Jump to content

Ντοπέ ο Ramzi (και όχι μόνο) σε επανεξέταση δειγμάτων του Πεκίνου – Καλά και κακά νέα για τον Bolt


The Doctor

Recommended Posts

Τελικά η περίπτωση της Αθανασίας Τσουμελέκα δεν ήταν το μόνο θετικό δείγμα της επανεξέτασης δειγμάτων από ελέγχους ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη πως 6 αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες και πολλοί εξ αυτών διακρίθηκαν, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας CERA, εξελιγμένης μορφή ερυθροποιητίνη.

Το πιο ηχηρό όνομα από αυτούς ήταν ο χρυσός ολυμπιονίκης των 1500 μέτρων ο Rashid Ramzi. Το όνομα του πρώην Μαροκινού που τρέχει πλέον για το Μπαχρέιν, μάλιστα αποκάλυψε η ίδια του η ομοσπονδία αφού η ΔΟΕ απέφυγε να δώσει ονόματα στη δημοσιότητα πριν από την εξέταση και του β΄ δείγματος που θα γίνει στις 8 Ιουνίου. Πάντως τα ονόματα και των υπολοίπων ήδη έχουν διαρρεύσει και όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία πρόκειται για τους ποδηλάτες Davide Rebellin (Ιταλια) και Stephan Schumacher (Γερμανία), την αρσιβαριστρια Yudelquis Contreras (Δομινικανή Δημοκρατία), την δρομέα των 800 μέτρων Vanja Perisic (Κροατία) ενώ το 6ο θετικό δείγμα, όπως αναφέρεται είναι αυτό της Τσουμελέκα, η οποία όμως έχει ήδη βρεθεί θετική με την ουσία σε έλεγχο της IAAF και έχει τιμωρηθεί. Ο Rebellin μάλιστα είχε κερδίσει και το άργυρο μετάλλιο στην ποδηλασία δρόμου.

Έτσι, από τους παραπάνω, 3 συνολικά αθλητές στίβου είναι που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι και η IAAF σε επίσημοι ανακοίνωση της χτες δίνει το δικό της μήνυμα σχετικά με αυτή την εξέλιξη λέγοντας πως «οι αθλητές οι οποίοι κλέβουν δεν θα μπορούν ποτέ να είναι ήσυχοι πως ξέφυγαν τον εντοπισμό τους»

Με το άκουσμα της είδησης χτες όπου ανάμεσα στα άλλα ειπώθηκε πως ανάμεσα τους βρίσκονταν και ένας χρυσός ολυμπιονίκης του στίβου, όλοι τρομοκρατήθηκαν στην ιδέα πως αυτός μπορεί να είναι ο Τζαμαϊκανός σπριντερ Usain Bolt, αποκάλυψη των Αγώνων. Ο Bolt αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγάλο ίνδαλμα και βιτρίνα του στίβου και θα ήταν καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη. Ευτυχώς για το άθλημα δεν ήταν αυτός που έκλεψε αλλά ο μάλλον αδιάφορος σε παγκόσμιο επίπεδο Rashid Ramzi, ο οποίος μάλιστα πολλές φορές είχε επιδείξει αινιγματική συμπεριφορά με την εμφάνιση του μόνο σε μεγάλους αγώνες ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα ήταν άφαντος. Το χρυσό του μετάλλιο τώρα πάει στον Κενυάτη Asbel Kipruto Kiprop, το αργυρό παίρνει ο Νεοζηλανδός Nicolas Willis και το χάλκινο ο Γάλλος Mehdi Baala

Για τον Bolt πάντως υπήρχαν χτες και άσχημα νέα. Τράκαρε άσχημα με το αυτοκίνητο του, αλλά ευτυχώς τη γλίτωσε με μικρές αμυχές που μάλιστα προκλήθηκαν από θάμνους βγαίνοντας από το μισοκατεστραμμένο αυτοκίνητο (φωτο κατω). Ίσως μείνει για λίγες μέρες εκτός προπονήσεων και αγώνων αλλά η κατάσταση του δεν εμπνέει καμιά περαιτέρω ανησυχία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.