Jump to content

Θα καταρρεύσει το ΕΣΥ αν η νέα γρίπη ρίξει στο κρεβάτι το 10% των Ελλήνων


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Με κατάρρευση απειλείται το ΕΣΥ, σε περίπτωση που η νέα γρίπη “χτυπήσει” το 10% του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο αποτελεί το λιγότερο εφιαλτικό σενάριο των επιστημόνων. Ούτε ο αριθμός των εργαζομένων ούτε ο αριθμός των κλινών θα επαρκούν.

Της Νικολέτας Μπούκα

Όπως τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, τότε η ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα τιναχτεί στον… αέρα, καθώς ούτε ο αριθμός των εργαζομένων ούτε ο αριθμός των κλινών θα επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες και τα πολλαπλά κρούσματα της νέας γρίπης.

“Δυστυχώς, εάν νοσήσει το 10% του πληθυσμού, θα επικρατήσει κυριολεκτικά ένα μπάχαλο. Δεν θα επαρκούν ούτε το προσωπικό ούτε φυσικά τα νοσοκομειακά κρεβάτια. Και να φανταστείτε ότι το 10% αποτελεί το καλύτερο σενάριο των επιστημόνων για τη νέα γρίπη. Το αποκορύφωμα θα είναι αν επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια, που κάνουν λόγο για το 30% ή και το 50% του πληθυσμού. Τότε το εθνικό σύστημα υγείας θα διαλυθεί”, δηλώνει στη “Μ” ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου.

Την ίδια στιγμή πλήγμα για τους γιατρούς και την ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων αποτελεί η προσπάθεια περικοπής των εφημεριών των γιατρών, για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων, και μάλιστα σε μία περίοδο που, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων της νέας γρίπης, οι εφημερίες θα έπρεπε να ενισχύονται.

ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα, προβλέπεται ότι οι πιστώσεις για την καταβολή των εφημεριών στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων θα διατίθενται ισομερώς κατά μήνα, ενώ, αν δεν υπάρξει ισομερής κατανομή, οι εφημερίες θα μένουν απλήρωτες.

“Η ισομερής διάθεση κονδυλίων για εφημερίες είναι ανεφάρμοστη. Κι αυτό διότι σημαίνει ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέτουν τον ίδιο αριθμό εφημερευόντων τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται έξαρση της νέας γρίπης, αλλά και τον Μάρτιο, οπότε η κατάσταση είναι πιο ήπια. Επίσης σημαίνει ότι τα νοσοκομεία των τουριστικών νομών, στα οποία ο αριθμός των περιστατικών πολλαπλασιάζεται το καλοκαίρι, θα πρέπει να έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό εφημερευόντων τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο”, εξηγεί στη “Μ” το μέλος της Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Λέγκας ζητά από το υπουργείο Υγείας να δώσει οδηγίες στους διοικητές των νοσοκομείων να περικόπτουν τα προγράμματα εφημεριών, ώστε να κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο των σχετικών πιστώσεων κι όχι στο πλαίσιο των υγειονομικών αναγκών.

“Η εγκύκλιος πρέπει να αποσυρθεί. Οι γιατροί, αν και κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι, έχοντας αίσθηση ευθύνης, δεν πρόκειται στη συγκυρία της πανδημίας να αφήσουν τους πολίτες χωρίς περίθαλψη”, τονίζει ο κ. Βαρνάβας.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ

Στο μεταξύ, με νέα επιστολή της προς τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, η Εταιρεία Παθολογίας Βορείου Ελλάδος συνιστά να αποφεύγονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την πιθανότητα νοσηλείας μεγάλου αριθμού ασθενών σε ΜΕΘ. Κι αυτό διότι μια τέτοια νοσηλεία θα ήταν ανέφικτη ακόμη και σε χώρες που έχουν περίσσευμα κι όχι ελλείψεις στα κρεβάτια εντατικής νοσηλείας.

“Δεν θα πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση στους πολίτες ότι κάθε ασθενής, έστω και σε βαρύτερη κλινική κατάσταση, μπορεί να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, τα κρεβάτια των οποίων εκ των πραγμάτων είναι περιορισμένα και διατίθενται, όταν υπάρχουν, με βάση πολύ συγκεκριμένες ιατρικές ενδείξεις. Εάν αυτή η προσδοκία δημιουργηθεί ανεύθυνα στους πολίτες, είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και στη διαχείριση των περιστατικών. Ασφαλώς πρέπει να υπάρξει, έστω και τώρα, μέριμνα, ώστε να δοθούν σε λειτουργία όλα τα κρεβάτια των ΜΕΘ που είναι παροπλισμένα, λόγω ελλείψεως προσωπικού, και να σχεδιαστεί άμεσα η ανάπτυξη κρεβατιών ΜΕΘ στο 30% του συνόλου των κλινικών, τουλάχιστον των μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων”, τονίζεται στην επιστολή της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος, της οποίας πρόεδρος είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ, Απόστολος Ι. Χατζητόλιος.

Παράλληλα επισημαίνεται η ανάγκη της άμεσης προμήθειας φορητών αναπνευστήρων, δύο ή τριών ανά παθολογική κλινική, για τη θωράκιση του συστήματος υγείας απέναντι στη νέα γρίπη, καθώς έτσι κι αλλιώς συχνά παρατηρούνται ελλείψεις σε τέτοιους αναπνευστήρες ακόμη και για τρέχοντα περιστατικά.

ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο δράσης για την πανδημία γρίπης, εκτιμάται ότι ο μέγιστος αριθμός αναγκαίων νοσοκομειακών κλινών, σε περίπτωση κορύφωσης επιδημικού κύματος, θα φτάσει συνολικά τις 1.572 σε Μακεδονία και Θράκη.

Ειδικότερα, στο υποθετικό σενάριο που θα νοσήσει το 10% του πληθυσμού, θα χρειαστούν 152 κλίνες για τη Μακεδονία και 23 για τη Θράκη, στο υποθετικό σενάριο που θα νοσήσει το 30% του πληθυσμού, θα χρειαστούν 456 κλίνες για τη Μακεδονία και 68 για τη Θράκη και στο υποθετικό σενάριο που θα νοσήσει το 50% του πληθυσμού, θα χρειαστούν 760 κλίνες για τη Μακεδονία και 113 για τη Θράκη.

ΕΟΦ: Ζητά τη συμπλήρωση κίτρινης κάρτας για ανεπιθύμητες ενέργειες από τα αντιιικά φάρμακα

Τη συμπλήρωση μιας ειδικής κίτρινης κάρτας, στην οποία θα αναφέρονται οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χορήγηση των αντιιικών φαρμάκων και των νέων εμβολίων κατά της νέας γρίπης ζητά από τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους επαγγελματίες υγείας ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική οδηγία που εξέδωσε ο ΕΟΦ, τα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται για κάθε περιστατικό στην κίτρινη κάρτα, η οποία θα αποστέλλεται στον ΕΟΦ, είναι τα εξής:

- Περιγραφή ανεπιθύμητης ενέργειας, έναρξη - λήξη (ή διάρκεια), έκβαση.

- Σοβαρότητα ανεπιθύμητων ενεργειών (σημειώστε το/τα κριτήρια σοβαρότητας).

- Εμπορικό όνομα φαρμακευτικού προϊόντος (αντιικού ή εμβολίου) και, εφόσον είναι γνωστή η παρτίδα.

- Ημερομηνία έναρξης - λήξης (ή διάρκεια) χορήγησης του προϊόντος.

Επίσης, θα αναφέρονται και πληροφορίες που αφορούν την ηλικία και το φύλο του ασθενούς, στην ένδειξη χορήγησης (προφύλαξη ή θεραπεία), στους παράγοντες κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη κι άλλες πληροφορίες για τον ασθενή ή πρόσθετα κλινικά δεδομένα που είναι χρήσιμα για την αξιολόγηση του περιστατικού (π.χ. ιστορικό νόσων που συνυπάρχουν, συγχορηγούμενα φάρμακα, εργαστηριακά ευρήματα κτλ.).

Αυγ 07, 2009

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=42940

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Εθνικό Σύστημα Υγείας: Σύντομος οδηγός επιβίωσης

12:56 πμ

(2) Comments

Με την αφορμή της τιμητικής διάκρισης της χώρας μας στην 22η θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ σε σχέση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας, θεωρώ χρέος μου ως φορολογούμενος πολίτης να παραθέσω ορισμένες σύντομες οδηγίες για να λυθεί πλέον αυτή η φρικτή παρεξήγηση που μας υποβιβάζει σε σχέση με τους γείτονές μας. Απλά, δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση και αυτό είναι το πταίσμα μας. Ελπίζω η ΕΕ να αναθεωρήσει τη στάση της μετά τη δημοσίευση του παρόντος.

1. Ραντεβού.

Μα τι έχουν πάθει όλοι τελος πάντων; Και τηλεφωνικά ραντεβού έχουμε, και αυτοματοποιημένο σύστημα ανταπόκρισης. Το οτι σου κλείνουν ραντεβού περίπου δύο χρονια μετά το αναμενόμενο τεζάρισμά σου - σε παραμεθόριο περιοχή - δεν έχει καμμία σχέση. Επρεπε να έχεις προειδοποιήσει εγγράφως και να μην αναστατώνεις το σύστημα με τις ξαφνικές σου ασθένειες. Εξάλλου, για να μας κλείνουν ραντεβού τόσο καιρό μετά σημαίνει οτι υπάρχει μεγάλη ζήτηση, άρα το σύστημα ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Κι εσείς ακόμα παραπονιέστε που η παθησούλα που είχατε στα μάτια σας εξελίχθηκε σε ολοκληρωτική τύφλωση, παράλυση, parkinson, κολικό και ηπατίτιδα πριν προλάβετε να πάτε στο κανονισμένο σας ραντεβού το 2019. Μικρόψυχοι. Τι το θέλετε το ραντεβού και δεν το ακυρώνετε αφού σας είναι πλέον άχρηστο;

2. Διαδικασίες.

Γκρινιάζετε για όλα τα άλλα, γκρινιάζετε και για τις διαδικασίες. Σιγά το πράγμα. Απλά πας στον γιατρό σου, σου γράφει γνωμάτευση, πηγαίνεις στην υπηρεσία, εξετάζει τη γνωμάτευση ο γιατρός της υπηρεσίας, ορίζει επιτροπή για την άλλη Πέμπτη στις 11 το πρωι, πηγαίνεις την άλλη Πέμπτη, η επιτροπή ξεκινάει στις 11.30 ("δεν σας ειχαμε πει 11.30 ε; το κάνουμε για να μην αργείτε) ενίοτε με τον ίδιο γιατρό που εξέτασε τη γνωμάτευσή σου από τον άλλο γιατρό, στην εγκρίνει ή σε ξαναχώνει επιτροπή, πηγαίνεις στα διοικητικά να πληρωθείς, μιλάς σε έναν υπάλληλο, μιλάς σε δεύτερο, σε στέλνουν στο ταμείο, σε στέλνουν σε άλλο ταμείο γιατί "αυτό έκλεισε", παίρνεις τα λεφτά, πας το χαρτί στη δουλειά σου και εγκρίνεται η ασθένειά σου. Τι; Εγινες καλά πριν το πρώτο ραντεβού με τον γιατρό (που κλείστηκε περίπου δυο μήνες αφότου αρρώστησες με 40 πυρετό); Ε τότε μπορείς να δουλέψεις και μας δουλεύεις. Απλά πράγματα.

3. Επείγοντα περιστατικά.

Εδώ η λογική είναι πολύ απλή και εντελώς παρεξηγημένη. Απλά, ΔΕΝ τα κακαρώνουμε Σαββατοκύριακα, εθνικές εορτές και αργίες, στα μέσα του κατακαλόκαιρου, τον Δεκαπενταύγουστο, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες, όταν έχει ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χόκει επί πάγου, φόρμουλα 1, ειδήσεις, ταινία σε πρώτη προβολή και σε όλες τις γιορτές των μεγάλων Αγίων. Ολες οι άλλες ημέρες είναι ελεύθερες. Επιτέλους, επιλέξτε μια άλλη μέρα και μην παραπονιέστε που αργεί το ασθενοφόρο ή δεν υπάρχει διαθέσιμος γιατρός και σας εξετάζει ο γυναικολόγος για προστάτη. Ανθρωποι είναι και αυτοί.

4. Φιλική εξυπηρέτηση.

Εσείς όλο να παραπονιέστε ξέρετε. Μα καλά, όλοι "κύριο" δεν σας αποκαλούν; "Τι θέλετε ΚΥΡΙΕ;", "δεν είμαι αρμόδιος ΚΥΡΙΕ", "δεν γίνεται ΚΥΡΙΕ", "περάστε αύριο ΚΥΡΙΕ", "τι χαρτί είναι αυτό ΚΥΡΙΕ". Ορίστε. Σεβασμός.

5. Πληροφόρηση.

Ααα, εδώ υπάρχει μεγάλη παρανόηση. ΟΛΟΙ είναι πρόθυμοι να σας δώσουν τις σωστές πληροφορίες. Απλά ΕΣΕΙΣ δεν κάνετε τις σωστές ερωτήσεις στους σωστούς ανθρώπους. Τελεία. Τι σημαίνει "πού πρέπει να πάω"; Θα πάρετε νουμεράκι ή θα κάτσετε στη σειρά και όταν έρθει η σειρούλα σας στο διωράκι που σας αντιστοιχεί, ο ευγενικότατος υπάλληλος θα σας ενημερώσει οτι "δεν είμαστε αρμόδιοι ΚΥΡΙΕ". Ας προσέχατε.

6. Ασφαλιστικές εισφορές.

Α, δεν το πιστεύω. Και εδώ γκρίνια; Δηλαδή επειδή ο μισός σας μισθός πηγαίνει σε εισφορές είναι λόγος αυτός να παραπονιέστε;

Και πώς θα βάλει βενζίνη το ασθενοφόρο που θα σας παραλάβει 2 ώρες αφού αποχαιρετήσετε τον μάταιο τούτο κόσμο (και θα την έχει ξοδέψει και τσάμπα);

Ε;

Πώς θα πληρωθεί ο υπάλληλος για να είναι τόσο γλυκομίλητος μαζί σας και να σας φωνάζει "κύριο";

Πώς θα αγοραστεί το μελάνι για όλες αυτές τις σφραγίδες;

Ας είμαστε σοβαροί. Και περισσότερα να πληρώναμε καλά θα ήταν. Τι; Αν τα δίνατε σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία θα σας είχαν ασθενοφόρο μόνιμα παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι σας με χαραγμένο επάνω το ονοματεπώνυμό σας με χρυσά γράμματα; Μα καλά, πιστεύετε αυτά τα κόλπα του Marketing; Αντε το πολύ πολύ να ήταν ασημένια. Οχι και χρυσα. Και στο πίσω μέρος. Που δεν φαίνεται.

Συνεπώς, μάλλον εσείς φταίτε για όλα. Ετσι όπως πάτε θα αρχίσετε σε λίγο να παραπονιέστε και για τις συντάξεις.

http://giromiro.blogspot.com/2007/10/blog-post.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω να ρωτηςσω σχετικα με το θεμα κατιτις που ειναι ειναι δυσκολο εως και αδυνατον να το απαντησετε ενεκα νεολαιοι

1984 χειμωνας; μαλλον

τι επιδημια ειχε πεσει (εξανθηματα ΔΕΝ εβγαζες παντως) που εριξε εμενα,τον αδελφο μου και τον πατερα μου κλινηρεις ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και μονο η μητηρ απεμεινε υγιης να μας φροντιζει;;

καμια γριππουλα ,ετσι;

πως δεν και παρελυσε η οικονομια;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω να ρωτηςσω σχετικα με το θεμα κατιτις που ειναι ειναι δυσκολο εως και αδυνατον να το απαντησετε ενεκα νεολαιοι

1984 χειμωνας; μαλλον

τι επιδημια ειχε πεσει (εξανθηματα ΔΕΝ εβγαζες παντως) που εριξε εμενα,τον αδελφο μου και τον πατερα μου κλινηρεις ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και μονο η μητηρ απεμεινε υγιης να μας φροντιζει;;

καμια γριππουλα ,ετσι;

πως δεν και παρελυσε η οικονομια;

Η οικονομία της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από την οικογένεια σου; Αγόρασε κανα αεροπλάνο μπας και σβήσουμε τίποτα ρε φίλε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω να ρωτηςσω σχετικα με το θεμα κατιτις που ειναι ειναι δυσκολο εως και αδυνατον να το απαντησετε ενεκα νεολαιοι

1984 χειμωνας; μαλλον

τι επιδημια ειχε πεσει (εξανθηματα ΔΕΝ εβγαζες παντως) που εριξε εμενα,τον αδελφο μου και τον πατερα μου κλινηρεις ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και μονο η μητηρ απεμεινε υγιης να μας φροντιζει;;

καμια γριππουλα ,ετσι;

πως δεν και παρελυσε η οικονομια;

Η οικονομία της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από την οικογένεια σου; Αγόρασε κανα αεροπλάνο μπας και σβήσουμε τίποτα ρε φίλε!

απαντηση επιστημονικως αδοκιμη..παρακαλω επαναδιατυπωσε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω να ρωτηςσω σχετικα με το θεμα κατιτις που ειναι ειναι δυσκολο εως και αδυνατον να το απαντησετε ενεκα νεολαιοι

1984 χειμωνας; μαλλον

τι επιδημια ειχε πεσει (εξανθηματα ΔΕΝ εβγαζες παντως) που εριξε εμενα,τον αδελφο μου και τον πατερα μου κλινηρεις ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και μονο η μητηρ απεμεινε υγιης να μας φροντιζει;;

καμια γριππουλα ,ετσι;

πως δεν και παρελυσε η οικονομια;

Η οικονομία της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από την οικογένεια σου; Αγόρασε κανα αεροπλάνο μπας και σβήσουμε τίποτα ρε φίλε!

απαντηση επιστημονικως αδοκιμη..παρακαλω επαναδιατυπωσε!

...Μιλάς σοβαρά;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Μιλάς σοβαρά;

Ναι!

δεν υπαρχει ειδικος λογος ωστε μια τυχαια επιλεγμενη οικογενεια οπως η δικη μου σε περιπτωση επιδημιας να παρουσιαζει μια ιδιαιτερως ακραια συμπεριφορα!

με αλλα λογια αν στην οικογενεισ του γραφοντος ησθενησαν 3/4 οπερ σημαινει εις εργαζομενος και δυο μαθητουδια οφ στατιστικα αναμενουμε οτι και σε ενα υπολογισομο ποσοστο του πληθυσμου θα εγινε κατι αναλογο

αλλα δεν θυμαμαι..σορυ!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Μιλάς σοβαρά;

Ναι!

δεν υπαρχει ειδικος λογος ωστε μια τυχαια επιλεγμενη οικογενεια οπως η δικη μου σε περιπτωση επιδημιας να παρουσιαζει μια ιδιαιτερως ακραια συμπεριφορα!

με αλλα λογια :splats:αν στην οικογενεισ του γραφοντος ησθενησαν 3/4 οπερ σημαινει εις εργαζομενος και δυο μαθητουδια οφ στατιστικα αναμενουμε οτι και σε ενα υπολογισομο ποσοστο του πληθυσμου θα εγινε κατι αναλογο :splats: αλλα δεν θυμαμαι..σορυ!!

αυτο το συμπερασμα πως το εβγαλες τωρα?

στατιστικη εχεις διαβασει ποτε?

δηλ. αν αρρωστησουν ολα τα μελη της οικογενειας αβραμοβιτς,αυτός θα πρεπει να θεσει τη χωρα σε συναγερμο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Μιλάς σοβαρά;

Ναι!

δεν υπαρχει ειδικος λογος ωστε μια τυχαια επιλεγμενη οικογενεια οπως η δικη μου σε περιπτωση επιδημιας να παρουσιαζει μια ιδιαιτερως ακραια συμπεριφορα!

με αλλα λογια αν στην οικογενεισ του γραφοντος ησθενησαν 3/4 οπερ σημαινει εις εργαζομενος και δυο μαθητουδια οφ στατιστικα αναμενουμε οτι και σε ενα υπολογισομο ποσοστο του πληθυσμου θα εγινε κατι αναλογο

αλλα δεν θυμαμαι..σορυ!!

Ναι δε λέω. Πάντα σε περιπτώσεις επιδημίας, η οικονομία υποφέρει γιατί χάνονται εργατο-ώρες και γιατί πληρώνονται μεγάλα ποσά για περίθαλψη(δεν καταρρέει κιόλας, αλλά σίγουρα βλάπτεται). Αλλά, εδώ μιλάμε για το ότι θα καταρρεύσει το ΕΣΥ λόγω αδυναμίας κάλυψης των αναγκών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Μιλάς σοβαρά;

Ναι!

δεν υπαρχει ειδικος λογος ωστε μια τυχαια επιλεγμενη οικογενεια οπως η δικη μου σε περιπτωση επιδημιας να παρουσιαζει μια ιδιαιτερως ακραια συμπεριφορα!

με αλλα λογια :splats: αν στην οικογενεισ του γραφοντος ησθενησαν 3/4 οπερ σημαινει εις εργαζομενος και δυο μαθητουδια οφ στατιστικα αναμενουμε οτι και σε ενα υπολογισομο ποσοστο του πληθυσμου θα εγινε κατι αναλογο :splats: αλλα δεν θυμαμαι..σορυ!!

αυτο το συμπερασμα πως το εβγαλες τωρα?

στατιστικη εχεις διαβασει ποτε?

δηλ. αν αρρωστησουν ολα τα μελη της οικογενειας αβραμοβιτς,αυτός θα πρεπει να θεσει τη χωρα σε συναγερμο.

Προφανώς,μιλάει για περιπτώσεις επιδημίας, όχι για μεμονωμένα περιστατικά. Απλά η διατύπωση είναι είναι λίγο ασαφής

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Μιλάς σοβαρά;

Ναι!

δεν υπαρχει ειδικος λογος ωστε μια τυχαια επιλεγμενη οικογενεια οπως η δικη μου σε περιπτωση επιδημιας να παρουσιαζει μια ιδιαιτερως ακραια συμπεριφορα!

με αλλα λογια :splats: αν στην οικογενεισ του γραφοντος ησθενησαν 3/4 οπερ σημαινει εις εργαζομενος και δυο μαθητουδια οφ στατιστικα αναμενουμε οτι και σε ενα υπολογισομο ποσοστο του πληθυσμου θα εγινε κατι αναλογο :splats: αλλα δεν θυμαμαι..σορυ!!

αυτο το συμπερασμα πως το εβγαλες τωρα?

στατιστικη εχεις διαβασει ποτε?

δηλ. αν αρρωστησουν ολα τα μελη της οικογενειας αβραμοβιτς,αυτός θα πρεπει να θεσει τη χωρα σε συναγερμο.

δες την νηφαλια απαντηση του kost !

παιδια πρεπει να το παραδεχτουμε

η σκεψη της επερχομενης νεας γριππης μας εκει τρελανει λεμε!που ψυχραιμια για συζητηση;

αυτο που λες για στατιστικη; ε!δεν εχω κινητρο να την δουλεψω βλεπεις...δεν μου χρειαζετται .αλλιως ..φοβερο εργαλειο για εναν φυσικο!τιειχαμε μαθει στο πανεπιστημιο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Μιλάς σοβαρά;

Ναι!

δεν υπαρχει ειδικος λογος ωστε μια τυχαια επιλεγμενη οικογενεια οπως η δικη μου σε περιπτωση επιδημιας να παρουσιαζει μια ιδιαιτερως ακραια συμπεριφορα!

με αλλα λογια :splats: αν στην οικογενεισ του γραφοντος ησθενησαν 3/4 οπερ σημαινει εις εργαζομενος και δυο μαθητουδια οφ στατιστικα αναμενουμε οτι και σε ενα υπολογισομο ποσοστο του πληθυσμου θα εγινε κατι αναλογο :splats: αλλα δεν θυμαμαι..σορυ!!

αυτο το συμπερασμα πως το εβγαλες τωρα?

στατιστικη εχεις διαβασει ποτε?

δηλ. αν αρρωστησουν ολα τα μελη της οικογενειας αβραμοβιτς,αυτός θα πρεπει να θεσει τη χωρα σε συναγερμο.

δες την νηφαλια απαντηση του kost !

παιδια πρεπει να το παραδεχτουμε

η σκεψη της επερχομενης νεας γριππης μας εκει τρελανει λεμε!που ψυχραιμια για συζητηση;

αυτο που λες για στατιστικη; ε!δεν εχω κινητρο να την δουλεψω βλεπεις...δεν μου χρειαζετται .αλλιως ..φοβερο εργαλειο για εναν φυσικο!τιειχαμε μαθει στο πανεπιστημιο

Ε, δεν είναι και Ebola! Μια γρίπη σαν όλες τις άλλες είναι. Τα παραφουσκώσανε πάλι οι δημοσιογράφοι και πανικοβλήθηκε ο κόσμος. Συνίσταται ψυχραιμία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν καταρρέει τίποτα

Sierra_Tequila_Silber_56cd52635fcb11d3c9af38ce695dd961.jpg

Εσεις κύριε συνάδελφε γιατί μας βάζετε σε πειρασμούς μεσημεριάτικα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσεις κύριε συνάδελφε γιατί μας βάζετε σε πειρασμούς μεσημεριάτικα;

Αποστειρώνει τα πάντα, κομμένα τα sterillium και τα μαντηλάκια :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε, δεν είναι και Ebola!

:lol: Κλασική απάντηση παθολογοπαιδιάτρου emcolgate

Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό που είσαι!

(Τραγουδάρα όμως, δεν μπορείς να πεις)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.