Jump to content

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ........ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ludovick

Recommended Posts

Κοινωνική ανισορροπία

Εκατομμύρια άνδρες «περισσεύουν» στην Κίνα λόγω των επιλεκτικών αμβλώσεων

Associated Press

Δυσεύρετες πλέον οι Κινέζες νύφες

Λονδίνο

Εκατομμύρια άνδρες στην Κίνα δεν θα καταφέρουν ποτέ να βρουν σύντροφο: Η παράνομη τακτική πολλών ζευγαριών να προχωρούν σε επιλεκτική άμβλωση των θηλυκών εμβρύων έχει δημιουργήσει πλεόνασμα 32 εκατ. αγοριών, προειδοποιούν Κινέζοι και Βρετανοί επιστήμονες.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει τώρα για να αποτραπεί αυτή η επικείμενη γενιά πλεοναζόντων ανδρών» γράφουν οι ερευνητές στο British Medical Journal.

Στις περισσότερες χώρες, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι γεννήσεις αγοριών είναι ελαφρώς περισσότερες από τις γεννήσεις κοριτσιών -σε κάθε 100 γυναίκες αντιστοιχούν 103 έως 107 άνδρες κατά μέσο όρο.

Η ψαλίδα αυτή έχει διευρυνθεί ανησυχητικά στην Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες, όπου η γέννηση κοριτσιών θεωρείται παραδοσιακά λιγότερο επιθυμητή.

Για τις γεννήσεις που καταγράφηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, η μέση αναλογία έχει φτάσει σήμερα τα 124 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια, υπολογίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ζεζιάνγκ και του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου.

Το φαινόμενο είναι εντονότερο σε αγροτικές περιοχές και σε περιοχές όπου εφαρμόζεται αυστηρά η απαγόρευση απόκτησης δεύτερου παιδιού. Στις επαρχίες Ζιανγκζί και Χενάν, η αναλογία έχει φτάσει το 140 προς 100, ενώ στην επαρχία Γιανγκσού έχει φτάσει το 192 προς 100.

Η κινεζική κυβέρνηση, επισημαίνει η μελέτη, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με εκστρατείες ευαισθητοποίησης αλλά και με τροποποίηση του κληρονομικού δίκαιου προς όφελος των γυναικών.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η χαλάρωση του κανόνα «ένα παιδί ανά οικογένεια», ώστε τα ζευγάρια να μπορούν να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί αν το πρώτο είναι κορίτσι, θα βοηθούσε περισσότερο την κατάσταση.

Η Κίνα μπορεί εξάλλου να ελπίζει ότι θα πετύχει αυτό που κατάφερε η Νότια Κορέα τα τελευταία χρόνια: το 1992, η αναλογία ανδρών-γυναικών είχε φτάσει στο 229 προς 100, έπεσε όμως στο 110 προς 100 το 2004, έπειτα από εκστρατείες ευαισθητοποίησης και αυστηρότερη εφαρμογή της νομοθεσίας για τις επιλεκτικές αμβλώσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ θυμήθηκα μια ταινία που έχω δει, το "Έθνος χωρίς γυναίκες", που εκτυλίσσεται σε μια επαρχία της Ινδίας. Ίδια περίπτωση.

Λες και τι θα καταλάβουν πια αν έχουν γιο αντί για κόρη :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ θυμήθηκα μια ταινία που έχω δει, το "Έθνος χωρίς γυναίκες"

επισης ασχετο, πολυ πιο ασχετο ακομη μαλλον, εγω θυμηθηκα το "ας περιμενουν οι γυναικες"/

ταινιαρα???

:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το

Ίδια περίπτωση.

που έγραψα κι εννοούσα αυτό:

Δυσεύρετες πλέον οι Κινέζες νύφες

υποθέτω ότι δεν το διάβασες. Οπότε καθόλου άσχετο!

Εγώ θυμήθηκα μια ταινία που έχω δει, το "Έθνος χωρίς γυναίκες"

επισης ασχετο, πολυ πιο ασχετο ακομη μαλλον, εγω θυμηθηκα το "ας περιμενουν οι γυναικες"/

ταινιαρα???

Θα μπορούσες να είχες θυμηθεί και το "αυτό που θέλουν οι γυναίκες" ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά αυτά θα ήταν ΟΝΤΩΣ άσχετα :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Στην Κίνα και την Ινδία, κατά κύριο λόγο, αλλά και σε άλλες χώρες, παρατηρήθηκε μια εντελώς αφύσικη αύξηση των γεννήσεων αρσενικών παιδιών που οφείλεται, κατά 100% σε ανθρώπινο παράγοντα και όχι σε ιδιοτροπία της Φύσης.

Τον Ιανουάριο του 2010, η Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας έκανε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη πρόβλεψη. Σε 10 χρόνια, το 2020, ένας στους πέντε νέους άνδρες, δεν θα μπορεί να βρει γυναίκα.

Δεν γεννιούνται πια παρά ελάχιστα κορίτσια. Η πρόβλεψη βασίστηκε στα σημερινά δεδομένα, υπολογίζοντας το πόσο περισσότερα αρσενικά από θηλυκά παιδιά γεννιούνται στην Κίνα. Υπάρχει μεγάλη δυσαναλογία, κάτι αφύσικο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ακαδημίας, το 2020, θα υπάρχουν στην Κίνα 30 εκατομμύρια περισσότεροι άνδρες από γυναίκες!

Ύστερα από πολλά χρόνια ερευνών, έχει διαπιστωθεί ότι γεννιούνται λίγο περισσότερα αρσενικά από θηλυκά βρέφη. Λες και η φύση αποζημιώνει με αυτό τον τρόπο τα αρσενικά, που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας κατά την κύηση. Σε όλες τις χώρες που κρατούν αρχεία γεννήσεων, για κάθε 100 κορίτσια γεννιούνται ανάμεσα σε 103-106 αγόρια. Αυτό το ποσοστό εμφανίζεται πάντα σταθερό, αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η φυσική ροή των γεννήσεων η οποία, τα τελευταία χρόνια, παραβιάζεται και δημιουργεί πρόβλημα ανισορροπίας γεννήσεων με απρόβλεπτες, και κατά κύριο λόγο αρνητικές, συνέπειες για το μέλλον.

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν το 2005 στο British Medical Journal, μόνο η επαρχία του Θιβέτ είχε εξισορροπημένη, φυσιολογική αναλογία γεννήσεων αγοριών και κοριτσιών, σε 14 άλλες επαρχίες το ποσοστό ήταν 120 αγόρια για 100 κορίτσια ενώ σε τρείς επαρχίες το ποσοστό ήταν 130 αγόρια για 100 κορίτσια. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η Ακαδημία μας λέει ότι αυτά τα ποσοστά έχουν αυξηθεί, συνεχίζουν να γεννιούνται πολύ περισσότερα αγόρια από κορίτσια.

Το φαινόμενο δεν περιορίζεται στην Κίνα, ανάλογες έρευνες έδειξαν ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Ινδία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν. Και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το ίδιο παρατηρείται και στις επαρχίες γύρω από τον Καύκασο.

Στην Κίνα, υπάρχει νόμος από το 1979, ο οποίος επιτρέπει τη γέννηση ενός και μόνο παιδιού ανά οικογένεια, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και όλοι επιθυμούν να γεννήσουν αγόρι. Στις άλλες χώρες που αναφέραμε, δεν υπάρχει παρόμοια νομοθεσία, φαίνεται όμως ότι όλοι προτιμούν να γεννήσουν αγόρι.

Το 1985 είχε δημοσιευθεί το βιβλίο της Mary Ann Warren Gendercide (Φυλοκτονία) όπου περιγράφεται, με ιδιαίτερα μελανά γράμματα, η κακή συνήθεια

των Κινέζων να φονεύουν ή, στην καλύτερη περίπτωση, να μη δηλώνουν καθόλου στις αρχές, το θηλυκό παιδί τους. Κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας πρέπει να είναι το αγόρι, αυτή είναι η παράδοση.

Ένας δημογράφος, ο Νικ Έμπερσταντ, του American Enterprise Institute, δήλωσε ότι το γεγονός ότι γεννιούνται περισσότερα αγόρια από κορίτσια, δεν οφείλεται μόνο στην πολιτική μείωσης των γεννήσεων ορισμένων χωρών, αλλά κυρίως στη μανία όλων να αποκτήσουν αρσενικό παιδί, σε συνδυασμό με την ταχύτατη εξάπλωση των τεχνολογιών πρόγνωσης του φύλου.

Αυτό που έχει αυξηθεί πάρα πολύ, σε όλες αυτές τις χώρες, είναι οι εκτρώσεις. Ένας σχετικά νόμιμος τρόπος για να ξεφορτωθεί κανείς ένα ανεπιθύμητο θηλυκό βρέφος.

Μπορούμε ήδη να παρακολουθήσουμε τις συνέπειες της αύξησης των ανδρών και της μείωσης των γυναικών στον κόσμο. Στη Νότια Κορέα, μια ήδη πλούσια χώρα η οποία συνεχίζει -ακάθεκτη- να προοδεύει, το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στο συνολικό πληθυσμό οδήγησε, σύμφωνα με μια έρευνα του 2008, σε ένα ποσοστό 11% μικτών γάμων, δηλαδή γάμων ανάμεσα σε Νοτιοκορεάτες και γυναίκες από άλλη χώρα. Αυτό προκαλεί πρόβλημα σε μια κοινωνία με μεγάλη ομοιογένεια, καθώς αυτή διάκειται αρνητικά απέναντι στα παιδιά από μικτούς γάμους. Η ένταση παρατηρείται κυρίως στις μεγάλες πόλεις, όπου το 2020 προβλέπεται ότι τα μισά παιδιά θα προέρχονται από μικτούς γάμους. Υπάρχει ήδη προσβλητική λέξη, η οποία περιγράφει αυτόν που έχει γεννηθεί από μικτό γάμο, που θα μπορούσε πρόχειρα να μεταφραστεί ως Κοσιάτης, σύντμηση του Κο-ρεάτης και Α-σιάτης.

Σε πολλές παραδοσιακές κοινωνίες παρατηρείται μια ιδιαίτερη προτίμηση για αρσενικά μωρά. Ο γιός κληρονομεί την περιουσία, αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνει και την ευθύνη να φροντίσει τους γονείς όταν αυτοί γεράσουν. Το κορίτσι παντρεύεται και αφήνει την οικογένεια, γίνεται μέλος της οικογένειας του συζύγου της. Ο γιός αξίζει περισσότερο.

Όπως λέει και το Ινδικό ρητό: το να μεγαλώνεις κόρη είναι σαν να ποτίζεις τον κήπο του γείτονα.

Μια μαμή, στην Κίνα, χρεώνει περισσότερο για τη γέννηση αρσενικού παιδιού!

Μέχρι το 1980, δεν υπήρχε η τεχνολογία διάγνωσης του φύλου του βρέφους και τα πράγματα ακολουθούσαν τη φυσιολογική πορεία τους. Η εμφάνιση αυτής της τεχνολογίας, άλλαξε τα πάντα σε αυτές τις χώρες. Οι γιατροί, στην Ινδία, διαφημίζουν το υπερηχογράφημα (που χρησιμοποιούν για την πρόβλεψη του φύλου του βρέφους) με το σλόγκαν: πλήρωσε 5.000 ρουπίες σήμερα (110$) για να μην αναγκαστείς να πληρώσεις 50.000 ρουπίες αύριο, υπονοώντας την προίκα που θα υποχρεωθεί να πληρώσει μια οικογένεια στον γαμπρό.

Οι εκτρώσεις που οφείλοναι σε προ-επιλογή φύλου, απαγορεύθηκαν το 1994 στην Ινδία και το 1995 στην Κίνα. Αλλά αφού είναι αδύνατον να αποδείξει κανείς ότι μια έκτρωση έγινε γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η απαγόρευση δεν σημαίνει τίποτα. Μια εξέταση με υπερήχους, για να διαπιστωθεί το φύλο του βρέφους, κοστίζει γύρω στα 12 δολάρια και αυτό το ποσό μπορούν να το βρουν ακόμα και οι φτωχότεροι Ινδοί ή Κινέζοι. Σε ένα νοσοκομείο, στο Πούντζαμπ της

Β.Ινδίας, τα μοναδικά κοριτσάκια που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια ήταν είτε από λάθος της εξέτασης των υπερήχων είτε επειδή γεννήθηκαν δίδυμα με ένα αγοράκι. Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι η προτίμηση για αγόρια δεν είναι ανάλογη της μόρφωσης του πληθυσμού. Θα περίμενε κανείς οι πιο φτωχές κοινωνικές τάξεις, λιγότερο μορφωμένες, πιο "καθυστερημένες", θα είχαν τέτοια μανία με τη γέννηση αρσενικών και όχι οι ανώτερες. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 'Οσο περισσότερο εύπορη και μορφωμένη είναι μια οικογένεια, τόσο πιο μανιασμένη είναι να αποκτήσει αρσενικό παιδί. Οι φτωχοί, που έχουν συνήθως και περισσότερα παιδιά, δέχονται, ανάμεσα σε άλλα κακά, να έχουν και κόρες.

Ο εκσυγχρονισμός αυτών των χωρών και η μεγάλη αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, έκαναν πολύ πιο εύκολη την προ-επιλογή του φύλου του βρέφους, με αποτέλεσμα το φαινόμενο που περιγράφουμε, την υπερπαραγωγή αρρένων σε χώρες που θεωρούνται υπερδυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ινδία και την εξόντωση ενός εκατομμυρίου θηλυκών βρεφών ανά έτος.

Δεν είναι καθόλου υπερβολοκό να το ονομάσουμε φυλοκτονία ή μαζική εξόντωση των θηλυκών. Οι παλιές παραδόσεις που θεωρούσαν την έλευση γιου, ευλογία και την έλευση κόρης, κατάρα και η καινούρια τεχνολογία, συμμάχησαν εδώ για να πραγματοποιήσουν ένα μαζικό έγκλημα με θύματα εκατομμύρια αγέννητα κοριτσάκια ανά έτος.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Economist, που έγραψε πρόσφατα σειρά άρθρων πάνω σε αυτό το πρόβλημα, που ήρθε να προστεθεί δίπλα στα τόσα άλλα, επισημαίνει την ανάγκη να υπενθυμίσει κάποιες σε αυτές τις χώρες την αξία του γυναικείου φύλου, μάλλον την έχουν ξεχάσει. Σίγουρα θα χρειαστεί να ενθαρρυνθεί και να βοηθηθεί από τις κυβερνήσεις η μόρφωση των γυναικών και να καταργηθούν οι νόμοι που απαγορεύουν στις κόρες να κληρονομούν.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό τον πόλεμο ενάντια στα θηλυκά, που έχει ξεσπάσει στις χώρες του πλανήτη με το μεγαλύτερο πληθυσμό. Θλιβερός, είναι μια καλή λέξη, αλλά δεν αρκεί. Και βλέπουμε ήδη επιπτώσεις αυτού του φαινομένου στη Ν.Κορέα, ενώ σε Κίνα, Ινδία και Ταϊβάν, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Μα είναι φυσιολογικό οι μορφωμένοι να θέλουν να αποκτήσουν γιο. Μήπως οι άντρες δεν είναι πιο επιτυχημένοι επαγγελματικά; Μπορεί μια μορφωμένη γυναίκα να φτάσει εκεί που μπορεί να φτάσει ένας άντρας; Στο Δυτικό κόσμο σπάνια. Στην Κίνα και την Ινδία ακόμα σπανιότερα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ανεργία ανάμεσα στα δύο φύλα στη χώρα μας τουλάχιστον και παγκοσμίως υπάρχει επίσης διαφορά στη μισθοδοσία.

Από την άλλη και εφόσον δεν είμαι κατά της έκτρωσης, βλέπω την πρακτική εκλεκτικής αποβολής θυληκών εμβρύων σχεδόν θετικά: Μ'αυτόν τον τρόπο καταπολεμάται ο υπερπληθυσμός και τα κορίτσια λόγω σπανιότητας θα γίνουν και πάλι επιθυμητά όταν επέλθει κάποιου είδους ισορροπία. Πχ στην ταινία "Έθνος χωρίς γυναίκες" ο πατέρας της μοναδικής γυναίκας που έχει απομείνει, την πουλάει για ένα σεβαστό ποσό ρουπιών!

Και ποιά είναι λοιπόν η αξία του γυναικείου φύλου που ο Εκόνομιστ θέλει να υπενθυμίσει στις καθυστερημένες αυτές χώρες; Με κάποιες χιλιάδες/εκατομμύρια δυστυχισμένες ζωές επιπλέον δε λύνεται ένα αιώνιο πρόβλημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μήπως οι άντρες δεν είναι πιο επιτυχημένοι επαγγελματικά;

Όποιος δουλεύει και αποδίδει, πάει μπροστά.

Μπορεί μια μορφωμένη γυναίκα να φτάσει εκεί που μπορεί να φτάσει ένας άντρας;

Ναι, μπορεί.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ανεργία ανάμεσα στα δύο φύλα στη χώρα μας τουλάχιστον και παγκοσμίως υπάρχει επίσης διαφορά στη μισθοδοσία.

Αν υπάρχει, είναι παράνομη. Ο εργοδότης καλείται να πληρώσει αποζημίωση.

...ο πατέρας της μοναδικής γυναίκας που έχει απομείνει, την πουλάει για ένα σεβαστό ποσό ρουπιών!

Οι γυναίκες δεν είναι για πούλημα! Αν επιμένεις, να πουλήσεις εσύ την κόρη σου.

Άσε να μαντέψω: είσαι άντρας, κάτω των 25 ετών, ασχημούλης, φτωχός κι αγάμητος.

Έπεσα διάνα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όποιος δουλεύει και αποδίδει πάει μπροστά αλλά πάει πιο μπροστά αν είναι άντρας.

Μια γυναίκα μπορεί να φτάσει όπου μπορεί ένας άντρας αλλά σπάνια, αυτό έγραψα.

Σε όλα τα φεμινιστικά μπλογκ γίνεται λόγος για την αδικία στους μισθούς , μάλιστα πρόσφατα ήταν η "equal pay day" με διαδηλώσεις στην ευρώπη. Δε βλέπω όμως να αλλάζει κάτι και σίγουρα δεν πήγε κανείς στα δικαστήρια.

Δεν είπα οτι οι γυναίκες είναι για πούλημα, μάλλον ειρωνικά το έγραψα για την ταινία. Αλλά εκατομμύρια γυναίκες πουλιούνται είτε το θέλουμε είτε όχι. Και λέω είτε το θέλουμε είτε όχι, γιατί δε βλέπω να γίνεται καμιά σοβαρή προσπάθεια.

Αυτό που ήθελα να πω με λίγα λόγια είναι οτι η επιλεκτική έκτρωση δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λογική και αναπόφευκτη συνέπεια μιας νοοτροπίας που είναι και αιώνια και παγκόσμια. Άλλως, δεν μπορεί να λέει κανείς οτι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι και γενικά να υπηρετεί τον άντρα είτε ώς μητέρα είτε ως πόρνη, και παράλληλα να απορεί γιατί οι γονείς προτιμούν τα αγόρια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μόλις μου το έστειλε ένας φίλος (μάρτυρας του συμβάντος)...! Δεν έχω τι να πω...! Απίστευτο...!

P3075488.jpg

Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το εξής:

Την Καθαρή Δευτέρα με την μεγάλη κακοκαιρία, κάπου στην Εθνική οδό κοντά

στη Λαμία είχε χιονοθύελλα. Τα αυτοκίνητα χρειάζονταν αλυσίδες διότι ο

δρόμος γλιστρούσε. Ο οδηγός του SEAT με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΤ-3595 δεν

είχε αλυσίδες.

Και τότε ο γίγαντας, ο ένας, ο μοναδικός, ο Θεός, ο Πανμέγιστος, ... τι σκέφτηκε???

Έντυσε καλά την γυναίκα του, της έβαλε κασκόλ γύρω από το κεφάλι και την

έβαλε να κάτσει πάνω στο καπό ώστε να πατάνε καλύτερα οι ρόδες του αυτοκινήτου του.

Η διαδρομή κράτησε περίπου στα 7km, όσο ήταν και το πρόβλημα του δρόμου...!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.