Jump to content

2000 προσλήψεις γιατρών


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

2000 προσλήψεις γιατρών: πίνακας των θέσεων που δόθηκαν για προκήρυξη και των θέσεων που πρόκειται να συσταθούν

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν κατάλαβα σωστά οι 2000 τελικά είναι όλες θέσεις των ειδικευμένων, σωστά; Οπότε ακόμα δε ξέρουμε ποιες θέσεις έκοψαν ειδικευόμενων.(Είναι και αργά...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε άλλο post αναφέρεται και από την ΟΕΝΓΕ αυτό που αρκετές φορές ειπώθηκε κι εδώ μέσα: Στο ΚΕΣΥ έχει φτάσει η λίστα με τις 300 θέσεις. Το υπουργείο θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι 50 θέσεις που θα κοπούν. Μέχρι και την προηγούμενη Δευτέρα που μίλησα δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη απόφαση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η λίστα που συμφωνήθηκε μεταξύ υπουργείου και ΟΕΝΓΕ περιελάμβανε 273 θέσεις ειδικευομένων. Η λίστα 300 θέσεων που εστάλη στο ΚΕΣΥ είναι η ίδια με την προσθήκη επιπλέον 27 θέσεων ή κάποια εντελώς διαφορετική;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το υπουργείο θεωρεί πως οι 30 θέσεις που δόθηκαν μέσα στο 2009 (ΕΔΩ)ανήκουν στο σύνολο των 300 που υποσχέθηκε η προηγούμενη ηγεσία.

Στο ΚΕΣΥ η λίστα είναι αυτή με τις 300 θέσεις που δημοσιεύθηκε από το ygeianet. Θα αφαιρεθούν 50 θέσεις. Αν ήταν μετά από 6 μήνες να δημιουργήσουν νέα λίστα με 250 θέσεις θα είχες τελειώσει κι εσύ κι εγώ ειδικότητα. Υπομονή.....σύντομα θα δοθούν οι 250 νέες θέσεις(ούτε ο Αβραμόπουλος δε θα το έγραφε έτσι).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η λίστα που δημοσιευτηκε στο ygeianet είχε 273 θέσεις. Αν αυτή εστάλη, τότε λογικά θα αφαιρεθούν 23 μέχρι τις 250. Γιατί λέτε ότι η λίστα έχει 300, αν έχουν ήδη δοθεί 30?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η λίστα που δημοσιευτηκε στο ygeianet είχε 273 θέσεις. Αν αυτή εστάλη, τότε λογικά θα αφαιρεθούν 23 μέχρι τις 250. Γιατί λέτε ότι η λίστα έχει 300, αν έχουν ήδη δοθεί 30?

Ναι πραγματι ειναι καπως συγκεχυμενες οι πληροφοριες αυτες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η λίστα που δημοσιευτηκε στο ygeianet είχε 273 θέσεις. Αν αυτή εστάλη, τότε λογικά θα αφαιρεθούν 23 μέχρι τις 250. Γιατί λέτε ότι η λίστα έχει 300, αν έχουν ήδη δοθεί 30?

Ναι πραγματι ειναι καπως συγκεχυμενες οι πληροφοριες αυτες.

Καλησπέρα.

Πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία ώστε να προκυρηχθούν τελικά οι ΄προς σύσταση θέσεις

ειδικών'?

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Ο πάγκος του κατεργάρη

Υπάρχουν μερικά γεγονότα που αποδεικνύουν κραυγαλέα πως παρά τις

τεράστιες προσπάθειες που καταβάλαμε ως νοσοκομειακοί γιατροί προ-

κειμένου να ξεκολλήσουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα, δυστυχώς παρα-

μένουμε δεμένοι σ΄ αυτόν, όπως οι κατεργάρηδες στον πάγκο της γαλέρας.

Οι 2000 προσλήψεις που έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί ήδη από 1ης

Ιουλίου συνεχίζουν να καρκινοβατούν. Οι θέσεις των ειδικευομένων δεν

έχουν σταλεί στο ΚΕΣΥ και οι 1000 θέσεις που ο νέος νόμος δίνει τη δυ-

νατότητα να συσταθούν και να προκηρυχτούν από την Υπουργό Υγείας

δεν έχουν συσταθεί, ενώ είναι έτοιμοι από το καλοκαίρι οι πίνακες και α-

πλά χρειάζεται να σταλούν για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Τέλος, ακόμη και οι

700 θέσεις που προκηρύχτηκαν δεν μπορούν να κριθούν και φαίνεται ότι

είναι δέσμιες της αλλαγής Διοικητών στα Νοσοκομεία, διότι το Υπουργείο

θέλει να εκμεταλλευθεί τη θέση του Προέδρου που καταλαμβάνει ex officio

στην Επιτροπή Κρίσης ο εκάστοτε Διοικητής.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

18.12.2009 Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάριου Σαλμά, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας

«Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να απαντήσω στον αγαπητό συνάδελφο τον κ. Σαλμά όσον αφορά τις εργασίες του Νοσοκομείου. Είναι αλήθεια ότι η ανάδοχος εταιρεία υπέβαλε στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγες μέρες μετά τις εκλογές, αγαπητέ συνάδελφε, ειδική δήλωση διακοπής εργασιών λόγω μη εξόφλησης εγκεκριμένου λογαριασμού για τον οποίο καταβλήθηκε ποσό έναντι λόγω προσωρινής έλλειψης χρηματοδότησης. Θέλω, λοιπόν, να επισημάνω εδώ και επειδή και εσείς έχετε πολύ καλή γνώση των προβλημάτων που κληρονομήσαμε στο Υπουργείο Υγείας, μια που συμμετείχατε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ότι αυτή η έλλειψη χρηματοδότησης φυσικά δεν έγινε επί ημερών μας, καθώς εκδηλώθηκε λίγες μέρες μετά τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή αναγνωρίζουμε τη δική σας αγωνία, αλλά και την ανάγκη όλης της τοπικής κοινωνίας να πάνε γρήγορα οι διαδικασίες του Νοσοκομείου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αμέσως δώσαμε τις αναγκαίες κατευθύνσεις, προκειμένου να δρομολογηθεί η χρηματοδότηση από τις πιστώσεις της ΣΑΕ 0915, ώστε να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ανάδοχο και να επανεκκινήσει το έργο. Και να σας διαβεβαιώσω, επίσης, για το προσωπικό ενδιαφέρον και την παρακολούθηση.

Το έργο έχει προχωρήσει αυτήν τη στιγμή σε ένα ποσοστό 45% και οι εργασίες είναι στο εξής στάδιο, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχουμε και από τη ΔΕΠΑΝΟΜ: Έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών εφαρμογής, καθώς και αυτών του πρόσθετου ορόφου, έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός, συμπεριλαμβανομένου του πρόσθετου ορόφου και το εξωτερικό κέλυφος των κτιρίων και οι μονώσεις των δωμάτων και εκτελούνται και οι υπόλοιπες οικοδομικές εργασίες.

Τώρα, όσον αφορά τη Μ.Ε.Θ. Αγρινίου, είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή σε πλήρη λειτουργία είναι οι τέσσερις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Παρέμεναν κλειστές οι δύο. Είναι αλήθεια, επίσης, ότι στο πρώτο διάστημα υπήρχε αυτή η γενική εντολή να παγώσουν οι συγκεκριμένες κρίσεις, μέχρις ότου να μπορούν να αποσαφηνιστούν, όπως καταλαβαίνετε, και τα θέματα των διοικήσεων σε μία μεταβατική φάση.

Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι εδώ και αρκετές ημέρες –για την ακρίβεια εδώ και είκοσι ημέρες- έχουμε δώσει εντολή οι συγκεκριμένες δύο προσλήψεις να προχωρήσουν, ακριβώς εντασσόμενες στην ανάγκη να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας.

Άρα, πιστεύω ότι είναι θέμα πολύ σύντομου χρόνου και οι δύο γιατροί στους οποίους αναφέρεστε να μπορέσουν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους και μαζί και με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία προσλήψεων και μέσω του Α.Σ.Ε.Π. και μέσω επικουρικού προσωπικού και αυτά τα δύο κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου να μπορέσουν να λειτουργήσουν, αλλά και οι εφημερίες –όπως σωστά αναφέρατε- να λειτουργούν ομαλά προς όφελος της συνολικής λειτουργίας του Νοσοκομείου. Σας ευχαριστώ.»

Δευτερολογία

«Αγαπητέ συνάδελφε, κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι όταν μία Κυβέρνηση αναλαμβάνει στις 7 Οκτωβρίου και σταματούν οι εργασίες σ’ ένα νοσοκομείο στις 13 Οκτωβρίου λόγω καθυστέρησης πληρωμών, κανείς δεν φαντάζεται –καλόπιστα, επιμένω- ότι φταίει η Κυβέρνηση που ανέλαβε πριν από τρεις ημέρες.

Άρα, ας παραδεχθούμε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα, μία καθυστέρηση πληρωμών –εγώ να δεχθώ αυτό που λέτε- λόγω προεκλογικής περιόδου, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να είναι στοιχείο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τη σημερινή Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση όμως –αυτό θέλω να σας διαβεβαιώσω- κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλιστεί η συνέχεια της πίστωσης, γιατί συμμεριζόμαστε απόλυτα και τη δική σας άποψη και νομίζω όλης της κοινωνίας, της Αιτωλοακαρνανίας ότι πρέπει να προχωρήσει το έργο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, λοιπόν, άλλη μία φορά ότι θα παρακολουθήσουμε την ομαλή εξέλιξη αυτού του σημαντικού έργου του Νοσοκομείου του Αγρινίου.

Επίσης, σε σχέση με το ερώτημά σας για το ΕΣΠΑ θέλω να πω ότι είχαμε μία ήδη πρώτη συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό, την κυρία Κατσέλη συνολικά για τα θέματα του ΕΣΠΑ και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάνουμε κάθε προσπάθεια στη συνολική αυτή συζήτηση να μπορούμε και για το Νοσοκομείο του Αγρινίου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές προοπτικές.

Όσον αφορά τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως ήδη σας είπα για τους δύο αυτούς γιατρούς έχουμε δώσει ήδη την Οδηγία, προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η πρόσληψή τους.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να σας πω και δύο ακόμη στοιχεία:

Όσον αφορά την κατανομή που είχε γίνει για τις προηγούμενες θέσεις –μιλάμε για την κάλυψη οργανικών θέσεων γιατρών του ΕΣΥ, επειδή ήταν μία κατανομή που είχε γίνει σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ, όπως και η ίδια η ΟΕΝΓΕ μας επιβεβαίωσε- εμείς σεβόμαστε αυτή την κατανομή και αυτό που μας νοιάζει πάνω απ’ όλα είναι να προχωρήσει γρήγορα η πρόσληψη αυτών των γιατρών. Ξέρετε όμως, πολύ καλά ότι υπήρχε η ανάγκη να καλυφθούν και οι 970 θέσεις εκτός οργανικών θέσεων των γιατρών, αλλά δεν είχε ληφθεί μία τέτοια πρόβλεψη από την προηγούμενη Κυβέρνηση, παρότι πιστεύω ότι και εσείς συμφωνούσατε με αυτή τη θέση. Είδατε ότι ο πρώτος νόμος που ήρθε από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. –μία διάταξη που προς τιμήν σας και εσείς ως κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την ψηφίσατε- δίνει πλέον την εξουσιοδότηση στην Υπουργό Υγείας να συστήσει 1.000 νέες θέσεις γιατρών, πέραν των οργανικών θέσεων, τις οποίες πολύ γρήγορα από τον Ιανουάριο θα προχωρήσουμε.

Και έτσι καλύπτουμε, αφ’ ενός, το στόχο που υπάρχει και η συμφωνία με την ΟΕΝΓΕ και είναι και πραγματική ανάγκη να υπάρξουν δύο χιλιάδες θέσεις συνολικά γιατρών, να λειτουργήσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία μεταξύ των οποίων και του Αγρινίου, να λειτουργήσουν ομαλά οι εφημερίες. Και μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο, επειδή στρογγυλοποιήσαμε το ποσό στη διάταξη, έχουμε και ενενήντα τρεις θέσεις γιατρών παραπάνω, δηλαδή, είναι δύο χιλιάδες ενενήντα τρεις τελικά που συστήθηκαν και οι οποίες θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα πάνε κατά προτεραιότητα για τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με αιχμή τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Σας ευχαριστώ πολύ.»

http://www.xenogiannakopoulou.gr/index.asp?pathID=1_2_12_46_55&pg=1&art=1153

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τάσο μπορείς να ρωτήσεις και να μας πεις άμα οι θέσεις των ειδεικευομενων έχουν φτάσει για έγκριση στο ΚΕΣΥ? Είσαι ο μόνος που μπορεί να δώσει μία υπεύθυνη απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τάσο μπορείς να ρωτήσεις και να μας πεις άμα οι θέσεις των ειδεικευομενων έχουν φτάσει για έγκριση στο ΚΕΣΥ? Είσαι ο μόνος που μπορεί να δώσει μία υπεύθυνη απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κλάφτα Χαράλαμπε...

Για κοιτάτε εδώ

Απόσπασμα:

..."Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας έχει αναστείλει με εγκύκλιο οποιαδήποτε πρόσληψη γιατρού του οποίου η κρίση εκκρεμεί, ενώ καθυστερεί αφάνταστα και ουσιαστικά ματαιώνει την υλοποίηση του νόμου 3754/09 όσον αφορά τις προσλήψεις ειδικών και ειδικευόμενων στα δημόσια νοσοκομεία."...

Καλά Χριστούγεννα! :(

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κλάφτα Χαράλαμπε...

Για κοιτάτε εδώ

Απόσπασμα:

..."Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας έχει αναστείλει με εγκύκλιο οποιαδήποτε πρόσληψη γιατρού του οποίου η κρίση εκκρεμεί, ενώ καθυστερεί αφάνταστα και ουσιαστικά ματαιώνει την υλοποίηση του νόμου 3754/09 όσον αφορά τις προσλήψεις ειδικών και ειδικευόμενων στα δημόσια νοσοκομεία."...

Καλά Χριστούγεννα! :(

Εσύ γιατί τρώγεσαι μ'αυτές τις προσλήψεις; :P

Καλά Χριστούγεννα και από εμένα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσύ γιατί τρώγεσαι μ'αυτές τις προσλήψεις; :P

Επειδή θέλω το καλό της πατρίδας βεβαίως βεβαίως!

Αυτό πάρ'το όπως θες... emcolgate;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσύ γιατί τρώγεσαι μ'αυτές τις προσλήψεις; :P

Επειδή θέλω το καλό της πατρίδας βεβαίως βεβαίως!

Αυτό πάρ'το όπως θες... emcolgate;)

Καλά.. Καλά! Να πούμε τότε στον Τάσο να σε προσέξει!

Τάσο το νου σου!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να πούμε τότε στον Τάσο να σε προσέξει!

Τάσο το νου σου!

Τ'ακούς Τάσομ, να με προσέχεις... Πού'σαι Πορτοκάλογλου... :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά τίποτα νεότερο για τις θέσεις ειδικότητας που θα δοθούν?

Οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη!!!

02/01/2010

ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Εχουμε σχέδιο και... δρόμο μπροστά μας»(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ

Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δεν συμμερίζεται την αγωνία συναδέλφων της ότι η κυβέρνηση αργοπορεί να παρουσιάσει έργο, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται.

Προσλήψεις νοσηλευτών

Τι απαντάτε σε ΚΚΕ και Συνασπισμό που αμφισβήτησαν την επάρκεια των εξαγγελιών σας, χαρακτηρίζοντάς τες «κοροϊδία», καθώς «οι κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι πάνω από 25.000 και του ιατρικού πάνω από 3.000»;

«Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Απαντάμε με τις αποφάσεις και τις πράξεις μας. Μόλις την περασμένη Τρίτη απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 3.103 μόνιμους νοσηλευτές και εντός του 2010 θα υπάρξει νέα προκήρυξη για 3.000 νέες θέσεις νοσηλευτών σύμφωνα με τη δέσμευσή μας. Επίσης, για τις ανάγκες των ΜΕΘ μέσω ΑΣΕΠ προσελήφθησαν ήδη με ταχύτατες διαδικασίες εντός είκοσι ημερών 211 μόνιμοι νοσηλευτές. Ταυτόχρονα, με τη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, εντός του 2010 θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη 1.000 μονίμων γιατρών του ΕΣΥ, ώστε να ενισχυθούν τα περιφερειακά νοσοκομεία και να λειτουργήσει ομαλά το σύστημα των εφημεριών. Συνεπώς, όλα αυτά δείχνουν ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση υπάρχει και αποτέλεσμα».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΙΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Π

ραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του ΠΙΣ με την ηγεσία του υπουργείου υγείας. Πέρα από το θετικό αυτής καθαυτής της συνάντησης και το καλό κλίμα στο οποίο αυτή διεξήχθη οι απαντήσεις πού δόθηκαν από την υπουργό και την υφυπουργό, εκτός από ορισμένα συγκεκριμένα ζητήματα, μόνο ως δήλωση καλών προθέσεων μπορούν να εκληφθούν. Σε πολλά κρίσιμα ζητήματα δεν δόθηκαν απαντήσεις και σε άλλα οι απαντήσεις που δόθηκαν επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες για αθέτηση ακόμα και ήδη ανειλημμένων δεσμεύσεων.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

1. Στο θέμα των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ επιβεβαιώθηκε η δρομολόγηση της διαδικασίας προκήρυξης 1093 θέσεων μέσα στο 2010 συν 250 θέσεις ειδικευόμενων. Δεν έγινε καμία αναφορά στις 2500 θέσεις που πρέπει να προκηρυχτούν μέσα στο 2010 με βάση τη νομοθετημένη υποχρέωση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπήρξε δέσμευση για προκήρυξη 3000 συν 3000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού μέχρι το τέλος του 2010. Η υπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία 77 κλινών ΜΕΘ από τις 150 που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού , ενώ δεν έδωσε πειστική απάντηση στο γιατί προτιμήθηκε η πρόσληψη ιατρικού προσωπικού με συμβάσεις έργου μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ....

....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.