Jump to content

Κατάπτυστο έγγραφο του ΓΝ Σπάρτης για τριμηνίτες


nomarxis

Recommended Posts

Αυτό το έγγραφο δίδεται στους γιατρούς που προσέρχονται να ξεκινήσουν τρίμηνο στο ΓΝ Σπάρτης..Η εκμετάλλευση και η παρανομία σ'ολο της το μεγαλείο!

Sparth

Και αναλύω:

1) Το ωράριο είναι 7ωρο καθημερινό,και όχι 7 1/2 ώρες

2) Η εκπαίδευση του τριμηνίτη δηλαδή για το ΓΝ Σπάρτης,σημαίνει λάντζα κλινικής!Όχι επείγοντα περιστατικά,όχι συνταγογράφηση,όχι τακτικά εξωτερικά ιατρεία!Φαίνεται οτι το ΓΝ Σπάρτης θεωρεί οτι ο αγροτικός ιατρός στο Π.Ι. που θα πάει,θα γράφει μόνο εισητήρια-εξιτήρια και παραπεμπτικά και θα ασχολείται με νοσηλευόμενους!

3)Έδω κι αν παρανομούν!ΦΕΚ Β΄681/13.04.2009 , σελ 8592 :

δ) Συνοδοί περιστατικών.

Γιατροί συνοδοί περιστατικών βρίσκονται σε ενεργό

εφημερία και επιλέγονται από το ισχύον μηνιαίο πρό−

γραμμα.

Απο που λοίπον προκύπτει οτι οι τριμηνίτες είναι υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου να διακομίζουν;;;

Άραγε το Υπουργείο τα ξέρει αύτα,η μήπως πρέπει νσ τα μάθει ΑΜΕΣΑ;;;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν και δεν ειναι τοσο τραγικο το εγγραφο και αυτο που γραφει και στο (2) λεει οτι θα πρεπει να συμμετεχεις σε ολα που κανει η κλινικη σου, αρα και σε εφημεριες επειγοντα, συνταγογραφηση, τακτικα εξωτερικα κτλ που αναφερεις εσυ, η συμβουλη μου ειναι αν διαφωνεις τοσο πολυ να το επισυνναψεις σε ενα δικο σου εγγραφο το οποιο να απευθυνεται στον συντακτη του (πρωτοκολλημενο φυσικα) με κοινοποιησεις τον διοικητη, τους οσους ασχολουνται με τα συνδικαλιστικα, τον τοπικο ιατρικο συλλογο, και μετα απο κει και περα "ανεβαινεις" οσο θες, μεχρι και υπουργο, οπου θα ζητας αμεσα τη διορθωση και επανασυνταξη του, και με ευσχημο αλλα ξεκαθαρο τροπο θα εξηγεις οτι δεν διατιθενται να ειναι οι μαλακες της παρεας. "Ειμαι σιγουρος οτι τα παραπανω αποτελουν προσωπικες σας και μονον αποψεις και οχι του Επιστημονικου Συμβουλιου ή της Διοικησης και διεφυγαν απλως της προσοχης σας και σε καμια περιπτωση δεν ειχαν σκοπο την επιβαρυνση των αγροτικων με αρμοδιοτητες-ευθυνες οι οποιες δεν τους αναλογουν. Σε καθε περιπτωση το εν λογω εγγραφο δεν υιοθετειται απο εμας και σας ζητουμε αμεσα την εγγραφη διορθωση του ειδαλλως μπλα μπλα μπλα......" Αν θες του επισημαινεις οτι υποχρεουται να σου απαντησει εγγραφως εντος 10ημερου και τελειωνει εκει το θεμα.

Αυτος καλα κανει και ζηταει οτι γουσταρει. Εσυ καλα κανεις και δε ψαρωνεις. Παρε τη κατασταση στα χερια σου και μη περιμενεις να ξερει καθε υπουργος τι γινεται σε καθε νοσοκομειο. Εδω δε μπορουν να κανουν αλλα πιο βασικα..............

ΥΓ: Καλα ο τυπος γραφει επισημα εγγραφα με MS Comic Sans?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ: Καλα ο τυπος γραφει επισημα εγγραφα με MS Comic Sans?

Και μη χειρότερα να λες... Είναι η αγαπημένη γραμματοσειρά πολλών γραμματειών κλινικών. Δείχνει και τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου εγγράφου. Τεσπα. Εγώ θα έλεγα να υπάρξει απάντηση σε αυτό το έγγραφο και να ζητηθεί να ανακοινωθούν για κάθε επισήμανση και ο αριθ. της αντίστοιχης εγκυκλίου που προβλέπεται το κάθετι ( μιας και ο δ/ντης επικαλείται το νόμο). Κι από 'κει και πέρα βλέπετε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλα μην φτασουμε στο σημειο να μας δειχνουν το φεγγαρι και εμεις να κοιταμε το δαχτυλο

η συγκεκριμενη γραμματοσειρα ειναι η αγαπημενη μου.δεν με ενοχλει το γεγονος πως την επελεξαν για επισημο εγγραφο.το περιεχομενο με ενοχλει.φτανει πια με αυτην την τυπολατρεια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλα μην φτασουμε στο σημειο να μας δειχνουν το φεγγαρι και εμεις να κοιταμε το δαχτυλο

η συγκεκριμενη γραμματοσειρα ειναι η αγαπημενη μου.δεν με ενοχλει το γεγονος πως την επελεξαν για επισημο εγγραφο.το περιεχομενο με ενοχλει.φτανει πια με αυτην την τυπολατρεια...

Όχι ρε ξενος, δεν είναι το θέμα η γραμματοσειρά. Αλλά εν γένει το κείμενο δεν είναι τυπικό. Και ο δημόσιος τομέας είναι ο κατεξοχήν τυπικός τομέας (σε κάτι τέτοιες βλακείες βέβαια). Εγώ μέσα από το θέμα της γραμματοσειράς θέλω να "τονίσω", να καταδείξω αν θες, την "προχειρότητα" της συγγραφής. Όταν βλέπεις και λέει ο άλλος "θεωρώ"... εσύ πώς πρέπει να απαντήσεις; Εγώ θα απαντούσα ότι "θεωρώ" πως πρέπει να παραβρίσκομαι στο νοσοκομείο από τις 09:00 μέχρι τις 09:30 μιας και δε μου λέει σε ποιο νόμο αναφέρεται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

συμφωνουμε.περα απο το τι λεει ο καθε μαλακοπιτουρας,εναποκειται ΚΑΙ στον ιδιο τον αγροτικο να το κυνηγησει οσο θελει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ψιλομπακαλόχαρτο μου φαίνεται!! χαχα

Το μόνο που αξίζει να σε απασχολήσει είναι το θέμα των διακομιδών - και αυτό μόνο στην περίπτωση που το περιστατικό είναι βαρύ. Κατά τα άλλα οκ..λίγο πολύ παντού προσπαθούν να σε χώσουν με λάντζα-δεν είναι και τόσο τραγικό. Όσο για το ωράριο...Άλλο τι γράφεται και άλλο τι γίνεται τελικά!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απορώ πως ένα έγγραφο ενός Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας μπορεί να θεωρηθεί νόμιμο τη στιγμή που δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου.

Εάν σταλεί στο Υπουργείο Υγείας τέτοια έγγραφο το περισσότερο που μπορεί να θεωρηθεί είναι μπακαλόχαρτο.

Το παρόν topic δημοσιεύτηκε και στο Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΕΔΩ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και το νεότερο επίτευγμα του ΓΝ Σπάρτης:τριμινήτης ζήτησε κάποιες ημέρες κανονικής άδειας και του είπαν οτι αν πάρεις άδεια κατά τη διάρκεια της τρίμηνης "εκπαίδευσης",την υπηρετέις!!!!!!Η κανονιστική απόφαση του ΥΥΚΑ (αρ.γεν. πρωτ. οικ.8246/21-1-09) άλλα λέει!Βρε θέλουνε γερό βρόντηγμα εκεί κάτω που να σηκωθεί ο Λεωνίδας απ΄τον τάφο του!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν σας λένε τέτοιες μαλακίες κάποιοι αγράμματοι δημόσιοι υπάλληλοι εσείς τι τους απαντάτε;

Δηλαδή κάνει ένας αγροτικός ιατρός αίτηση για κανονική άδεια στην τρίμηνη εκπαίδευση και δεν την εγκρίνουν με ποια δικαιολογία;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Το νοσοκομειο Σπαρτης πρωτοπορει για ακομα μια φορα!Τριμηνιτες σε ρολο σκοπερμαν!Ο νεος διοικητης,που μαλλον σαν "δικας" φερεται,εξαλλου ηταν "δικας" αφου ειναι αποστρατος αξιωματικος, (οσοι εχουν παει στρατο καταλαβαινουν),βαζει τους τριμηνιτες στην εισοδο του νοσοκομειου να φυλανε "σκοπια",να ρωτανε τον καθε εισερχομενο αν εχει βηχα,πυρετο κλπ και να μοιραζουν μασκες!Ολα αυτα κατω απο τον νταλα ηλιο χωρις διαμορφωμενο χωρο!Το επομενο βημα θα ειναι να βαλει τους τριμηνιτες να κανουν και αγγαρειες,"καλλιοπη",να αναφερονται και να κανουν και βολη με συριγγες!...Αυτα ειναι,πληρης στρατιωτικοποιηση!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ίδιο γίνεται και στο νοσοκομείο της Κέρκυρας...8-2:30 και 2:30-10 οι τριμηνήτες κάθονται στην είσοδο του νοσοκομείο καθημερινα + σαβ/κα μέσα στη ζέστη ακούνε το μακρί και το κοντό του καθενός που περνάει και κυρίως δίνουν πληροφορίες στους τουρίστες για το που θα πάνε.

Πιστεύω πως γίνεται στα περισσότερα νοσοκομεία στα νησιά...Προσωπικά έχω 3 τέτοιες βάρδιες μέσα σε μια εβδομάδα.Επιπλέον και διακομηδές κάνουμε καθημερινά στα Γιάννενα και όταν ζήτησα την άδεια που δικαιούμαι μου είπαν ότι μπορώ να παίρνω 1.5 μέρα το μήνα.

Και το καλύτερο?λόγω έλλειψης προσωπικού διακόπτω το 3μηνό μου και πάω να υπηρετήσω στο κέντρο υγείας που κανονικά θα έκανα μόνο εφημερίες εφόσον κανονικα είμαι διορισμένη σε περ.ιατρείο....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΗΛ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΜΑΓΚΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Τα νεα μετρα καταπολεμησης των τριμηνιτων συνεχιζονται!Συντομα κατα την προσελευση και κατα την αποχωρηση απο το ΓΝ Σπαρτης (οπως λεμε Memorial Hospital ή Mayo Clinic),οι τριμηνιτες θα υπογραφουν στο βιβλιο στο γραφειο του ιδιου του ¨δικα¨.(αραγε ποτε θα βγαλει και αγημα τριμηνιτων για αναρτηση της σημαιας το πρωι και υποστολη το βραδυ;).Αυτα φυσικα δεν ισχυουν για τους υπερανθρωπους υπερεπιστημονες ειδικευομενους!Εγω θα προτεινα να τους βαλει και απο ενα microchip με gps στον κωλο,για να ξερει ανα πασα στιγμη που βρισκονται! Οι δε διευθυντες κλινικων,καθοδηγουμενοι προφανως απο τους παραπονουμενους κατακοπους ειδικευομενους τους,παραπονεθηκαν στο ¨δικα¨ οτι οι τριμηνιτες πρεπει να ειναι ΚΑΘ'ΟΛΗ τη διαρκεια του ωραριου τους στις κλινικες,για να κανουν τη λαντζα της κλινικης,και θα πρεπει να ζητουν αδεια απ'αυτους προκειμενου να απομακρυνθουν απο την κλινικη (κυριε,κυριε να παω τουαλετα;!)..Ο δε "δικας" το κουβεντιασε το θεμα με τους τριμηνιτες και τους προσεφερε ως ανταλαγμα για τη λαντζα καποια μαθηματα που ΘΑ γινουν (οχι οτι ουτως η αλλως ειναι υποχρεωμενοι να τους κανουν μαθηματα). Και μη μιλησουμε για διακομιδες!Πλεον τη διακομιδη (ειδικα για Αθηνα) θα την κανει τριμηνιτης που ΔΕΝ εφημερευει,ουτε συζητηση για τον εφημερευοντα τριμηνιτη,γιατι αν την κανει αυτος που εφημερευει,τοτε ποιος θα κανει τη λαντζα της κλινικης;;;οι ειδικευομενοι;να τους πεσει ο μωλος;!(ναι,ναι αυτη ειναι η νεοτερη δικαιολογια,ετσι ξεδιαντροπα!).Ας κοιταξουν λοιπον οι "ειδικευομενοι" που κουραζονται, να παραπονεθουν στους διευθυντες τους και να παρουν πισω καποιους αγροτικους που αν και αποσπασμενοι στο συγκεκριμενο τμημα βρισκονται σε καποιο αλλο,πιο χαλαρα, "του υπογειου" για οσους καταλαβαινουν,και ας αφησουν τους τριμηνιτες να μαθουν 5 πραγματακια στα ΤΕΠ,γιατι μετα που θα τους στελνουν το οτιδηποτε απο τα Π.Ι. που θα΄ναι ως αγροτικοι,θα παραπονιουνται και παλι και θα του παιρνουν τηλ να τους το παιξουν πανεπιστημονες!Φιλοι ειδικευομενοι του ΓΝ Σπαρτης (ολων των ειδικοτητων) δε φανταζεστε τι ΑΓΓΟΥΡΙ και χωρις "αναισθητικο" σας περιμενει στα μεγαλα Αθηναικα (και μη) νοσοκομεια.Εκει θα καταλαβετε τι πα'να πει εφημερια,ΤΕΠ,κλινικη..Εκει δεν εχει τριμηνιτες για να τους χωσετε και να να το παιξετε "γιατραρες"!Γιάυτο καλη διασκεδαση στη Σπαρτη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σιωπηλή διαμαρτυρία , μη υπογράφετε στο παρουσιολόγιο αν δεν φέρει διακριτικά δημοσίου εγγράφου ( που δεν μπορεί να φέρει τέτοια γιατί δεν υπάρχει δημόσιο έγγραφο ως παρουσιολόγιο ιατρών) .

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.