Jump to content

Τρόπος ανακοίνωσης διορισμού ιατρών σε θέση ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. (κλάδος ιατρών ΕΣΥ).


Recommended Posts

Φ.Ε.Κ. 1446, τεύχος Β', 17 Ιουλίου

Απόφαση Νούμερο 9

http://www.et.gr/view_publication/2009/2/1446/svg?form.submitted=True

Αριθμ. Υ10α/Γ.Π./οικ. 93673 (9)

Τρόπος ανακοίνωσης διορισμού ιατρών σε θέση ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. (κλάδος ιατρών ΕΣΥ).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 23 του ν. 2519/1997 (ΦΕΚ 165/21.8.1997/τ.Α΄) «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας , οργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών, ρυθμίσεις για το φάρμακο και άλλες διατάξεις».

2) Τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν. 2081/1992 (ΦΕΚ 154/τ.Α΄) με το οποίο προστέθηκε άρθρο 29Α στο ν. 1558/1985 και το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1. Ο διορισμός σε θέση ειδικευμένου ιατρού Ε.Σ.Υ. (κλάδος ιατρών Ε.Σ.Υ.) ανακοινώνεται με έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο αποστέλλεται στον διοριζόμενο ταχυδρομικά, στην διεύθυνση κατοικίας την οποία έχει δηλώσει στην έντυπη αίτηση − υπεύθυνη δήλωση υποψηφιότητας, με συστημένη επιστολή επί αποδείξει και κοινοποίηση στην Υπηρεσία που διορίζεται.

Με το έγγραφο τάσσεται προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την παραλαβή του, προς ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.

Εάν μετά την παραλαβή της έγγραφης ανακοίνωσης παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία , τεκμαίρεται ότι ο γιατρός δεν αποδέχεται το διορισμό του και η αρμόδια

Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας στην οποία διορίζεται ο γιατρός, προχωρεί στο διορισμό του επόμενου, σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγησης.

2. Αν δεν καταστεί δυνατή η επίδοση της έγγραφης ανακοίνωσης με την διαδικασία της προηγούμενης παραγράφου, καθώς και εάν ο διοριζόμενος είναι αγνώστου διαμονής, το έγγραφο της ανακοίνωσης διορισμού, ύστερα από εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναρτάται αμελλητί από την Δ/νση Διοικητικού του Νοσοκομείου

στο οποίο διορίζεται ο ιατρός, στο κατάστημα της υπηρεσίας και συντάσσεται πρωτόκολλο.

Μετά την παρέλευση είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης και εφόσον ο διοριζόμενος δεν προσέλθει προς ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας, τεκμαίρεται αμαχητί η γνώση του διορισμού και η μη αποδοχή του και η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και

Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχωρεί στο διορισμό του επόμενου, σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγησης.

3. Η διαδικασία της παραγράφου 2 εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις διορισμών για τις οποίες δεν κατέστη δυνατή η επίδοση της έγγραφης ανακοίνωσης κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1 μέχρι την έναρξη ισχύος της απόφασης αυτής.

4. Από την έναρξη ισχύος της απόφασης αυτής καταργείται η υπ’ αριθμ. ΔΥ13α/οικ. 29805/15.9.1997 (ΦΕΚ 859/26.9.1997/τ.Β΄) Υπουργική Απόφαση.

5. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2009

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.