Jump to content

Αυτός που θέλουν οι γυναίκες...


Recommended Posts

Αυτός που θέλουν οι γυναίκες

assetslarget4203181071.jpg

Έπειτα από μια περίεργη χρονιά που βρήκε τον 40χρονο Αυστραλό ανάμεσα σε μια αποτυχία («Αυστραλία») και έναν θρίαμβο (την παρουσίαση των Οσκαρ), ο Χιου Τζάκμαν βάζει ξανά το κοστούμι του Wolverine από τους Χ-Men και μιλάει για τους σούπερ ήρωες, την περίεργη εφηβεία του, την οικογένειά του και όλα αυτά που συνεχίζουν να τον ανακηρύσσουν -ερήμην του- τον πιο σέξι άντρα στον κόσμο.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Wolverine; Τώρα που είναι μόνος του, χωρίς τους άλλους Χ-Μen, είναι πιο κακός και πιο σέξι;

Προσπαθήσαμε να τον κάνουμε λίγο πιο σκληρό, γιατί είχε μαλακώσει στις τελευταίες ταινίες. Νομίζω πως είχαμε ξεφύγει από την πραγματική ουσία του ήρωα. Ο Wolverine δεν είναι τίποτε άλλο από ένας σκληρός τύπος που θέλει να ζει τη ζωή του.

Ηταν η δυσαρέσκειά σου με το πώς απεικονίστηκε ο ήρωας στις τελευταίες ταινίες των X-Men που σε οδήγησε να γίνεις παραγωγός σε αυτήν την ταινία, που παρουσιάζει τις περιπέτειες μόνον του ήρωά σου;

Ηθελα να έχω πλήρη ευθύνη του χαρακτήρα. Ηθελα να βάλω τον εαυτό μου όσο πιο βαθιά μπορούσα μέσα στη δια- δικασία του γυρίσματος. Αυτή είναι η ταινία που έβλεπα στο μυαλό μου πολλά χρόνια πριν. Το «Wolverine» επιστρέφει στην απαρχή της γέννησης ενός τέρατος που έχει σαφή προβλήματα διαχείρισης θυμού.

Τι είναι αυτό που σε ελκύει ως ηθοποιό στον χαρακτήρα του Wolverine;

Αυτός ο ήρωας μου θύμιζε πάντοτε τον επιθεωρητή Κάλαχαν ή τον Χαν Σόλο (σ.σ. ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Χάρισον Φορντ στον «Πόλεμο των άστρων»). Είναι ένας καλός τύπος, αλλά όχι με τον τρόπο που το εκλαμβάνει η πλειονότητα. Εχει πολλά ελαττώματα, γεγονός για το οποίο νομίζω πως το κοινό θεωρεί πως είναι ο πιο συμπαθητικός από όλους τους Χ-Men. Παλεύει με τον εαυτό του για να βρει την ταυτότητά του και τι είναι αυτό που αναζητά. Υπήρξε ένας από τους πρώτους μεγάλους αντιήρωες της μυθολογίας των κόμικς.

Πώς ήταν να γυρίζεις το «Wolverine» χωρίς τους άλλους Χ-Men;

Υπήρχαν λιγότερα φιλιά! Και σίγουρα μου έλειψε η Χάλι Μπέρι!

Καταφέρνεις πάντοτε να βρίσκεσαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Προπονείσαι καθημερινά;

Κάνω γυμναστική κάθε πρωί επί 45 λεπτά εδώ και πολλά χρόνια. Οταν πηγαίνω στο γυμναστήριο, το κάνω και για το σώμα μου και για το μυαλό μου. Επίσης, ακολουθώ μια αυστηρή δίαιτα. Οταν προετοιμαζόμουν για τον ρόλο μου στην «Αυστραλία», ανακάλυψα πως η δίαιτα που έκανα ήταν αυτή με την οποία ζουν οι γελαδάρηδες της χώρας μου.

Εχεις προσωπικό εκπαιδευτή;

Τον Μάικ, με τον οποίο είμαστε φίλοι από τα 18. Είναι φανταστικός. Είναι ο πιο ανταγωνιστικός τύπος στον κόσμο. Με προκαλεί συνεχώς να τον ξεπεράσω.

Το People σε ανακήρυξε τον πιο σέξι άντρα στον κόσμο. Ησουν πάντοτε το αγόρι που κέρδιζε όλα τα κορίτσια;

Δεν ήμουν ποτέ γυναικάς, δεν κυνηγούσα ποτέ τα κορίτσια. Ημουν λίγο ντροπαλός και πάντοτε ντρεπόμουν όταν τα κορίτσια με κοιτούσαν στα πάρτι. Μου πήρε καιρό να κερδίσω αυτοπεποίθηση και να ζητήσω από κάποιο κορίτσι να βγούμε ραντεβού. Ενα από τα πλεονεκτήματα του να σπουδάζεις θέατρο είναι ότι περνάς πολύ καιρό μαζί με όμορφες γυναίκες. Αυτός είναι ο λόγος που τα αγόρια θέλουν να γίνουν ηθοποιοί!

Γνώρισες τη γυναίκα σου, την Ντέμπορα Λι, (σ.σ. είναι παντρεμένοι εδώ και 12 χρόνια) όταν ήταν ήδη μεγάλη σταρ και συνεργαστήκατε το 1995 στην τηλεοπτική σειρά «Corelli».

Ζούσαμε κοντά. Συναντηθήκαμε σε ένα αυτοκίνητο που μας οδηγούσε στο σετ. Καθόταν στο μπροστινό κάθισμα. Φορούσε γυαλιά ηλίου και ήταν πολύ όμορφη. Οταν το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά στο σπίτι μου για να με πάρει, κατέβασε τα γυαλιά και μου είπε: «Γεια σου, είμαι η Ντέμπορα Λι και χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω». Λάτρεψα τον τρόπο με τον οποίο με χαιρέτησε.

Ηταν, λοιπόν, κεραυνοβόλος έρωτας;

Αρεσε ο ένας στον άλλον από την αρχή. Η όλη κατάσταση ήταν πολύ γελοία, γεμάτη από κλισέ και πολύ παιδική. Φανταστείτε κάποιον που πηγαίνει για την πρώτη του δουλειά και ερωτεύεται την πρωταγωνίστρια? Εναν χρόνο μετά παντρευτήκαμε και μετακομίσαμε στη Νέα Υόρκη όταν ξεκίνησα να έχω προτάσεις από την Αμερική.

Αλλάξες από τότε που έγινες πατέρας;

Ναι. Το να κάνεις παιδιά σε κάνει να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου. Νομίζω ότι σε κάνει να ανακαλύπτεις πράγματα και για τους δικούς σου γονείς. Πολλά από τα πράγματα που λέω στα παιδιά μου είναι τα ίδια που μου έλεγε ο πατέρας μου και που είχα ορκιστεί πως δεν θα πω ποτέ στα δικά μου παιδιά. Οταν κάνεις παιδιά, βλέπεις όλη σου τη ζωή να αλλάζει. Ερωτεύεσαι τη γυναίκα σου με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο και αναγκάζεσαι να βρεις τον δικό σου τρόπο για να φερθείς ως πατέρας. Τα παιδιά είναι η πιο αγνή αντανάκλαση της αλήθειας σου.

Με το να κάνεις οικογένεια και να γίνεις πατέρας, πιστεύεις ότι βρήκες επιτέλους τη σταθερότητα που σου έλειψε όταν χώρισαν οι γονείς σου;

Νιώθω πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος με το να μπορώ να ζω μια ευτυχισμένη ζωή. Ο πατέρας μου μεγάλωσε πέντε παιδιά σχεδόν μόνος του και ήταν δύσκολα για όλους μας. Δεν επέστρεφε στο σπίτι παρά στις 7 το βράδυ και μέχρι να γυρίσει, συνέβαιναν πολλά. Τσακωνόμουν συνέχεια με τον μεγαλύτερο αδερφό μου και μπλέκαμε συνέχεια σε πράγματα που δεν έπρεπε.

Νιώθεις πικρία για τη μητέρα σου, που εγκατέλειψε την οικογένεια λίγο μετά τη γέννηση σου;

Η μητέρα μου δεν ήταν καλά εκείνη την εποχή. Επασχε από κατάθλιψη. Περνούσε δύσκολα. Νομίζω πως για την μητέρα μου, η οποία ήταν πάντοτε ένα ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα, το να ζήσει στα βόρεια προάστια του Σίδνεϊ ήταν μια μορφή απομόνωσης. Ο πατέρας μου δούλευε πολύ και έλειπε συχνά από το σπίτι.

Τι θυμάσαι από εκείνες τις ημέρες;

Θυμάμαι ότι ήθελα όταν μεγαλώσω, να είμαι φυσιολογικός. Ηθελα τη μαμά μου πίσω και για πολύ καιρό πίστευα ότι θα γύριζε. Οταν ήμουν 12 ετών, οι γονείς μου προσπάθησαν να συμφιλιωθούν, αλλά η προσπάθεια απέτυχε. Ημουν πολύ θυμωμένος, Δεν ήταν συνηθισμένο να φεύγει η μητέρα από το σπίτι και ένιωθα ντροπή. Ο κόσμος με λυπόταν και εγώ το απεχθανόμουν. Δεν ήθελα να τραβάω την προσοχή. Αλλά τελικά μαθαίνεις να συνεχίζεις να ζεις. Δεν ένιωσα ποτέ ότι η μητέρα μου δεν με αγαπούσε και δεν θύμωσα ποτέ μαζί της. Τώρα που είμαι ενήλικος και μιλάω μαζί της, νομίζω πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Καταφέραμε να έχουμε μια καλή σχέση μέσα στα χρόνια.

Η καριέρα του ηθοποιού σε βοήθησε να απαλλαγείς από τον θυμό σου και να εκφράσεις τα συναισθήματά σου;

Οι φίλοι μου υποστηρίζουν ότι ακόμη και όταν είχα λόγους για να θυμώσω, πάντοτε έβρισκα έναν τρόπο να κοιτάζω τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Νιώθω πως έχω πολλά πράγματα που αξίζουν τον κόπο να είμαι χαρούμενος για αυτά.

Και για την καριέρα σου, τι βλέπεις να έρχεται στο μέλλον;

Προσπαθώ να μένω μακριά από τα φώτα των προβολέων. Είμαι αφοσιωμένος στη γυναίκα και τα παιδιά μου και ποτέ δεν αντιμετωπίζω την καριέρα μου με μια διάθεση επείγοντος. Πιστεύω ότι αν δουλέψεις σκληρά και μείνεις πιστός στους στόχους σου, θα σου συμβούν μόνον καλά πράγματα. Μέχρι στιγμής όλα έχουν λειτουργήσει κατ’ ευχήν στη ζωή μου. Δεν έχω κανέναν λόγο να μη θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό...

Συνέντευξη: Γιαν Γιάνσεν

Απόδοση: Μανώλης Κρανάκης

ΕΘΝΟΣonline.

-------------------------------------------------------------------

Το trailer

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.