Jump to content

[αρθρογραφία-συζήτηση] Τι γίνεται στο αγροτικό ιατρείο Μακροχωρίου;


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Μένω στο Δήμο Αποστόλου Παύλου Δ.Δ. Μακροχωρίου Ημαθίας, αισθάνομαι και είμαι ενεργός πολίτης, είμαι νέος επιστήμονας και θα ήθελα να κάνω κάποιες καταγγελίες. Και επί των καταγγελιών μου εάν μπορεί κάποιος αρμόδιος να μου δώσει τις σχετικές απαντήσεις!

1) Για ποιο λόγο πρέπει η εξυπηρέτηση μου από τους ιατρούς στο Αγροτικό Ιατρείο που...

στεγάζεται στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (εικόνα) να περιορίζεται στο ωράριο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 13:00; Ποιο πρέπει να είναι το ωράριο εργασίας των ιατρών; Είναι ιατροί πλήρους απασχόλησης με μειωμένο ωράριο εργασίας; Υπάρχει έλεγχος για αυτή τη συμπεριφορά;

2) Για ποιο λόγο όταν τηλεφωνώ για το προγραμματισμό ραντεβού δεν ανταποκρίνεται κανείς κι αν επισκεφθείς την ίδια στιγμή το ιατρείο θα τους βρεις παρόντες;

3) Η εξέταση ενός ασθενούς πρέπει να γίνεται με τηλεπάθεια ή παρακολουθώντας τον από απόσταση 3 μέτρων; Δεν πρέπει ο ιατρός να με εξετάσει κανονικά στηθοσκοπικά ή όπως αρμόζει ανάλογα με την ασθένεια; Επειδή έχει την εντύπωση ότι είναι εύκολος δέκτης μικροβίων είναι όλη την ημέρα με ένα οινόπνευμα και ένα αντιβακτηριακό στο χέρι προσβάλλοντας άμεσα τον ασθενή - επισκέπτη; Γιατί να επισκεφθώ τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας όταν πρόκειται για παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης ή να επισκεφθώ εξωτερικό ιατρό επιβαρυνόμενος με το κόστος της επίσκεψης; Όλα τα παραπάνω περιγράφονται στον ιατρικό όρκο του Ιπποκράτη κατά την απόκτηση του επιστημονικού του τίτλου;

4) Έτυχε πολλές φορές να επισκεφθεί κάποιος συνδημότης μου προκειμένου να του συνταγογραφηθούν φάρμακα και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του αγροτικού ιατρείου όπως και ο ιατρός να ρωτάνε από ποιο Φαρμακείο θα γίνει η εξυπηρέτηση της συνταγής και προβαίνουν στην προσπάθεια να κατευθύνουν τους ασθενείς σε φαρμακεία της επιλογής τους εντός κι εκτός του Δήμου; Δεν παραβαίνει την κείμενη νομοθεσία τη δεοντολογία και την ηθική όπως αυτή προσδιορίζεται από τον όρκο του Ιπποκράτη; Βρίσκεται στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους η παραπάνω τακτική;

5) Συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας του Δημάρχου είναι να έχει θέση εργασίας λόγω των αντίστοιχων «σπουδών»». Είναι δεοντολογικό με το μορφωτικό της, το γνωστικό της επίπεδο και την επαγγελματική της θέση (νοσηλεύτρια) να προβαίνει σε συνταγογραφήσεις, αρμοδιότητα ηθική και επαγγελματική που ανήκει στους ιατρούς; Γνωρίζει σε τι περιπέτεια μπορεί να θέσει την υγεία ενός ασθενούς λόγω της επαγγελματικής της σχέσης και εκ των πραγμάτων την αδυναμία που έχει όσο αναφορά τη γνώση της λίστας των φαρμάκων και των αντίστοιχων ωφέλιμων ανά ασθενή και συνταγογράφηση; Είναι δεοντολογικό εκμεταλλευόμενη τη θέση της και της σχέσης της με τους πολίτες να εμφανίζεται και να λειτουργεί ως πολιτική μάνατζερ του ανδρός της, δηλαδή να έχει μετατρέψει το χώρο εργασίας της σε πολιτικό εκλογικό κέντρο του ανδρός της; Εν πάση περιπτώσει θα μπορέσει κάποιος να την ελέγξει όσο αναφορά την τήρηση του ωραρίου της;

Αναγνώστης

http://taxalia.blogs...-post_7430.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξέρω για όλα τα άλλα,άλλα για το αντιμικροβιακό στα χέρια δε έχει δίκιο. Για να προστατέψεις τον ασθενής πλένεις τα χέρια σου πριν από κάθε εξέταση (που είναι καλύτερο από τα αντιμικροβιακά gels), όχι για να τον προσβάλλεις επειδή τον θεωρείς "μολυσμένο" :blink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν εξετάζεις όμως, γιατί όταν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιγράφεις φάρμακα και να προσθέτεις πραζόλες δεν είναι ανάγκη να πλένεις τα χέρια σου.

Κάποια στιγμή θα βρεθώ στην ευχάριστη θέση να γράψω το τι γίνεται στα Π.Ι. της επαρχίας Εορδαίας που τυγχάνει να βρίσκομαι σε ένα από αυτά.

Φυσικά θα γίνει με ονοματεπώνυμα, έτσι για να γελάσουμε και λίγο.

Όταν ακούω για δικαιώματα ιατρών από συναδέλφους που το μόνο που μάθανε είναι να εισπράττουν κάθε 1 του μηνός το μισθό τους και την ανταμοιβή τους από τους φαρμακευτικούς αντιπροσώπους και η εργασία τους στα Π.Ι. να είναι 40 ώρες....το μήνα και όχι την εβδομάδα, ε τότε δε με χαλάει καθόλου να πάω κόντρα σε τέτοιους "συναδέλφους".

Άντε καληνύχτα λοιπόν.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει διαφθορά αλλά μην πέφτουμε στην εύκολη παγίδα των ασθενών που νομίζουν ότι ο γιατρός πρέπει να τους κάνει τα χατήρια αλλιώς είναι κακός γιατρός, είναι λαϊκισμός. Και σε αυτό με τα τηλέφωνα που λέει πάλι άδικο έχει, τί είναι ο γιατρός τηλεφωνήτρια; Όποτε έχει χρόνο θα απαντήσει και στο τηλέφωνο αφού προφανώς δεν υπάρχει τηλεφωνητής στο κέντρο αλλά είναι εκεί να βλέπει ασθενείς όχι να απαντάει στο τηλέφωνο.

Άσε το άλλο λαϊκίστικο με τον όρκο του Ιπποκράτη ξανά και ξανά που προφανώς δεν έχει ιδέα τί γράφει μέσα. Αν γράφει ο όρκος του Ιπποκράτη για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Βέροια...

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει διαφθορά αλλά δεν ισχύουν κάποια από όσα γράφει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εν συντομία....

Ο γιατρός πρέπει να βρίσκεται στο ιατρείο του καθημερινά από 8 το πρωί μέχρι 4 το απόγευμα. Άντε να φύγει 2, άντε 1, αλλά όχι να πηγαίνει 2-3 φορές το πολύ την εβδομάδα 10-12 και να λέει ότι εργάζεται.

Ο αγροτικός ιατρός για να χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή εξετάζει τον ασθενή ή αντιγράφει τα φάρμακα που έχει χορηγήσει ο ειδικός ιατρός βάσει της γνωμάτευσης.

Δεν είναι απαραίτητη η πραζόλη σε κάθε συνταγή για να εκτελεστεί η συνταγή από το φαρμακοποιό.

Ο γιατρός εξετάζει, αν δεν είναι ικανός να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα καλά θα κάνει να κάτσει σπίτι του.

μην πέφτουμε στην εύκολη παγίδα των ασθενών που νομίζουν ότι ο γιατρός πρέπει να τους κάνει τα χατήρια αλλιώς είναι κακός γιατρός

Πιο κακός γιατρός από εμένα δε νομίζω να υπήρξε κανείς...τουλάχιστον αυτό ακούγεται στο νομό μας, αλλά είναι το μόνο που δεν με απασχολεί.

Να διώχνεις ασθενή επειδή σου πετάει τα κουτάκια στο γραφείο και πριν πει καλημέρα σου λέει 10% αν και το πρόβλημα είναι η Α.Υ.

Να μην επιτρέπεις τους φαρμακοποιούς να σου φέρνουν έτοιμες συνταγές να τις σφραγίσεις.

Να μην επιτρέπεις την είσοδο σε φαρμακευτικούς αντιπροσώπους.

Να αντιδράς στην αναλγησία των υπευθύνων (διευθυντών, διοικητών κτλ).

Να σε κατηγορούν οι συνάδελφοι πως τους καταστρέφεις με το πρόγραμμα εξυπηρέτησης που έχω εφαρμόσει.

Αλλά όλα αυτά για να τα κάνεις θα πρέπει να είσαι πεντακάθαρος, να μην μπορεί κανείς να σου πει πως δεν πηγαίνεις καθημερινά στο ωράριό σου στο ιατρείο.

Να μην σε κατηγορεί κανείς για υπερσυνταγογράφηση, για καθοδήγηση ασφαλιζομένων σε συγκεκριμένα φαρμακεία.

Σε ένα τόσο βρώμικο κλάδο που το βρώμικο χρήμα είναι πολύ περισσότερο από το καθαρό, πρέπει να έχεις πολλά κιλά @@ να μην μπορεί κανείς να σε κατηγορήσει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστός και respect. Εμένα οι δεκάδες θείες που έχω στην επαρχία Εορδαίας :P δεν μου είπαν ότι είσαι κακός

Υπάρχει διαφθορά αυτό πχ με την νοσοκόμα-κυρία Δημάρχου εμένα θα με είχε εξοργίσει. Απορώ πώς συνάδελφοι το ανέχονται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απορώ πώς συνάδελφοι το ανέχονται.

Αν ο/οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί τους ενδιαφέρει μόνο η υπερσυνταγογράφηση (πραζόλες και σχετικά σκευάσματα που αποδίδουν....οικονομικά) τότε η νοσηλεύτρια χρησιμοποιείται ως άλλοθι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ έχω μία απλή ερώτηση, όλοι αυτοί οι εκτός ιατρικής που επικαλούνται τον όρκο του Ιπποκράτη, έχουν την παραμικρή ιδέα τί λέει? Όλοι αυτοί που επικαλούνται την ιατρική δεοντολογία έχουν την παραμικρή ιδέα τί λέει και γιατί καθιερώθηκε? Όλα τα παραπάνω κατά 99% ευνοούν και προστατεύουν τον ιατρό δίνοτάς του άλλοθι αν κάτι πάει στραβά. Ειδικά ο όρκος του Ιπποκράτη είναι ένα καταστατικό μίας κλειστής και ελίτ κοινωνίας που τα μέλη της αλληλοπροστατεύονται και απλά κάπου λέει ότι δεν πρέπει να κάνουν κακό στους ασθενής

Εντάξι οι συνάδελφοι στο Μακροχώρι ίσως να το έχουν παρακάνει από ότι φαίνεται αλλά όχι και να έχουν απαίτηση οι ασθενείς να κάνουν τους ιατρούς , τηλεφωνητές. Όσο για το ωράριο απασχόλησης να πάω ότι δεν έχει καμία σχέση με το ωράριο συνταγογράφησης. Εγώ πχ είμαι στο ΚΥ από τις 8 μέχρι τις 3 και μέχρι τις 12 όταν την προηγούμενη εφημερεύω αλλά η συνταγογράφηση είναι 9:00-13:00.

Στο νοσοκομείο κατά την διάρκεια του τριμήνου το ίδιο ωράριο είχαμε με τη διαφορά ότι η συνταγογράφηση ήταν 11:00-12:30 και στα περιφερικά 1-2 φορές την εβδομάδα στο καθένα για 40 λεπτά ως 1 ώρα και 30 λεπτά το πολύ στο κάθε ένα(2 ή 3 ΠΙ κάθε μέρα).

Όσον αφορά στην νοσηλεύτρια καλά θα κάνουν οι ντόπιοι να τα βάλουν με τον δήμαρχό τους και όχι να χτυπάνε τους ιατρούς για να φτάσουν σε αυτή. Στο φινάλε στο χέρι τους είναι να μη δέχονται να τους γράφει φάρμακα ένας μη ιατρός και να πηγαίνουν για συνταγογράφηση με γνωμάτευση ειδικού ως οφείλουν αν δεν θέλουν να τους αλλάζουν τα φάρμακα κάθε 3 και λίγο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θελω να σχολιασω μονο το θεμα με τα τηλεφωνα

οπως το διαβασα,δεν αναφερεται απαραιτητα στους γιατρους ουτε τους λεει να το παιζουν ντε και καλα τηλεφωνητες

λεει μονο πως καθε φορα που παιρνει τηλεφωνο δεν το απανταει καποιος παρα το γεγονος πως ειναι οντως ατομα εκει,οπως ο ιδιος ισχυριζεται

δεν ειπε να γινουν οι ιατροι τηλεφωνητες και οι καθαριστριες οδοντιατροι,να απαντανε ενα τηλεφωνο λεει εφοσον δεν υπαρχει αλλο διαθεσιμο ατομο εκεινη την στιγμη

δηλαδη,αν εισαι αγροτικος ιατρος,τυχαινει(καλως η κακως) εκεινη την ωρα να εισαι μονος σου και χτυπησει το τηλεφωνο δεν θα το απαντησεις διοτι δεν εισαι τηλεφωνητης??το ενδεχομενο να ειναι κατι επειγον,ενα περιστατικο που χρηζει ιατρικης συμβουλης το λιγοτερο,τοχεις σκεφτει??

τοχουμε παρακανει πια με το "δεν ειμαι αρμοδιος,δεν ειναι η δουλεια μου" η μου φαινεται?σαν το ανεκδοτο με τους δημοσιους υπαλληλους που πιανει φωτια στο γραφειο και δεν παιρνει ουτε ενας τον πυροσβεστηρα να την σβησει διοτι "δεν ειναι η δουλεια του" εχουμε καταντησει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν συμφωνώ, ο γιατρός δεν είναι τηλεφωνήτρια, γι αυτό και δεν μπορεί να δέχεται κριτική γιατί δε σηκώνει το τηλέφωνο. Αν από την καλή του την καρδιά σηκώνει και τα τηλέφωνα είναι άλλο θέμα. Σε πολλές χώρες αν πάρεις τηλέφωνο δημόσια ή ιδιωτικά ιατρεία αμέσως ανοίγει τηλεφωνητής και σου λέει "ευχαριστούμε που πήρατε μπλα μπλα μπλα, αν υπάρχει επείγουσα ανάγκη παρακαλούμε κλείστε αμέσως και πάρτε το ΕΚΑΒ, αλλιώς περιμένετε στο ακουστικό σας", και φυσικά δε το σηκώνει γιατρός ή νοσοκόμα. Μια απλή τηλεφωνήτρια απαντάει στα τηλέφωνα. Στην Ελλάδα ο γιατρός είναι ο κακομοίρης τελευταίος τροχός της αμάξης, θύμα κάθε κυρίας δημάρχου και κάθε καλομαθημένου ασθενή που τον θεωρεί υπάλληλό του. Όχι...πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και από τους γιατρούς, να ασκούν τίμια την δουλειά τους, και από τους ασθενείς να σέβονται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν αναφερομαι σε χωρες που υπαρχει εντελως αλλο συστημα υγειας,μιλαω για την ελααδα και μονο γιαυτην,με οτι συνεπαγεται αυτο.επιτελους ξεκολληστε λιγο με αυτην τη καραμελα που θελει και καλα ολο το συμπαν να συνωμοτει για να υποβαθμισει τον ρολο του γιατρου.δεν προκειται να μειωθουμε ως επιστημονες επειδη θα απαντησουμε σενα τηλεφωνημα!!αν διαβασεις πιο προσεκτικα τι εγραψα παραπανω,θα δεις πως μιλαω για ελαχιστε ςπεριπτωσεις και οχι να γινεται συνηθεια κατι τετοιο.

να υπενθυμισω εδω πως εχω ουκ ολιγες φορες παρατηρησει πως σε δικαιωματα τρεχουμε πρωτοι,σε υποχρεωσεις ομως και καθηκοντα ποιουμε την νυσσα.ο καθενας και η καθεμις εχει την αποψη του.της και αυτο ειναι σεβαστο εκ μερους μου.αυτο ομως που μενοχλει αφανταστα ειναι να βλεπω συναδελφους(ολοσδιολου τυχαιως ειναι ολοι τους νεαροι και ας μου επιτεψουν και την εκφραση "νεοσσοι" επαγγελματικα)που τρεχουν αμεσως να κατεβασουν νομος και τροπολογιες με το τι ΔΕΝ υποχρεουνται να κανουν,τι ΔΕΝ ειανι στις αρμοδιοτητες τους και ολα τα συναφη.οταν ομως τους ρωτησεις τι ωρα πανε για δουλεια,τι ωρα σχολανε,ποιες απολες τις υποχρεωσεις τους τηρουνε,οτι η δουλεια τους δεν περιοριζεται μονο στην συνταγογραφηση και στην ληψη ιστορικου αλλα υπαρχουν πολλα αλλα πραγματα που πρεπει να γινονται σχεδον καθημερινα για να λειτουργει ομαλα τ νοσοκομειο,κεντρο υγειας,περιφερειακο ιατρειο,τοτε ξαφνικα σφυριζουμε ολοι την γεφυρα του ποταμου kwait...

και ιδου και το λινκ για να ελαφρυνουμε την ατμοσφαιρα...:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν αναφερομαι σε χωρες που υπαρχει εντελως αλλο συστημα υγειας,μιλαω για την ελααδα και μονο γιαυτην,με οτι συνεπαγεται αυτο.επιτελους ξεκολληστε λιγο με αυτην τη καραμελα που θελει και καλα ολο το συμπαν να συνωμοτει για να υποβαθμισει τον ρολο του γιατρου.δεν προκειται να μειωθουμε ως επιστημονες επειδη θα απαντησουμε σενα τηλεφωνημα!!αν διαβασεις πιο προσεκτικα τι εγραψα παραπανω,θα δεις πως μιλαω για ελαχιστε ςπεριπτωσεις και οχι να γινεται συνηθεια κατι τετοιο.

να υπενθυμισω εδω πως εχω ουκ ολιγες φορες παρατηρησει πως σε δικαιωματα τρεχουμε πρωτοι,σε υποχρεωσεις ομως και καθηκοντα ποιουμε την νυσσα.ο καθενας και η καθεμις εχει την αποψη του.της και αυτο ειναι σεβαστο εκ μερους μου.αυτο ομως που μενοχλει αφανταστα ειναι να βλεπω συναδελφους(ολοσδιολου τυχαιως ειναι ολοι τους νεαροι και ας μου επιτεψουν και την εκφραση "νεοσσοι" επαγγελματικα)που τρεχουν αμεσως να κατεβασουν νομος και τροπολογιες με το τι ΔΕΝ υποχρεουνται να κανουν,τι ΔΕΝ ειανι στις αρμοδιοτητες τους και ολα τα συναφη.οταν ομως τους ρωτησεις τι ωρα πανε για δουλεια,τι ωρα σχολανε,ποιες απολες τις υποχρεωσεις τους τηρουνε,οτι η δουλεια τους δεν περιοριζεται μονο στην συνταγογραφηση και στην ληψη ιστορικου αλλα υπαρχουν πολλα αλλα πραγματα που πρεπει να γινονται σχεδον καθημερινα για να λειτουργει ομαλα τ νοσοκομειο,κεντρο υγειας,περιφερειακο ιατρειο,τοτε ξαφνικα σφυριζουμε ολοι την γεφυρα του ποταμου kwait...

και ιδου και το λινκ για να ελαφρυνουμε την ατμοσφαιρα...:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε αφήστε τους μακροχωρινούς να πάνε Βέροια...με την πρώτη ευκαιρία κ για τη κάθε βλακεία πηγαίνουν στην πόλη, για το αγροτικό ιατρείο όμως κάνουν φασαρία! :bloodomen:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φυσικά πρέπει πρώτος να είσαι σωστός τις υποχρεώσεις για να μπορείς να καταδικάσεις άλλες συμπεριφορές. Αλλά πιστεύω ότι η πλειοψηφία των γιατρών τουλάχιστον ως αγροτικοί που δεν έχουν διαβρωθεί από το σύστημα, δουλεύει πολύ, κακοποιείται εργασιακά από κάθε παρατρεχάμενο, κακοπληρώνεται, βάζει και από την τσέπη του λεφτά, και όλα αυτά για τη σημαία. Το ποστ της drkg σε άλλο σημείο είναι τόσο αποκαλυπτικό. Υπάρχουν φυσικά και τα λαμόγια που χαλάνε το επάγγελμα, φυσικά πάντα υπήρχαν πάντα θα υπάρχουν.

Το σύστημα της Ελλάδας είναι σημαντικά μη φιλικό για τους γιατρούς. Ο γιατρός απασχολείται για χίλια δυο άλλα πράγματα εκτός της ιατρικής. Κάνει τον γραμματέα της κλινικής, τον τεχνικό που παίρνει τα αίματα, τον τεχνικό που κάνει ΗΚΓ, τον τραυματιοφορέα αν χρειαστεί, τον θυρωρό, τον νοσοκόμο κατά κόρον, τον κοινωνικό λειτουργό, τον τηλεφωνητή, τον φαρμακοποιό. Όλα τα παραπάνω δεν χρειάζεσαι πτυχίο ιατρικής να τα κάνεις. Πήρες πτυχίο ιατρικής για να κάνεις διάγνωση, θεραπεία. Να σκέφτεσαι για τον ασθενή και να τον γιατρεύεις. Δλδ μεθαύριο με κάθε σεβασμό στις καθαρίστριες, θα σου πουν να εδώ έχει κάτι βρώμικες τουαλέτες μια που κάθεσαι πιάσε να τα κάνεις μια στιγμή. Μπορείς; Ναι. Θα σου χαλάσει το ίματζ του γιατρού; Όχι, γιατρός είσαι και θα είσαι ότι λάντζα και να κάνεις, αυτό δεν στο παίρνει κανείς. Απλά καλά είναι να μαθαίνουμε ποιές είναι οι ιατρικές υποχρεώσεις. Και μεταφέρω πάντα την εμπειρία του εξωτερικού γιατί έχουμε άγνοια από αυτά τα θέματα. Σε άλλες χώρες η ομάδα μιας κλινικής έχει εκτός των νοσοκόμων έχει άλλα 20 άτομα να βοηθούν του γιατρούς. Τόσο που όταν έρχεσαι από την Ελλάδα έτοιμος να κάνεις την λάντζα αισθάνεσαι ένοχος που τους "χώνεις". Και οι ίδιοι οι επιμελητές σου την λένε αν ασχολείσαι με πχ τη δουλειά του γραμματέα. Καλό είναι να τα ακούμε, να έχουμε μια άλλη οπτική στο πώς μπορεί να λειτουργήσει μια κλινική. Και αυτό γιατί υπάρχουν αυτοί οι επαγγελματίες στα νοσοκομεία, έχουν διοριστεί το 80 είναι τώρα 50 χρονών και ΑΥΤΟΙ είναι που δεν δουλεύουν καθόλου λέγοντας "άσε να τα κάνουν οι ειδικευόμενοι, εγώ είμαι μόνιμος" και δουλεύουν (πραγματικό περιστατικό) εκ περιτροπής!!! Δλδ δεν πάνε όλες τις μέρες της εβδομάδας (κοινωνικές λειτουργοί σε μεγάλο νοσοκομείο της αθήνας), κανονίζουν τις μέρες και κάθε μέρα μία πηγαίνει!!! Ή, όπως κάνουν και οι γιατροί, έχουν παράνομο μαγαζάκι έξω πχ φυσικοθεραπευτές και προτιμούν να ψαρεύουν 2 ώρες το πρωί ασθενείς και το απόγευμα να τους γιατρεύουν στο φυσικοθεραπευτήριο. Καλό είναι να τα γνωρίζουμε όλα αυτά. Και ναι να έχουμε φιλότιμο, αλλά η γνώση είναι δύναμη, καλό είναι να την έχουμε. :D

Τεσπα πάλι συζήτηση άνοιξα, μακάρι να λυθεί το πρόβλημα του Μακροχωρίου :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όποιος καταφέρει να συννενοηθει με έναν μακροχωρίτη, ας μου στείλει πμ να τον κάνω φίλο μου. Οσα λέει o Sith Lord είναι σωστά....και μη χειρότερα!!

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώωωω

ΑΓΕΛΑΔΑ Σ'ΑΓΑΠΩΩΩ (όταν προσπαθώ να πω γρήγορα).:anavwfwties::lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τόσο δύσκολο είναι να απαντήσει στο τηλέφωνο ο ιατρός ή η νοσηλεύτρια και τους χρειάζεται και τηλεφωνήτρια;

Στο χέρι του γιατρού είναι να μην συνταγογραφεί η νοσηλεύτρια. Με τη δική του σφραγίδα συνταγογραφεί, όχι με του δημάρχου.

Μερικοί το αγροτικό το έχουν θεωρήσει "κατασκήνωση", πάνε όποτε θέλουν και άμα θέλουν. Γράφουν ότι θέλουν και αν θέλουν. Αν όλοι τηρούσαν τα όσα οι νόμοι αναφέρουν και ήταν σωστοί στις υποχρεώσεις τους κανένας δε θα είχε παράπονο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.