Jump to content

Πού πετάμε τα φάρμακα;


Αρσινόη

Recommended Posts

η ερωτηση ηταν σαφης νομιζω.

αυτο που ακουω κ διαβαζω κατα καιρους ειναι οτι πρεπει να τοποθετονται μεσα σε ειδικη συσκευασια ενα πραμα

και να παραδιδονται σε σημειο συγκεντρωσης φαρμακων

τι ειναι και που ειναι αυτα τα σημεια συγκεντρωσης φαρμακων,οεο???

θα μπορουσα να ρωτησω κανα φαρμακοποιο-θα ρωτησω τ απογευμα-αλλα δεν το βλεπω κ πολυ πιθανο να θελει να γινει το απορριμματοφορο μου

το να πετας φαρμακα στα σκουπιδια,ετσι απλα,,,το θεωρειτε ΟΚ;

το κανετε συχνα;

δε θα πρεπε νομιζω.

εγω κωλυομαι τα μαλα.

φτυχως για μενα,βεβαια,μεχρι τωρα εχω χρησιμοποιησει σπανιοτατα εως ποτε οποιοδηποτε φαρμακο η σχετικο σκευασμα οποτε δεν ερχομαι συχνα αντιμετωπη με το θεμα εληξε η δεν το χρειαζομαι πια αρα το πεταω,πού το πεταω οεο...εξου και δεν το χα ψαξει μεχρι προτινος.

τωρα μου ρθε φλας ομως και θελω να ξερω.

για πειτε ο,τι ξερετε σχετικα...

θενκς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

farmaci2.jpg

Ολα τα φαρμακεια εχουν απ'εξω δικο τους καδο.

Για Ελλαδα βρηκα το παρακατω...πολυ ενδιαφερον!

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Κάθε ιδιώτης, φαρμακοποιός ή εταιρία μπορούν να δωρίσουν φάρμακα, ακόμα και αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν ένα χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους

http://www.praksis.g...asp?pid=15&la=1

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το κακό έχει γίνει. Ήδη έχουν βρεθεί κινολόνες στον υδροφόρο ορίζοντα, συνεπεία κυρίως της αλόγιστης χρήσης.

Αντε και εις ανώτερα :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εμ βεβαια, εχουν γινει τα φαρμακεια σουπερ μαρκετ...Παει και ψωνιζει ο καθενας οτι του κατεβει! Ποιος δεν εχει τη σημερον ημερα 2-3 πακετα augmentin μπας και τον πιασει πονολαιμος...Αν ολοι ακολουθουσαν τις συνταγες (κι αν ολοι οι γιατροι τις γραφανε σωστα) δεν θα εμεναν στο συρταρι τοσα αντιβιωτικα, διοτι πιστευω θα συμφωνησετε μαζι μου, το μεγαλυτερο προβλημα παρουσιαζεται για τις αντιβιωσεις κι οχι για τα διουρητικα πχ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από όσο θυμάμαι, το ερώτημα που θέτει η shl-oam, χρόνια τώρα έρχεται στην επικαιρότητα για καμιά-δυο ημέρες και μετά ξεχνιέται.

Είναι και αυτό ένα από τα θέματα που για να υλοποιηθούν, πρέπει να υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται (και να "σπρώχνει") πραγματικά. Εδώ, με τα απόβλητα των νοσοκομείων και δεν έχει υπάρξει ακόμα αυστηρή και ουσιαστική ρύθμιση.

Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε την απάντηση των αρμοδίων στο σχετικό ερώτημα που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στη Βουλή (βλ. http://www.greekmeds...l=&fromsearch=1 ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδώ πετάνε τα υδραργυρικά θερμόμετρα (ανεξάντλητα είναι τα άτιμα, η ΕΕ δεν τα απαγόρευσε; :rolleyes: ) στο κουβαδάκι των αιχμηρών αντικειμένων. Όταν ρώτησα γιατί τα πετάμε εκεί και αν υπάρχει άλλος τρόπος συλλογής, η απάντηση που πήρα ήταν "ποιος να τα μαζέψει και πού να τα πάμε;"...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

καλα τελικα ειμαστε πολυ πισω

ωχ παναια μου

η γουιν λεει οτι καθε ενα φαρμακειο στην ιταλια εχει καδο ανακυκλωσης φαρμακων απ εξω υποχρεωτικα κι εδω ρωτησα σε 6 τυχαια φαρμακεια κεντρο και προαστια και με κοιτουσαν σαν χανοι για να μη βρισω ενθυμουμενη το..."πετα τα στα σκουπιδια,κοριτσι μου" με οoooooooλη τη φυσικοτητα του κοσμου!3 το ειπαν αυτο απ τους 5.ουάου και γαμώ!και να το λεγε κανας αρτιστας να το καταλαβω,που να φανταστει τωρα σε τι μεταφραζεται το πεταω αβερτα φαρμακα στα σκουπιδια ο καλλιτεχνης να πουμε αλλα ο φαρμακοποιος?!:splaaaats:

και το χειροτερο ειναι οτι δεν εδειξαν ιχνος ενδιαφεροντος προς συζητηση ορ σαμθινγκ ρε παιδι μoυ,καπου να μεταθεσουν τις ευθυνες εστω:D,ενα κατιτις...για το γαμωτο του προβληματισμου μου!:D

ολοι αντιμετωπισαν την ερωτηση σε φαση τι μας λες τωρα κι εσυ ρε φιλεναδα,ασε μας στον υπνο το βαθυ μας και βλεπαμε κι ωραιο ονειρο:splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ανακυκλωση φαρμακων 1

ανακυκλωση φαρμακων 2

τασε,τα 2 ανωτερω λινκακια και την εκτιμηση οτι οι περισσοτεροι φαρμακευτικοι συλλογοι της χωρας εχουν μπει στο προγραμμα ανακυκλωσης,ονειρο θερινης νυκτος τα κοβω,το συμπερασμα.

thanks,παντως.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για όσους είναι Αθήνα, το Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου (οδός Σαπφούς) δέχεται φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε. Τα φάρμακα διατίθενται στους ασθενείς που εξετάζονται εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.