Jump to content

Life's a beach: Οι καλύτερες παραλίες της Ελλάδας


Recommended Posts

Αγκαθωπές

Σύρος

paralies09_ph1_b.jpg

Μορφολογία: Βότσαλο και άμμος

Ομπρέλες: 'Οχι

Καντίνα: Ναι

Δύσκολο το "έργο" για κάποιον να αξιολογήσει και να ξεχωρίσει τη μία, τη μοναδική, την καλύτερη από τις παραλίες της Σύρου.

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων με τη μαγευτική πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος, Ερμούπολη, φημίζεται για τα πολλά μικρά της χωριά (ή οικισμούς), με το καθένα από αυτά να διαθέτει την... ατομική του παραλία.

Ποσειδωνία, Βάρη, Φοίνικας και Κίνι είναι μερικές από τις οποίες, αν ποτέ κάποιος αποφασίσει να παραθερίσει στη Σύρο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί.

Ωστόσο οι Αγκαθωπές είναι εκείνη που ξεχωρίζει και που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η καλύτερη παραλία του νησιού.

Ιδιαίτερη μορφολογικά, με μια στενή λωρίδα γης να προχωρά μέσα στην θάλασσα δημιουργώντας ένα "εξωτικό μέρος" για τους λουόμενους με θέα στα νησάκια Σχοινονήσι και Στρογγυλό καθώς και στο ακρωτήρι Βιγλοστάσι.

Ήσυχη (σ.σ. εκτός Αυγούστου) αλλά και "περιπετειώδης" (σ.σ. θαλάσσια σπορ)... Μία παραλία για όλα τα γούστα.

Γιώργος Μαρκόπουλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όρμoς Γιαννάκη

Τήνος

beaches_in_greece_b.jpg

Μορφολογία: Άμμος

Ομπρέλες: Ναι, αλλά όχι σε όλη την παραλία

Ταβέρνα: Ναι

Η Τήνος είναι γενικώς παρεξηγημένη, επειδή οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει το νησί με ...θρησκευτικό τουρισμό, τη Μεγαλόχαρη και τον επίσημο εορτασμό του δεκαπενταύγουστου. Όσοι έχουν επισκεφτεί την ενδοχώρα, όμως, γνωρίζουν ότι μιλάμε για ένα από τα ωραιότερα νησιά στην Ελλάδα, με καταπληκτικές εναλλαγές στο τοπίο και (για να πάμε στο θέμα μας) εξαιρετικές παραλίες. Μια απ' αυτές βρίσκεται στον δρόμο προς τα Ιστέρνια, στο ύψος της Καρδιανής. Ανακαλύπτεται, σχεδόν, τυχαία στο αριστερό σου χέρι και με εύκολη πρόσβαση (ακόμη κι αν οδηγεί η Ρομίνα!!!!) φτάνεις εκεί που πρέπει (και θέλεις). Λέγεται “Όρμος Γιαννάκη” επειδή έτσι λεγόταν ένας γαιοκτήμονας της περιοχής τον 19ο αιώνα (και όχι ...προς τιμήν μου, όπως ενδεχομένως θα νομίσατε). Μικρή αλλά ήσυχη παραλία, νερά κυκλαδίτικα και (κυρίως) χωρίς αέρα. Αν είστε τυχεροί θα κάνετε μπάνιο σχεδόν μόνοι σας και πηγαίνοντας στην ταβέρνα (δηλαδή ακριβώς δίπλα σας) θα δοκιμάσετε μπακαλιάρο σκορδαλιά, πελαγίσια τσιπούρα, λιθρίνια, μπαλάδες και ό,τι άλλο έχει βγάλει η πρωινή ψαριά. Προτείνεται ανεπιφύλακτα, έστω κι αν απ' ό,τι παρατήρησα τοποθετήθηκαν (και εκεί) ομπρέλες. Ευτυχώς όχι σε όλη την έκταση μια από τις πιο ωραίες (κρυφές) παραλίες της Τήνου.

Γιάννης Φιλέρης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλύτερες παραλίες της Ελλάδος και η Κρήτη εκτός; γίνονται αυτά;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μύρτος και Μακρύς Γιαλός

Κεφαλλονιά

paralies09_ph2_2009_7_1_13_47_52_b.jpg

Μορφολογία: Άμμος

Ομπρέλες: Ναι, αλλά όχι σε όλη την παραλία

Καντίνα: Ναι

Σε όσους αρέσουν τα υψηλά κύματα και η... άγρια ομορφιά της θάλασσας ο Μύρτος αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ο Μύρτος βρίσκεται στην βόρεια Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πυλάρου και θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Η θέα από τον κεντρικό δρόμο πάνω από την παραλία μπορεί να χαρακτηριστεί απλά κορυφαία!

Ο μακρύς και ο πλατύς γιαλός και είναι δύο συνεχόμενες παραλίες και συγκεντρώνουν κυρίως νεαρόκοσμο. Είναι πολυσύχναστη και κοσμική παραλία, άρτια οργανωμένη για όσους έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Το μόνο αρνητικό είναι όταν πρέπει να φύγεις...

Γιώργος Οικονόμου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλύτερες παραλίες της Ελλάδος και η Κρήτη εκτός; γίνονται αυτά;

ακόμα δεν ξύπνησες, με την τσίμπλα στο μάτι, είπες να υπερασπιστείς την Κρήτη :P

μην μου "λερώνεις" το topic

όχι ποστ του sleep σε θάλασσες και ακτές :angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άχλα

Άνδρος

paralies_2009_ph01_b.jpg

Μορφολογία: Βότσαλο και άμμος

Ομπρέλες: 'Οχι

Καντίνα: Ναι

Η διαδρομή μέχρι την παραλία -για την οποία μια φίλη μου είχε πει "πάω στην Άνδρο μόνο για αυτήν, είναι σαν επίγειος παράδεισος"- ήταν μεγάλη. Και όχι ακούραστη. Κάποιος μας είχε συμβουλέψει να κλείσουμε δωμάτιο στο Μπατσί γιατί "εκεί πάει η νεολαία"και οι τέσσερις φίλες μου κι εγώ, τον ακούσαμε. Ποτέ μην εμπιστεύεσαι άνθρωπο που χρησιμοποιεί τη λέξη "νεολαία".Το αποτέλεσμα; Σαράντα λεπτά μέχρι τη Χώρα και άλλο ένα εικοσάλεπτο σχεδόν για να φτάσουμε στο σημείο όπου έπρεπε να στρίψεις για να πάρεις το δρόμο για τα Άχλα- "την ωραιότερη παραλία του νησιού μας", όπως έγραφαν τα διαφημιστικά χαρτάκια που ήταν κολλημένα στις κολώνες της ΔΕΗ. Σύνολο μέχρι στιγμής: 1 ώρα, με πέντε άτομα σε ένα αμάξι φορτωμένο με ομπρέλες, σαμπρέλες και πέντε υπερφορτωμένες τσάντες παραλίας- γυναίκες, τι περιμένεις;

Μετά τη μία ώρα στο δρόμο, μας περίμενε μια μισάωρη διαδρομή σε έναν ανώμαλο δρόμο που κάθε "κακός" χωματόδρομος ωχριεί μπροστά του: βράχια, χαλίκι, κοτρώνες, λακουβες και όλα αυτά ενώ κοιτάς από κάτω το κενό. Ευτυχώς, είχαμε τζιπ. Δυστυχώς δεν ξέραμε που πηγαίναμε. Μετά από ένα 20λεπτο ασταμάτητου χοροπηδήματος στο αμάξι, αγανακτήσαμε. Που είναι επιτέλους αυτή η παραλία; Δεν βλέπαμε τίποτα στον ορίζοντα. Μήπως πάμε λάθος; Μα δεν έχει άλλο δρόμο. Μήπως να γυρίσουμε πίσω;

Λίγα λεπτά μετά, πήραμε μια στροφή και αμέσως μετά η παραλία Άχλα έδειξε το μεγαλείο της. Σταματήσαμε το αμάξι, κοιτάξαμε το "δισκοπότηρο" που έπρεπε να αποζημειώσει την ταλαιπωρία μας και ταυτόχρονα, βάλαμε τις φωνές. Ήταν μια αυθόρμητη ένδειξη του ενθουσιασμού που μας κατέκλυσε. Δεν είχαμε δει καμία φωτογραφία, δεν ξέραμε που πηγαίναμε και ξαφνικά είδαμε ένα τεράστιο τιρκουάζ, στη μέση του πουθενά να μας υποδέχεται. Σύνολο μέχρι στιγμής: 1μιση ώρα- με τη μισή ώρα να δοκιμάζουμε το 4X4.

Αποτέλεσμα; Η επόμενη μέρα μας βρήκε και πάλι εκεί. Τον επόμενο μήνα πήγα ξανά, για να διαδώσω και σε άλλους την πιο ωραία παραλία που είδα ποτέ (Ποιό Πόρτο Κατσίκι; Το ξέχασα στο λεπτό!). Τον επόμενο χρόνο -δηλαδή πριν ένα μήνα- πήγα και πάλι -βέβαια έκλεισα στη Χώρα, το λάθος του Μπατσ-ί-ου δεν το ξανακάνω. Και μόλις τελειώσω αυτήν την πρόταση, θα πάρω τηλέφωνο να κλείσω για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ρομίνα Δερβεντλή

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λαγκούβαρδος

Δυτική Μεσσηνία

paraliaaa_ph_b.jpg

Μορφολογία: Άμμος

Ομπρέλες: Όχι

Ταβέρνα & Καντίνα: Ναι

Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο που ενώνει τα Φιλιατρά με την Μαραθόπολη (3 χλμ πριν φτάσουμε στον Μάραθο) και συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας όμορφης και ήσυχης πλαζ. Κυριαρχεί η λεπτή λευκή άμμος και τα πεύκα που προσφέρουν ιδανικές σκιές για μεσημεριανές σιέστες. Στη μια άκρη υπάρχει καντίνα και στην άλλη άκρη ψαροταβέρνα. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα και από τις δυο εισόδους. Το όνομά της το έχει πάρει από τον παρακείμενο χείμαρρο Λαγκουβάρδο, ο οποίος εκβάλλει στην βόρεια μεριά της παραλίας.

Προσελκύει κόσμο από τα γύρω χωριά και αρκετούς τουρίστες, όμως οι ιδανικότερες ώρες για να την επισκεφτείτε είναι το πρωί και το βράδυ. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα θαλάσσια ρεύματα που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και μην ανοιχτείτε πολύ. Μετά το μπάνιο σας, πηγαίνετε στο χωριό του Μαράθου και απολαύστε το καλύτερο ψάρι της περιοχής μαζί με την καλύτερη σαλάτα της Ελλάδας στην ψαροταβέρνα «ο Αργύρης». Θα με θυμηθείτε!

Θανάσης Κρεκούκιας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραλία Άντονι Κουίν

Ρόδος

paralies_2009_ph13_b.jpg

Μορφολογία: Βραχώδης

Ομπρέλες: Ναι

Καντίνα: Ναι

Είναι η μοναδική παραλία με ονοματεπώνυμο που ξέρω. Και τι ονοματεπώνυμο, ε; Ο Άντονι Κουίν ήταν μεγάλος ηθοποιός και μεγάλος χουβαρντάς επίσης, καθότι δεν δίστασε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να αγοράσει όλη αυτή την παραλία που εκτείνεται κάπου ανάμεσα στο Φαληράκι και στην Αφάντου, στην ανατολική Ρόδο! Την έκανε δική του, επειδή, λέει, έμεινε έκθαμβος από την ομορφιά της όταν την προωτοείδε στα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε». Ναι, εκεί γυρίστηκε αυτή η πασίγνωστη ταινία. Συνεπώς η παραλία έχει και ιστορική αξία.

Έχει επίσης πολλά βράχια, αλλά αυτή είναι η ομορφιά της. Κρυμμένη σε έναν ορμίσκο προσφέρει ασφάλεια στους λουόμενους, αφού δεν την πιάνουν οι αέρηδες, δεν έχει πολύ κύμα και μπορείτε να κολυμπήσετε με την άνεσή σας στα γαλανά νερά της, που είναι αρκετά βαθιά και πεντακάθαρα. Με θέα τα πεύκα, που φτάνουν ως κάτω στη θάλασσα. Φοβερός συνδυασμός…

Α, και μια και είπα για θέα… Πάνω πάνω στα βράχια υπάρχει ένα ωραίο αναψυκτήριο, απ’ όπου μπορείτε να αγναντέψετε την παραλία και ό,τι ενδιαφέρον λιάζεται σε αυτήν. Και μην ανησυχείτε. Οι κληρονόμοι του Άντονι Κουίν δεν πρόκειται να σας ενοχλήσουν. Έχουν επιστρέψει προ πολλού την παραλία στο ελληνικό δημόσιο. Το οποίο με τη σειρά του έχει επιτρέψει στους δαιμόνιους επιχειρηματίες να την γεμίσουν με ξαπλώστρες. Σιγά μην την άφηναν έτσι…

Δημήτρης Χρυσάνθης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κριός, Μαρτσέλο και Καμίνια

Πάρος

paralies_2009_ph11_b.jpg

Η Πάρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές τόσο των οικογενειών, όσο και πιο νεαρών ηλικιών. Τα γνωστά μπαράκια της Νάουσας για ακόμα μια φορά είναι έτοιμα να σας ανεβάσουν τον υδράργυρο, με τους χορευτικούς ρυθμούς και το άφθονο αλκόολ. Οι κοσμικές παραλίες (Κολυμπήθρες, Μοναστήρι, Χρυσή Ακτή, Αλυκή ) και φυσικά το Punda Beach αναμένονται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών του νησιού. Παρόλα αυτά θα παίξω τον ρόλο του «αιρετικού» και θα σας παρουσιάσω δύο εναλλακτικές λύσεις, για να αποκτήσετε το ιδανικό... μαύρισμα, σε ιδανικές παραλίες.

1η επιλογή είναι αυτή της παραλίας «Κριός». Πώς πάτε εκεί; Με το αυτοκίνητο θα σας πάρει μόλις 10- 15 λεπτά για να φτάσετε, αν και εμείς σας προτείνουμε να πάτε με τα παραδοσιακά βαρκάκια, τα οποία βρίσκονται στην Παροικιά, δίπλα από το λιμάνι. Γιατί να πάτε εκεί; Η παραλία είναι πραγματικά μικρή, τα πεντακάθαρα, γαλάζια νερά με την άμμο αγκαλιάζονται από ένα βράχο, συνθέτοντας ένα μέρος απομονομένο μέσα στην πολυκοσμία της Παροικιάς. Όταν δεν έχει κόσμο- που συνήθως δεν έχει- θα νιώσετε Ωνάσης ή Άντονι Κουίν, αφού θα νομίζετε πως η παραλία σας ανήκει. Επίσης υπάρχει και ένα μικρό μπαράκι πάνω στο μόλο, το οποίο σας παρέχει τα συνηθισμένα (μπύρες, ποτά, καφέδες, αναψυκτικά). Το συγκεκριμένο μέρος θα λειτουργήσει ως μυοχαλαρωτικό και σίγουρα θα σας οδηγήσει στα... άβατα μονοπάτια της γαλήνης.

Αν πάτε και δεν σας αρέσει- δύσκολο αυτό- έχετε 2η επιιλογή καθώς μπορείτε να κατέβετε από το καραβάκι στη 2η στάση και την παραλία Μαρτσέλο. Το μάτι σας εκεί χάνετε μιας και η παραλία είναι σαφώς μια από τις μεγαλύτερες του νησιού. Μπορείτε να πάτε προς τα αριστερά της παραλίας στο μικρό και απομονομένο μέρος της παραλίας, το οποίο ονομάζεται Καμίνια και αποτελεί ωραίο μέρος και για τους φίλους του ψαροντούφεκου.

Από τα δεξιά της προβλίτας πηγαίνετε προς το Μαρτσέλο, σε μια οργανωμένη πλαζ όπου υπάρχουν ομπρέλες με ξαπλώστρες, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχει ταβερνάκι -μπαρ- καφέ, συνδυάζοντας έτσι την διασκέση της παραλίας με την ποιοτήτα της θάλασσας. Παράλληλα υπάρχει και γήπεδο beach- volley, για τους φίλους του αθλήματος.

Και εν πάση περιπτώσει, εκεί περνάγαμε τις παιδικές μας διακοπές, εκεί κάναμε τις βουτιές μας εκεί... όλα.

Παναγιώτης Δαλαταριώφ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγκρεμνοί

Λευκάδα

paralies_2009_ph05_b.jpg

Μορφολογία: Βότσαλο και άμμος

Ομπρέλες: Μερικές

Καντίνα: Ναι

Όποιος έχει πάει στη Λευκάδα και δεν έχει επισκεφτεί τους Έγκρεμνούς, δεν ξέρει τι χάνει. Μπορεί το Πόρτο Κατσίκι να έχει το όνομα, οι Εγκρεμνοί όμως έχουν την ουσία. Ναι, τα χίλια σχεδόν σκαλοπάτια που σε χωρίζουν από τις βουτιές είναι ένα μείον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία για να μην πας. Όποιος έχει πάει, καταλαβαίνει τι λέω. Όποιος δεν έχει πάει, να πάει τώρα! Ειδικότερα αν τους πετύχεις χωρίς κύμα- δηλαδή είτε Ιούνιο ή Σεπτέμβριο- είναι ονειρικά.

Παναγιώτης Γεωργίου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κάτω Ζάκρος

Νομός Λασιθίου- Κρήτη

paralies_2009_ph07_b.jpg

Μορφολογία: Πετραδάκια και άμμος

Ομπρέλες: 'Οχι

Καντίνα: Ναι

Ιδανική για μερικές ημέρες ηρεμίας και μπάνιο σε καταγάλανα καθαρα νερά, η παραλία της Κάτω Ζάκρου, άλλοτε με πετραδάκια, άλλοτε με ψιλή άμμο, είναι το δαχτυλίδι μιας πανέμορφης κοιλάδας με ιστορία που φτάνει στη Μινωική εποχή. Πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια ο Βασιλιάς Μίνωας την κόσμησε με ένα από τα επιβλητικά του ανάκτορα. Εκτός από το μπάνιο και τα αρχαία απολαύστε τις τοπικές γεύσεις στις γραφικές ταβέρνες της περιοχής.

Στέλιος Αρτεμάκης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φιλιατρό

Ιθάκη

paralies_2009_ph02_b.jpg

Μορφολογία: Χαλίκι και πετραδάκια

Ομπρέλες: Ναι, αλλα όχι σε όλη την παραλία

Καντίνα: Όχι

Μπορεί να φταίνε τα γονίδιά μου (οικογένεια βουτηγμένη στα νερά της πισίνας) και γι’ αυτό θέλω η θάλασσα να μην κουνιέται. Να μην υπάρχει κύμα. Καλό το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, αλλά ούτε σερφ ξέρω, ούτε συλλογή από καρτ-ποστάλ κάνω. Αυτό το κύμα, μου σπάει τα νεύρα, δεν μπορώ να ευχαριστηθώ το μπάνιο μου. Στο Φιλιατρό, όταν πήγα για πρώτη φορά, κατάλαβα ότι η Ιθάκη έχει τελικά το όνομα, αλλά και τη χάρη. Πράσινα νερά, με το κύμα να απουσιάζει επιδεικτικά (ακόμη και όταν φυσάει, η παραλία είναι κλειστή σχεδόν σαν λίμνη) και με μια μυρωδιά που ακόμη δεν έχω καταλάβει από ποιο φυτό προέρχεται. Δεν με νοιάζει όμως. Υπάρχει και ένας τύπος που νοικιάζει ποδήλατα θαλάσσης ή κανό, για να πας μέχρι μέσα. Όσο πιο βαθιά, τόσο καλύτερα. Ειδικά, αν κάνει άλλος πετάλι…

Μάνος Μίχαλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άγιος Σώστης

Σέριφος

paralies_2009_ph06_b.jpg

Μορφολογία: Ψιλή άμμος

Ομπρέλες: Όχι

Καντίνα: Όχι

Αν και δεν είμαι φαν της άμμου, μια από τις λίγες παραλίες που μου αλλάζει γνώμη κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί, είναι ο Άγιος Σώστης της Σερίφου. Ο μικρός κόλπος, τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά σε συνδυασμό με τα αλμυρίκια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, σου δίνουν τη δικαιολογία που θες για να περάσεις όλη την ημέρα κάτω από τον ήλιο. Αρκεί βέβαια να είσαι εξοπλισμένος με νερό, γιατί δεν υπάρχει τίποτα τριγύρω να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου. Μόνο η τέλεια θάλασσα...

Νάταλι Νομικού

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Kονδύλι

Νομός Αργολίδας

paralies_2009_ph10_b.jpg

Πόρτο Κατσίκι. Κοινότυπο, κλασικό, χιλιοειπωμένο αλλά είναι η κορυφαία παραλία (κατά τη γνώμη μου) για την οποία όμως δεν μπορώ να γράψω καθώς ήταν στο περσινό αφιέρωμα. Με βαριά καρδιά λοιπόν, θα αποκαλύψω την παραλία του Κονδυλίου και λέω με βαριά καρδιά γιατί τις καλές παραλίες όσο λιγότεροι τις ξέρουν τόσο καλύτερα. Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία για τα πεντακάθαρα νερά της, η παραλία είναι μια από τις πιο ειδυλλιακές του νομού.

Η παραλία ενδείκνυται τόσο για τους χαμηλούς τόνους τύπους της θάλασσας αλλά και για τους… ανήσυχους. Το ένα από τα δύο beach bar ανήκει στον Νίκο Οικονόμου και είναι αυτό που σε κρατάει περισσότερη ώρα στη στεριά παρά στην θάλασσα. Αν μάλιστα οργανώνει κάποιο πάρτι με guest d.js, δεν θα φύγετε από εδώ πριν ξεπροβάλει η πρώτη ηλιαχτίδα!

Το έτερο beach bar της παραλίας είναι… οικογενειακό με ξαπλώστρες που χαίρεσαι να τις πληρώνεις! Ξύλινες, με δερμάτινα μαξιλάρια σε πόδια και κεφάλι μπορούν να σε χαλαρώσουν όσο λίγα πράγματα. Με 15 ευρώ (για 2 άτομα) μπορείτε να απολαύσετε την παραλία κάτω από την ψάθινη ομπρέλα για ολόκληρη ημέρα.

Το Κονδύλι βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα μετά την Επίδαυρο, αλλά για όσους γνωρίζουν είναι δίπλα στα Ίρια και στην Κάντια.

(σημ.) πριν ξεκινήσετε τα σφηνάκια στο beach bar φροντίστε να φάτε "κορυφαίο" ψάρι στο Βιβάρι . Είναι ένα μικρό, πλην πανέμορφο και γραφικό λιμάνι, που βρίσκεται στη διαδρομή προς τα Ίρια.

Ηλίας Ευταξίας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πευκί

Εύβοια

paralies_2009_ph08_b.jpg

Μορφολογία: Άμμος

Ομπρέλες: Ναι, αλλά όχι σε όλη την παραλία

Καντίνα: Ναι

Πεύκα, καταγάλανα νερά, άπλα και ηρεμία... Η παραλία του Πευκί στην Εύβοια και ειδικά το μη αξιοποιημένο κομμάτι της είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα διήμερο ελεύθερου ή οργανωμένου κάμπινγκ.

Αντρέας Αυγουστίδης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κρυονέρι

Τυρός Κυνουρίας

paralies_2009_ph03_b.jpg

Μορφολογία: Βότσαλο

Ομπρέλες: Ναι, αλλά όχι σε όλη την παραλία

Καντίνα: Ναι

Ο φιδίσιος δρόμος προς το Λεωνίδειο (στον οποίο ο κύριος Μίλτος ισχυρίζεται ότι οδηγεί όπως ο Ραϊκόνεν) έχει κάθε τόσο και λιγάκι μια μικρή έκπληξη. Δέκα χιλιόμετρα πριν φτάσετε στον Τυρό, υπάρχει μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Λέγεται Κρυονέρι και μπαίνοντας από την στροφή στο πάνω μέρος του δρόμου (προσέξτε τον Μίλτο όπως θα' ρχεται) είσαι ...ευτυχής. Ομπρέλες (εξαιρετικές) στη μέση, όπου το μπαρ φροντίζει να δροσιστείτε με ωραίους χυμούς, καταπληκτική θάλασσα και ωραίο βότσαλο για χαλάρωση μέχρις εσχάτων. Όταν πεινάσετε (που θα πεινάσετε) η ταβέρνα που υπάρχει πάνω στη θάλασσα σας καλύπτει πλήρως...

Γιάννης Φιλέρης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χρυσοπηγή

Σίφνος

paralies_2009_ph12_b.jpg

Μορφολογία: Βραχώδης

Ομπρέλες: 'Οχι

Καντίνα: Όχι

Επειδή οι παραλίες είναι για τους φλώρους, το κορυφαίο μπάνιο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει μόνο στις καυτές πλάκες της Χρυσοπηγής στη Σίφνο. Κάτω από το εκκλησάκι (σ.σ το ίδιο concept είναι εύκαιρο για τους πιο «σκληρούς» του καλοκαιριού και στους Εφτά Μάρτυρες στο Κάστρο). Ούτε άμμος, ούτε ρακέτα, ούτε παιδάκια να τρέχουν πάνω-κάτω. Βουτιές… on the rocks.

Στέφανος Τριαντάφυλλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλύτερες παραλίες της Ελλάδος και η Κρήτη εκτός; γίνονται αυτά;

Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα! Η Κρήτη φημίζεται για τις παραλίες της, με καλύτερες -κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά και των χιλιάδων τουριστών που τις επισκέπτονται κάθε χρόνο- τις παραλίες Χρυσή Ακτή και Φαλάσαρνα, στο Νομό Χανίων. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρες φωτογραφίες να ανεβάζω, αλλά παγματικά οι παραλίες αυτές τα σπάνε!!!

Στη Χρυσή Ακτή η παραλία είναι οργανωμένη, έχει δηλαδή ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά η είσοδος είναι ελεύθερη! Υπάρχει μια μεγάλη καντίνα με τραπεζάκια στην οποία μπορείς να απολαύσεις εκλεκτούς μεζέδες και fingerfood. Η παραλία είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομά της! Χρυσή! Ψιλή χρυσή άμμος και πολύ καθαρά νερά! Πραγματικά αξίζει!

Στα Φαλάσαρνα αλλάζουν λίγο τα πράγματα, καθώς η παραλία αυτή είναι λίγο πιο... άγρια! Εντοπίζεται κάτω από έναν τεράστιο βράχο και για να φτάσεις εκεί κατεβαίνεις μια μεγάλη παλιά ξύλινη σκάλα! Σχηματίζει έναν κόλπο και έχει ψιλή άμμο. Η "αγριότητά" της οφείλεται στα τεράστια κύματα που σηκώνονται. Πραγματικά μια από τις ομορφότερες και πιο παρθένες θάλασσες της Ελλάδας! Πάνω στο βράχο, πριν φτάσεις στην παραλία υπάρχει καντίνα με τραπεζάκια. Κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, στα Φαλάσαρνα γίνεται ένα διεθνές πάρτυ, με DJs και επισκέπτες από όλο τον κόσμο! Αξίζει να την επισκευτείς!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραλίες των Χανίων

Χρυσή Ακτή

Η παραλία της Χρυσής Ακτής βρίσκεται στην πόλη των Χανίων και μπορείτε να πάτε με τα πόδια. Οφείλει το όνομα της στην πραγματικά χρυσαφένια της άμμο και προσφέρει πολλές δραστηριότητες. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και είναι ιδανική παραλία για οικογένειες, αφού διαθέτει παιδική χαρά. Αν δε θέλετε να απομακρυνθείτε από την πρωτεύουσα του νομού, επισκεφτείτε, είναι η καλύτερη λύση!

Καλύβες

Η παραλία Καλύβες βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, 20 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων. Είναι πολύ δημοφιλής, γεμάτη κόσμο που κολυμπά στα πεντακάθαρα νερά της. Στο χωριό υπάρχουν πλήθος ξενοδοχείων και εστιατορίων για την εξυπηρέτησή σας.

Παλαιοχώρα

Η παραλία της Παλαιοχώρας είναι κατάλληλη τόσο για κολύμπι, όσο και για αθλητικές δραστηριότητες. Χάρη στην τοποθεσία της οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές για windsurfing και kite surfing. Μια πραγματικά όμορφη παραλία, άψογα οργανωμένη , που μπορεί να προσφέρει τα πάντα στους επισκέπτες της.

Γεωργιούπολη

Θα τη βρείτε στην πόλη της Γεωργιούπολης, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων ανατολικά από τα Χανιά. Αμμώδης παραλία, μήκους 7 χιλιομέτρων, κατάλληλη τόσο για κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της, όσο και για ηλιοθεραπεία στην ψιλή της άμμο.

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι είναι ίσως η πιο δημοφιλής παραλία όλης της Κρήτης και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της. Μπορείτε να την επισκεφτείτε είτε με βάρκα από την Παλαιοχώρα, είτε με αυτοκίνητο οδηγώντας από τα Χανιά προς το νότο. Είναι ένα επίγειος παράδεισος, με άμμο στις αποχρώσεις του άσπρου και του ροζ και τυρκουάζ νερά. Είναι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νομού και είναι γεμάτη κόσμο κάθε ηλικίας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φαλάσαιρνα

Η παραλία της Φαλάσαρνας βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό και είναι προσβάσιμη μόνο με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Έχει γίνει διάσημη για τα πεντακάθαρα νερά της και την αναλλοίωτη ομορφιά της. Δεν είναι ιδιαίτερα τουριστική , είναι ήσυχη και πολύ ειδυλλιακή. Αξίζει να την επισκεφτείτε για να χαλαρώσετε σε ένα όμορφο τοπίο και να απολαύσετε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Κρήτης!

Γαύδος

Η Γαύδος είναι το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Οι ακτές στη Γαύδο είναι απομονωμένες και όχι κοσμοπολίτικες, και μπορείτε να χαλαρώσετε κάνοντας ηλιοθεραπεία ή κολυμπώντας στα καθαρά νερά της.

Σούγια

Βρίσκεται σε απόσταση 67 χιλιομέτρων από τα Χανιά, ανάμεσα στα χωριά Παλαιοχώρα και Αγία Ρούμελη. Το τοπίο είναι καταπράσινο και υπάρχουν ξενοδοχεία και εστιατόρια που διευκολύνουν την διαμονή σας. Η παραλία της Σούγιας είναι με μικρά βοτσαλάκια και είναι στη λίστα με τις πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας. Υπάρχουν μικρότερες παραλίες για γυμνισμό, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντουζιέρες.

Αγία Μαρίνα

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων δυτικά από τα Χανιά. Αποτελεί πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο και είναι γεμάτη κόσμο κάθε ηλικίας.

Γραμβούσα

Θα τη βρείτε στο πιο δυτικό άκρο του νησιού και είναι μια άκρως ειδυλλιακή παραλία. Είναι αρκετά δημοφιλής και εύκολα προσβάσιμη είτε με αυτοκίνητο, είτε με βάρκα. Μπορεί να έχει αρκετό κόσμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο αξίζει να πάτε για μια βουτιά στο μαγευτικό βυθό της!

http://www.pamediakopes.gr/destination-guides/chania-beach-guide-gr.asp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν top παραλίες στην Κρήτη κατά τη γνώμη μου είναι (με bold οι hall of fame):

Νομός Χανίων: Μπάλος, Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα

Νομός Ρεθύμνης: Πρέβελη, Σελλιά, Δαμνόνι, Τριόπετρα, Άγιος Παύλος

Νομός Ηρακλείου: -

Νομός Λασιθίου: Μόχλος, Ξηρόκαμπος, Χιώνα, Ζάκρος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν top παραλίες στην Κρήτη κατά τη γνώμη μου είναι (με bold οι hall of fame):

Νομός Χανίων: Μπάλος, Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα

Νομός Ρεθύμνης: Πρέβελη, Σελλιά, Δαμνόνι, Τριόπετρα, Άγιος Παύλος

Νομός Ηρακλείου: -

Νομός Λασιθίου: Μόχλος, Ξηρόκαμπος, Χιώνα, Ζάκρος

Ερμουπολη σε χαλαει?

Ελαφονησι το εχουνε κανει ομπρελαδικο, και το εχουνε καταστρεψει το μερος!

Μην πολυδιαφημιζεις τον Ξηροκαμπο και μας τον χαλασουν κι αυτον...Βλεπε Βαι, Ελαφονησι.

Ζακρος ητανε μια χαρα, αλλα πριν απο κατι χρονια προσαραξε ενα καραβι με λαθρομεταναστες, και ειναι ακομα εκει!

Προσωπικα μισω τις ομπρελες και τις ξαπλωστρες, ιδιως οταν ειναι κατειλημμενες απο κοκκινισμενους απ'τον ηλιο βορειοευρωπαιους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραλίες των Χανίων

.

.

.

Γραμβούσα

Θα τη βρείτε στο πιο δυτικό άκρο του νησιού και είναι μια άκρως ειδυλλιακή παραλία. Είναι αρκετά δημοφιλής και εύκολα προσβάσιμη είτε με αυτοκίνητο, είτε με βάρκα. Μπορεί να έχει αρκετό κόσμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο αξίζει να πάτε για μια βουτιά στο μαγευτικό βυθό της!

http://www.pamediakopes.gr/destination-guides/chania-beach-guide-gr.asp

Ναι, αλλα θα αφησεις καμια αναρτηση και κανα λαστιχο στο δρομο. Οποιος παει Μπαλο και παει με πλοιο, απλα χανει το 80% της ομορφιας του τοπιου. Η πεζοπορια μεσα στο λιοπυρι (2 χλμ πανω κατω), και τα γ@μωστ@υριδια που ενδεχομένως θα ριξεις αναμεσα στα βουνα, θα αντικατασταθουν απο αναφωνηματα δεους οταν αντικρισεις την μαγευτικη θεα απο ψηλα. Αν ειναι να πατε με πλοιο, απλα μην πατε! Το πλοιο ειναι λυση για φλωρους η για ατομα με καρδιαγγειακα νοσηματα...

Αν μπορουσα, θα εριχνα μια τορπιλη σε καθε πλοιο που πλησιαζε (ενα απο αυτα ειναι πραγματικα ΠΛΟΙΟ κι οχι πλοιαρακι), πριν αμολυσει ολους εκεινους τους βαρβαρους που διαταρασσουν την παραδεισιακη γαληνη των στοιχειων της φυσης με τις φωνες τους!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το πλοιο ειναι λυση για φλωρους η για ατομα με καρδιαγγειακα νοσηματα...

emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.