Jump to content

(Ξανα)γράφει ιστορία


mad  cow

Recommended Posts

Ευκαιρία να (ξανα)γράψει ιστορία κατακτώντας το 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχει την Κυριακή ο Παναθηναϊκός και η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ θα μεταδώσουν σε απευθείας μετάδοση την προσπάθεια των "πράσινων", αλλά και το μικρό τελικό.

Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι ένα "remake" του 2007, όταν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τους Ρώσους στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Το συγκλονιστικό παιχνίδι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, μετά από το άστοχο σουτ του Μπουρούση.

Κορυφαίος για τους νικητές, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός πλέι μέικερ είχε 18 πόντους και 5 ασίστ.

Δεκάλεπτα: 21-27, 41-43, 63-66, 82-84

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9, Τσίλντρες 11, Βούισιτς 14, Μπουρούσης 10, Χαλπερίν 4, Γκριρ 18, Πρίντεζης 9, Πάργκο, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 3, Βουγιούκας, Πάργκο.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, Χατζηβρέττας, Νίκολας, Πέκοβιτς 20,

Τσαρτσαρής, Γιασικεβίτσιους 18, Διαμαντίδης, Φώτσης 5, Σάκοτα.

Ο άλλος ημιτελικός, ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα, είχε νικήτρια τη ρωσική ομάδα με 82 – 78

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Μικρός τελικός (18:00) Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

Τελικός (21:00) ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρωταθλητής Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός, 73-71 την ΤΣΣΚΑ M.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 73-71 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό τους φάιναλ φορ της Ευρολίγκα στο Βερολίνο και στέφθηκε για 5η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 20 πόντους αλλά στο τέλος καρδιοχτύπησαν, αφού στο δεύτερο μέρος η... αρκούδα ξύπνησε και παραλίγο να κάνει το κακό στον Παναθηναϊκό. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε στον μικρό τελικό με 95-79 από την Μπαρτσελόνα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

03/05/2009 23:39 » Νίκος Συρίγος - Η μεγαλύτερη ομάδα που έχει βγάλει η Ελλάδα!

Βαθιά μέσα στο DNA των Ελλήνων, είναι χαραγμένος ο διχασμός. Ξέρουμε ευθύς εξαρχής πως για τις επόμενες γραμμές, θα υπάρξουν πολλοί που θα μας δικαιώσουν και άλλοι τόσοι (και ίσως περισσότεροι) που θα μας κατηγορήσουν. Αλλά είπαμε: 1000 χρόνια τώρα οι Έλληνες τρωγόμαστε μεταξύ μας... Συνηθίσαμε πια... Αλλά ας περάσουμε στο... παρασύνθημα: Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε όλα τα αθλήματα!

Η μεγαλύτερη ομάδα που γνώρισε ο τόπος! Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει πια να το παραδεχτούν όλοι! Να το παραδεχτούμε όλοι!

Η ομάδα που έχει φέρει 5 φορές την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, η ομάδα που έχει κάνει τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες υπερήφανους όχι μία, όχι δύο αλλά πέντε ολόκληρες φορές, η ομάδα που κράτησε το γόητρο του ελληνικού αθλητισμού ψηλά σε εποχές που η μία φάπα διαδεχόταν την άλλη!

Και ναι, αν στο Βερολίνο έγινε το καλύτερο FINAL 4 όλων των εποχών, η ομάδα που το κατέκτησε γιατί να μην δικαιούται να υποστηρίζει πως είναι η καλύτερη όλων των εποχών; Και αυτή η ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός!

Όσοι ψάχνουν τα μυστικά μιας αυτοκρατορίας, πήραν την απάντηση τους, την ώρα της απονομής. Όταν Δημήτρης Διαμαντίδης, φώναξε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να σηκώσουν μαζί την κούπα!

Ο Παναθηναϊκός είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Μία ελληνική οικογένεια από τις παλιές, τις καλές!

Και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτών που έχτισαν αυτή την αυτοκρατορία... Από την οικογένεια Γιαννακόπουλου μέχρι τον “στρατηγό” Ομπράντοβιτς!

Όποιος δεν έχει παρωπίδες, πρέπει να είναι περήφανος για όσα έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός! Αυτοί που φοράνε, ας φάνε το σανό με την ησυχία τους...

ΥΓ. Συγχωρέστε με για τον πρώτο ενικό αλλά....: Το “διαβατήριο” για να γράφω χωρίς φόβο όλα τα παραπάνω, μου το έχετε δώσει όλοι εσείς με τα σχόλια σας, κάτω από τα κείμενα μου, τους τελευταίους τρεις μήνες... Ειδικά αυτοί που με έχετε χαρακτηρίσει από τη μία “βάζελο” και από την άλλη “μέλος της στρατιάς του Κόκκαλη”!

http://www.sportnet.gr/report.aspx?id=186933

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πλημμύρισε η πλατεία Ομονοίας

Πανηγυρισμοί χιλιάδων οπαδών του Παναθηναϊκού στο... γνωστό στέκι

Action Images

Αθήνα

Με επίκεντρο την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, χιλιάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας την κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκα του μπάσκετ από την ομάδα τους.

Με κόρνες, συνθήματα και βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα μέρα, γιόρτασαν τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Ιστορία της μπασκετικής ομάδας τους.

Το «ραντεβού» τους με την ομάδα των «πρασίνων» δόθηκε για τις 4.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα η πτήση που θα μεταφέρει τους πρωταθλητές Ευρώπης.

http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEnt...mp;lngDtrID=246

φωτο απο τον τελικο.. http://www.sport24.gr/html/ent/371/ent.290371.asp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.