Jump to content

Υπερηχογράφος χειρός θα γίνει «το στηθοσκόπιο του 21ου αιώνα»


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

1066330_b.jpg

Μοιάζει με κινητό τηλέφωνο, μπορεί όμως να βλέπει τον εσωτερικό μας κόσμο. Ο φορητός υπερηχογράφος που παρουσίασε η General Electric επιτρέπει στο γιατρό να εξετάζει επιτόπου τον ασθενή ή την έγκυο, χωρίς να χρειάζεται να δώσει παραπεμπτικό για την εξέταση.

Η συσκευή χειρός «θα μπορούσε να γίνει το στηθοσκόπιο του 21ου αιώνα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GE Τζεφ Ίμελτ, παρουσιάζοντας το Vscan σε συνέδριο τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο πρωτότυπος υπερηχογράφος προορίζεται κυρίως για γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας και για απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομειακό εξοπλισμό, εξήγησε ο Ίμελτ.

Ο χειριστής σαρώνει το σώμα του ασθενή με ένα ειδικό ραβδί που συνδέεται στη συσκευή μέσω καλωδίου. Η αναδιπλούμενη οθόνη στο πάνω μέρος του Vscan προβάλλει τη ζωντανή εικόνα και ένα στογκυλό κουμπί στο κάτω τμήμα, παρόμοιο με το «ροδάκι» του iPod, δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις.

Η συσκευή έχει «πολλές ψηφιακές δυνατότητες», όχι όμως και λειτουργία ασύρματης μετάδοσης των δεδομένων.

Το Vscan θα δοκιμαστεί τώρα από Αμερικανούς γιατρούς με την προοπτική να φτάσει αργότερα στην αγορά σε τιμή που δεν διευκρινίστηκε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΕ εαν εχει καμιά κλήση τη στιγμη της εξετασης μπορουμε να το σηκωσουμε ταυτοχρονα??

Απο το μερος των λογικων αποριων!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωωωω λατρεμένο!!! Ειδικά οι μοναδίστες που όταν κρασάρει ο ασθενής κάθονται και περιμένουν 15-30' τον υπέρηχο για να δουν αν είναι καρδιογενές το σοκ ή όχι για να φορτώσουν με ορούς, θα το λατρέψουν!

Και γενικά λύνει τα χέρια γιατί σε κάθε πονάκι στο στήθος θέλουμε υπέρηχο = 1 υπέρηχο min ημερησίως. Το θέμα είναι θα τον αφήσουν από τα χέρια τους οι καρδιολόγοι; Δύσκολο γιατί είναι $$$$$$ εύκολα και άνετα. Εμείς έχουμε υπερήχους που διαβάζονται τα σαββατοκύριακα από echo specialists από την Καλιφόρνια! Στην παραλία, καφεδάκι και με ένα υπολογιστή κάνει διαγνώσεις...Πάντως είναι λατρεμένο.

Τα ηλεκτρονικά στηθοσκόπια τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Εντυπώσεις;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

φοβερη ανακαλυψη !οντως θα λυσει τα χερια.μου κανει εντυπωση οτι αυτο γινεται για να βοηθησει στη πρωτοβαθμια περιθαλψη,δηλαδη σε λιγα χρονια θα εκπαιδευτουμε τοσο καλα ωστε και σε αγροτικο να ξερουμε να διαβαζουμε και υπερηχους? :anavwfwties: εδω λειπουν τοσα αλλα βασικα στα αγροτικα...

απο τις πιο εξυπνες εφαρμογες των τελευταιων χρονων!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντάξει ρε παιδιά, μπορεί να είναι κανένα προγραμματάκι για το iPhone :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.