Jump to content

Κοσμοσυρροη στις εκκλησιες την Μεγαλη Πεμπτη


ludovick

Recommended Posts

παρολες τις φιλοτιμες προσπαθειες...

καποιων πολιτικων κομματων..

καποιων πολιτικων..

του συνολου των μμε..

πολλων δημοσιογραφων..

και των αναρχικων..

δεν τα καταφεραν..

οι εκκλησιες ηταν καταμεστες σημερα Μεγαλη Πεμπτη...

ο κοσμος πηγε να προσκυνησει ευλαβικα τον Θεανθρωπο ο οποιος θυσιαστηκε απο τον ιδιο του τον λαο και τα δημιουργηματα του ωστε να δωσει το μηνυμα της Ελπιδας και της Αγαπης...

πηγε να Τον δει στον Σταυρο με τα χερια ανοιγμενα να θελει να αγκαλιασει ολο τον κοσμο...

δυστυχως για σας και ευτυχως για τον καθε Χριστιανο δεν σας ενημερωσε ποτε κανενας οτι οσο πολεμας την πιστη του τοσο τον πεισμωνεις...

Καλη Ανασταση να εχουμε Ελλαδα..

ο Σταυρωμενος Χριστος να χαριζει σε ολο τον κοσμο υγεια,αγαπη,ελπιδα και σωφροσυνη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Galleti ελεος ρε συ! Εχω να σου προτεινω ενα βιβλιο. "Αντιγνωση, τα δεκανικια του καπιταλισμου" της αφορισμενης Λιλης Ζωγραφου! Ρε μηπως εισαι καλογερος? Εχετε και ADSL στη Μονη? Α ΡΕ ΒΑΒΥΛΗ! :lol::lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε μηπως εισαι καλογερος? Εχετε και ADSL στη Μονη? Α ΡΕ ΒΑΒΥΛΗ! :lol::lol:

Πλάκα-πλάκα, το πρώτο Wi-Max ο ΟΤΕ θα το εγκαταστήσει στο Άγιο Όρος ... :P

Εκσυγχρονίζονται και αυτοί !

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έρευνα για το κλίμα των ημερών

Κατάνυξη και οικονομική κρίση τα χαρακτηριστικά του φετινού Πάσχα

Eurokinissi

Αθήνα

Το Πάσχα είναι η σημαντικότερη γιορτή της Ορθοδοξίας για τους Νεοέλληνες. Αυτό επιβεβαιώνεται και δημοσκοπικά σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Κάπα Research. Ακόμη από την έρευνα φαίνεται ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει τη γιορτή, καθώς φαίνεται ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα σφίξουν το ζωνάρι για να αποφύγουν τα πολλά έξοδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 83,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι «ο εορτασμός του Πάσχα συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς και στη μετάδοσή της στις νεότερες γενιές». Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται αυξημένο, καθώς το 2008 σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας την ίδια άποψη είχε το 64,9%.

Οι 2089 άνδρες και γυναίκες που ρωτήθηκαν δείχνουν να παρακολουθούν όλη τη Λειτουργία της Ανάστασης σε ποσοστό 29,7% έναντι 21,7% πέρυσι. Ταυτόχρονα η έρευνα μετράει πόσοι από εκείνους που πηγαίνουν στην εκκλησία το Μεγάλο Σάββατο απλά αποχωρούν την ώρα που ακούγεται το «Χριστός Ανέστη» ή εκείνων που πηγαίνουν στην αρχή της Λειτουργίας και αποχωρούν μετά το «Χριστός Ανέστη».

Έτσι, ενώ το 2008 το 39% δήλωνε ότι «πηγαίνω απλά την ώρα που ακούγεται το "Χριστός Ανέστη"», το 2009 το ποσοστό πέφτει στο 36,6%. «Πηγαίνω στην αρχή της Λειτουργίας και αποχωρώ μετά το “Χριστός Ανέστη"» απαντά το 2009 το 28,3%, ενώ μόλις έναν χρόνο πριν την ίδια απάντηση δίνει το 31%.

Ακόμη το 35% όσων απάντησαν στην έρευνα λέει ότι πηγαίνει στην εκκλησία όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, το 25,3% από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Ανάσταση, το 19,3% από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Ανάσταση, μόνο την Ανάσταση το 12,2% και το 7,0% δηλώνει ότι «δεν πηγαίνω καθόλου στην Εκκλησία».

Ανάλογα είναι τα ποσοστά και όσων λένε ότι νηστεύουν. Συγκεκριμένα, το 17,6% δηλώνει ότι νηστεύει όλες τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής και το 49,9% όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το 8,3% λέει ότι νηστεύει μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 22,7% δηλώνει πως δεν νηστεύει καθόλου.

Πάντως οι Νεοέλληνες σαφέστατα έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, καθώς το 56,7% λέει θα είναι λιγότερα σε σχέση με πέρυσι τα χρήματα που θα διαθέσει για το γιορτινό τραπέζι, τη διασκέδαση και τα δώρα. Αντίθετα, το 37,9% δηλώνει τα ίδια με πέρυσι και μόλις το 5,2% περισσότερα.

Μειωμένα εμφανίζονται και τα ποσοστά όσων θα φύγουν από τον τόπο της κατοικίας τους κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Σύμφωνα με την έρευνα, το 54,6% λέει ότι θα γιορτάσει στον τόπο κατοικίας του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 41,6%.

Μειωμένο είναι το ποσοστό και όσων θα μετακινηθούν για τον τόπο καταγωγής τους, αφού το 2008 αποτελούσαν το 38% και εφέτος το 35,6%. Ακόμη πιο μειωμένα είναι τα ποσοστά όσων συνδυάζουν τη γιορτή του Πάσχα με την πραγματοποίηση διακοπών σε κάποιο άλλο μέρος από τον τόπο καταγωγής τους. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτών το 2008 ήταν το 19,4% και εφέτος μόλις το 9,2%.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το Μέγα Σάββατον

Είναι η επισφράγιση της Σαρακοστής και η αρχή της Πασχαλινής περιόδου. Είναι η εορτή της Ταφής του Κυρίου και η κάθοδός Του στον Άδη. Στον Όρθρο της ημέρας, δηλαδή το βράδυ της Μ. Παρασκευής, τα Εγκώμια που ψάλλονται έχουν αναστάσιμο χαρακτήρα.

Το πρωί του Μ. Σαββάτου έχομε τον Εσπερινό της Αναστάσεως.

Ο ιερέας, ντυμένος στα λευκά άμφια, σκορπάει δάφνες μέσα στον ναό και ψέλνει το δοξαστικό τροπάρι: «Ανάστα ο Θεός κρίνον την γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι της έθνεσι», ενώ οι καμπάνες ηχούνε χαρμόσυνα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μεγάλο Σάββατο Πρωί

οψε δε σαββατων τη επιφωσκουση εις μιαν σαββατων ηλθεν μαριαμ η μαγδαληνη και η αλλη μαρια θεωρησαι τον ταφον

και ιδου σεισμος εγενετο μεγας αγγελος γαρ κυριου καταβας εξ ουρανου και προσελθων απεκυλισεν τον λιθον και εκαθητο επανω αυτου

ην δε η ειδεα αυτου ως αστραπη και το ενδυμα αυτου λευκον ως χιων

απο δε του φοβου αυτου εσεισθησαν οι τηρουντες και εγενηθησαν ως νεκροι

αποκριθεις δε ο αγγελος ειπεν ταις γυναιξιν μη φοβεισθε υμεις οιδα γαρ οτι ιησουν τον εσταυρωμενον ζητειτε

ουκ εστιν ωδε ηγερθη γαρ καθως ειπεν δευτε ιδετε τον τοπον οπου εκειτο

και ταχυ πορευθεισαι ειπατε τοις μαθηταις αυτου οτι ηγερθη απο των νεκρων και ιδου προαγει υμας εις την γαλιλαιαν εκει αυτον οψεσθε ιδου ειπον υμιν

και απελθουσαι ταχυ απο του μνημειου μετα φοβου και χαρας μεγαλης εδραμον απαγγειλαι τοις μαθηταις αυτου

και ιδου ιησους υπηντησεν αυταις λεγων χαιρετε αι δε προσελθουσαι εκρατησαν αυτου τους ποδας και προσεκυνησαν αυτω

τοτε λεγει αυταις ο ιησους μη φοβεισθε υπαγετε απαγγειλατε τοις αδελφοις μου ινα απελθωσιν εις την γαλιλαιαν κακει με οψονται

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.