Jump to content

Καταδίκη χειρουργού για θάνατο 32χρονης και για «φακελάκι»


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε αναπληρωτή καθηγητή της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ για το θάνατο 32χρονης που υποβλήθηκε σε επέμβαση γαστροπλαστικής για να χάσει κιλά ενώ προηγουμένως πλήρωσε και «φακελάκι» . Στο εδώλιο κάθισε με τις κατηγορίες της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια» και της «δωροληψίας».

Το δικαστήριο του επέβαλε 18 μήνες για το πρώτο αδίκημα και 6 μήνες για το δεύτερο αλλά οι παραπάνω ποινές συγχωνεύτηκαν στους 20 μήνες. Στην απολογία ο γιατρός, αρνήθηκε την δωροληψία και ισχυρίστηκε ότι η νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της επειδή υπέστη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Στις 19 Ιανουαρίου 2005, η 32χρονη ΜΜ υποβλήθηκε στην χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αλλά στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε λόγω κακής συρραφής , υποβλήθηκε σε ακόμα δύο επεμβάσεις, και τελικά πέθανε από πολυοργανική λειτουργική ανεπάρκεια στις 2 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός εισέπραξε και "φακελάκι" ύψους 5000 ευρώ από τους συγγενείς της παθούσας. Με ποινή στέρησης της άδειας ιατρικού επαγγέλματος για έναν χρόνο και χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο συγκεκριμένος γιατρός από το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μέχρι την επόμενη στιγμή......που θα βάλω τη κρυφή κάμερα στο ιατρείο σου. Εφόσον ενημερώσω πρώτα, το δικηγόρο μου για αυτή μου τη κίνηση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λες να μου την κάνει τη ρουφιανια ο δικηγόρος? Και ο δικηγόρος ρουφιανια και ο γιατρος ρουφιανια....αυτό θα είναι αμάρτημα...το δις εξαμαρτην!!

Ναι αλλά εσύ δεν θα τη γλυτώσεις. Όχι να τη γλυτώσεις εσυ... και να μπω εγώ μόνος μου? Ή και οι δύο ή εσύ μόνο.

Δικαια πραγματα θέλω.

Κριμα η κοπέλα ήταν πολυ νέα!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.