Jump to content

Αναβολή Στράτευσης λόγω Ιατρκής Ειδικότητας (το αμιγώς γραφειοκρατικό σκέλος)


Podalirius

Recommended Posts

Posted

Κύριοι συνάδελφοι σας χαιρετώ,

Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ζητήσω τις συμβουλές σας για ένα πολυσυζητημένο θέμα το οποίο θα κληθώ να αντιμετωπίσω σύντομα. Πρόκειται για το γνωστό ζήτημα της «αναβολής στράτευσης για ιατρική ειδικότητα».

Έχω διαβάσει τα αντίστοιχα topics στο forum, τα βρήκα πάρα πολύ χρήσιμα και ευχαριστώ όλους τους χρήστες που είχαν διάθεση να συμβάλουν στην ανάλυση του θέματος αυτού. Με κατατόπισαν σχεδόν πλήρως. Κρίνω όμως σκόπιμο να ανοίξω ένα κανούργιο topic στο οποίο θα ανακεφαλαιωθούν συστηματικά αυτά που προειπώθηκαν σε άλλα topics αλλά και θα αναλυθούν κάποιες «κρίσιμες» λεπτομέρειες. Για αυτόν τον λόγο παρακαλώ τους διαχειριστές να μην το κλειδώσουν σαν πλεονάζον.

Η κατάστασή μου συνοπτικά έχει ως εξής: Μπήκα στην Ιατρική Σχολή με την πρώτη και ορκίστηκα ακριβώς. Την ημέρα της ορκομωσίας συμμετείχα στον γνωστό παραλογισμό «τρέξε να προλάβεις», δεν βγήκα ούτε μια φωτογραφία, πήγα με μηχανάκι (όλα τα φανάρια με κόκκινο) στην Νομαρχία για να δηλώσω ειδικότητα και τελικά πέτυχα καλή σειρά. Με αποτέλεσμα να πετύχω μικρή αναμονή για ειδικότητα. Η θέση μου ανοίγει πριν λήξει η αναβολή που έλαβα για προπτυχιακές σπουδές.

Μέχρι στιγμής δεν υπηρέτησα στρατιωτική θητεία διότι είχα υπόψιν μου τον νόμο της στρατολογίας που χορηγεί αναβολή για ιατρική ειδικότητα μέχρι το 33ο έτος της ηλικίας αλλά και για προσωπικούς λόγους (δούλευα, 2η σχολή κτλ). Συμπερασματικά δεν υπηρέτησα και δεν προλαβαίνω να κόψω την αναβολή και να υπηρετήσω γιατί αν κόψω την αναβολή τώρα η θέση μου θα ανοίξει ενώ εγώ θα υπηρετώ ακόμη. Την στιγμή αυτή έχω ενεργή αναβολή σπουδών η οποία θα παραμείνει ενεργή όταν θα κληθώ για διορισμό.

Εδώ αρχίζει το πρόβλημα διότι η αναβολή που ήδη έχω δεν είναι ισόχρονη της τοποθέτησής μου, όπως μου ζητάει το νοσοκομείο.

Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1.Πως μπορεί να πιεστεί το τμήμα προσωπικού του νοσοκομείο να δεχτεί υπέυθυνη δήλωση «ότι θα προσκομίσω το πιστοποιητικό τύπου Α με ισόχρονη αναβολή» αντί του πιστοποιητικού τύπου Α; Η υπέυθυνη δήλωση είναι ένα πολύ ισχυρό έγγραφο. Μέχρι και φυλακή μπορεί να πας εάν δηλώνεις ψευδή στοιχεία

2.Πίστευα ότι μετά την εγκύκλιο «περί αυτεπάγγελτης-υπηρεσιακής αναζήτησης πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης» του 2007 ότι το πρόβλημα θα λύνονταν και θα μπορούσε το Νοσοκομείο να συνεργαστεί με την στρατολογία. Αντ’ αυτού εισέπραξα μια πολύ περίεργη απάντηση από το τμήμα προσωπικού: «Εμείς θα αναζητήσουμε το παλιό πιστοποιητικό, αυτό που δεν έχει αναβολή!».

3.Υπάρχει περίπτωση συναδέλφου που να πήρε αναβολή μόνο με την «απόφαση τοποθέτησης»; Μου είναι γνωστό ότι δίκιο έχει η στρατολογία διότι βασίζεται σε νόμο του κράτους ο οποίος υπερισχύει της υπουργικής απόφασης την οποία επικαλείται το νοσοκομείο. Επίσης γνωρίζω ότι ο στρατολόγος δεν μπορεί να σου δώσει αναβολή με την απόφαση διορισμού διότι κατά αναλογία είναι σαν να ζητάει κάποιος αναβολή για προπτυχιακές σπουδές με το σημείωμα επιτυχίας του Υπουργείου Παιδείας. Παρόλα αυτά έχω ακούσει ότι το καθεστώς κυμαίνεται από στρατολογικό γραφείο σε στρατολογικό γραφείο.

4.Επίσης με ενδιαφέρει αν κάποιος γνωρίζει να μου πει τι γίνεται με αυτήν την παράμετρο που γράφει η σύμβαση εργασίας με το Νοσοκομείο ότι «αν καποιο από τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν δεν είναι έγκυρο, τότε λύεται η σύμβαση κτλ...». Μπορεί να ασκηθεί πίεση στο σημείο αυτό σύμφωνα με την εμπειρία σας; Σε μία φόρμα της σύμβασης εργασίας που μου έδωσαν από το Νοσοκομείο (ύστερα από πίεση) δεν γράφει τίποτα τέτοιο αλλά λέει ξεκάθαρα ότι πρώτα προσκομίζονται τα δικαιολογητικά και μετά υπογράφεται η σύμβαση.

5.Κάπου διάβασα ότι τα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης εργασίας υποβάλλονται προς έγκριση στον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μπορεί να ασκηθεί πίεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπέρβαση αυτής της γραφειοκρατικής ανωμαλίας;

6.Σε περίπτωση που δεν μου υπογράφουν με τίποτα την σύμβαση τι μου προτείνετε να κάνω προκειμένου να μην χάσω την θέση; Με ένα εξώδικο την διασφαλίζω;

7.Θα ήθελα να ρωτήσω και το εξής: Οι υπάλληλοι του νοσοκομείο ισχυρίζονται ότι θα χάσουν τις θέσεις τους εάν με προσλάβουν. Τι μπορούν να πάθουν εάν ΔΕΝ με προσλάβουν; Κάπου διάβασα στο forum για κατεπείγουσα ΕΔΕ, καταγγελία στο εργατικό κέντρο και στο σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείο, να ζητήσω αποζημιώσεις κτλ. Μπορεί κάποιος που κατέχει το θέμα να το κάνει λίγο πιο «λιανά»;

8.Επικοινώνησα με τον Συνήγορο του Πολίτη και μου είπανε ότι ο ρόλος τους είναι κυρίως διαμεσολαβητικός με διοικητικές παρεμβάσεις. Μπορούν να κινήσουν την διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά δεν μπορούν να μου εγγυηθούν ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στην διοικητική παρέμβαση μέσα στο κομμάτι της προθεσμίας που δίνεται για να υπογραφεί η σύμβαση. Αν κάνω λάθος η μου διαφεύγει κάτι διορθώστε με.

Με ενδιαφέρει κυρίως το επιχειρηματολογικό κομμάτι της υπόθεση και κάποιο πλάνο χρήσιμων ενεργειών γιατί μέχρι στιγμής άκρη δεν έχω βγάλει. Είναι ενδιαφέρουσα ιδέα να προσλάβω κάποιον δικηγόρου του τύπου «εξοστρακίστηκε η υπουργική απόφαση», να σκαρφαλώνει την μάντρα του νοσοκομείο και να τους φωνάζει «Αλήτες που δεν προσλαβάνετε τον γιατρό!». Θα δημιουργήσει ψυχολογική ατμόσφαιρα πίεσης αλλά σίγουρα είναι ΧΑΣΙΜΟ νομικού χρόνου. Δεν μπορώ να στηριχθώ σε τέτοια μέσα.

Κύριοι συνάδελφοι, οποιαδήποτε ιδέα σας ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Επίσης ψάχνω για το τηλέφωνο κανενός καλού δικηγόρου που να ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Οι περισσότεροι που ρώτησα δεν το αναλαμβάνουν καν γιατί το θεωρούν μικρής σημασίας. Για εμένα όμως είναι τεράστιας.

Δεν ζητάω κάτι παράλογο, ούτε κάτι παράνομο. Ούτε προσπαθώ να κάνω κάποια απάτη, ούτε προσπαθώ να αποφύγω την στράτευση. Ζητάω να κάνω χρήση του δικαιώματος που μου δίνει ο νόμος, γιατί σύμφωνα με τον νόμο της στρατολογίας περί αναβολών ρύθμισα την μέχρι τώρα ζωή μου.

Κάθε ιδέα σας, κάθε πληροφορία για εμένα είναι πολύ χρήσιμη. Παρακαλώ ιδιαιτέρως τους ομοιοπαθείς συναδέλφους που ήρθαν αντιμέτωποι με την κατάσταση αυτή να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Πολύ μεγάλος νταλγκάς αυτή η ιστορία και το τραγικό είναι ότι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο.....

ΥΓ: παρακαλώ να μην γεμίσουμε το topic με άσχετα posts (του τύπου: χρησιμότητα στρατιωτικής θητεία, κατάργηση θητείας; κτλ). Το θέμα που συζητάμε είναι πολύ συγκεκριμένο υπάρχουν αλλά topics για αντίστοιχες συζητήσεις.

Posted

μια λύση είανι να πας στο στρατολογικό γραφείο που υπάγεσαι,να πάρεις εντός 1-2 ημερών το πιστοποιητικό που εσύ θέλεις,να πας στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου & να μιλήσεις διεξοδικά με κάποιον από εκεί μεσα,έχοντας μαζί σου ΦΕκ,αιτήσεις,την υπέςυθυνη δ'ηλωση σου κλπ,ωστε να βγάλεις ακρη,γιατι καθε περιπτωησ ειναι ξεχωριστή.καλή επτυχία

Posted

Newdoctor σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά ήδη το έχω σκεφτεί. Η θέση μου θα ανοίξει σε μερικούς μήνες και ψάχνω να βρω κάποια λύση.

Οι απαντήσεις που έχω εισπράξει είναι οι εξής:

α.Διοικητής του Νοσοκομείου: "Δεν μπορώ να σε διορίσω γιατί η σύμβαση εργασίας θα είναι άκυρη. Ξαναέλα όταν ανοίξει η θέση σου"

β.Νομικός Σύμβουλος του Νοσοκομείου: "Συμφωνώ οτι ο νόμος της στρατολογίας έχει μεγαλύτερη νομική ισχύ από την υπουργική απόφαση περί διορισμού ιατρών για ειδίκευση αλλά δεν παίρνω περαιτέρω θέση. Ξαναέλα όταν ανοίξει η θέση σου."

γ.Γραφείο Προσωπικού: "Ο στρατός είναι παράλογος. Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός. Εγώ δεν βάζω το κεφάλι μου στον τορβά. Θα μας απολύσουν κλτ" & "Μας έχει υποδείξει το υπουργείο να μην δεχτούμε την παραμικρή παρέκκλιση από την διαδικασία"

δ.Υπουργείο Υγείας (τηλεφωνική επικοινωνία): "Είναι στην διακριτική ευχέρεια του διοικητή του νοσοκομείου αν θα δεχτεί υπέυθυνη δήλωση οτι θα προσκομίσεις αργότερα το πιστοποιητικό τύπου Α με ισόχρονη αναβολή" & "Έχουμε βάσιμη πληροφορία οτι θα αλλάξει ο νόμος της στρατολογίας αλλά τώρα επειδή είναι καλοκαίρι και η Βουλή είναι κλειστή δεν μπορεί να ρυθμιστεί το ζήτημά σου" (με το τελευταίο αν δεν ήμουν τόσο πικραμένος θα γελούσα.... μακάρι να είναι αλήθεια αλλά μου φαίνεται αστείο)

ε.Στρατολογία Τοπικό Γραφείο: "Φέρε τον διορισμό και βλέπουμε."

στ.Διευθυνση Στρατολογίας ΓΕΕΘΑ (τηλεφωνική επικοινωνία): "Απαιτείται φωτοτυπία της σύμβασης εργασίας με το Νοσοκομείο"

ζ.Νομαρχία-Διέυθυνση Υγείας & Γραφείο Προσωπικού Νοσοκομείο: "Έχει συμβεί πολλές φορές και οι συναδελφοί σου έχουνε χάσει τις θέσεις τους!" (10 φορές μου το έχουνε πει συνολικά)

Με ποιον να πρωτομαλώσω από όλους αυτούς; Σε ποιά κατεύθυνση να πιέσω; Δεν θέλω να δημιουργήσω και κακό προηγούμενο και μετά πεισμώσουν και δεν με εξυπηρετήσουνε καθόλου.

Περιμένω τις προτάσεις σας...

Posted

Χωρίς να θέλω να σου κάνω πλάκα. :rolleyes:

1. Διορίσου σε μία θέση ειδικότητας της αρεσκείας σου στο Τιμπουκτού που να λήγει πριν γίνεις 33 ετών.

2. Πάρε χαρτί από το νοσοκομείο του Τιμπουκτού που να λέει πως διορίσθηκες και πότε τελειώνεις.

3. Μετέφρασε και επικύρωσε το χαρτί αυτό στην Ελληνική πρεσβεία ή προξενείο του Τιμπουκτού.

4. Πήγαινε το στην στρατολογία να πάρεις την αναβολή σου.

5. Με το χαρτί της αναβολής, διορίσου για ειδικότητα στην Ελλάδα

6. Παραιτήσου από την θέση στο Τιμπουκτού

  • 2 weeks later...
Posted

Κύριοι συνάδελφοι σας χαιρετώ,

Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ζητήσω τις συμβουλές σας για ένα πολυσυζητημένο θέμα το οποίο θα κληθώ να αντιμετωπίσω σύντομα. Πρόκειται για το γνωστό ζήτημα της «αναβολής στράτευσης για ιατρική ειδικότητα».

Έχω διαβάσει τα αντίστοιχα topics στο forum, τα βρήκα πάρα πολύ χρήσιμα και ευχαριστώ όλους τους χρήστες που είχαν διάθεση να συμβάλουν στην ανάλυση του θέματος αυτού. Με κατατόπισαν σχεδόν πλήρως. Κρίνω όμως σκόπιμο να ανοίξω ένα κανούργιο topic στο οποίο θα ανακεφαλαιωθούν συστηματικά αυτά που προειπώθηκαν σε άλλα topics αλλά και θα αναλυθούν κάποιες «κρίσιμες» λεπτομέρειες. Για αυτόν τον λόγο παρακαλώ τους διαχειριστές να μην το κλειδώσουν σαν πλεονάζον.

Η κατάστασή μου συνοπτικά έχει ως εξής: Μπήκα στην Ιατρική Σχολή με την πρώτη και ορκίστηκα ακριβώς. Την ημέρα της ορκομωσίας συμμετείχα στον γνωστό παραλογισμό «τρέξε να προλάβεις», δεν βγήκα ούτε μια φωτογραφία, πήγα με μηχανάκι (όλα τα φανάρια με κόκκινο) στην Νομαρχία για να δηλώσω ειδικότητα και τελικά πέτυχα καλή σειρά. Με αποτέλεσμα να πετύχω μικρή αναμονή για ειδικότητα. Η θέση μου ανοίγει πριν λήξει η αναβολή που έλαβα για προπτυχιακές σπουδές.

Μέχρι στιγμής δεν υπηρέτησα στρατιωτική θητεία διότι είχα υπόψιν μου τον νόμο της στρατολογίας που χορηγεί αναβολή για ιατρική ειδικότητα μέχρι το 33ο έτος της ηλικίας αλλά και για προσωπικούς λόγους (δούλευα, 2η σχολή κτλ). Συμπερασματικά δεν υπηρέτησα και δεν προλαβαίνω να κόψω την αναβολή και να υπηρετήσω γιατί αν κόψω την αναβολή τώρα η θέση μου θα ανοίξει ενώ εγώ θα υπηρετώ ακόμη. Την στιγμή αυτή έχω ενεργή αναβολή σπουδών η οποία θα παραμείνει ενεργή όταν θα κληθώ για διορισμό.

Εδώ αρχίζει το πρόβλημα διότι η αναβολή που ήδη έχω δεν είναι ισόχρονη της τοποθέτησής μου, όπως μου ζητάει το νοσοκομείο.

Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1.Πως μπορεί να πιεστεί το τμήμα προσωπικού του νοσοκομείο να δεχτεί υπέυθυνη δήλωση «ότι θα προσκομίσω το πιστοποιητικό τύπου Α με ισόχρονη αναβολή» αντί του πιστοποιητικού τύπου Α; Η υπέυθυνη δήλωση είναι ένα πολύ ισχυρό έγγραφο. Μέχρι και φυλακή μπορεί να πας εάν δηλώνεις ψευδή στοιχεία

2.Πίστευα ότι μετά την εγκύκλιο «περί αυτεπάγγελτης-υπηρεσιακής αναζήτησης πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης» του 2007 ότι το πρόβλημα θα λύνονταν και θα μπορούσε το Νοσοκομείο να συνεργαστεί με την στρατολογία. Αντ’ αυτού εισέπραξα μια πολύ περίεργη απάντηση από το τμήμα προσωπικού: «Εμείς θα αναζητήσουμε το παλιό πιστοποιητικό, αυτό που δεν έχει αναβολή!».

3.Υπάρχει περίπτωση συναδέλφου που να πήρε αναβολή μόνο με την «απόφαση τοποθέτησης»; Μου είναι γνωστό ότι δίκιο έχει η στρατολογία διότι βασίζεται σε νόμο του κράτους ο οποίος υπερισχύει της υπουργικής απόφασης την οποία επικαλείται το νοσοκομείο. Επίσης γνωρίζω ότι ο στρατολόγος δεν μπορεί να σου δώσει αναβολή με την απόφαση διορισμού διότι κατά αναλογία είναι σαν να ζητάει κάποιος αναβολή για προπτυχιακές σπουδές με το σημείωμα επιτυχίας του Υπουργείου Παιδείας. Παρόλα αυτά έχω ακούσει ότι το καθεστώς κυμαίνεται από στρατολογικό γραφείο σε στρατολογικό γραφείο.

4.Επίσης με ενδιαφέρει αν κάποιος γνωρίζει να μου πει τι γίνεται με αυτήν την παράμετρο που γράφει η σύμβαση εργασίας με το Νοσοκομείο ότι «αν καποιο από τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν δεν είναι έγκυρο, τότε λύεται η σύμβαση κτλ...». Μπορεί να ασκηθεί πίεση στο σημείο αυτό σύμφωνα με την εμπειρία σας; Σε μία φόρμα της σύμβασης εργασίας που μου έδωσαν από το Νοσοκομείο (ύστερα από πίεση) δεν γράφει τίποτα τέτοιο αλλά λέει ξεκάθαρα ότι πρώτα προσκομίζονται τα δικαιολογητικά και μετά υπογράφεται η σύμβαση.

5.Κάπου διάβασα ότι τα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης εργασίας υποβάλλονται προς έγκριση στον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μπορεί να ασκηθεί πίεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπέρβαση αυτής της γραφειοκρατικής ανωμαλίας;

6.Σε περίπτωση που δεν μου υπογράφουν με τίποτα την σύμβαση τι μου προτείνετε να κάνω προκειμένου να μην χάσω την θέση; Με ένα εξώδικο την διασφαλίζω;

7.Θα ήθελα να ρωτήσω και το εξής: Οι υπάλληλοι του νοσοκομείο ισχυρίζονται ότι θα χάσουν τις θέσεις τους εάν με προσλάβουν. Τι μπορούν να πάθουν εάν ΔΕΝ με προσλάβουν; Κάπου διάβασα στο forum για κατεπείγουσα ΕΔΕ, καταγγελία στο εργατικό κέντρο και στο σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείο, να ζητήσω αποζημιώσεις κτλ. Μπορεί κάποιος που κατέχει το θέμα να το κάνει λίγο πιο «λιανά»;

8.Επικοινώνησα με τον Συνήγορο του Πολίτη και μου είπανε ότι ο ρόλος τους είναι κυρίως διαμεσολαβητικός με διοικητικές παρεμβάσεις. Μπορούν να κινήσουν την διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά δεν μπορούν να μου εγγυηθούν ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στην διοικητική παρέμβαση μέσα στο κομμάτι της προθεσμίας που δίνεται για να υπογραφεί η σύμβαση. Αν κάνω λάθος η μου διαφεύγει κάτι διορθώστε με.

Με ενδιαφέρει κυρίως το επιχειρηματολογικό κομμάτι της υπόθεση και κάποιο πλάνο χρήσιμων ενεργειών γιατί μέχρι στιγμής άκρη δεν έχω βγάλει. Είναι ενδιαφέρουσα ιδέα να προσλάβω κάποιον δικηγόρου του τύπου «εξοστρακίστηκε η υπουργική απόφαση», να σκαρφαλώνει την μάντρα του νοσοκομείο και να τους φωνάζει «Αλήτες που δεν προσλαβάνετε τον γιατρό!». Θα δημιουργήσει ψυχολογική ατμόσφαιρα πίεσης αλλά σίγουρα είναι ΧΑΣΙΜΟ νομικού χρόνου. Δεν μπορώ να στηριχθώ σε τέτοια μέσα.

Κύριοι συνάδελφοι, οποιαδήποτε ιδέα σας ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Επίσης ψάχνω για το τηλέφωνο κανενός καλού δικηγόρου που να ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Οι περισσότεροι που ρώτησα δεν το αναλαμβάνουν καν γιατί το θεωρούν μικρής σημασίας. Για εμένα όμως είναι τεράστιας.

Δεν ζητάω κάτι παράλογο, ούτε κάτι παράνομο. Ούτε προσπαθώ να κάνω κάποια απάτη, ούτε προσπαθώ να αποφύγω την στράτευση. Ζητάω να κάνω χρήση του δικαιώματος που μου δίνει ο νόμος, γιατί σύμφωνα με τον νόμο της στρατολογίας περί αναβολών ρύθμισα την μέχρι τώρα ζωή μου.

Κάθε ιδέα σας, κάθε πληροφορία για εμένα είναι πολύ χρήσιμη. Παρακαλώ ιδιαιτέρως τους ομοιοπαθείς συναδέλφους που ήρθαν αντιμέτωποι με την κατάσταση αυτή να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Πολύ μεγάλος νταλγκάς αυτή η ιστορία και το τραγικό είναι ότι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο.....

ΥΓ: παρακαλώ να μην γεμίσουμε το topic με άσχετα posts (του τύπου: χρησιμότητα στρατιωτικής θητεία, κατάργηση θητείας; κτλ). Το θέμα που συζητάμε είναι πολύ συγκεκριμένο υπάρχουν αλλά topics για αντίστοιχες συζητήσεις.

Να σου πω πώς το κανα εγώ.

αφού ήρθε ο διορισμός και είδα ότι δεν με διορίζανε για τους ίδιους λόγους που δεν διορίζουν εσένα, έκανα μία αίτηση καταθέτοντας όλα τα δικαιολογητικά πλην του πιστοποιητικού τύπου Α με ισόχρονη αναβολή. Αυτό όπως γνωρίζεις το παίρνεις αφού υπογράψεις την σύμβαση εργασίας με το νοσοκομείο την οποία για να υπογράψεις χρειάζεσαι το πιστοποιητικό τύπου Α ισόχρονης αναβολής. Την αναβολή βέβαια τη δικαιούσαι εάν προβλέπεται να τελειώσεις την ειδικότητα μέχρι τα 32. Αυτό σημαίνει ότι εάν διοριστείς σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη γυναικολογία πχ για τη χειρουργική θα πρέπει ηλικιακά να προβλέπεται να τελειώσεις τη γυναικολογία μέχρι τα 32 και όχι μόνο τη χειρουργική. Ο στρατός βέβαια δεν λαμβάνει υπόψιν τις πιθανές αναμονές που θα χεις ούτε το αν πας σε άλλο νοσοκομείο στο μεταξύ. Δηλαδή αν εισαι 25 ετών τη στιγμή του διορισμού σου μπορείς να πάρεις αναβολή για οποιαδήποτε ειδικότητα (25+7=32).

Έτσι, σ εμενα για παράδειγμα που ίσχυαν όλα τα παραπάνω, μετά από ταλαιπωρία μίας εβδομάδας και με την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών να τρέχει, έπεισα το διοικητή να δεχθεί να υπογράψω τη σύμβαση χωρίς να πάρω αντίγραφο, να στείλουμε τη σύμβαση με fax από το τηλέφωνο του νοσοκομείου και σε δύο ώρες να στείλει η στρατολογία το καινούριο πιστοποιητικό τύπου Α στο νοσοκομείο. Όλα έτσι έγιναν με συνεννόηση με τη στρατολογία που βοήθησε πάρα πολύ στην περίπτωσή μου και μετά πήρα κι εγώ το αντίγραφο της σύμβασής μου.

Απ ότι πληροφορήθηκα από τη στρατολογία αυτό που συνήθως συνέβαινε ήταν ότι το νοσοκομείο υπέγραφε τη σύμβαση και ο γιατρός πήγαινε στη στρατολογία και έπαιρνε χέρι με χέρι το πιστοποιητικό για να το προσκομίσει στο νοσοκομείο.

Άρα πρέπει να υποχωρήσει το νοσοκομείο γιατί η στρατολογία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα άλλο από το να επισπεύσει την έκδοση του πιστοποιητικού. Και στη δική μου περίπτωση φυσικά ενεπλάκησαν δικηγόροι.

Τέλος, σίγουρα έχουν χάσει τη θέση τους συνάδελφοι οι οποίοι όμως δεν δικαιούταν την αναβολή για την πλήρη ειδικότητα. Εάν τη δικαιούσαι δεν μπορεί κανένας να σου πει ότι δεν πειράζει, έχει ξανασυμβεί, κι αλλοι τη χάσανε κτλ.

Καλή τύχη

  • 7 months later...
Posted

Επειδή κάπου αναφέρεται ότι απαιτείται το 32ο έτος, παραθέτω εδώ την απόφαση που ορίζει ότι η ελάχιστη διάρκεια είναι το τριακοστό τρίτο έτος!

http://www.stratologia.gr/enhmerwtika.htm , ""ΥΠ 19-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ""

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

1. Π.Δ 415/94 «Περί ειδίκευσης ιατρών για απόκτηση ειδικότητας»(ΦΕΚ 236 Α).

2. Άρθρο 19ν.3421/05 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 302 Α).

3. Φ.429.1/5/150045/Σ.11/4-1-2006/4-1-2006 αποφ.ΥΦΕΘΑ «Ρύθμιση ορισμένων στρατολογικών θεμάτων» (ΦΕΚ 34Β).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Ο ενδιαφερόμενος να είναι διορισμένος ή γραμμένος για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας σε αρμόδιο κατά νόμο νοσηλευτικό ίδρυμα εσωτερικού ή εξωτερικού που χρησιμοποιεί διεθνώς γνωστή γλώσσα.

2. Η ελάχιστη διάρκεια για την απόκτηση της ιατρικής ειδικότητας να μην υπερβαίνει την 31 Δεκεμβρίου που ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει στρατολογικά το τριακοστό τρίτο έτος της ηλικίας του. (Για τον υπολογισμό της ηλικίας στρατολογικά ως ημερομηνία γέννησης του ενδιαφερομένου λογίζεται η 1 Ιανουαρίου του έτους εγγραφή του στα μητρώα αρρένων). Ως χρόνος ειδίκευσης για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας σε νοσηλευτικό ίδρυμα του εσωτερικού λαμβάνεται ο χρόνος που ορίζεται στο Π.Δ 415/94 .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση.

2. Πιστοποιήσεις ή βεβαιώσεις από τις οποίες να προκύπτει:

α. Η ημερομηνία πρόσληψης στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

β. Η ιατρική ειδικότητα.

γ. Η συνολική διάρκεια που απαιτείται για την απόκτηση της ειδικότητας

δ. Το νοσηλευτικό ίδρυμα (κλινική, νοσοκομείο, εργαστήριο) να έχει αναγνωρισθεί ως ίδρυμα ειδίκευσης ιατρών, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αν είναι του εσωτερικού ή από την αρμόδια υπηρεσία του ξένου κράτους αν είναι εξωτερικού.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέχρι την ημερομηνία κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις εξαιτίας λήξης ή διακοπής της νόμιμης παραμονής του έξω από αυτές.

ΓΕΝΙΚΑ

1. Η υποβολή δικαιολογητικών μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως ή μέσω πληρεξουσίου ή με συστημένη επιστολή προς το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ισχύει η ημερομηνία κατάθεσης στο ταχυδρομείο. Τα δικαιολογητικά που έχουν διατυπωθεί σε ξένη διεθνώς γνωστή γλώσσα γίνονται δεκτά μόνο αν είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους και συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση.

2. Για περισσότερες πληροφορίες ή για την επίλυση τυχόν αποριών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά κατά τις εργάσιμες ημέρες ή στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Στρατολογικού του ΓΕΕΘA (www.stratologia.gr).

  • 6 months later...
Posted

Καλησπέρα,συνάδελφοι! Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί...Τελείωσα τη σχολή τον Αύγουστο 2008. Απρίλη του 09 ξεκίνησα αγροτικό που με παράταση κράτησε μέχρι Αύγουστο του 10. Το Μάιο του 11 αρχίζω Παιδιατρική για 2 χρόνια σε επαρχιακό νοσοκομείο, δηλαδή μέχρι καλοκαίρι του 13..Τότε όμως υπολογίζω ότι ανοίγει και η θέση μου για πλήρη παιδιατρική(4 χρόνια είναι η ειδίκευση για παιδιατρική στο σύνολο) στην Αθήνα. Η αναβολή μου λόγω σπουδών λήγει 31/12/12. Είμαι γεννημένος το 85, οπότε προφανώς δικαιούμαι αναβολή μέχρι το 2018..

Πότε πρέπει να ζητήσω αναβολή στράτευσης; Πρίν διοριστώ τον ερχόμενο Μάιο γιατί η αναβολή δε θα είναι ισόχρονη με την τοποθέτησή μου ή όπως λέει ο νόμος ακριβώς από πάνω λίγο πριν λήξει η αναβολή μου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Δηλαδή, θα καταφέρω να διοριστώ το Μαίο ή θα τρέχω σαν τους άλλους συναδέλφους και δε θα φτάνω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Posted

Γεννημένος το 1985 δικαιούσαι αναβολή λόγω ειδικότητας μέχρι τις 31/12/2017. Αν ξεκινήσεις παιδιατρική Μάιο του 2011, δικαιούσαι την αναβολή, αφού θεωρητικά θα τελειώσεις την ειδικότητα σε 6 χρόνια, δηλαδή Μάιο του 2017. Επειδή τώρα, υπάρχει το γνωστο γραφειοκρατικό πρόβλημα μεταξύ γραφείων προσωπικού του νοσοκομείου και στρατολογίας (βλ. προηγούμενα post), θα πρέπει να συνεννοηθείς προσωπικά με το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου, ώστε να σου δώσουν το χαρτί του διορισμού, χωρίς να έχεις καταθέσει το πιστοποιητικό τύπου Α. Πας το χαρτί στη Στρατολογία, παίρνεις τη νέα αναβολή και επιστρέφεις το νέο πιστοποιητικό τύπου Α με την αναβολή ως τις 31/12/2017. Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κολλήσεις στη γραφειοκρατία, μπορεί να χρειαστεί και δικηγόρος. Μην ανησυχείς πάντως υπάρχει νομικό δεδικασμένο και τελεσίδικη απόφαση υπέρ του ιατρού από το Συνήγορο του Πολίτη.

Posted

Γεννημένος το 1985 δικαιούσαι αναβολή λόγω ειδικότητας μέχρι τις 31/12/2017. Αν ξεκινήσεις παιδιατρική Μάιο του 2011, δικαιούσαι την αναβολή, αφού θεωρητικά θα τελειώσεις την ειδικότητα σε 6 χρόνια, δηλαδή Μάιο του 2017. Επειδή τώρα, υπάρχει το γνωστο γραφειοκρατικό πρόβλημα μεταξύ γραφείων προσωπικού του νοσοκομείου και στρατολογίας (βλ. προηγούμενα post), θα πρέπει να συνεννοηθείς προσωπικά με το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου, ώστε να σου δώσουν το χαρτί του διορισμού, χωρίς να έχεις καταθέσει το πιστοποιητικό τύπου Α. Πας το χαρτί στη Στρατολογία, παίρνεις τη νέα αναβολή και επιστρέφεις το νέο πιστοποιητικό τύπου Α με την αναβολή ως τις 31/12/2017. Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κολλήσεις στη γραφειοκρατία, μπορεί να χρειαστεί και δικηγόρος. Μην ανησυχείς πάντως υπάρχει νομικό δεδικασμένο και τελεσίδικη απόφαση υπέρ του ιατρού από το Συνήγορο του Πολίτη.

Eυχαριστώ πολύ! Πάντως, λογικά τελειώνω Μάιο του 15..Η παιδιατρική είναι 4 χρόνια στο σύνολο,περιφερειακό και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καιοι θέσεις ανοίγουν σχεδόν η μία μετά την άλλη. Ελπίζω πάντως να μη χρειαστούν δικηγόροι διότι έψαξα και βρήκα ΦΕΚ του 2005 και 2006 που είναι μάλλον υπέρ εμού..Τώρα θα μου πεις στην Ελλάδα ζούμε και για το ελληνικό δημόσιο μιλάμε, οπότε...Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.