Jump to content

Τραυματισμός φοιτητών από επίθεση στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ


mad  cow

Recommended Posts

Τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι όταν ομάδα αγνώστων με κράνη και λοστούς εισέβαλε στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και άρχισε να χτυπά αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά της.

Ένας εκ των τριών φοιτητών έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο χώρο της βιβλιοθήκης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες «αναζητούσαν μέλη της ΔΑΠ που είχαν χτυπήσει κάποιον φίλο τους».

Οι δυο τραυματίες φοιτητές διακομίσθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημέρευε. Αργότερα, στο νοσοκομείο διακομίστηκε κι ένας τρίτος φοιτητής από τη βιβλιοθήκη.

Πηγή: «Ελευθεροτυπία»

(tvxs)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σήμερα λίγο μετά τις 3 το απόγευμα 4 ΔΑΠίτες δέχτηκαν πολύ ξύλο από ομάδα ατόμων

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Από νωρίς ΔΑΠίτες κοντά στα ΤΕΦΑΑ τραμπούκιζαν κόσμο, όπως έχει ήδη δημοσιευτεί σε άλλο ποστ. Κάποια στιγμή, 4 ΔΑΠίτες τραμπούκισαν μια κοπέλα, δεν έχει σημασία ποιάς παράταξης, και κάποιον άλλο κόσμο που την υπερασπίστηκε.

Μετά από λίγο ομάδα 30 ΠΑΟΚτσήδων επιτέθηκε με κράνη, λοστούς, κατσαβίδια ενάντια στους 20 περίπου ΔΑΠίτες που ήταν στο χώρο. Οι ΔΑΠίτες άρχισαν να τρέχουν προς το ΑΠΘ. Πολλοί έφυγαν δεξιά και αριστερά και 4 που είχαν πρωταγωνιστήσει στους τραμπουκισμούς κατέφυγαν στην κεντρική βιβλιοθήκη για να σωθούν. Τα ΠΑΟΚια τους ακολούθησαν και τους τσάκισαν στο ξύλο. Μιλάμε για πολύ ξύλο. Ένας ΔΑΠίτης παραλίγο να πηδήξει από το παράθυρο για να γλιτώσει, πράγμα που δεν έγινε.

Φεύγοντας έβριζαν τη ΔΑΠ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και γενικά. Είπαν ότι το έκαναν γιατί οι ΔΑΠίτες τους είχαν τραμπουκίσει μια δικιά τους.

Τουλάχιστον 2 ΔΑΠίτες είναι στο νοσοκομείο, ο ένας μάλλον αρκετά σοβαρά (όχι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά με σοβαρά τραύματα).

Οι φοιτητές απλά παρακολουθούσαν και δεν πειράχτηκε άσχετος κόσμος. Μόνο κάποιοι που πήγαν να παρέμβουν χτυπήθηκαν πολύ ελαφρά και ίσως σπρώχτηκαν κατά λάθος και κάποιοι άσχετοι.

Μετά το γεγονός, έκλεισε η κεντρική βιβλιοθήκη για 2 ώρες για να καθαριστεί από τα αίματα.

Οι ΔΑΠίτες μετά μαζεύτηκαν για άγνωστο λόγο στην πρυτανεία μετά και κουβέντιαζαν με φύλακες.

Ακούστηκε για προσαγωγές, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω.

Ήρθαν δημοσιογράφοι του "Αγγελιοφόρου" και μίλησαν με έναν υπάλληλο εδώ. Ρωτούσαν ακραία πράγματα: (πανικοβλήθηκε ο κόσμος; ήταν 100 άτομα; οι άλλοι ήταν μόνο 4; μέσα εδώ ξεκίνησε;) Οι απαντήσεις που πήραν από τον υπάλληλο ήταν: (όχι δεν πανικοβλήθηκε ο κόσμος, ήταν περίπου 30 όχι 100, οι άλλοι ήταν 20 αλλά λάκισαν και έμειναν 4 εδώ, ξεκίνησε από αλλού όχι εδώ). Να δούμε τι θα γράψουν αύριο.

ΥΓ. Δεν είναι πολιτικός ο λόγος που έγιναν τα επεισόδια, αλλά θεωρώ ότι εντάσσεται στην αντιπληροφόρηση, για 3 βασικούς λόγους: α) ισχύει ότι ΔΑΠίτες και άλλοι τραμπουκίζουν κόσμο χωρίς πολλές φορές να προσέχουν ποιόν τραμπουκίζουν. β) Το σκηνικό ξεκίνησε ΕΞΩ από το ΑΠΘ (άσυλο) και όχι μέσα όπως μπορεί να πουν τα κανάλια. Οι ΔΑΠίτες για να γλιτώσουν έτρεξαν προς το άσυλο (κάτι που αποδείχτηκε τραγικό λάθος), γ) πολλά έχουν ακουστεί για "συντρόφους" κτλ. καλό είναι να ξεκαθαριστεί τι έγινε σήμερα στο ΑΠΘ.

ΥΓ2. όλες οι πληροφορίες είναι είτε δικές μας (αυτόπτες) είτε διασταυρωμένες από πολλούς φοιτητές που ρωτήσαμε σε διάφορα σημεία του ΑΠΘ. Αν κάτι δεν ισχύει, διορθώστε, αλλά όχι "άκουσα ότι.." και τέτοια.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1080638

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οταν τα κομματα και οι ομαδες μαπινουν στο πανεπιστημιο αυτη ειναι η καταντια...

αλλα αν δεν υποστηριξουν ενα κομμα τα παιδια..πως θα διοριστουν στο μελλον και πως θα περαουν κανενα μαθημα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ...

Επεισόδια και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Εμπλοκή ορισμένων φοιτητριών από διάφορες παρατάξεις σε καυγά είχε ως κατάληξη μία από αυτές που είναι μέλος της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ να καταλήξει νοσηλευόμενη στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με προβλήματα όπως υποστηρίζεται στον αυχένα...

Το περιστατικό συνέβη στη Σχολή Παρευξεινίων Σπουδών την Πέμπτη όπου και φοιτήτριες από διάφορες παρατάξεις που εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να ασχολούνται με εγγραφές νέων φοιτητών, ενεπλάκησαν σε καυγά, ακόμη άγνωστο για ποιο λόγο. Τα πνεύματα πολύ σύντομα ηρέμησαν και οι κοπέλες γύρισαν στα τραπεζάκια των παρατάξεών τους να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

rodopinews.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΒΑΛΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ??????

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.