Jump to content

[αρθρογραφία-συζήτηση] «Να τοποθετηθεί άμεσα αγροτικός γιατρός στη Γαύδο»


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Την «άμεση πλήρωση της κενής θέση αγροτικού γιατρού στο νησί της Γαύδου» ζητάει με σημερινή παρέμβαση του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Χανίων, Μ. Σκουλάκης.

Όπως τονίζει στην ερώτηση του ο κ. Σκουλάκης «οι λιγοστοί και ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι κάτοικοι της Ακριτικής Γαύδου έχουν μείνει - εδώ και ένα μήνα - χωρίς αγροτικό γιατρό, καθώς έληξε η σύμβαση του γιατρού που υπηρετούσε στο νησί ο οποίος και αποχώρησε από τις 2 Φεβρουαρίου». Παράλληλα, επισημαίνεται πως «το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, η πρόσβαση των κατοίκων της Γαύδου σε κάποιο κέντρο Υγείας ή στο νοσοκομείο Χανίων, ειδικά το χειμώνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που συνήθως επικρατούν, είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Στα παραπάνω ο κ. Σκουλάκης προσθέτει πως «η μη ύπαρξη αγροτικού γιατρού - επί ένα και πλέον μήνα - στο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι.) Γαύδου θέτει σε αμφισβήτηση το δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης των λιγοστών ηρωικών κατοίκων του εν λόγω νησιού, οι οποίοι νιώθουν πως η Πολιτεία τους έχει ξεχάσει» ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «η αλλαγή του τρόπου πλήρωσης των θέσεων ιατρικού προσωπικού στα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.) με τη ταυτόχρονη μείωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου για τους γιατρούς από 12 μήνες σε 6 μήνες, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη στελέχωση και τη λειτουργία όλων των Π.Ι. του νομού Χανίων», ζητώντας τη παρέμβαση του Υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος.

http://skoulakis.blo...og-post_06.html

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ "Φιλιά από το νότο" :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...... με ζητησατε εμαθα!!!!!

τασο μου, μολις τωρα το διαβασα καθοτι τις τελευταιες μερες υπηρχε προβλημα στο server whatever...

λοιπον επι του θεματος....

καταρχας να ενημερωσω τους συμφοριτες-τισσες οτι χθες οι "ηρωικοι" ακριτες της Ομηρικης Ωγυγιας (τουτεστιν γαυδος) ειχαν ενα ακομα happening.

μια ¨ηρωικη" νεαρα γαλλιδουλα εγκυος με τελικη ημερομηνια τοκετου στις 10μαρτιου, θεωρησε σωφρον να παραμεινει στο νησι του σουρεαλισμου μεχρι και χθες(6μαρτιου). ομως ωωωωω τι εκπληξη, την επιασαν κατι πονοι και ωωωωωω τι διαπιστωση καλε δεν υπηρχε αγροτικος γιατρος να την ξεγεννησει.

γιατι οπως δηλωνε στον εκπαιδευτικο του νησιου μερικες μερες πριν ηθελε να γεννησει στη γαυδο αν βεβαια υπηρχε αγροτικος γιατρος. τι πιο φυσικο, να εχει την εμπειρια και την καταρτιση ενας αγροτικος γιατρος να ξεγεννα την καθε "ηρωικη" μανταμ.αυτο το τελευταιο ηταν δικο μου σχολιο. παμε παρακατω. και επειδη στη γαυδο το παραλλαγμενο ρητο "θεου θελοντος και καιρου επιτρεποντος" ειναι καθημερινο αξιωμα, χρειαστηκε να κατεβει ελικοπτερο να την παραλαβει αφου το νησι ηταν αποκλεισμενο ακτοπλοικως και μαλιστα το ελικοπτερο λογω των αντιξοων καιρικων συνθηκων δεν κατεστη δυνατο να προσγειωθει στα χανια( αφου βεβαια αρχικως εφτασε χανια) αλλα τελικα πηγε ηρακλειο.

με λυπη διαπιστωνω οτι ο πολυς ¨ηρωισμος" τους εχει θαμπωσει εκει κατω και γιαυτο το λογοο σουρεαλισμος συνεχιζεται.

θα ξεχασω μια αλλη μανταμ εξ αθηνων αποκλειστικη νοσοκομα σε κεντρικο νοσοκομειο της πρωτευουσας με αερα μεγαλογιατρινας να απαιτει να κανω αξονικη εγκεφαλου στο Π.Ι ΓΑΥΔΟΥ στον ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ κατα τ αλλα πατερα της ο οποιος ειχε ιστορικο ΑΕΕ και παρουσιασε κατι αιμωδιες στο αρ ανω ακρο κτλ κτλ.

δυστυχως αυτα τα μεμονωμενα περιστατικα (που φυσικα ειναι πολλα και κατα τη διαρκεια της δικης μου θητειας αλλα κ προηγουμενων συναδελφων) συνθετουν ενα γενικοτερο συμπερασμα για τη δεσποζουσα νοοτροπια των "ηρωικων" κατοικων της νησου.

ΦΥΣΙΚΑ, απο την αλλη, το γεγονος οτι ενα τοοσο απομακρυσμενο νησι κατοικουμενο κυριως απο ηλικιωμενους δεν εχει γιατρο ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ λυπηρο και πρεπει να λυθει γρηγορα το θεμα μιας και τα αποτελεσματα της τελευταιας προκηρυξης δεν εχουν βγει ακομα. οποτε καλο καλοκαιρι για να παει ο επομενος συναδελφος.(που καλο θα ηταν να αρχισει να φρεσκαρει την παιδιατρικη απο τωρα γιατι στον πληθυσμο θα υπαρχει και ενα βρεφακι και ουσα εκ των εσω του λεω οτι ενα θεματακι συνεννοησης θα το εχει με την οικογενεια. ο νοων νοειτο)

βεβαια φερει τεραστια ευθυνη για τη σημερινη κατασταση το ΥΥΚΑ και συγκεκριμενα ενας κυριος που παιρνει τις τελικες αποφασεις για τους αγροτικους,(ονοματα δε λεμε προς το παρον) γιατι εγω ειχα προλαβει και ειχα εξασφαλισει την παραταση πριν την εφαρμογη του νεου νομουκαι μεχρι την παραμονη της ληξης της θητειας μου, απο τα κεντρικα της διευθυνσης υγ. με διαβεβαιωναν οτι την ειχα εξασφαλισει.ομως αφου με βαση αυτον τον κυριο ημουν ιδιαζουσα περιπτωση και τελικα αποφασισε οτι θα με επιανε ο νεος νομο, παραιτηθηκα και εγω στο 9μηνο(αντι του 12μηνου) ως ο νομος μου εδινε το διακιωμα και η συνεπεια αυτου του γεγονοτος ειναι να δημιουργηθει μαι ακομα ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ενα ακριτικο νησι να ειναι χωρις γιατρο και να κινδυνευει να παραμεινει για 3-4μηνες ακομα.

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

οσο για τους συναδελφους που την επελεξαν, τους ευχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

τελος, δεν οφειλουμε να γκρινιαζουμε γιατι ειναι συνειδητη επιλογη μας να κανουμε αγονο σε δυσπροσιτες περιοχες και οφειλουμε να γνωριζουμε ολες τις παραμετρους προτου το αποφασισουμε οριστικα. παντου υπαρχουν δυσκολιες αλλωστε.

ομως οπως και να εχει η ΓΑΥΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ, με ολα τα σουρεαλιστικα που τη συνοδευουν.και γιαυτο θα σας μεινει αξεχαστη γιαυτο καιταχτε να το δειτε με ΧΙΟΥΜΟΡ για να την παλεψετε.

οποιος την εχει δηλωσει και θελει περαιτερω πληροφοριες ας στειλει πμ

μεχρι τοτε σας φιλω γλυκα....απο νοτο φυσικα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ειναι μονοθέσιο ή διθέσιο το αγροτικό της γαύδου άραγε?

αυτό με τον τοκετό και τη γαλλιδούλα πολύ με άρεσε ... πάρα πολύ όμως emblush

φιλιά από τα νοτιοανατολικά ... στην αγκαλιά της τουρκίας emcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ειναι μονοθέσιο ή διθέσιο το αγροτικό της γαύδου άραγε?
Από την τελευταία προκήρυξη

2934 Π.Ι ΓΑΥΔΟΥ Α ΘΕΣΗ ΑΓΟΝΟ 29-1-09 ΧΑΝΙΩΝ ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ

2935 Π.Ι ΓΑΥΔΟΥ Β ΘΕΣΗ ΑΓΟΝΟ 6-2-09 ΧΑΝΙΩΝ ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ

Άρα μάλλον διθέσιο είναι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τάσε μου να χαίρεσαι το επώνυμό σου :P

καλά, δεν υπάρχουν ζευγάρια συναδέλφων που να θέλουν να ζήσουν το μύθο τους στην υπέροχη τροπική αυτή γωνιά του παραδείσου?

τί να πει κανείς ... emnoemnoemno

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε παιδιά, οργανωμένος οικισμός υπάρχει εκεί; Σε ένα χάρτη που έχω έχει τέσσερα ονόματα περιοχών και στο google earth μόνο σκόρπια κτίρια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μυθο στην Γαυδο? οι γυναικες θα ρωτησουνε αμα εχει εκει zara,hondos και τα λοιπα.....

αααα καλοοοο!!!! αν οσες υποψηφιες πανε με τετοια μυαλα και δεν ειναι διατεθιμενες να το διακωμωδησουν τοτε θα φρικαρουν, δεν υπαρχει περιπτωση.

οχι ζαρα δεν υπαρχει αλλα ουτε περιπτερο.ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ. μια εφημεριδα ή ενα περιοδικο ηθελα και ή θα μου εστελναν οι γονεις μου φιλοι κτλ(και θα το παραλαμβανα περιπου 5 μερες αργοτερα) ή επρεπε να παραγγειλω απο το πλησιεστερο μερος(4ωρες ακτοπλοικως) οταν φυσικα επετρεπε ο καιρος.

βεβαια υπαρχει και η θετικη πλευρα. η γαυδος σου δινει τη δυνατοτητα να κυκλοφορεις σαν ΤΑΜΤΑΚΟΣ και να μη σε νοιαζει τιποτα. εγω τουλαχιστον απελευθερωθηκα. ουτε λουσα, ουτε μεικ απ, ουτε κομμωτηρια(αλλωστε ΔΕΝ παρχει), ουτε μανικιουρ πεντικιουρ.μια αντιηλιακη, αρωμα και ετοιμη ! οποτε κοριτσια δειτε ετσι. στη γαυδο θα απελευθερωθειτε.χαχαχαχα

καλη δυναμη

κ φυσικα....φιλια απο νοτο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί δεν πάει ο κύριος Σκουλάκης να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους "ηρωικούς"(μην πω τίποτα τώρα) κατοίκους της Γαύδου;Και αυτός Ιατρική έχει σπουδάσει.

edit:Και φυσικά(όπως λέει και η docev) φιλιά (του Ιούδα) :bloodomen:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί δεν πάει ο κύριος Σκουλάκης να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους "ηρωικούς"(μην πω τίποτα τώρα) κατοίκους της Γαύδου;Και αυτός Ιατρική έχει σπουδάσει.

edit:Και φυσικά(όπως λέει και η docev) φιλιά (του Ιούδα) :bloodomen:

χειροκροτω και επικροτω φιλε Kost.

αλλα τι τα θες. πολιτικοι, ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ δημαγωγοι. τεσπα.

δυστυχως, παντως ενα κομματι της σουρεαλιστικης νοοτροπιας που δεσποζει στο νησι αλλα φανταζομαι και σε πολλες ακομα περιφερειες οφειλεται στις ψηφοθηρικες σχεσεις πολιτικαντηδων και ντοπιων...αυτο ηταν μια ασχετη παρενθεση που τεκμηριωνεται με το παρακατω περιστατικο που μου μεταφερθηκε ως εξης:

μια μανταμ ειχε αναγκασει προηγουμενη-o συναδελφο να σηκωσει ελικοπτερο κ να την παραλαβει (η μανταμ ασθενης ειχε μπαρμπα στις τοπικες αρχες του νησιου) γιατι εχει ιστορικο χαπ και τελικα οταν εφτασε στο νοσοκομειο υπεγραψε να φυγει και την επομενη μερα πηγε και εφιαξε τα δοντια της σε ιδιωτη οδοντιατρο. δηλαδη ξεσηκωθηκε ενας ολοκληρος κρατικος μηχανισμος για να φιαξει η μανδαμ τα δοντια της(στα πλαισια καθαρισμου ή κατι τετοιου, οχι κατι επειγον). αυτο βεβαια δε θα μπορουσε να συμβει αν δεν υπηρχε η ανοχη των εκαστοτε πολιτηκαντηδων στο βωμο του ψηφοθηρισμου και των πελατειακων σχεσεων.

αυτα προς το παρον.

παω να καμαρωσω το αγαπημενο αεκακι που καποια στιγμη θα γινει επιτελους η ΑΕΚΑΡΑ. 5-1 ακουω, ΟΛΕ!

μεχρι να τα ξαναπουμε , σας φιλω...ξερετε εσεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτό για τα ζάρα και τα χόντος επίσης πολύ καλό. αν και τα ζάρα μερικές από μας και δίπλα να τα είχαν δε θα καταδέχονταν ποτέ να πατήσουν (και αν το έκαναν δε θα το ομολογούσαν ούτε με σφαίρες).

δε λέτε καλύτερα που τώρα ο κάθε νεοδιοριζόμενος έχει αδειούλα από την πρώτη μέρα, και στο τρίμηνο και στο υπόλοιπο, και στον πρώτο χρόνο ειδικότητας και κάπου τον συναντάει τον πολιτισμό μερικές μέρες έστω?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί δεν πάει ο κύριος Σκουλάκης να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους "ηρωικούς"(μην πω τίποτα τώρα) κατοίκους της Γαύδου;Και αυτός Ιατρική έχει σπουδάσει.

edit:Και φυσικά(όπως λέει και η docev) φιλιά (του Ιούδα) :bloodomen:

χειροκροτω και επικροτω φιλε Kost.

αλλα τι τα θες. πολιτικοι, ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ δημαγωγοι. τεσπα.

δυστυχως, παντως ενα κομματι της σουρεαλιστικης νοοτροπιας που δεσποζει στο νησι αλλα φανταζομαι και σε πολλες ακομα περιφερειες οφειλεται στις ψηφοθηρικες σχεσεις πολιτικαντηδων και ντοπιων...αυτο ηταν μια ασχετη παρενθεση που τεκμηριωνεται με το παρακατω περιστατικο που μου μεταφερθηκε ως εξης:

μια μανταμ ειχε αναγκασει προηγουμενη-o συναδελφο να σηκωσει ελικοπτερο κ να την παραλαβει (η μανταμ ασθενης ειχε μπαρμπα στις τοπικες αρχες του νησιου) γιατι εχει ιστορικο χαπ και τελικα οταν εφτασε στο νοσοκομειο υπεγραψε να φυγει και την επομενη μερα πηγε και εφιαξε τα δοντια της σε ιδιωτη οδοντιατρο. δηλαδη ξεσηκωθηκε ενας ολοκληρος κρατικος μηχανισμος για να φιαξει η μανδαμ τα δοντια της(στα πλαισια καθαρισμου ή κατι τετοιου, οχι κατι επειγον). αυτο βεβαια δε θα μπορουσε να συμβει αν δεν υπηρχε η ανοχη των εκαστοτε πολιτηκαντηδων στο βωμο του ψηφοθηρισμου και των πελατειακων σχεσεων.

αυτα προς το παρον.

παω να καμαρωσω το αγαπημενο αεκακι που καποια στιγμη θα γινει επιτελους η ΑΕΚΑΡΑ. 5-1 ακουω, ΟΛΕ!

μεχρι να τα ξαναπουμε , σας φιλω...ξερετε εσεις...

κ γω συμφωνω απολυτα!ελεος με ολους τους "ηρωες" της περιφερειας που χρησιμοποιουν την ψηφο τους και τον καθε συμπατριωτη πολιτικαντη τους(βουλευτη,δημαρχο.προεδρο κ.α.) για να σε απειλουν!δε φτανει που αποφασιζουν απο αναγκη ενα σωρο 30χρονα ηρωικα παιδια-που εχουν αφιερωσει μια ζωη στο διαβασμα και εχουν αντιμετωπισει ενα σωρο προβληματα και καψονια μεχρι να παρουν το πτυχιο(δραχμη μονο δεν ειδαν!)-να δηλωσουν και να πανε σε ολες αυτες τις δυσκολες περιοχες,εχουν και παραλογες απαιτησεις απο πανω!και δεν μιλαω μονο για τα αγονα.υπαρχουν τελικα παρα πολλα αγροτικα που ενω δεν ειναι αγονα μοιαζουν με αγονα.παιζουμε ολοι κορωνα γραμματα την ζωη μας καθημερινα ή φλερταρουμε με την τρελα εαν εγκατασταθουμε σε ενα χωριο με 20 κατοικους πανω απο 80ετων και κανεις δεν αναγνωριζει τιποτα!δεν μιλαω για τους διευθυντες των κεντρων υγειας που αντι να προσπαθουν να διευκολυνουν τα παιδια λιγακι τους κανουν την ζωη ακομα πιο δυσκολη!την θεσουλα τους,τον μισθο και τις εφημεριες τους απο το σπιτι εξασφαλιζουν!τι τους νοιαζει θα μου πεις?ιατρικη σε καφενειο γινεται ομως ε?γιατι ουτε ιατρεια,ουτε εξοπλισμο εχουν αλλα γιατρο θελουν!ας βαλουν πρωτα μια σειρα και μετα ας κανουν ολοι παραπονα.παντως εχω ακουσει πολλα παιδια να αντιμετωπισουν ενα σωρο δυσκολιες και ολοι παρακαλουν...να ανοιξει η γη να τους καταπιει!χα!...πλακα κανω!να ανοιξει η θεση τους!ποιοι ειναι αυτοι που περναν καλα δεν ξερω!αχ παναγια μου!ποτε θα τελειωσει το στρατιωτικο μου??? :anavwfwties::anavwfwties::anavwfwties:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολιτικάντης ο Σκουλάκης και ο κάθε Σκουλάκης. Αυτός κοιτάει την πάρτη του όπως όλοι αυτοί. Η Γαύδος χρειάζεται γιατρό, όπως και άλλα τόσο απομακρυσμένα μέρη. Εάν πραγματικά θέλανε να τα καλύψουν, και με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των συναδέλφων που συνωστίζονται στα μεγάλα κέντρα μη έχοντας δουλειά, ας έχουν τα κότσια οι πολιτικάντηδες να προσφέρουν μισθό 2 ή 3 φορές μεγαλύτερο για τις απομακρυσμένες περιοχές, για να πάει κόσμος. Και στο κάτω κάτω, αν κάποιος θέλει να βγάλει χρήματα, ας κάνει τη θυσία. πχ Θα έβλεπες πόσες κοπέλες θα πηγαίναν εκεί χωρίς Hondos Center εάν για 1 χρόνο ΜΟΝΟ έβγαζαν τα λεφτά που θα έβγαζαν κανονικά σε 3! Αλλά χωρίς αυτά, μια χαρά μπορεί να φαμφαρολογεί ο κάθε ψηφοθήρας Σκουλάκης διαριγγνύοντας τα ιμάτιά του ως πραγματικός Φαρισαίος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.