Jump to content

Ιατρικές ειδικότητες με εξετάσεις (ερώτηση στη Βουλή από τον πρώην Υφυπουργό υγείας Εκτ.Νασιώκα)


Recommended Posts

Το θέμα της θεσμοθέτησης Πανελλαδικών εξετάσεων για την χορήγηση της ιατρικής ειδικότητας, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας.

Ειδικότερα, στην ερώτησή του προς την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θέτει το θέμα της εκπαίδευσης των ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

'Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας στη χώρα μας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στερούνται ενός συνολικού προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης.

Ακόμη και χορήγηση της ειδικότητας των ιατρών, πέρα από τις πολύχρονες απαράδεκτες λίστες αναμονής, στην ουσία γίνεται χωρίς ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η παρεχόμενη εκπαίδευση σήμερα γίνεται από τους ίδιους, από απομονωμένες αποσπασματικές πρωτοβουλίες επιστημονικών εταιρειών και κλινικών ή από φαρμακευτικές εταιρείες που ως κύριο στόχο έχουν την προώθηση των δικών τους συμφερόντων'.

Ο Λαρισαίος βουλευτής με την ερώτησή του θεωρεί την εκπαίδευση ως το σημαντικότερο ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας και ρωτά την υπουργό Υγείας:

1.Αν προτίθεται να θεσμοθετήσει να στηρίξει και να ελέγξει την εφαρμογή ενός προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και

2.Αν προτίθεται να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση Πανελλαδικών εξετάσεων για τη χορήγηση ιατρικής ειδικότητας.

http://www.iatronet....sp?art_id=10278

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα αφήσουμε τα κόκκαλα μας μαζί με το όνομα μας σε μια λίστα αναμονής...Την στιγμή που αυτοί που ψηφίζουν κατά των εξετάσεων τρέχουνε στις Γαλλίες να τις δώσουν εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά δεν μιλάνε για εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας αλλά για πανελλήνιες εξετάσεις κατά την απονομή της ειδικότητας.Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα πρέπει να βγεί και πρόγραμμα εκπαίδευσης, ενιαίο για κάθε ειδικότητα.Ο ΣΦΙΑ δεν έχει καμία σχέση και κανέναν λόγο σε αυτό το θέμα.Απλά θα τελειώσει το θέμα με τους γιούς και κόρες των μεγαλογιατρών- βουλευτών και βολεμενων γενικώς που περνούσανε τις εξετάσεις της ειδικότητας με την μία και οι υπόλοιποι τρέχανε στην 2η εξεταστική.

Με λίγα λόγια η λίστα παραμένει ώς έχει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.