Jump to content

Πεζοπορία


Recommended Posts

Πεζοπορία

hiking.gif?w=310

Η ενότητα αυτή είναι για όσους αγαπούν την πεζοπορία,

την περιπλάνηση μέσα στη φύση:στα δάση,στα ποτάμια,στα μονοπάτια , στους κάμπους και στους λόγγους...

Όσοι δεν εχουν καθόλου εμπειρία,αλλά ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν, μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους!

Όσοι ξέρουν από πεζοπορία μπορούν να μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους,αλλά και να απαντούν στις απορίες των αρχαρίων!

90px-BlueDiamondHikingLogo.JPG

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι κατηγορίες της πεζοπορίας.

Πεζοπορία είναι η σωματική δραστηριότητα κατά την οποία διανύουμε περπατώντας μια μεγάλη απόσταση.

Η απόσταση αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα, αλλιώς δεν θεωρείται πεζοπορία αλλά απλά περπάτημα.

Μπορούμε να διακρίνουμε τρεις κατηγορίες πεζοπορίας ανάλογα του βαθμού δυσκολίας της.

1) ΑΠΛΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

2) ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

3) ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Ο όρος ορειβασία είναι ένα γενικός όρος των δραστηριοτήτων βουνού αλλά στις κατηγορίες της πεζοπορίας υποδηλώνει την πλέον δύσκολη μορφή της ορεινής πεζοπορίας.

Ο αλπινισμός τέλος δεν συμπεριλαμβάνεται στις παραπάνω κατηγορίες γιατί δεν ανήκει στην πεζοπορία και έχει ανάγκη ειδικών τεχνικών και υλικών.

ΑΠΛΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Είναι η πιο απλή μορφή πεζοπορίας. Με ελάχιστη διανυόμενη απόσταση τα 5 χλμ (ή σε χρόνο περίπου μια - δύο ώρες ), γίνεται σε εδάφη με πολύ μικρή κλίση χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά, με ελαφρύ εξοπλισμό ο οποίος αποτελείται από αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια trekking, ελαφρό συμβατικό ντύσιμο ανάλογα την εποχή και από ένα μικρό σακίδιο, όπου μπορείτε να έχετε λίγο νερό και πρόχειρη τροφή. Είναι το είδος της πεζοπορίας που είναι προσιτό στον καθένα αρκεί να είναι καλά στην υγεία του. Η απλή πεζοπορία μπορεί να γίνει οπουδήποτε υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον σ' ένα δάσος, σ' ένα βουνό σ΄ ένα νησί, δίπλα στην θάλασσα κ.λ.π.

Για μεμονωμένα άτομα, για οικογένειες, για νεαρά παιδιά, λίγες ώρες, μισή μέρα ή και ολόκληρη μέρα, η απλή πεζοπορία αποτελεί μια άριστη σωματική δραστηριότητα.

ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Αποτελεί το δεύτερο σκαλοπάτι της πεζοπορίας. Εδώ η απόσταση των 15 - 20 χλμ. και οι 5 - 8 ώρες πορείας αποτελούν τον κανόνα, αλλά τα χιλιόμετρα σε σχέση με τις ώρες χάνουν λίγο την αξία τους γιατί το έδαφος είναι ορεινό και μπορεί να παρουσιάζει δυσκολίες με αποτέλεσμα να διανύονται λίγα χλμ. ανά ώρα. Στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι η μέση ωριαία ταχύτητα είναι 3 - 4 χλμ./ώρα .

Ο εξοπλισμός είναι εξειδικευμένος και ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο επιβάλλεται να είναι ο κατάλληλος. Ένα καλό ορειβατικό άρβυλο και ένα καλό σακίδιο αποτελούν τη βάση του εξοπλισμού, ενώ το κατάλληλο ντύσιμο και η πρόβλεψη τροφής/νερού είναι αναγκαία συμπληρώματα της πορείας.

Τα άτομα που θα κάνουν ορεινή πεζοπορία πρέπει να είναι εξασκημένα να έχουν ήδη κάνει απλές πεζοπορίες και να είναι ικανά να αντιμετωπίσουν πιθανές δυσκολίες.

Η ορεινή πεζοπορία είναι ιδανική για νέους ανθρώπους ικανοποιητικά γυμνασμένους οι οποίοι έχουν διάθεση να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο ζωής.

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Η ορειβασία αποτελεί την πλέον δύσκολη μορφή της πεζοπορίας . Συνήθης στόχος της ορειβασίας είναι η κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Στην ορειβασία η απόσταση δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο έχει όμως παρατηρηθεί ότι κατά μέσο όρο διανύονται 2 - 3 χλμ. την ώρα. Πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ανά ώρα καλύπτονται περίπου 300 μέτρα υψομετρικής διαφοράς που σημαίνει ότι για να ανέβει κανείς 1000 μέτρα απαιτούνται περίπου 4 ώρες μαζί με τις στάσεις. Μια συνήθης ορειβατική ανάβαση διαρκεί 7 - 10 ώρες μαζί με την επιστροφή.

Ο εξοπλισμός ειδικά την χειμερινή περίοδο πρέπει να είναι πλήρης και πολλές φορές συμπληρώνεται με τα crampons (σκάρες με καρφιά που τοποθετούνται κάτω από τα παπούτσια για το περπάτημα σε πάγο) και με το piolet (ειδικό μπαστούνι με αιχμηρές άκρες για ασφάλεια σε παγωμένο χιόνι). Ένα καλό σακίδιο και τα ειδικά ορειβατικά ρούχα συμπληρώνουν τον εξοπλισμό

Τα άτομα που θα ασχοληθούν με την ορειβασία πρέπει να είναι απολύτως υγιή σε άριστη φυσική κατάσταση και να έχουν περάσει από τα δύο προηγούμενα στάδια της απλής και της ορεινής πεζοπορίας. Η πείρα και η μακρόχρονη ενασχόληση με την ορειβασία είναι σημαντικά. Στα πρώτα στάδια που θα ασχοληθεί κανείς με ορειβασία σκόπιμο είναι να ακολουθήσει κάποιο ορειβατικό σωματείο προκειμένου να εξοικειωθεί με τη βοήθεια έμπειρων ορειβατών.

pez6_001.jpg

http://www.pezoporia.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στη σχολή μας υπάρχουν 2 ομάδες,που δραστηριοποιούνται σε αυτό:

-ΟΦΙΣ Ορειβατικος Φοιτητικος Φυσιολατρικός Συλλογος

-Φιλαθλητική Κίνηση Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας-Ιωάννης Γεωργιάδης

συγκεντρωμένοι σύλλογοι και ομοσπονδίες εδώ:

http://www.pezoporia.gr/pez/syllpra.asp?cat=pos&id=att

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

υπάρχει κανείς που να έχει εμπειρία από πεζοπορία;

Κανείς που να εχει συμμετασχει σε εκδρομές συλλόγων;

θα σας παραθέσω το ιστορικό μου και θα θελα να μου προτείνετε τι να διαλέξω και να με συμβουλέψετε:

Μου αρεσουν οι περίπατοι στη φύση,να παρατηρείς,να φωτογραφίζεις, να γνωρίσεις ενδιαφέροντα μερη με την παρέα σου.Δοκίμασα την τύχη μου με τη συμμετοχή μου σε ευκολη διαδρομή που οργάνωνε ένας από τους γνωστούς συλλόγους. Η εκδρομή έγινε μήνα Φεβρουάριο με βροχή στα Γεράνεια όρη.

Η εμπειρία αυτή προσωπικά δεν μου άρεσε ,γιατί δεν μπορούσε να συνδυάσει την παρατήρηση της φύσης με το περπάτημα:Ο ένας πίσω από τον άλλο και όποτε σταματούσα να θαυμάσω την πολύ ωραία θέα ή να φωτογραφίσω ,ενοχλούσα τους από πίσω που βιάζονταν.Μπήκα τελικά στο ρυθμό τους: γρήγορα βήματα και το κεφάλι κάτω, χωρίς πια να κοιτώ γύρω μου,παρά μόνο το μονοπάτι, με σκοπό να φτάσουμε στον τερματισμό.Οι αρχάριοι ήμασταν στο τελος της σειράς. Στα 2/3 της διαδρομής συνατήσαμε αυτούς που είχαν φτάσει στην κορυφή και επέστρεφαν.Η διαδρομή σαν άσκηση δεν ήταν πολύ απαιτητική.Λαχάνιαζα,αλλά έβγαινε.

Από φύση, πάντως,δεν μπόρεσα να απολαύσω κάτι.

Ετσι είναι η πεζοπορία; Ή εγω δεν έκανα σωστή επιλογή;

Μπορεί κάποιος που ξέρει, που εχει εμπειρία να

μας γράψει τα βήματα που πρεπει να ακολουθησει ένας τελείως αρχάριος,

τι να προσέξει,πού να παει κτλ κτλ;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολυαγαπημένη τικ-τακ!

Η πεζοπορία είναι μια ευχάριστη και challenging εμπειρία. Ακόμα και να έχεις να γυμναστείς καιρό σίγουρα θα τα καταφέρεις να ακολουθήσεις την ομάδα, απλά θα κουραστείς παραπάνω.

Μπορείς να επιλέξεις η εκδρομή να γίνει φθινόπωρο ή άνοιξη που συνήθως δεν βρέχει και δεν θα σε απασχολεί καθόλου το θέμα βροχή. Αν είναι προγραμματισμένη η ανάβαση να γίνει όμως σε επικίνδυνο μήνα μπορείς να τσεκάρεις τον καιρό απο το νετ. Συνήθως ακυρώνονται οι εκδρομές απο τους αρχηγούς αν θα βρέχει πολύ και ειδικά αν υπάρχουν αρχάριοι. Τώρα, αυτοί που πήγαν και έβρεχε (φαντάζομαι όχι επικίνδυνα) δεν θα είχαν προετοιμαστεί καλά .

Περί προετοιμασίας τώρα:

α) 1 ζευγάρι μποτάκια τρακτερωτά ή ειδικά ορειβατικά (πάντως όχι μπότες πολιτικές, ίσιες απο κάτω γτ γλιστρούν. Εναλλακτικά, τα αθλητικά σου αν και θα κουραστείς λίγο. Δεν θα γλιστράς πάτνως)

β) Κάλτσες (αν θα έχει διανυκτέρευση)

γ) μια σχολική τσάντα πλάτης ( για να κουβαλάς νερό πχ ή κανέναν σνακ)

δ) Μπουφαν αντιανεμικό και αδιάβροχο ( όχι πουπουλένιο γιατι θα σκάσεις. όχι τπτ δερμάτινα πανοφόρια για ευνόητους λόγους.Το μπουφάν σου απο νάιλον που το έχεις κάπου στην ντουλάπα με στοιχειώδη επένδυση )

ε) Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις σακούλες σκουπιδιών και να τις έχεις στη τσάντα σου για να σκεπάσεις την τσάντα σου αν βρέξει και αρχίζουν να μουσκεύουν τα πράγματά σου.

στ) Μπορείς τέλος να αγοράσεις και απλό πλαστικό αδιάβροχο (σαν αυτά που έχουν σε κέντρα για σκί. Κόστος όχι πάνω απο 20 ευρώ).

Τα bold δηλώνουν ποιές είναι οι οδηγίες από οδηγούς σε εκδρομές. Τα υπόλοιπα είναι προσωπική "βολή". ;-)

Τώρα, όσων αφορά τη φύση. Ναι, είναι λίγο σκληρό στην αρχή να μπείς στο ρυθμό, να περπατάς πίσω απο τον άλλο και να μην ξεμακραίνεις θαυμάζοντας ενα μανιτάρι. Αλλά, σε τακτά διαστήματα γίνονται διαλείμματα που ακόμα και ο αρχηγός και ο πιο πεπειραμένος θαυμάζει τ θέα. (και πραγματικά αξίζει ειδικά όταν είναι χαμένη μέσα στα βουνά και δεν υπάρχει δρόμος παραδίπλα)

Και φυσικά έχεις χρόνο να βγάζεις φωτογραφίες. Μάλιστα, βολεύει να έχεις τη φωτογραφική σε κάποια εσωτερική τσέπη και να μην την κρατάς στα χέρια σου για να μην χάσεις την ισορροπία. Ούτε σε τσέπη μπροστά θα σου πρότεινα για να μην σπάσει αν πέσεις.

Μπορείς πάντα να ζητήσεις βοήθεια απο τον πιο πεπειραμένο που έχει μάθει να τη δίνει. Και στο πρώτο μισάωρο περπατήματος θα βρείς το ρυθμό σου.

Σαν εμπειρία έχει πολύ γέλιο και όταν τελειώσεις θα νιώθεις περήφανη που τα κατάφερες και μάλλον θα αποκτήσεις και φίλους λόγω των συζητήσεων που θα έχετε κάνει κατα τη διάρκεια της βόλτας. :-)

hope being helpful. Για άλλη απορία ρώτα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ένας φίλος μου που πάει συχνά σε αυτά, προτιμά τον ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ:

λέει ότι έχει πολύ καλή οργάνωση (π.χ. ο πιο έμπειρος πάει πάντα τελευταίος, σαν "σκούπα"!)

Εγώ δυστυχώς ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει, αν και θα τό θελα...

Αν πάντως θες να θαυμάσεις φύση με την άνεσή σου, καλύτερα είναι να πας με λίγα άτομα. Μια ωραία διαδρομή πεζοπορίας στην Αθήνα είναι π.χ. στον Υμηττό, από Μονή Καισαριανής και άνω.

Να οργανώσουμε GM-οπορία!

sport-smiley-5587.gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

Οι σύγχρονες πόλεις μας δεν έγιναν αβίωτες μόνο εξ αιτίας της αρχιτεκτονικής τους και της πολεοδομίας τους, αλλά και εξ αιτίας του τρόπου ζωής των πολιτών τους, που δεν οδήγησε μόνο στην αποκοπή από την φύση, που δεν αποξένωσε μόνο τον άνθρωπο από τους ίδιους τους γείτονες του, και τους συνανθρώπους του, αλλά που κύρια μετέβαλλε την παραδοσιακή, και με γεωγραφικά και τοπικά στοιχεία, σχέση πολίτη- πόλης , σε μία σχέση πόλης- μέσου μεταφοράς (ιδιωτικού η δημόσιου) , πόλης όπου το μόνο που λειτουργεί είναι το δίπολο κατοικία- ουσιαστικά κοιμητήριο, εργασία- ουσιαστικά χώρος οικονομικής επιβίωσης.

Οι πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτήν την λογική, δεν γνωρίζουν τίποτα για την γεωγραφική και κλιματολογική διάσταση της πόλης τους.

Δεν γνωρίζουν τα όρια και το πραγματικό της ανάγλυφο. Από πού ανατέλλει και που δύει ο ήλιος . Πόση ώρα χρειάζεται στην πραγματικότητα ένας πολίτης για να διασχίσει με τα πόδια , μια απόσταση που την καταλανώνει με το αυτοκίνητο. Τι σημαίνει προσανατολισμός και ποια είναι η σημασία του για το ανθρώπινο είδος. Τι μεσολαβεί σαν ιστορία, φύση, πολιτισμός, μεταξύ ενός σημείου αφετηρίας και ενός σημείου προορισμού !

Ποια, τέλος πάντων, τα τοπόσημα μιάς πόλης που μπορούν να καταστήσουν έναν πολίτη τοπόφιλο, ή, τοπόφοβο ,ενεργό, ή, ανενεργό !

Κάποιοι συμπολίτες μας, δυστυχώς πολλοί λίγοι, έμαθαν, όπως μάθαμε και εμείς, να περπατάνε στην φύση και στα βουνά, όμως τις πόλεις τους τις αγνοούν η τις περιφρονούν, όπως και η συντριπτική πλεοψηφία του ελληνικού λαού.

Για να αλλάξει αυτή η αντίληψη, για να ξανα-ανακαλύψουμε τις πόλεις μας με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο, ή, με το λεωφορείο, για να ξανα- ανακαλύψουμε την έννοια του πολίτη, στην γεωγραφική της διάσταση, για να ανακαλύψουμε, αν το θέλετε τον βαθύτερο οικολογικό εαυτό μας, σας καλούμε την Τετάρτη, των Φώτων, 6 Ιανουαρίου 2010, στις 15,30 μ.μ. στην πρώτη οργανωμένη αστική πεζοπορία , που θα ξεκινήσει μπροστά από τον χώρο του Αστεροσκοπείου, απέναντι από την Πνύκα, στο Θησείο, θα πορευτεί μέσω άγνωστων δρόμων προς την Καλλιθέα, προς τον Πειραιά , και θα καταλήξει διασχίζοντας τις φτωχογειτονιές του Κερατσινίου, στο Πέραμα, σε 4 ώρες, περίπου !

http://tsipiraskostas.blogspot.com/2010/01/blog-post_02.htmlhttp://www.facebook.com/group.php?gid=46115062648

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 9 months later...

%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B14.jpg

Γεια σας αγαπητοί μελλοντικοί αθληταράδες!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Tο rendez-vous είναι στο σταθμό ηλεκτρικού + metro (πράσινη κ κόκκινη γραμμή) ΑΤΤΙΚΗ στις 07:30 το πρωί της Κυριακής.

Βγείτε από την έξοδο της οδού Λιοσίων-στο ρεύμα που βγαίνει από Κέντρο. Το νου σας κακομοίρηδες μου, μην αργήσετε γιατί περνάει ένα (ΕΝΑ τονίζω) λεωφορείο για τα όρη στις 07:50 περίπου (οχτώ παρά κάτι) και όποιος το χάσει δεν έχει άλλο, καθώς είναι το 714 του ΟΑΣΑ και δεν πρόκειται να μας περιμένει. Επίσης ούτε Ι.Χ. παίζει γιατί θα γίνει διάσχιση της Πάρνηθας και δε θα τερματίσουμε στο ίδιο σημείο, έτσι κάποιος επίδοξος Σουμάχερ που θα θέλει να μας προλάβει με το αυτοκίνητό του και να μας βρει πάνω στην Πάρνηθα, στην επιστροφή θα είναι πολύ δύσκολο να πάει να πάρει το αυτοκίνητο του (θα πρέπει να πάει νυχτιάτικα, με κάποιο τρόπο, από Σταθμό Λαρίσης στις ερημιές της Πάρνηθας που θα μας έχει αφήσει το 714 το πρωί).Οπότε ή λεωφορείο στις 8 παρά ή... πάπαλα η εκδρομή...:)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Τώρα, η πορεία που θα ακολουθήσουμε θα ξεκινήσει από την Αγία Τριάδα όπου θα μας αφήσει το λεωφορείο και θα καταλήξουμε είτε στον Αυλώνα είτε στη Μαλακάσα, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε χαρωπά στον (God blessed) ΟΣΕ που θα μας αφήσει στο Σταθμό Λαρίσης. Ο ΣΛ είναι στην κόκκινη γραμμή και απέχει μια στάση από την Αττική (αν θέλετε να αφήσετε τα κάρα σας στην Αττική μπορείτε ύστερα πολύ εύκολα να τα παραλάβετε). Ο στόχος είναι να γίνει η παραπάνω διαδρομή. Ανάλογα όμως με τον καιρό, τη διάθεση και τις αντοχές της ομάδας θα προσαρμόζεται εκείνη την ώρα, αλλά υπολογίστε όλοι

ΚΑΘΑΡΕΣ ΩΡΕΣ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ: 5,5 h

Φυσικά, δε θα έχει μόνο περπάτημα, δηλαδή θα κάνουμε και στάσεις ποικίλης φύσεως (μαμ, κακά, νερό και μούζικα –νάνι δεν έχει), και έτσι υπολογίζουμε να είμαστε στο τέλος της διαδρομής κατά τις 6 – 7 το απόγευμα.

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος συμμετοχής της εκδρομής είναι μηδενικό εκτός φυσικά από τα εισιτήρια του λεωφορείου (φέρτε δύο να υπάρχουν) και του ΟΣΕ στην επιστροφή (όχι κανένα ιδιαίτερο ποσό). Στο 714 μπαίνει συχνά ελεγκτής οπότε, το εισητήριο είναι sos!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

-παπούτσι αθλητικό ή πεζοπορίας, σε κάθε περίπτωση άνετο και κατάλληλο για τόσες ώρες στο βουνό-άνετα και ελαφριά ρούχα (κοντομάνικο αν έχει ζέστη και κανένα φούτερ αδιάβροχο)-μια αλλαξιά μην πουντιάσουμε, καθώς και ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες-γάντια, σκουφιά αν έχει πολύ κρύο ( μάλλον απίθανο)- σακίδιο πλάτης τύπου σχολικής τσάντας, έτσι ώστε το βάρος να είναι κατανεμημένο και να μην κουράζει. Καλό είναι να έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα.- τρόφιμα για μία μέρα: προτείνουμε φρούτα, ξηρούς καρπούς, παστέλια, σοκολάτες, σάντουιτς – τοστάκια και οπωσδήποτε μια μπουκάλα νερό 1,5 L (θα υπάρχουν πηγές που θα μπορούμε να τα γεμίσουμε)- φακό, σε περίπτωση που ξεμείνουμε μέσα στο βουνό μη μας φάνε οι λύκοι :Ρ- Και στα εξτρά: χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας, αντισηπτικά, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, φωτογραφική μηχανή, καπέλο, μπατόν/μπαστούνια πεζοπορίας, κι ό,τι άλλο φαντάζεστε ότι μπορεί να χρειαστείτε

- Α! και σίγουρα την καλή σας καρδιά (και κεραυνοί να πέφτουν ... καλή καρδιά να υπάρχει...!)

Για δηλώσεις συμμετοχής και απορίες :http://fikfia.blogspot.com/p/blog-page_06.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Διήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα (11-12/12/2010)

Η εκδρομή θα έχει αυτή τη φορά καθαρά πεζοπορικό χαρακτήρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣάββατο 11 Δεκεμβρίου, νωρίς το πρωί φεύγουμε από Αθήνα με πούλμαν με προορισμό τη Βλασία, ένα μικρό χωριό 30' από τα Καλάβρυτα. Αφού αφήσουμε τα πράγματα μας στον ξενώνα που θα μείνουμε (Μικρή Αρχόντισσα) , θα κάνουμε μία μικρή πεζοπορία σε κάποιο μέρος κοντά στη Βλασία ανάλογα με τα κέφια της ομάδας και τον καιρό. Μετά, βολευόμαστε στα δωμάτια, μπάνια, αρώματα κλπ, φαΐ σε ταβέρνες της Βλασίας και χαλαρή κατάσταση... (Τσιπουρο λογικά θα βρούμε καλό σε εκείνα τα μέρη, μην κουβαλάμε τσάμπα... - Αντρέα αυτή τη φορά ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΖΟΥΡΑ!!!)

Επειδή ο ξενώνας είναι χωρητικότητας 38 ατόμων, ενδέχεται κάποιοι από εμάς να διανυκτερεύσουν σε συνεργαζόμενο ξενώνα στο ίδιο χωριό. Οι δύο ξενώνες απέχουν μεταξύ τους 800 μ.

Την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, μετά το πρωινό, θα πάμε με το πούλμαν στα Καλάβρυτα, από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στον Βουραϊκό. Θα ακολουθήσουμε την πορεία του οδοντωτού σιδηρόδρομου και θα τερματίσουμε στο Διακοφτό. Εκεί θα μας περιμένει η θαλπωρή του πούλμαν μας για Αθήνα.

ΚΟΣΤΟΣΗ διαμονή και το πρωινό θα κοστίσουν 20 ευρώ κατ' άτομο, ενώ όλες οι μετακινήσεις με το πούλμαν κοστίζουν 28 ευρώ, άρα συνολικό κόστος 48 ευρώ.

Διευκρινίζουμε ότι αυτή η τιμή (των 28 ευρώ) έχει υπολογιστεί με βάση τη συμμετοχή 30 ατόμων και ότι αν το πούλμαν γεμίσει, η τιμή μειώνεται σημαντικά.

ΓΕΥΜΑΤΑΤο Σάββατο και την Κυριακή το μεσημέρι θα είμαστε στις πεζοπορίες μας, οπότε δε θα υπάρχει ευκαιρία για γεμιστά κοκοράκια αν Προβάνς ή φιλετάκια χοιρινά με κρούστα κόλιανδρου... Έτσι ο καθένας θα πρέπει να υπολογίσει να έχει ένα δικό του, ελαφρύ κολατσιό (σάντουιτς, σοκολατίτσα, ξηρούς καρπούς κλπ.).

Το βράδυ του Σαββάτου όπως ειπώθηκε παραπάνω, θα φάμε στη Βλασία με έξοδα που επιβαρύνουν τον καθένα.

Για πληροφορίες - διευκρινίσεις και δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στην Άρτεμη

email: fikfia@gmail.com

http://www.facebook.com/event.php?eid=130588573666711

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.