολλά κοινά με τον Έλληνα ειδικευόμενο και ελάχιστες διαφορές:

-περνάει περισσότερες ώρες στο νοσοκομείο

-έχει περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα

-έχει καλή χειρουργική τεχνική (χωρίς να ξέρει χειρουργική)

Συνεπώς, επιβεβαιώνεις αυτό που είπα ότι ξέρει ένα κουτάκι της χειρουργικής (το οποίο επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ ΔΕΝ το ξέρουν οι περισσότεροι ειδικευόμενοι στην Ελλάδα και το οποίο μπορεί να είναι λαπαροσκοπική προτατεκτομή).

Και επειδή θα μπει θέμα σύγκρισης: δε συγκρίνω την εκπαίδευση στις ΗΠΑ με της Ελλάδας. Στις ΗΠΑ η εκπαίδευση ΕΙΝΑΙ αντικειμενικά καλύτερη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι καλή.-

Χειρουργική κλινική ωράριο 09:00-13:15 πλην τις μέρες χειρουργείου που καθόμαστε μέχρι να τελειώσουν τα χειρουργεία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παθολογοανατομικό εργαστήριο 8:30-14:30

Περιφερειακό Ιατρείο 7:45-16:00 Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και 7:45-15:00 Τετάρτη & Παρασκευή

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 10 months later...

Σε αύξηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα, αλλά και στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών με μεγάλη απήχηση στο κοινό ακόμα και τις βραδινές ώρες, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση.

Την ανακοίνωση των προτάσεων που θα αλλάξουν ριζικά την οργάνωση και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών έκανε ο αρμόδιος υπουργός σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Η πρώτη πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει αύξηση από 37,5 σε 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για διακεκομμένο ωράριο, αλλά συνεχές».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

«Καλώ τους δημοσίους υπαλλήλους να συμβάλλουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, ενώ επισήμανε ότι όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο.

http://news247.gr/oikonomia/ergasia/ayksanetai_to_wrario_gia_toys_dhmosioys_ypallhloys.768236.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωράριο ιδιωτικού τοµέα έρχεται για τους δηµοσίους υπαλλήλους, ενώ από το φθινόπωρο υπηρεσίες αιχµής, όπως οι εφορίες, οι πολεδοµίες ή το ΙΚΑ, θα λειτουργούν και το απόγευµα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μέσα στον Οκτώβριο αναµένεται να τεθεί σε εφαρµογή το νέο ωράριο εργασίας των δηµοσίων υπαλλήλων, µε το οποίο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης µετά τη χθεσινή συνάντησή του µε την Α∆Ε∆Υ, θα αυξηθεί η απασχόληση σε 40 ώρες την εβδοµάδα από 37,5 ώρες που είναι σήµερα.

Η αλλαγή αυτή στοχεύει, σύµφωνα µε κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο στην αύξηση της παραγωγικότητας των φορέων του ∆ηµοσίου όσο και στην αναβάθµιση των παρεχόµενων υπηρεσιών προς τους πολίτες χωρίς να συνεπάγεται περαιτέρω επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας του κρατικού µηχανισµού. Ενδεικτικό είναι πως µε τη µισή ώρα επιπλέον απασχόληση την ηµέρα θα παράγεται συνολικά από όλους τους δηµοσίους υπαλλήλους έργο για το οποίο θα χρειάζονταν άλλοι 45.000 νέοι δηµόσιοι υπάλληλοι. Με την επιµήκυνση αυτή του ωραρίου θα προκύψει όφελος καιαπό τον περιορισµό των κονδυλίων που καταβάλλονται σε υπερωρίες.

http://fimotro.blogspot.com/2011/02/40_04.html#more

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ενδεικτικό είναι πως µε τη µισή ώρα επιπλέον απασχόληση την ηµέρα θα παράγεται συνολικά από όλους τους δηµοσίους υπαλλήλους έργο για το οποίο θα χρειάζονταν άλλοι 45.000 νέοι δηµόσιοι υπάλληλοι.

Αυτό το συμπέρασμα φαντάζομαι πως βασίζεται σε σοβαρή μελέτη του υπουργείου εσωτερικών :splats:

Όποιος συνάδελφος βρει τη μελέτη αυτή παρακαλείται να τη δημοσιεύσει στην αντίστοιχη ενότητα, ΕΔΩ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.