Jump to content

[σύγκριση/επιλογή ειδικότητας] Παιδιατρικη ή Οφθαλμολογια ;


gaara

Recommended Posts

Γεια σε ολους και καλο μηνα! Τελειωσα πριν λιγο και γω με τη σειρα μου αλλα δυσκολευομαι να διαλεξω αναμεσα σε αυτες τις 2 ειδικοτητες.

Στην οφθαλμολογια μου αρεσει πολυ το χειρουργικο κομματι αλλα πρεζωνω αγρια με το κλινικο ενω στην Παιδιατρικη

το μονο που δεν μ'αρεσει ειναι το ασταθες ωραριο.

Εχω κανει τα χαρτια μου για οφθαλμολογια και εχω παρει και σχετικα καλη σειρα (2014) αλλα ωρες ωρες σκεφτομαι ν'αλλαξω αλλα φοβαμαι μην το μετανιωσω. Περιττο να αναφερω οτι εχω λιωσει στο αγχος. Ακουω τις συμβουλες σας για τις 2 ειδικοτητες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ να σε ρωτήσω που βρήκες το 2014 σειρά (αν δίνει πλήρη βέβαια) αν τελείωσες τώρα..

Πάντως για την Οφθαλμολογία δεν το μετανιώνω ούτε στιγμή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μερικη μπαινω το 2014 μερικη για ενα χρονο και καπακι το 15 για τα υπολοιπα 3. Ο πρωτος μου στοχος ηταν δερματολογια αλλα ειναι απαραδεκτες οι αναμονες. Επισης μου αρεσει πολυ και η καρδιολογια (κυριως η επεμβατικη) αλλα με ριχνει ψυχολογικα .

Αυτο που φοβαμαι με την οφθαλμολογια ειναι οτι αμα δεν μπορεσω να γινω χειρουργος οφθαλμιατρος θα τιναξω τα μυαλα μου στον αερα Δεν παλευεται απλος οφθαλμιατρος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μερικη μπαινω το 2014 μερικη για ενα χρονο και καπακι το 15 για τα υπολοιπα 3. Ο πρωτος μου στοχος ηταν δερματολογια αλλα ειναι απαραδεκτες οι αναμονες. Επισης μου αρεσει πολυ και η καρδιολογια (κυριως η επεμβατικη) αλλα με ριχνει ψυχολογικα emno Αυτο που φοβαμαι με την οφθαλμολογια ειναι οτι αμα δεν μπορεσω να γινω χειρουργος οφθαλμιατρος θα τιναξω τα μυαλα μου στον αερα :rolleyes: Δεν παλευεται απλος οφθαλμιατρος.

αν ειναι να σε χασουμε τοτε ξανασκεψου καλυτερα την επιλογη. :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πειτε μου οι οφθαλμιατροι κανα θετικο απο την οφθαλμιατρικη να με ανεβασετε λιγο :rolleyes:

καθαρη ειδικοτητα, ενιαια χωρις γενικα και ειδικα μερη και αηδιες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ υπερ- επειγον (με εξαιρεση αποφραξη κεντρικης αρτηριας και κροταφικη αρτηριτιδα), οποτε σχεδον τα παντα μπορουν να περιμενουν ως την αλλη μερα το πρωι, οποτε σαν ειδικος εχεις ποιοτητα ζωης (και σαν ειδικευομενος επισης), συνδιαζει σε απολυτη αρμονια χειρουργικο/παθολογικο κομματι, εχει ΠΟΛΥ ΕΥΡΥ πεδιο (παρα την κοινη αποψη "ελα μωε τωα με ενα ματακι εκει ασχολουνται") με 7 υπο-ειδικοτητες, ειναι ραγδαια εξελισσομενη απο το 2000 και μετα, εχει ικανοποιητικη επαγγελματικη αποκατασταση τοσο για τον κορυφαιο οφθαλμιατρο,οσο και για τον πιο μετριο, και επισης πολλες φορες εχω την αισθηση οτι οι υπολοιποι συναδελφοι και ειδικα αυτοι της μεθ, μαφ, νευρολογοι, κτλ βλεπουν με μισο ματι(ζηλευουν?) τους οφθαλμιατρους. Γιατι αραγε :D . Σε επεισα η να γραψω κι αλλα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να σαι καλα,μου εφτιαξες τη διαθεση. Ολο αυτο ακουγα τελευταια και ειχα ξενερωσει ''ελα μωρε σιγα τις παθησεις που εχει το ματι,γυαλια και καταρρακτη''.Παω για κανα μπανιο πιο αναλαφρος και θα ασχοληθω σε καμια βδομαδα παλι emcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και βεβαια, δικιο εχεις. Παντως το οξυ γλαυκωμα ενα μισαωρακι+ μπορει να το περιμενει οποτε ειναι επειγον αλλα οχι υπερεπειγον (= αν δεν κανω κατι μεσα σε λιγα λεπτα παει το ματακι). Η κυτταριτιδα περιμενει και παραπανω (ασε που συνηθως μπορεις να την παραδωσεις ( "πασαρεις") στους αγαπητους Ω.Ρ.Λ. αδες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε κάθε περίπτωση η Οφθαλμολογία έχει καλύτερη ποιότητα ζωής από την Παιδιατρική.Στη δεύτερη απλά δεν την παλεύεις με τις μαμάδες που σε παίρνουν τηλ. όποια ώρα να 'ναι επειδή το παιδάκι έχει δέκατα (για να μην αναφέρω τις νευρωτικές περιπτώσεις που με το παραμικρό σε ενοχλούν).Μη το συζητάς:Μια χαρούλα είσαι εκεί που βρίσκεσαι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πειτε μου οι οφθαλμιατροι κανα θετικο απο την οφθαλμιατρικη να με ανεβασετε λιγο :rolleyes:

Εγώ δεν είμαι οφθαλμίατρος, φοιτήτρια προπτυχιακή είμαι, πληροφορίες ουσιαστικές προφανώς δε μπορώ να δώσω απλά δε μπορώ να μη δώσω λίγο έμφαση στο εξής:

εχει ΠΟΛΥ ΕΥΡΥ πεδιο (παρα την κοινη αποψη "ελα μωε τωα με ενα ματακι εκει ασχολουνται") με 7 υπο-ειδικοτητες, ειναι ραγδαια εξελισσομενη απο το 2000 και μετα,

Oh, yes!!

Look at this ας πούμε!

"Why stem-cell therapy could start with the eyes..."!

Είναι συναρπαστικό, δεν είναι??? :wub:

και μάλιστα:"Coffey and colleagues have transplanted retinal epithelium into rodents and pigs, but want to conduct a longer trial in pigs—six months to a year—before moving on to human subjects, to make sure the cells survive without causing problems. The aim is to start clinical trials by 2011, and Coffey hopes that by 2015 or so, any retinal surgeon would be able to order fresh retinal pigmented epithelium."

Το δίχως άλλο ένας οφθαλμίατρος έχει να βιώσει πολλές συγκινήσεις από την ειδικότητά του τα επόμενα χρόνια! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Coffey and colleagues have transplanted retinal epithelium into rodents and pigs, but want to conduct a longer trial in pigs—six months to a year—before moving on to human subjects, to make sure the cells survive without causing problems. The aim is to start clinical trials by 2011, and Coffey hopes that by 2015 or so, any retinal surgeon would be able to order fresh retinal pigmented epithelium."

Το δίχως άλλο ένας οφθαλμίατρος έχει να βιώσει πολλές συγκινήσεις από την ειδικότητά του τα επόμενα χρόνια! :)

Νομίζω ότι όλα αυτά είναι λίγο υπερβολικά.Εννοώ ότι όταν επιλέγεις ειδικότητα καλό είναι να βλέπεις πρακτικά τι θα κάνεις όταν την εξασκείς,και σίγουρα θα πρέπει να διαλέγεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.Δεν νομίζω ότι υπάρχει ειδικότητα που όταν γίνεται σε τόσο high level όπως αναφέρεται παραπάνω είναι βαρετή{εκτός από τις εργαστηριακές :splats: /κατι λενε για μια κολοκυθόπιτα}.Όμως πόσοι ασκούν αυτού του είδους την ιατρική?Βέβαια,αν κάποιος νομίζει πως έχει την όρεξη και την ικανότητα για περισσότερα :''no fear...''

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παντως νομιζω οτι ολα αυτα τα κλισε περι ειδικοτητων ειναι κουραστικα, ναι, οφθαλμολογια καθαρη ειδικοτητα, ευρυ πεδιο, ποιοτητα ζωης κτλ κτλ

ολα αυτα δεν εξαρτωνται απο την ειδικοτητα αλλα απο το τι θες να κανεις μετα. Δεν νομιζω οτι ο οφθαλμιατρος που θα ασχολειται με τα stem cells κτλ που προαναφερθηκαν θα εχει ποιοτητα ζωής.. μαλλον θα σκιζεται στη δουλεια. Σημασια εχει να βρεις το πεδιο που σε ενδιαφερει, απο εκει και περα το αν θα ανοιξεις ιατρειο, αν θα κανεις την σουπερ εξειδικευση, αν θα ασχοληθεις με γλαυκωμα η καταρρακτη αστο για αργοτερα. Ειναι αληθεια οτι καποιες ειδικοτητες ειναι ποιο απαιτητικες απο αλλες σε επιπεδο πχ εφημεριων η ωραριου αλλα απο εκει και περα οποιος θελει να βολευτει βολευεται κ οποιος θελει να ξεχωρισει δουλευει σκληρα.

Για εμενα το σημαντικο ειναι να πηγαινεις το πρωι στη δουλεια σου και να γουσταρεις, τουλαχιστον τωρα που ειναι νωρις κ εχουμε ορεξη.. τωρα τι θα γινει σε δεκαπεντε χρονια απο σημερα κ αν θα εχω συμβαση με το ικα η με το τεβε για να ειμαι ειλικρινης δεν με πολυενδιαφερει.

Ειναι κριμα, ακομη δεν αρχισαμε να σκεφτομαστε σαν συνταξιουχοι

Α κ κατι αλλο προς gaara δεν σε βλεπω κ καθολου ψημενο/η για παιδιατρικη, μαλλον λυθηκε το διλημμα σου, αν παντως σε ενδιαφερει ακομη μπορω να σου πω γιατι την διαλεξα, κ σιγουρα οχι για τις μαμαδες που σε ξυπνανε το βραδυ!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

navis ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΤΛ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γεια σας και παλι παιδια.Πηγα πηρα λιγο χρωματακι και γυρισα για την τελικη αποφαση.Μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες για παιδοκαρδιολογια και παιδοοφθαλμολογια?Παιδοκαρδιολογια νομιζω ειναι 4 χρονια παιδιατρικη+3 παιδοκαρδιολογια και πρεπει να παω εξωτερικο?Παιδοοφθαλμολογια δεν ξερω τι παιζει.Any help appreciated. Navis θελω να ακουσω και την αποψη σου για την παιδιατρικη.Και εμενα μ'αρεσει αλλα οταν ακουω ολους τους παιδιατρους που ρωτησα να μου λενε οτι δεν θα την ξαναδιαλεγαν ή οτι κανει μονο για νοσοκομειο τι να κανω και γω? emblush

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για παιδοοφθαλμολογία είχα ρωτήσει περίπου πριν απο ένα χρόνο τον Αρσένη στο Αττικό (είναι παιδοοφθαλμιατρος εκει) και μου τα είχε παρουσιάσει πολυ μαύρα και γενικα δεν ήθελε να δώσει και πολλές πληροφορίες, οπότε δεν μπορώ και εγω να σε βοηθήσω περισσότερο. Έλεγε οτι δεν υπάρχει ως οργανμένη ειδικότητα στην Ελλάδα και πρέπει να πας σίγουρα εξωτερικό και μάλιστα Αγγλία, αλλά χώρις να μου πει κάποιο συγκεκριμένο νοσοκομείο (Γερμανία που το είχα ψαξει μόνη μου εχει πολύ καλό τμήμα στο Saarland).Aν επιλέξεις να μείνεις Ελλάδα σίγουρα πρέπει να κάνεις τα 2 χρόνια της μερικής σου σε κάποιο Παίδων και μετα.. αυτοαποκαλείσαι παιδοοφθαλμιατρος!? Ρώτα καλύτερα και στο Παίδων (Ο διευθυντής του Αγ. Κυριακού είναι πολύ εντάξει και βοηθάει αν δει οτι το βλέπεις σοβαρά, στο Αγ. Σοφία λίγο πιο.. κλειστοί)

Παντώς οι περισσότεροι φοιτητές τον ίδιο φόβο έχουν για την Παιδιατρική: Το ωράριο! Ξέρω ήδη δύο κοπέλες που ήθελαν παιδιατρική και δήλωσαν κάτι άλλο και μετά από 2 μήνες έτρεχαν στη νομαρχία να αλλάξουν τα χαρτια τους. Αν σου αρέσει κάτι κυνήγησέ το και μην αφήνεις να σε τρομάζουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.