Jump to content

Σεμινάριο Εκμάθησης Στρατηγικών Παρέμβασης για την Πρόληψη και Διακοπή Καπνίσματος


MSC

Recommended Posts

MENU_tobacco.pngΣτα πλαίσια της αντικαπνιστικής εκστρατείας της HelMSIC, με τίτλο "Εμείς Ζούμε... Δεν Καπνίζουμε", η τοπική επιτροπή της HelMSIC στην Αθήνα διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου το Σεμινάριο Εκμάθησης Στρατηγικών για την Πρόληψη και Διακοπή Καπνίσματος.

Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν, θα εκπαιδευτούν στο σεμινάριο πάνω σε θέματα όπως:

- επικοινωνιακές πολιτικές για την προσέγγιση των καπνιστών

- εκμάθηση στρατηγικών για την ψυχολογική υποστήριξη των καπνιστών όταν προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα

- υποτροπή και συμπτώματα στέρησης

- ενεργητικό κάπνισμα και παθητικό κάπνισμα και οι συνέπειες τους

Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί με τη διενέργεια διαφόρων διαδραστικών ενεργειών για την εμπέδωση των γνώσεων που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες. Μερικά από τα διαδραστικά παιχνίδια είναι τα role playing games, όπου οι συμμετέχοντες θα μπαίνουν στη θέση ενός καπνιστή ή ενός ατόμου που προσπαθεί να πείσει το φίλο του να διακόψει το κάπνισμα ή ενός καπνιστή σε υποτροπή κλπ, και οι ερωτήσεις των καπνιστών όπου ο ένας συμμετέχων θα μπαίνει στη θέση του ασθενούς καπνιστή και ο άλλος στη θέση του γιατρού.

Την εκπαίδευση του σεμιναρίου ακολουθεί η συμμετοχή σε παρέμβαση της HelMSIC σε μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού για το κάπνισμα με τη βοήθεια ενός ειδικού οδηγού παρέμβασης που έχει φτιαχτεί υπό την επιστημονική επιμέλεια της κας. Πατάκα-Αργυροπούλου Παρασκευή, πνευμονολόγου και καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Η κα. Πατάκα είναι ο επιστημονικός συνεργάτης της HelMSIC για όλα τα στάδια της Αντικαπνιστικής Εκστρατείας με τίτλο "Εμείς Ζούμε... Δεν Καπνίζουμε" και για αυτό το λόγο χορηγείται πιστοποιητικό συμμετοχής υπογεγραμμένο από την ίδια και από τον Πανελλήνιο Συντονιστή της Αντικαπνιστικής Εκστρατείας της HelMSIC.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ

ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10/2009

helmsic.png

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.