Jump to content

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: παράνομη η ακύρωση των εκλογών και ο διορισμός ΔΣ


bromptonista

Recommended Posts

Με το σκεπτικό ότι υπερέβη τις αρμοδιότητές του και παραβίασεσυνταγματικές διατάξεις το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ωςπαράνομη την απόφαση του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου, με την οποίαέπαυσε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)που είχε αναδειχτεί κατά τις αρχαιρεσίες της 8ης Φεβρουαρίου 2009.

Η υπουργική παρέμβαση εκδηλώθηκε μετά τις εκλογές, ότανανέκυψε διαφωνία ως προς τον τρόπο ανάδειξης του Δ.Σ., αν θα γινότανδηλαδή με φανερή ή μυστική ψηφοφορία, που οδήγησε στην αποχώρηση έξισυμβούλων και στη συγκρότηση Δ.Σ. από τους υπόλοιπους εννέα. Ακολούθησεεπιστολή διαμαρτυρίας του υποψήφιου προέδρου Εμ. Βλασταράκου προς τονκ. Αβραμόπουλο, με αποτέλεσμα ο υπουργός να παύσει το Δ.Σ. και νααποφασίσει τη διενέργεια νέων εκλογών.

Σύμφωνα όμως με το ΣτΕ, ο κ. Αβραμόπουλος υπερέβητις αρμοδιότητές του διότι προχώρησε σε ουσιαστική εκτίμηση τωνσυνθηκών ανάδειξης του νέου Δ.Σ. του ΠΙΣ, δυνατότητα που δεν τουπαρέχει το συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο. Κατά την άποψη τωνδικαστών, δεν τήρησε τις συνταγματικές επιταγές για την προστασία τηςσυνδικαλιστικής ελευθερίας και την καταχώρηση του δικαιώματος τηςελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρα 12 και 5). (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Βλ. και:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=289611&dt=22/09/2009

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1055715

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.