Jump to content

Εκλεισαν «Ελεύθερος Τύπος» και ραδιοσταθμός «CITY»


V for Vendetta

Recommended Posts

Εκλεισαν «Ελεύθερος Τύπος» και ραδιοσταθμός «CITY»

Οι ιδιοκτήτες Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου αποφάσισαν τη Δευτέρα να θέσουν σε εκκαθάριση τα δυο Μέσα

Την αναστολή της έκδοσης του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Τύπου της Κυριακής», καθώς και του ραδιοφωνικού σταθμού «CITY» αποφάσισαν αιφνιδιαστικά οι ιδιοκτήτες Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, την περασμένη Δευτέρα, πετώντας στο δρόμο περίπου 450 εργαζόμενους. Οι ιδιοκτήτες - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του «Ιδρύματος Τύπου ΑΕ» - προχωρούν στη λύση και εκκαθάριση των ΜΜΕ που διαθέτουν, επειδή αποφάσισαν να «αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των ΜΜΕ» και επικαλούνται τη «συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων».

Την ίδια μέρα, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι την ίδια ώρα χτες. Στο πλαίσιο της απεργίας πραγματοποιήθηκε χτες συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ και πορεία προς την Βουλή. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων κάθε ειδικότητας, για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, μετέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, ενώ εκ μέρους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Μετά την απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Η συνεδρίαση ανέδειξε την αντίληψη κάθε παράταξης για τα αίτια που οδήγησαν στο συγκεκριμένο και άλλα λουκέτα στο χώρο του Τύπου, για τις συνολικότερες επιπτώσεις της κρίσης και την πολιτική που επιδιώκει να φορτώσει τις συνέπειές της στους εργαζόμενους, αλλά και για τον προσανατολισμό που το κίνημα πρέπει να πάρει, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και να θωρακιστούν από την επιθετικότητα της μεγαλοεργοδοσίας και των μηχανισμών της.

Γενικευμένος αγώνας με αντοχή και προοπτική

Μιλώντας από τη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία», ο Π. Ράμμος κατέθεσε συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, που αναδεικνύει τις αιτίες για την κρίση, την πολιτική που την δημιουργεί και την αναπαράγει. Κατέθεσε συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, για την εφαρμογή των ΣΣΕ, τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων κ.ά.

Πρότεινε, παράλληλα με την πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας που ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «City», να παρθούν όλα εκείνα τα οργανωτικά και άλλα μέτρα στους τόπους δουλειάς (Επιτροπές Αγώνα, Γενικές Συνελεύσεις, πλατιά ενημέρωση και συζήτηση για τις πολιτικές αιτίες που γεννούν την κρίση και τη διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων), προκειμένου να οργανωθεί η πάλη πάνω σε στέρεα βάση, με επιθετικά αιτήματα, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο, για να έχει αποτελεσματικότητα ο αγώνας, ο οποίος, εξ αντικειμένου, θα είναι σκληρός και επίπονος. Η πρόταση για 48ωρη απεργία μειοψήφησε και η συνεδρίαση του ΔΣ θα επαναληφθεί την Πέμπτη.

Η παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» (Π. Σόμπολος) αρνήθηκε την κήρυξη νέας κινητοποίησης προτού συγκροτηθεί σε Σώμα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Με επιμέρους παραλλαγές στην επιχειρηματολογία, την ίδια θέση στήριξε και η ΚΕΔ (Δ. Τσαλαπάτης). Η «Συσπείρωση», από την πλευρά της, περιόρισε το πλαίσιο σε στενό αντικυβερνητικό μέτωπο, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολική αντεργατική πολιτική του δικομματισμού και της ΕΕ, που πλήττει αναπόφευκτα και τον κλάδο των ΜΜΕ και του Τύπου. Παράλληλα, συμφώνησε με την πρόταση των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «City» για την κήρυξη 48ωρης απεργίας.

Η «Δημοσιογραφική Ενότητα» (Δ. Κουμπιάς) απέρριψε την πρόταση για απεργία, ζητώντας να γίνουν πρώτα επαφές με την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους υπουργούς και μετά να προχωρήσει ο κλάδος σε κινητοποιήσεις. Με όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώθηκε ότι για την πλειοψηφία η προχθεσινή απόφαση για απεργία μόνο στόχο είχε να εκτονώσει το αίσθημα της αγανάκτησης για το διπλό λουκέτο και να ακουστεί μια ξερή, ακίνδυνη για τους εκδότες και τα κόμματά τους, ντουφεκιά στον αέρα. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο Τύπο» και το «City», σε ψήφισμά τους, χαρακτηρίζουν την ενέργεια των ιδιοκτητών «ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη». Καλούν τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αρχίσει πολιτική διαβούλευση για να βρεθεί άμεση λύση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τους στόχους και τις επιδιώξεις των μεγαλοκαπιταλιστών, καθώς και την κυβέρνηση «για τις διευκολύνσεις της προς το μεγάλο κεφάλαιο, που από κοινού με την αξιωματική αντιπολίτευση παρέχουν για να εξασφαλίζονται σταθερά κέρδη κάτω από τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων». Καλεί τα συνδικάτα και την εργατική τάξη να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που πλήττονται, για να μην μπουν στην ουρά του Ταμείου Ανεργίας. «Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους απ' όλη την κατάσταση που επικρατεί και να εντείνουν τους αγώνες τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών», τονίζεται.

Εξελίξεις σε «ALPHA» και «ΕΞΠΡΕΣ»

Σε δεύτερη «εθελούσια έξοδο» προχωρά η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», για την οποία ενημέρωσε τους εργαζομένους μέσω ...email. Σ' αυτό αναφέρεται ότι «μετά το πέρας του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, που έληξε τον περασμένο Φλεβάρη, αρκετοί συνάδελφοι ήλθαν στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού και εξέφρασαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα». Το νέο τελεσίγραφο της εργοδοσίας λήγει τέλος Αυγούστου.

Παράλληλα, απλήρωτο παραμένει από τον Δεκέμβρη του 2008 το σύνολο των εργαζομένων στην οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ». Με αίτημα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία από σήμερα στις 6 το πρωί. Ο ιδιοκτήτης Δ. Καλοφωλιάς εξακολουθεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους, ενώ επιχειρεί να τους θέσει στην εκ περιτροπής εργασία, χωρίς να υπόσχεται ούτε την εξόφληση των οφειλομένων, ούτε και την καταβολή της αμοιβής της προσχηματικής εκ περιτροπής εργασίας!

Εκλεισε η «Χώρα»

Στο κλείσιμο της εφημερίδας «Η Χώρα» προχώρησε αυθαίρετα και χωρίς καμία προειδοποίηση την περασμένη βδομάδα ο ιδιοκτήτης Γιώργος Τράγκας.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 12 Ιούνη, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της εφημερίδας ότι το φύλλο της επομένης είναι το τελευταίο που εκδίδεται. Παράλληλα, τους ενημέρωσε ότι η εφημερίδα «Η Χώρα της Κυριακής» θα συνεχίσει κανονικά να κυκλοφορεί στα περίπτερα. Στην κυριακάτικη έκδοση θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται οι απολυμένοι της καθημερινής έκδοσης, όμως θα δουλεύουν με το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας και τα χρήματα που θα τους καταβάλλονται θα είναι ...μαύρα. Το ύψος των χρημάτων που θα καταβληθούν στους απολυμένους για να συνεχίσουν να εργάζονται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, θα προέρχεται μετά από προσωπική συμφωνία που θα κάνει ο εργοδότης με τον κάθε εργαζόμενο.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις εργασίας για τους περίπου 30 εργαζόμενους που δούλευαν στην «Χώρα», ενώ σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο ιδιοκτήτης, αυτό αναμένεται να γίνει στις 24 Ιούνη.

* Στην αναστολή έκδοσης του μηνιαίου γυναικείου περιοδικού «DIVA» προχώρησε και η εταιρεία «Δάφνη Επικοινωνίες ΑΕ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο τέλος μόνο ο ριζοσπάστης θα μείνει και ο 902 :lol: :lol: :lol:

εγω εκεινο π σκεφτηκα χ8ες οταν εβλεπα ειδησεις, ηταν το αν 8α υπηρχε ενδιαφερον πολιτικο κ κοινωνικο σε περιπτωση λουκετου στον ριζοσπαστη γ τν Χ λογο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ελεύθερος Τύπος, Χώρα, CITY, λουκέτο;

Είναι προφανές ότι ο Γιωργάκης σχεδιάζει πραξικόπημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έκλεισαν ελεύθερος τύπος, CITY Τύπος της Κυριακής, ο καπιταλισμός δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τα κωλοτουμποειδή που τον υπηρετούν πιστά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Ο Βίκτωρας Ρέστης αγόρασε τον City Fm!

Ο Βίκτωρας Ρέστης ακουστηκε οτι αγόρασε τον City 99.5Fm.Είναι ο ραδιωφονικος σταθμός που μεχρι πριν λιγες ημερες τον ειχε στον αερα η Γιάννα Αγγελοπούλου.Για να δουμε θα εχει καλυτερη τυχη ο σταθμος και προπαντων οι εργαζομενοι;

http://mygreekblogspot.blogspot.com/2009/07/city-fm.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.