Jump to content

Το βύσμα στην Μπανανία μέρος 2ο - Αγροτικό


nikos_pap2

Recommended Posts

Σε παλιότερή μου δημοσίευση είχα θίξει κάποια θέματα για τους απόφοιτους της Ιατρικής, όπως τα είχα βιώσει εγώ, ως "άσχετος" με το χώρο.

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=27004 (είμαι με το username nikos_pap, το οποίο δεν κατάφερα να ξαναχρησιμοποιήσω τώρα, μήπως φταίει η MySQL που "έσκασε" πριν λίγο καιρό?).

Τότε εκτός των άλλων είχα γράψει:

Μετά έρχεται η ώρα της δήλωσης του Αγροτικού. "Μα εκεί υπάρχουν τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο καθένας, μετρά και το πτυχίο, καθαρά πράγματα!" Ε, και πάλι ένα βύσμα όπως έμαθα βοηθά! Τι μπορεί να κάνει; Να σε ενημερώσει την τελευταία μέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών (ή και μία μέρα μετά;; ) πως πάνε οι αιτήσεις και σε ποιες θέσεις δεν έχουν δηλώσει άτομα ή έχουν δηλώσει άτομα με λιγότερα μόρια από τα δικά σου!

και κάποιος συμφορουμίτης (η MySQL "έφαγε" το όνομά του) μου είχε απαντήσει:

Φοβάμαι συνάδελφε πως κάνεις κάποιο λάθος. Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα και προσωπικά έχω εξηγήσει την όλη διαδικασία που δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν υπάλληλο να ενημερώσει κανένα συνάδελφο. Ευτυχώς δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό που αναφέρεις.

Μάλλον πρέπει να δεις την διαδικασία από την αρχή, τα πάντα γίνονται!

Σήμερα, που έληγε η προκήρυξη που "έτρεχε" από 1/9, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα πανηγυρικά. Με το κατάλληλο βύσμα, μπορείς να μάθεις τι δεν έχει δηλωθεί ή τι έχει δηλωθεί από κάποιον με λιγότερα μόρια από εσένα και να δηλώσεις αυτά.

Φυσικά αν θες συγκεκριμένα αγροτικά που τα έχει δηλώσει κάποιος με περισσότερα μόρια, δεν μπορεί να γίνει κάτι ούτε με βύσμα, είπαμε στο συγκεκριμένο είμαστε απλά τριτοκοσμική χώρα, όχι παρακάτω!

Δεύτερη περίπτωση να παέι κάτι ίσως στραβά είναι να έχει στείλει κάποιος με περισσότερα μόρια την αίτησή του ταχυδρομικά και να έχει δηλώσει τα ίδια αγροτικά με το "βύσμα"

ΤΕΛΟΣ.-

:(

--------

Και για να μην νομίζει κανείς ότι κάνω κηρύγματα ηθικής. Αν είχα και εγώ βύσμα, όπως έχει καταντήσει η κατάσταση, θα το χρησιμοποιούσα! Ίσως στην επόμενη προκήρυξη με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κάτι να γίνει και για εμάς που δεν είμαστε γαλάζια παιδιά! :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αν θέλεις γίνε πιο συγκεκριμένος στο τι μπορεί να έγινε σήμερα. Διαφορετικά δεν υπαρχει λόγος να ποστάρεις μια υποψία σου που την έχεις ηδη καταθέσει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δυστυχώς επιβεβαιώθηκα

Δεν πρόκειται για υποψίες πλέον...

δυστυχώς επιβεβαιώθηκα πανηγυρικά. Με το κατάλληλο βύσμα, μπορείς να μάθεις τι δεν έχει δηλωθεί ή τι έχει δηλωθεί από κάποιον με λιγότερα μόρια από εσένα και να δηλώσεις αυτά.

Τι παραπάνω θες από αυτό? Είναι ξεκάθαρο. Με το κατάλληλο βύσμα μαθαίνεις τι έχει δηλωθεί ήδη από τις υπόλοιπες αιτήσεις και κανονίζεις τι θα δηλώσεις εσύ αργά το μεσημέρι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πες αυτό που ανακάλυψες. Οτι για παράδειγμα για την τάδε θέση η ανώτερη προσφορά ήταν χ μόρια και ο πονηρός συνάδελφος με ψ μόρια δήλωσε αργα το μεσημέρι. Οταν ανακοινωθουν τα αποτελεσματα θα φανεί το ορθό της άποψής σου. Διαφορετικά είναι θεωρία συνομωσίας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πες αυτό που ανακάλυψες. Οτι για παράδειγμα για την τάδε θέση η ανώτερη προσφορά ήταν χ μόρια και ο πονηρός συνάδελφος με ψ μόρια δήλωσε αργα το μεσημέρι. Οταν ανακοινωθουν τα αποτελεσματα θα φανεί το ορθό της άποψής σου. Διαφορετικά είναι θεωρία συνομωσίας...

Δεν κατάλαβες μάλλον πως δουλεύει το βύσμα. ΔΕΝ είπα πουθενά πως αν για την άνω ραχούλα κάνω αίτηση εγώ με 10 μόρια και εσύ, που είσαι βύσμα, με 3 θα μου πάρεις τη θέση. Αλλά εγώ από τα 10 αγροτικά που θα με ενδιέφεραν μπορώ να διαλέξω μόνο 2, χωρίς να μπορώ να ξέρω αν στα ίδια θα κάνουν αίτηση άλλοι με περισσότερα μόρια. Ενώ εσύ που είσαι βύσμα με 3 μόρια, μαθαίνεις αν σε γειτονικά χωριά έχουν γίνει αιτήσεις ή όχι... Νομίζω πλέον είναι σαφές. Δεν δουλεύει πάντα ο τρόπος αλλά σίγουρα σου πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες!

Όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα (τα οποία θα αργήσουν λόγω εκλογών??) και δεις σε νομούς άτομα να έχουν μπει με 2-5 μόρια ενώ άτομα με 10 να έχουν μείνει έξω θα καταλάβεις... ;)

Επίσης, περιμένεις να πω ο τάδε χωρίς να μπορώ να το αποδείξω!? Αν είχα απτές αποδείξεις θα πήγαινα στον εισαγγελέα, δεν θα έγραφα στο forum! Το θέμα είναι να αγωνιστείτε για διαφανείς διαδικασίες! Ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα θα μπορούσε να κάνει διαφανή και πλήρως αδιάβλητη τη διαδικασία, ακόμη και για τον διαχειριστή του συστήματος! Ποια η λογική να δηλώνεις μόνο δύο αγροτικά? Φαντάζεσαι στο μηχανογραφικό σου να μπορούσες να δηλώσεις μόνο δύο σχολές? Με το χέρι τα βγάζουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο? Τώρα που το ξανασκέφτομαι αν η απάντηση είναι ναι, δεν θα μου έκανε εντύπωση...

Τέσπα, εγώ κοντεύω σε μερικά χρόνια θα πάρω τη σύνταξή μου και θα είμαι συχνότερος πελάτης σας... Αλλά εσείς που είστε τώρα στις Σχολές, που γραφήκατε μόλις στους Ιατρικούς Συλλόγους ΠΡΕΠΕΙ να δώσετε τη μάχη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πραγματι αυτο με τις δυο επιλογες ειναι πολυ χαζο. τελειως χωρις λογικη wacko.gif

¨"""""Και για να μην νομίζει κανείς ότι κάνω κηρύγματα ηθικής. Αν είχα και εγώ βύσμα, όπως έχει καταντήσει η κατάσταση, θα το χρησιμοποιούσα! Ίσως στην επόμενη προκήρυξη με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κάτι να γίνει και για εμάς που δεν είμαστε γαλάζια παιδιά! """"""

αυτο με εκνευριζει πολυ οταν το ακουω...αλλα ασε ας μην σχολιασωtongue.gif

μου κανει εντυπωση που γραφεις οτι σε λιγο παιρνεις συνταξη...

αρα εχεις δουλεια σκυλια οικογενεια στρωμενα

τοτε γιατι τοσος πονος για τα αγροτικα?!question.gif

σε πνιγει η αδικια?ετσι γενικα?

τι να πω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να μπει Moderator στο Greekmeds. Και όχι απαραίτητα για το συγκεκριμένο θέμα (στο οποίο είμαι κι εγώ τώρα emofftopic ).

(Να σημειωθεί ότι αυτό το post δεν είναι απάντηση στον προλαλήσαντα, αλλά όπως και να το κάνουμε έχουμε καταντήσει το forum καφενείο. emdots )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

- Αυτό με το ΠΑΣΟΚ ήταν σχόλιο για να χαλαρώσει το κλίμα, γι'αυτό και η φατσούλα στο τέλος ;)

- Όπως είχα πει και σε προηγούμενη ανάρτησή μου, πολύ κοντινό μου πρόσωπο πήρε πρόσφατα πτυχίο ιατρικής και έχει μπει στην διαδικασία αγροτικό, ειδικότητα, δουλειά μέχρι να αρχίσουν αυτά. Αλλιώς έχεις δίκιο, ο σκύλος μου είναι ΟΚ :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να σας πω κι εγω το αλλο που εμαθα!

Αν έχεις βύσμα τότε μπορεί να μην προκηρυχθεί το αγροτικό σου και να παρεις πολυ μεγάλη παράταση!

αυτο δεν το εψαξα,αλλα μου το ανακοινωσε το ιδιο το παιδι οταν βγηκαν τα καινουρια αγροτικα οπου ολα τα π.ι και κ.υ. της σειρας του ξαναβγήκαν ενω το δικο του-τυχη βουνο εεεε???-δεν προκηρυχθηκε...

μου λεει"ειμαι πολυ χαρουμενος!γιατι εχω και αναμονη μετα μωρε..."

ελλαδαρα οεο!

που ξερεις να διαλεγεις τα παιδια σου...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μόλις ανακάλυψες την Αμερική... Εδώ δεν προκηρύσσονταν Π.Ι. για να βγουν όταν θα ήταν υποψήφιοι και οι εκλεκτοί... με δικαιολογία βέβαια ότι είχαν ξεχαστεί στη χαρτούρα... Τώρα βέβαια, τι έκανε σίγουρο ότι θα το έπαιρνε ο εκλεκτός... πραγματικά δεν ξέρω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ειναι γνωστο οτι στην Ελλαδα με βυσμα πολλα γινονται.Αυτο ειναι κατι που δυσκολα θα αλλαξει και σιγουρα χρειαζεται πολυς χρονος για να γινει κατι τετοιο.

αυτο ομως που δεν χρειαζεται χρονο και μπορει να αλλαξει ευκολα, ειναι το χαζο συστημα δηλωσης αγροτικου.Οπως αναφερθηκε παραπανω,αλλα και οπως ολοι μας μεταξυ μας συζηταμε λιγο εως πολυ, ειναι απαραδεκτο να δηλωνεις 2 μονο επιλογες.Γιατι 2 ρε μαγκες,ας μου το εξηγησει καποιος! ισως το 1980-90 να μην ηταν αναγκαιο να δηλωσεις παραπανω,αλλες εποχες.Τωρα ομως ειναι,και φυσικα η τεχνολογια ανεκαθεν υπηρχε,αλλωστε πως βγαζουν τα αποτελεσματα των πανελληνιων που ειναι πολλαπλασιοι οι υποψηφιοι αλλα και οι δυνατες επιλογες? Ο ιατρικος συλλογος δεν μπορει να πιεσει?να κανει μια προταση?προς αυτην την κατευθυνση πρεπει να κινηθουμε και φαινομενα αδικιας και βυσματων θα εξαλειφθουν.Αλλα κοιμομαστε ολοι μας,και μολις ο καθενας μας παρει το αγροτικο του ή τη θεσουλα του στην ειδικοτητα ξεχνα τα παντα και βολευεται

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει γιατί είναι κακό να βάλεις βύσμα να σου πει που να δηλώσεις τελευταία στιγμή, από την στιγμή που μπορείς να έχεις μόνο 2 επιλογές..... Αφού εκ των πραγμάτων δεν γίνετε να φας θέση του άλλου με περισσότερα μόρια, θα έπρεπε δηλαδή να μείνει το αγροτικό άδειο? Και πάλι σε 1 μήνα να προκηρυχθεί? Τους κατοίκους των περιοχών αυτών δεν τους σκέφτεται κανείς?

Συμφωνώ να αλλάξει ο τρόπος που δηλώνουμε - πρώτα να δηλώνουν οι γενικοί γιατροί που προηγούνται όλων και μετά εμείς με όσες επιλογές θέλουμε -- αλλά πότε θα γίνει αυτό?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Δεν τα σηκωνει τα ναρκωτικα ο οργανισμος σου, λεω να τα κοψεις...Εισαι πολυ αλτρουιστης ρε φιλε...
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τους κατοίκους των περιοχών αυτών δεν τους σκέφτεται κανείς?

:splats: Γιατί δεν πας σε μια από αυτές τις περιοχές αφιλοκερδώς, μιας και σκέφτεσαι τους κατοίκους της τόσο πολύ;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει γιατί είναι κακό να βάλεις βύσμα να σου πει που να δηλώσεις τελευταία στιγμή, από την στιγμή που μπορείς να έχεις μόνο 2 επιλογές.....

Είναι πολύ κακό, για τον απλούστατο λόγο ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Είναι "λιγότερο ίσοι"

Επιπλέον, αν έμεναν αδήλωτα πολλά αγροτικά, και δεν τα έπαιρναν τα καλώς πληροφορημένα βύσματα, τότε θα μέναν πολλά αγροτικά κενά, και ίσως να αλλάζαν το ελεεινό αυτό σύστημα των 2 επιλογών .

( Ας μην γελιόμαστε, ο μόνος λογικός λόγος ύπαρξης των 2 μόνο επιλογών, είναι ακριβώς η εξυπηρέτηση των ημετέρων - διοτί δεν προσφέρει τίποτε άλλο, αντίθετα βλάπτει )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.