Jump to content

Η Ελουάνα Ενγκλάρο δίχασε, πόλωσε, συγκίνησε την Ιταλία


Clemence

Recommended Posts

Hμερομηνία : 09-02-09

Έφυγε από τη ζωή η 37χρονη Ελουάνα Εγκλάρο

Όπως μετέδωσε πριν λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝΑΛΕ 5, η διακοπή της τεχνητής σίτισης της 37χρονης Ελουάνα Εγκλάρο οδήγησε στο θάνατό της.

Η Ελ. Εγκλάρο βρισκόταν εδώ και 17 χρόνια σε κώμα και οι γιατροί είχαν τονίσει επανειλημμένως ότι επρόκειτο για μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Η τεχνητή σίτιση είχε διακοπεί το περασμένο Σάββατο σε κλινική της βόρειας Ιταλίας με τη σύμφωνη γνώμη του ιταλικού Αρείου Πάγου.

Σήμερα η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κατέθεσε σχέδιο νόμου στο Ιταλικό Κοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο θάνατος της Ελουάνα αλλά ο πατέρας της, Μπεπίνο Εγκλάρο δραστηριοποιήθηκε και έδωσε μάχη για να εφαρμοστεί η βούληση της κόρης του, για τερματισμό της ζωής της.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Ελουάνα Ενγκλάρο δίχασε, πόλωσε, συγκίνησε την Ιταλία

Πρωτοφανής πολιτική και κοινωνική «θύελλα» στην Ιταλία για την υπόθεση της Ελουάνα Ενγκλάρο, η οποία κατέληξε τη στιγμή που η Γερουσία συζητούσε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για την απαγόρευση της διακοπής της τεχνητής σίτισης της 37χρονης που βρισκόταν σε μη αναστρέψιμο κώμα εδώ και 17 χρόνια. Η δεξιά κυβέρνηση, η Καθολική Εκκλησία, το Βατικανό και όλοι οι πολέμιοι της ευθανασίας κατηγόρησαν σύσσωμοι για «δολοφονία» την οικογένεια της Ελουάνα, τη Δικαιοσύνη, ακόμη και τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει επείγον προεδρικό διάταγμα για τη «διάσωσή» της.

«Η Ελουάνα δεν πέθανε από φυσικό θάνατο, αλλά δολοφονήθηκε. Σκοτώθηκε ενώ οι βουλευτές συζητούσαν τη συνταγματικότητα του κυβερνητικού νομοσχεδίου [το οποίο προέβλεπε την απαγόρευση της διακοπής σίτισης]» δήλωσε την Τρίτη στην εφημερίδα Libero ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Ο Ναπολιτάνο έκανε σοβαρό λάθος» γράφει άλλη ιταλική εφημερίδα επικαλούμενη δήλωση το Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η Ενγκλάρο, η οποία βρισκόταν σε μη αναστρέψιμη κωματώδη κατάσταση από το 1992 συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, «είναι ο μόνος πολίτης που καταδικάστηκε σε θάνατο», λέει σε υψηλούς τόνους ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη σειρά του δέχεται σφοδρότατες επικρίσεις από την αντιπολίτευση ότι κατευθύνεται από την Καθολική Εκκλησία και αποπειράται να εκμεταλλευθεί πολιτικά το δράμα της Ελουάνα Ενγκλάρο, με τον ίδιο τον πατέρα της 37χρονης να έχει κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για θεατρινισμούς.

Η κεντροδεξιά Repubblica γράφει την Τρίτη ότι η Ελουάνα υποβιβάστηκε σε ένα σύμβολο στην πόλη για εξουσία εξουσία. Πολλές εφημερίδες είναι εξαιρετικά επικριτικές απέναντι στους πολιτικούς, τους οποίους κατηγορούν ότι επιχείρησαν να αποσπάσουν πολιτικά οφέλη.

Βαθιά διχασμένη η χώρα

Η υπόθεση της Ελουάνα έχει προκαλέσει βαθύ ρήγμα στην Ιταλία για το δικαίωμα στην ευθανασία. «Εν ειρήνη» ήταν ο τίτλος σε μαύρο φόντο με τον οποίο κυκλοφόρησε την Τρίτη η αριστερή εφημερίδα Unita, την ίδια στιγμή που καθολικοί επίσκοποι, βουλευτές και οργανώσεις μιλούσαν για «δολοφονία».

Τα πνεύματα το βράδυ της Δευτέρας ήταν τόσο οξυμένα έξω από την κλινική του Ούντινε, όπου νοσηλευόταν η Ελουάνα, που χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων της ευθανασίας που διαδήλωναν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες έξω από την κλινική.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ζήτησε από όλους να σιωπήσουν, επισημαίνοντας πως είναι ώρα για περισυλλογή.

Η αριστερή αντιπολίτευση και οι οργανώσεις πολιτών που είχαν πολλαπλασιάσει τις διαδηλώσεις υποστήριξης προς την οικογένεια Ενγκλάρο, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι αναστέλλουν όλες τις δημόσιες διαμαρτυρίες σε ένδειξη σεβασμού για τον θάνατο της Ελουάνα.

Ένταση στη Γερουσία

Η ιταλική σημαία κυματίζει μεσίστια επάνω από την ιταλική Γερουσία, η οποία ενημερώθηκε για το θάνατο της Ελουάνα τη στιγμή που συζητείτο το νομοσχέδιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την επανάληψη της σίτισής της.

Στα τέλη του 2008 ο πατέρας της Ελουάνα απέσπασε έπειτα από δεκαετή δικαστικό αγώνα απόφαση που επιτρέπει τη διακοπή της τεχνητής σίτισης της κόρης του, λέγοντας ότι αυτή ήταν η επιθυμία της. Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο απέρριπτε το νομοσχέδιο Μπερλουσκόνι στη βάση ότι αψηφά την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Η σταδιακή μείωση της παροχής τροφής και νερού στην Ελουάνα ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχιζόταν κατ' εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, εξ ου και η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι επίσπευσε τις διαδικασίες για την έγκριση του νομοσχεδίου προκειμένου να επαναληφθεί κανονικά η σίτιση.

Αρχικώς μετά την είδηση του θανάτου της Ελουάνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Γερουσία για να ακολουθήσει όμως «έκρηξη» με γερουσιαστές της κεντροδεξιάς να φωνάζουν από τα έδρανα «δολοφόνοι». «Δεν πέθανε. Τη σκότωσαν» φώναζε μαζί με συναδέλφους του ο συντηρητικός γερουσιαστής Γκαετάνο Κουαλιαρέλο στο Κυρινάλιο Μέγαρο.

Θα προχωρήσει η νομοθεσία

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ωστόσο κατάφεραν κατά τη διάρκεια της νύχτας να συμφωνήσουν επί της αναγκαιότητας ψήφισης, εντός δύο εβδομάδων, του νομοσχεδίου το οποίο θα αποσαφηνίζει το επίμαχο θέμα της ευθανασίας.Η ευθανασία είναι παράνομη στην Ιταλία. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την ιατρική περίθαλψη, ωστόσο δεν μπορεί να ορίσει εκ των προτέρων τη θεραπεία εάν περιέλθει σε κώμα.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Μαουρίτσιο Σακόνι δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχει βούληση για επείγουσα συμφωνία σε σχετική νομοθεσία.

Ο καρδινάλιος Ανζελο Μπανιάσκο, ο οποίος ηγείται της ισχυρής συνόδου των καθολικών επισκόπων, δήλωσε ότι «είναι απαραίτητος ένας δίκαιος νόμος για το καλό της κοινωνίας και του πολιτισμού». Ο Πάπας Βενέδικτος μίλησε αυτές τις ημέρες πολλές φορές για την αξία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στην υπόθεση της Ελουάνα.

Καταγγελίες για επίσπευση του θανάτου

Ο θάνατος της Ελουάνα αιφνιδίασε τη χώρα, καθώς επίσης και τους γιατρούς της, οι οποίοι είχαν δηλώσει μόλις τη Δευτέρα ότι κατά την εκτίμησή τους η ασθενής μπορεί να επιβίωνε για οκτώ έως δέκα ημέρες ακόμη. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν καταγγελίες για επίσπευση του θανάτου της και καθολικές οργανώσεις ζητούν να διενεργηθεί αυτοψία στη σορό.

Νεκροψία δεν έχει διενεργηθεί μέχρι στιγμής, αλλά οι ιατρικές πληροφορίες μιλούν για θάνατο της Ελουάνα από καρδιακή ανακοπή.

Πολλοί Ιταλοί που παρακολούθησαν στενά την υπόθεση ανεξαρτήτως ποια θέση είχαν στην ηθική διαμάχη δήλωσαν ανακουφισμένοι από το θάνατο της Ελουάνα. «Της άξιζε ένας ήρεμος θάνατος. Χαίρομαι που τελείωσε ο πόνος της αφότου έφθασε σε ένα σημείο που δεν μπορούσε πλέον να γίνει τίποτε άλλο» λέει η κάτοικος της Ρώμης Λάουρα Λικιέρι.

Ο Μπενίνο Ενγκλάρο, ο οποίος έδωσε μάχη για να εφαρμοστεί η βούληση της κόρης του για τον τερματισμό της ζωής της, είπε ότι «τώρα θέλει να μείνει μόνος». Η σορός της Ελουάνα δεν θα ενταφιαστεί, καθώς η οικογένειά της ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία της καύσης.

Η Ελουάνα Ενγκλάρο χαρακτηρίστηκε η «Τέρι Σκιάβο της Ιταλίας», καθώς η υπόθεσή της προκάλεσε ανάλογη ένταση με αυτή της Τέρι Σκιάβο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην οποία επετράπη το 2005 να θέσει τέλος στη ζωή της μετά από μακρά και θυελλώδη νομική διαμάχη.

απο in.gr

Διαβαστε τι λεει η ansa.it

ELUANA, ORDINE MEDICI AVVIA PROCEDURA DISCIPLINARE

http://ansa.it/opencms/export/site/visuali..._876769583.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρακολουθούσα τις δηλώσεις του Παπαρουσκόνι για το θέμα τις τελευταίες μερες. Μα πόσο καραγκιόζης πια;;; Κλασσική μεσογειακή μπανανία...Τσπ, ας αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή της κοπέλλας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αντε παλι

17 χρονια σε κωμα...οοοοο,τι πειτε .

καλα δεν υπαρχει κανενας νευρολογος στο φορουμ?μπα..

ειναι πολυ σημαντικο να αποδιασαφηνιστουν καποιες βασικες εννοιες τοσο στον ιατρικο χωρο οσο και στο ευρυ κοινο

ωστε η σκεψη των ανθρωπων να εξελιχθει

και να μη θεωρουν οτι ενας ανθρωπος που για 16+ χρονια βρισκεται σε φυτικη κατασταση ή σε βαρυ νευρολογικο ελλειμμα εχει σοβαρες ελπιδες να επανελθει στη ζωη.

και να μη θεωρουν οτι ενας τετοιος ανθρωπος στον οποιο διακοπηκε η τεχνητη παραταση ζωης "δολοφονηθηκε"!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άκουσα σήμερα ότι κάποιοι από τους γιατρούς της δεν ήθελαν τη διακοπή της σίτισης, επειδή ήθελαν να δουν τα δικά τους όρια, για πόσο καιρό δηλαδή θα μπορούσαν να την κουράρουν... :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αθώοι, με το γράμμα του νόμου, οι γιατροί Τετάρτη, 11.02.09

«Συμβατή με το επιστημονικό πρωτόκολλο για τη διακοπή της τεχνητής σίτισης» είναι η αιτία θανάτου της Ελουάνα Εγκλάρο, ανακοίνωσε η Εισαγγελία της Τεργέστης.

Ο θάνατος της κοπέλας, η οποία βρισκόταν σε κώμα τα τελευταία 17 χρόνια, «προκλήθηκε από επιπλοκές του καρδιοαναπνευστικού συστήματος», προσθέτει η Εισαγγελία της Τεργέστης.

Νωρίτερα, οι γιατροί της κλινικής του Ούντινε «Λα Κουιέτε» απέδιδαν σε αφυδάτωση, που προκάλεσε ανακοπή καρδιάς, το θάνατο της 37χρονης Ιταλίδας. Με τη δήλωση, πάντως, του γενικού εισαγγελέα της Τεργέστης, Μπενιαμίνο Ντεΐντα, επισήμως τίθεται τέρμα στις φήμες ότι οι γιατροί της κλινικής μπορεί να προσπάθησαν να επισπεύσουν το θάνατο της Ελουάνα.

Ο ιατρικός σύλλογος της πόλης Μπέργκαμο -όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του, Εμίλιο Πότσι- ωστόσο, ενδέχεται να καλέσει τον νευρολόγο, ο οποίος παρακολουθούσε την Ελουάνα κατά τους τελευταίους μήνες, για να εξηγήσει ποιες ακριβώς θεραπείες εφαρμόσθηκαν.

Πέραν αυτού, πάνω από 500 μηνύσεις έχουν κατατεθεί κατά του αναισθησιολόγου της ιατρικής ομάδας της κλινικής «Λα Κουιέτε», Αμπατο Ντε Μόντε, για παραβίαση των στοιχειωδών ηθικών κανόνων του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Εγκλάρο, Τζουσέπε Καμπέις, από τη μεριά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, οι γονείς της Ελουάνα πρόκειται να καταγγείλουν όλους όσοι προχώρησαν σε μηνύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μεσατζέρο Βένετο», οι δικηγόροι της οικογένειας Εγκλάρο «εξετάζουν προσεκτικά» και ορισμένες από τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: ΕΤ online

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
αντε παλι

17 χρονια σε κωμα...οοοοο,τι πειτε .

καλα δεν υπαρχει κανενας νευρολογος στο φορουμ?μπα..

ειναι πολυ σημαντικο να αποδιασαφηνιστουν καποιες βασικες εννοιες τοσο στον ιατρικο χωρο οσο και στο ευρυ κοινο

ωστε η σκεψη των ανθρωπων να εξελιχθει

και να μη θεωρουν οτι ενας ανθρωπος που για 16+ χρονια βρισκεται σε φυτικη κατασταση ή σε βαρυ νευρολογικο ελλειμμα εχει σοβαρες ελπιδες να επανελθει στη ζωη.

και να μη θεωρουν οτι ενας τετοιος ανθρωπος στον οποιο διακοπηκε η τεχνητη παραταση ζωης "δολοφονηθηκε"!!!

:splats: :splats: :splats: :splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ δυσκολο θεμα

Απο τη μια το σωστό είναι αυτο το ζητημα να αφιεται στην κρίση γονεων και τεκνων

Απο την αλλη είναι σαφες οτι αυτοί οι ιδιοι καραγκιόζηδες που διαρηγνύνουν τα ιματια τους στην προκείμενη περίπτωση υπερ της θανατωσης ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗ ΜΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ σε αντιστοιχη περιπτωση

Συνεπως η προσπαθεια της ιταλικης δεξιάς να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη ζωη ως γενική αρχή είναι (δεδομενων των συνθηκών) ορθή

Οι δυο πλευρες που διαμορφώνονται ως προς τα θεματα αυτά δυστυχως δεν εχουν ως αξονα το δικαίωμα των οικειων να αποφασίζουν για τετοια ζητηματα (με το οποίο δυσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανεις)

Πλεον έιναι σαφες οτι ο ψευτο-προοδευτισμός λαμβανει με συνεπεια και σταθερότητα θεση ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Επιβάλοντας σε οσους δεν μπορούν να αποδεχθουν αυτό το παραλογισμο μια συμμετρικη ανελαστική αντιδραση υπερασπισης της ζωης χωρις εκπτωσεις

Επιπλεον ο δρομος των υποχωρησεων εναντι του δικαιωματος στη ζωη εχει αποδειχθεί στην πραξη ολισθηρός

Το δικαίωμα των οικίων να επιλεγουν το θανατο γινεται σεβαστό ενω το αντιστοιχο δικαίωμα να επιλεγουν τη ζωη καταστρατηγείται στην πραξη αυθαιρετα και χωρις καμια νομική συνεπεια

Αθλιες στρεβλωσεις οδηγουν σε απροκαλυπτα εγκληματα οπως η προσφατη εν ψυχρώ δολοφονία μιας νεας γυναίκας απο τον πρώην αντρα της μπροστα στα ματια των ανυμπορων να αντιδρασουν γονιών της (υποθεση Σιαβο-ΗΠΑ).

Εξαιρετικά παρηγορο οτι η ευρωπαική δεξια και η ΜΟΝΗ ΕΝ ΖΩΗ χριστιανικη εκκλησια ξυπνουν και ασκούν επιτελους ιδεολογική αυτοαμυνα απενατι στις φασιστικες μειοψηφιες που επι μακρόν επιβαλονται με οπλα την αντιδημοκρατικότητα και τον φανατισμο τους και εκμεταλευομενες την ευπρεπεια και την αδρανεια της πλειοψηφιας

Αλλα θα ηθελα να τους δω να μην κολωνουν μεχρι τελους :

τα ζητηματα αυτα οπως και πολλα αλλα μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να λυνονται με δημοψηφισματα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εσυ τί θες τωρα?

και γιατι μου μαυρισες τις λεξεις?:Ρ τί δεν καταλαβες? :lol:

μετα το "αφίεται" σταθηκε αδυνατον να συνεχιζω να διαβαζω το ποστ σου.

επιασα δε και την λεξη (ακρο)δεξια και εκκλησια...

βραστα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarupemarup

Εχεις εν πολλοις δικιο, αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δημοψηφισμα? Με ποιο δικαιωμα να αποφασισει το συνολο ή η πλειοψηφια για το τροπο ζωης και θανατου καποιου? Διαφωνω επισης και με το να αναλαμβανουν οι συγγενεις γενικως τετοιου ειδους αποφασεις. Ειναι καιρος πλεον να θεσπιστει κατι παρομοιο με το Advance health care directive και η δυνατοτητα να εκλεγει ο καθενας durable power of attorney ωστε να αποφευγεται η επιβολη της θεσης των συγγενων στη ζωη/το θανατο/την αξιοπρεπεια οταν ο ασθενης αδυνατει να λαβει αποφασεις. Ας μπουν στο παιχνιδι μονο εφοσον δεν εχει προνοησει ο ασθενης για κατι απο τα 2 παραπανω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνεπως η προσπαθεια της ιταλικης δεξιάς να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη ζωη ως γενική αρχή είναι (δεδομενων των συνθηκών) ορθή

Να υποθέσω ότι η ολλανδική δεξιά δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα στη ζωή :withstupid:

Εξαιρετικά παρηγορο οτι η ευρωπαική δεξια και η ΜΟΝΗ ΕΝ ΖΩΗ χριστιανικη εκκλησια ξυπνουν και ασκούν επιτελους ιδεολογική αυτοαμυνα απενατι στις φασιστικες μειοψηφιες που επι μακρόν επιβαλονται με οπλα την αντιδημοκρατικότητα και τον φανατισμο τους και εκμεταλλευομενες την ευπρεπεια και την αδρανεια της πλειοψηφιας

Πας μη δεξιός, βάρβαρος :anavwfwties:

Πλεον έιναι σαφες οτι ο ψευτο-προοδευτισμός λαμβανει με συνεπεια και σταθερότητα θεση ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Και πας μη δεξιός, δολοφόνος :anavwfwties:

Εξαιρετικά παρηγορο οτι η ευρωπαική δεξια και η ΜΟΝΗ ΕΝ ΖΩΗ χριστιανικη εκκλησια ξυπνουν και ασκούν επιτελους ιδεολογική αυτοαμυνα απενατι στις φασιστικες μειοψηφιες που επι μακρόν επιβαλονται με οπλα την αντιδημοκρατικότητα και τον φανατισμο τους και εκμεταλλευομενες την ευπρεπεια και την αδρανεια της πλειοψηφιας

Αλλα θα ηθελα να τους δω να μην κολωνουν μεχρι τελους :

τα ζητηματα αυτα οπως και πολλα αλλα μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να λυνονται με δημοψηφισματα

Γνήσιο τέκνο του Χριστόδουλου :anavwfwties:

Πολύ δυσκολο θεμα

Εδώ συμφωνούμε.

Αθλιες στρεβλωσεις οδηγουν σε απροκαλυπτα εγκληματα οπως η προσφατη εν ψυχρώ δολοφονία μιας νεας γυναίκας απο τον πρώην αντρα της μπροστα στα ματια των ανυμπορων να αντιδρασουν γονιών της (υποθεση Σιαβο-ΗΠΑ).

Εξαιρετικά παρηγορο οτι η ευρωπαική δεξια και η ΜΟΝΗ ΕΝ ΖΩΗ χριστιανικη εκκλησια ξυπνουν και ασκούν επιτελους ιδεολογική αυτοαμυνα απενατι στις φασιστικες μειοψηφιες που επι μακρόν επιβαλονται με οπλα την αντιδημοκρατικότητα και τον φανατισμο τους και εκμεταλλευομενες την ευπρεπεια και την αδρανεια της πλειοψηφιας

Το δικαίωμα των οικίων να επιλεγουν το θανατο γινεται σεβαστό ενω το αντιστοιχο δικαίωμα να επιλεγουν τη ζωη καταστρατηγείται στην πραξη αυθαιρετα και χωρις καμια νομική συνεπεια

Τι να τη κανεις τη διασωση του βιωτικου επιπεδου ενος λαου που αφανιζοταν δημογραφικα απο την ασητεια οταν χαθηκε τετοια υποδειγματικη λειτουργεία πολιτείας και κοινωνίας ?! (ασε την απώλεια της λαμπρης διεθνούς αξιοπρέπειας της προ Πουτιν Ρωσίας... )

Παλι καλα που η αφρόκρεμα της πολιτικής σκεψης στην ελλαδα ειχε απο καιρό εντοπίσει τα παραδείγματα προς αποφυγή ενώ εξείρε αναπτυξιακες προσεγγίσεις τυπου Ιρλανδίας και Νουμπάι που τώρα δικαιώνονται

Λάθος μου τις προάλλες που σου είπα να γράφεις στα ελληνικά, let's get back to english :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεξιά - αριστερά - οικολόγοι - gay.. ανούσια η κόντρα. Ο Berlusconi έδρασε σωστά σύμφωνα με την ισχύουσα Ιταλική νομοθεσία και το Υπουργικό διάταγμα του '94.

Τα κριτήρια εγκεφαλικού θανάτου (που δικαιολογούν την "θανάτωση" ή την συνέχεια παροχής τεχνητής υποστήριξης προς αφαίρεση οργάνων) είναι σαφή και η αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία δεν είναι ένα από αυτά.

Peace. emrose

Πιο ειδικά:

Απο τη μια το σωστό είναι αυτο το ζητημα να αφιεται στην κρίση γονεων και τεκνων

Διαφωνώ διότι:

1.απαιτεί ορθότητα κρίσεως. Ποιος θα αναλάβει την εκτίμηση αυτής και μας εγγυάται ότι ο ίδιος είναι ικανός γι'αυτόν τον ρόλο?

2.τα κριτήρια διάγνωσης θανάτου/μη αναστρέψιμης νόσου είναι Ιατρικά. Βάσει ποιων κριτηρίων θα λαμβάνει αποφάσεις μια μέση οικογένεια?

3.οι νόσοι που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής είναι ουκ ολίγες. Τί φάσμα ασθενειών θα καλύπτεται?

4.ο γιατρός γίνεται εκτελεστής. Γιατί να μην πάρει ο κάθε μικρός "Θεός" απλά ένα περίστροφο να κάνει την δουλειά του?

Καταλαβαίνω την πρόταση δημοψηφίσματος χάριν δημοκρατίας αλλά συμφωνώ με τις εναλλακτικές που πρότεινε ο/η pro σε συνδυασμό με Ιατρική γνωμάτευση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ειναι δεδομενο οτι η οποια αποφαση θα πρεπει να ειναι βασισμενη σε Ιατρικως θεσπισμενα κριτηρια και ο εγκεφαλικος θανατος ειναι σαφως ορισμενος. Ομως το ζητημα δεν περιοριζεται εκει, υπαρχουν μυρια οσες καταστασεις, στις οποιες ο ασθενης δεν ειναι σε θεση να αποφασισει (ψυχιατρικοι ασθενεις, κατεσταλμενοι, κωμα και τοσα αλλα) και στους οποιους στερουμε τη δυνατοτητα της ληψης αποφασης για τη συνεχιση ή μη της θεραπειας, το ειδος, τη διαρκεια, το ενδεχομενο ανανηψης κτλ. Πιστευω οτι ειναι μονοδρομος η θεσπιση των advance health care directives οπως στο πολιτισμενο κοσμο οπου διδεται η δυνατοτητα στους ανθρωπους να αποφασιζουν για τη πορεια της ζωης τους με βαση τη δικη τους κοσμοθεωρια και οχι στο Κράτος ή στους συγγενεις οι οποιοι συχνα -συνειδητως ή οχι- κινουνται με ιδιοτελη κινητρα, ειτε οικονομικα, ειτε συναισθηματικα. Δεν αποτελει πανακεια η παραπανω λυση καθως εχει και αυτη τις σκοτεινες της πλευρες, αλλα κατα τη δικη μου αποψη ειναι η καλυτερη και η μονη η οποια σεβεται την αξιοπρεπεια και το δικαιωμα αυτοδιαθεσης του ασθενους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να υποθέσω ότι η ολλανδική δεξιά δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα στη ζωή

Η ολλανδική ποια?!

Τι είναι αυτό ?

Σαν το ‘αλβανός τουρίστας’ ενα πραμα?

Πας μη δεξιός, βάρβαρος :anavwfwties:

Βαρβαρός ? αποκλείεται εγω να υπεννόησα τοσο ηπιο χαρακτηρισμό για ανθρωπο που προτείθεται να διαδηλώνει και να προπαγανδίζει με θερμη υπερ της ντε και σώνει θανατωσης ενος ανθρώπου που δεν γνωρίζει

:anavwfwties: Δε λες τίποτα!

Και πας μη δεξιός, δολοφόνος :anavwfwties:

Ηθικός συναυτουργός τουλάχιστον

Καλώς η κακώς οι διαχωριστικές γραμμές σε αυτή την περίπτωση και σε κανα 2 ακόμα πρόσφατες ηταν πολύ σαφείς

Αναφερθηκα σε δεξιά για να ορίσω τον πολιτικό χώρο που θεωρώ οτι αντεδρασε σωστα και να τον αντιπαραβαλω με το χώρο που θεωρώ αντέδρασε λαθος .Οι πολιτικοί χωροι αυτοι και οι αντιστοιχοι σχηματισμοί ηταν συγκεκριμένοι και χωρίς αξιοσημειωτες εσωτερικές διαφοροποιήσεις

Το τι είναι ιδεολογικά αριστερό η δεξιό σημερα είναι αλλη συζητηση

Και σε καθε περίπτωση αλλή η στάση ενός ανθρώπου ώς προς την οικονομική και αλλη η σταση ώς προς την ΚΟΙNΩΝΙΚΗ ελευθερία

Αλλά περα απο την προσωπική ιδεολογία , υπαρχεί και η πολιτική αντικειμενική πραγματικότητα.

Το να βαυκαλίζεται κανείς οτι ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΕΝΤΑΣΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Η ΡΕΥΜΑ ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΜΗ ΑΝΕΚΤΗ , επι της ουσιας απαγορευμενη και χωρίς κανενα περιθώριο εκφρασης η επιρροής, είναι κωμικό.

Για εμενα ενας τετοιος ανθρωπος εχει πουλησει τις κοινωνικες του θέσεις για να προωθήσει τις αποψεις του περι οικονομίας .

Και σε καθε περιπτωση εχει τουλαχιστον ιεραρχησει τις προτεραιότητες του και κανει τις αντιστοιχες πολιτικες επιλογες , αρα πολύ σωστα τον κατατασω με βαση την πολιτική του τοποθέτηση ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (γιατί αντικειμενικά και αυτός αυτή εχει θεσει ώς κυρίαρχη).

Γνήσιο τέκνο του Χριστόδουλου :anavwfwties:

Παρότι εκτιμώ τις προθέσεις του ανθρώπου

Και τον ευγνωμονώ για το βασικό του προσόν

Το να τσαντιζεί ολους τους σωστους ανθρώπους

Απεδειχθει τελικά λιγός

Επεσε θύμα της κολακείας των εχθρών του και της θρησκοληψιας του

Αντι να χαλυβδώσει την αποφασιστικότητα του μπροστα στο τέλος , να πατησει ακομα πιο γερα στη γη,να δει ακομα πιο καθαρα την πραγματικότητα και να δώσει μεχρι τελους την ιδεολογική μαχη διευθετώντας την διαδοχή του, επεσε στην παγίδα του αναχωρητισμού που του εστησαν επιμελώς ,επιτρέποντας τελικά την αλωση και του τελευταίου θεσμού στην ελλάδα απο δυνάμεις που δεν αποσκοπούν στο καλό ούτε του λαού ούτε της χώρας .

Σεβαστός, αλλά δεν αντεξε

Εχω αλλους εγω μη ανησυχείς ...(βεβαίως προερχόμενους απο κοινωνίες που διατηρούν ελπιδες επιβιωσης )

Πολύ δυσκολο θεμα

Εδώ συμφωνούμε.

Δεν είμαι σιγουρος οτι καταλαβαινόμαστε

Το δυσκολο δεν αφορα την προσωπική επιλογη

Σαφως θεωρώ οτι ο πατερας δεν επρεπε να θελει να εκτελεσει την κοπελα

Το δυσκολο είναι το αν θα πρεπει η κοινωνια να αποδεχεται το σφαλμα του η όχι

Λάθος μου τις προάλλες που σου είπα να γράφεις στα ελληνικά, let's get back to english :rolleyes:

Ωραία

Ευχαριστώ πολύ για τις διορθώσεις και για τις εντολές

Αν μπορούσα να κανω και εγώ μια παραίνεση με τη σειρά μου λοιπόν

Δεν αρκείσαι στις ορθογραφικές επισημανσεις καλύτερα, γιατί οι αποπειρες σου για σχολιασμο επι της ουσίσς υστερούν κατα πολύ σε ευστοχία και σοβαρότητα

Σαφώς συμφωνω για living wills/DNR orders/ next of kin designation κλπ.

Τα εχω αλλωστε γράψει στο παρελθόν

Ομως

Ακόμα και οπου αυτά υπαρχούν, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπαρχεί και είναι μόνο εν μερει νομικό

Πρωτιστως είναι ιδεολογικό

Σε πολλές πολιτείες οπου οι προβλεψεις που αναφερθηκαν υπαρχουν, δεν αντιμετωπιζονται είτε στην πραξη είτε στα δικαστήρια οι υπερ της ζωης επιθυμιες με τον ιδιο σεβασμο που αντιμετωπιζονται οι εντολες θανατου

Δεν θα επεκταθώ γιατι ηδη το εχω κανει σεντόνι

Η αλλαγη ομως του κλιματος υπο το οποιο οι διαταξεις ερμηνευονται σε καθε περιπτωση είναι ζητημα υπαρκτό και κοινωνικό

(Οι κοινωνικες αντιληψεις διαμορφώνουν το νομικό πλαίσιο - όχι το αντιστροφο)

Συνεπώς επιμένω οτι νομικες ρυθμισεις για τετοια ζητηματα μπορουν και πρεπει να τειθονται στην κριση της κοινωνιας

Ετσι και αλλιως ηδη τιθονται εμμεσως! Δεν ψηφιζονται απο την βουλή? Κατεβαίνουν πουθενα νομοι απο τον ουρανο σαν τις 10 εντολες?

Αρα τα ζητηματα αυτα, ανεξαρτήτως του αν θεωρεί κανεις οτι ανηκουν στη σφαίρα της προσωπικής ελευθερίας, ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ τα ρυθμίζουμε και αποφασίζουμε για αυτα

Αν καταφέρουν να διαλυσουν οι αναρχες την δημοκρατία, θα τα λυνουν τα προβληματα αυτα οι αρχι-αναρχες του χωριου οπως τους γουσταρει

Αν προλαβουν να διαλυσουν οι δεξιοι κοσμοπολιτες τη δημοκρατία, θα αποφασίζει ο εκαστοτε CEO της εταιρίας στην οποία θα ανηκει η περιοχή αναλογα με τα κεφια του

Εως τότε, στη δημοκρατια ετσι είναι τα πραγματα

Αρα το ερώτημα δεν είναι αν θα εκφερει αποψη αλλος για τον δικό σου θανατο

ΗΔΗ ΕΚΦΕΡΕΙ

Το ερωτημα είναι

Να εκφερει αποψη ο μεσος ελληνας πολίτης? Η η γκερεκου?!

E,

Ας εμπιστευτει ο καθενας οποιον νομιζει

Για εμενα , η επιλογη δεν είναι δυσκολη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να υποθέσω ότι η ολλανδική δεξιά δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα στη ζωή

Η ολλανδική ποια?!

Τι είναι αυτό ?

Σαν το ‘αλβανός τουρίστας’ (διακρίνω ένα ρατσισμό; ξέρω αλβανούς τουρίστες, πραγματικούς τουρίστες όμως. :rolleyes:) ενα πραμα?

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα δεν κυβερνάει στις Κάτω Χώρες; Πώς επιτρέπει η καλή και χριστιανική δεξιά την ευθανασία; Μπορεί να προτάθηκε από κεντροαριστερό κόμμα (D66) αλλά δεν έκαναν τίποτα για να την ακυρώσουν όταν ανέβηκαν στην εξουσία.

Ηθικός συναυτουργός τουλάχιστον

Καλώς η κακώς οι διαχωριστικές γραμμές σε αυτή την περίπτωση και σε κανα 2 ακόμα πρόσφατες ηταν πολύ σαφείς

Αναφερθηκα σε δεξιά για να ορίσω τον πολιτικό χώρο που θεωρώ οτι αντεδρασε σωστα και να τον αντιπαραβαλω με το χώρο που θεωρώ αντέδρασε λαθος .Οι πολιτικοί χωροι αυτοι και οι αντιστοιχοι σχηματισμοί ηταν συγκεκριμένοι και χωρίς αξιοσημειωτες εσωτερικές διαφοροποιήσεις

Το τι είναι ιδεολογικά αριστερό η δεξιό σημερα είναι αλλη συζητηση

Και σε καθε περίπτωση αλλή η στάση ενός ανθρώπου ώς προς την οικονομική και αλλη η σταση ώς προς την ΚΟΙNΩΝΙΚΗ ελευθερία

Αλλά περα απο την προσωπική ιδεολογία , υπαρχεί και η πολιτική αντικειμενική πραγματικότητα.

Το να βαυκαλίζεται κανείς οτι ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΕΝΤΑΣΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Η ΡΕΥΜΑ ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΜΗ ΑΝΕΚΤΗ , επι της ουσιας απαγορευμενη και χωρίς κανενα περιθώριο εκφρασης η επιρροής, είναι κωμικό.

Για εμενα ενας τετοιος ανθρωπος εχει πουλησει τις κοινωνικες του θέσεις για να προωθήσει τις αποψεις του περι οικονομίας .

Και σε καθε περιπτωση εχει τουλαχιστον ιεραρχησει τις προτεραιότητες του και κανει τις αντιστοιχες πολιτικες επιλογες , αρα πολύ σωστα τον κατατασω με βαση την πολιτική του τοποθέτηση ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (γιατί αντικειμενικά και αυτός αυτή εχει θεσει ώς κυρίαρχη).

Βαρβαρός ? αποκλείεται εγω να υπεννόησα τοσο ηπιο χαρακτηρισμό για ανθρωπο που προτείθεται να διαδηλώνει και να προπαγανδίζει με θερμη υπερ της ντε και σώνει θανατωσης ενος ανθρώπου που δεν γνωρίζει

Ορίστε και το νομικό πλαίσιο της ευθανασίας για να συνεννοούμαστε

Termination of Life on Request and Assisted Suicide (Review Procedures) Act took effect on April 1, 2002. It legalizes euthanasia and physician assisted suicide in very specific cases, under very specific circumstances. The law was proposed by Els Borst, the D66 minister of Health. The procedures codified in the law had been a convention of the medical community for over twenty years.

The law allows medical review board to suspend prosecution of doctors who performed euthanasia when each of the following conditions is fulfilled:

* the patient's suffering is unbearable with no prospect of improvement

* the patient's request for euthanasia must be voluntary and persist over time (the request cannot be granted when under the influence of others, psychological illness or drugs)

* the patient must be fully aware of his/her condition, prospects and options

* there must be consultation with at least one other independent doctor who needs to confirm the conditions mentioned above

* the death must be carried out in a medically appropriate fashion by the doctor or patient, in which case the doctor must be present

* the patient is at least 12 years old (patients between 12 and 16 years of age require the consent of their parents)

The doctor must also report the cause of death to the municipal coroner in accordance with the relevant provisions of the Burial and Cremation Act. A regional review committee assesses whether a case of termination of life on request or assisted suicide complies with the due care criteria. Depending on its findings, the case will either be closed or, if the conditions are not met brought to the attention of the Public Prosecutor. Finally, the legislation offers an explicit recognition of the validity of a written declaration of will of the patient regarding euthanasia (a "euthanasia directive"). Such declarations can be used when a patient is in a coma or otherwise unable to state if they wish to be euthanized.

Euthanasia remains a criminal offense in cases not meeting the law's specific conditions, with the exception of several situations that are not subject to the restrictions of the law at all, because they are considered normal medical practice:

* stopping or not starting a medically useless (futile) treatment

* stopping or not starting a treatment at the patient's request

* speeding up death as a side-effect of treatment necessary for alleviating serious suffering

Euthanasia of children under the age of 12 remains technically illegal; however, Dr. Eduard Verhagen has documented several cases and, together with colleagues and prosecutors, has developed a protocol to be followed in those cases. Prosecutors will refrain from pressing charges if this Groningen protocol is followed.

http://en.wikipedia.org/wiki/Euthanasia_in_the_Netherlands

Ωραία

Ευχαριστώ πολύ για τις διορθώσεις και για τις εντολές

Αν μπορούσα να κανω και εγώ μια παραίνεση με τη σειρά μου λοιπόν

Δεν αρκείσαι στις ορθογραφικές επισημανσεις καλύτερα, γιατί οι αποπειρες σου για σχολιασμο επι της ουσίσς υστερούν κατα πολύ σε ευστοχία και σοβαρότητα

Έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν να κάνω σοβαρή κουβέντα in real life με καλούς χριστιανούς αλλά εις μάτην. Μάλλον είμαι άπιστος και μου αξίζει να καώ στην πυρά. :rolleyes:

Αυτό που δεν κατάλαβες είναι ότι δεν με απασχολεί αν είσαι υπέρ ή κατά της ευθανασίας ή οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία έχεις γενικότερα. Αλλά όταν βγαίνεις και μου λες για την καλή δεξιά και τους υπόλοιπους κακούς, ε, να περιμένεις να την ακούσεις. :bloodomen:

Άσε και βαριέμαι να γράφω πολλά :anavwfwties:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα δεν κυβερνάει στις Κάτω Χώρες; Πώς επιτρέπει η καλή και χριστιανική δεξιά την ευθανασία; Μπορεί να προτάθηκε από κεντροαριστερό κόμμα (D66) αλλά δεν έκαναν τίποτα για να την ακυρώσουν όταν ανέβηκαν στην εξουσία.

λαθος στα πανε

δεν κυβερνα το χριστιανοδημοκρατικό κομμα

η κυβερνηση είναι συνεργασίας με τους εργατικούς

και στη βουλη

οι ψηφοι

σοσιαλιστών

εργατικών

και φιλελευθερων

(που στηριζουν τον νομο)

υπερβαίνουν κατα πολύ τους ψηφους της δεξιάς

αρα καθε προσπάθεια είναι καμένη απο χέρι

απο εκεί και περά φυσικά δεχομαι οτι δεν το σηκώνουν όσο πρεπει οι Χ/Δ

και εκεί κολλάει το ‘ποια δεξιά?’

Αλλα, αυτο που σου επισημανα και σε αυτή την περιπτωση ισχύει

ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ (ψηφισαν κατα) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΕΝΘΕΡΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ σε συγκριση με αυτούς που και λαθος θεση εχουν και φανατισμένα επιχειρουν να επιβληθουν

Τι να κάνουμε?Οτι και να λές ,ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά

Έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν να κάνω σοβαρή κουβέντα in real life με καλούς χριστιανούς αλλά εις μάτην. Μάλλον είμαι άπιστος και μου αξίζει να καώ στην πυρά. :rolleyes:

ναι ναι,

Απο τη μια εγώ είμαι που ‘φοράω ταμπέλες’ συμφωνα με τις προηγούμενες σου μπούρδες, απο την αλλη

τώρα είμαι ‘ρατσιστής΄και (το καλύτερο ) ‘καλός χριστιανός’

Περα του ότι είναι αστεία αυτη καθεαυτή η αντιληψη οτι αν φορεσεί κανεις σε καποιον την ταμπέλα του χριστιανού τον προσεβαλε ή τον υποτιμησε (οπως και τα υπολοιπα συνδρομα της μεταπολιτευσης),

ειναι εντελώς προφανές οτι εγώ ουδεποτε έχω εκφρασει την παραμικρή αποψη η επιχείρημα με μεταφυσική βάση η μεταφυσικές προεκτασεις

Εγώ μιλησα για εκκλησίες οχι για δογματα και δογματικά ζητηματα

Το ποια είναι η ιστορική ,πολιτισμική, κοινωνική και (βεβαιως) πολιτική διασταση της οργανωμενης θρησκείας (ιδιαίτερα σε χώρες όπως ελλάδα,ισραήλ,ιρλανδία,τουρκία, κ.α. ανοιξε κανα βιβλίο ιστορίας να το μαθείς

Μαλλον θα χρειαστείς μια πιο πειστική δικαιολογία για την ανεπαρκη σου επιχειρηματολογία

Βλέπεις εγώ εχω επανειλλημένα δοκιμάσει να κάνω διάλογο με ανθρώπους που δεν υποβαλουν τη λογική των θεσεων και την εγκυρότητα των δεδομενων τους σε επαρκή ελεγχο, με αποτελεσμα να εχω αναπτύξει ανοσία στις προσωπικές επιθέσεις που συστηματικά ακολουθούν την καταληξη των ισχυρισμών τους στην πυρά

Ασε την κλαψα λοιπόν, αυτα τα δακρύβρεχτα περι ιερής εξετασης αλλού

ΑΥΤΟ-μαστιγώματα στο Συνταγμα αμα θες

Αυτό που δεν κατάλαβες είναι ότι δεν με απασχολεί αν είσαι υπέρ ή κατά της ευθανασίας ή οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία έχεις γενικότερα. Αλλά όταν βγαίνεις και μου λες για την καλή δεξιά και τους υπόλοιπους κακούς, ε, να περιμένεις να την ακούσεις. :bloodomen:

Άσε και βαριέμαι να γράφω πολλά :anavwfwties:

αυτό που μάλλον δεν καταλαβες εσύ είναι εξισου αδιαφορώ για το τι θεωρείς εσυ ενδιαφέρον

αν με ενδιεφερε συγκεκριμενα η δική σου αποψη θα σου εστελνα pm , σωστά?

Η διεκρύνηση της οπτικής με την οποία προσεγγίζει κανείς τα πράγματα προωθεί την ειλικρίνεια και την μετριοπαθεια Και ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

Ασε, και εγώ βαριέμαι να εξηγώ

(διακρίνω ένα ρατσισμό; ξέρω αλβανούς τουρίστες, πραγματικούς τουρίστες όμως. rolleyes.gif)

Συγχαρητηρια, πηγατε και για Σκι στην αράχωβα με ελικόπτερο? :bloodomen:

Παω να πανηγυρίσω τώρα που με είπες ρατσιστη

[Σημ.

Στην γλώσσα μου

Και στην εποχή μου!-γιατί στον 21 αιώνα οι σοβαρές κοινωνίες εχουν πλέον αναδυθεί απο τον γελοίο φασισμό της πολιτικής ορθότητας που καταδυναστεύει την ελλάδα-

= a conservative who is wining an argument]

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνεχίζω να επιβεβαιώνομαι για το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνεις. Το ότι συνεχίζεις (βαριέμαι να κάνω πολλαπλά quotes, άλλωστε ξέρεις τι έχεις γράψει) να θεωρείς ως σωστή τη μια άποψη με γεια σου με χαρά σου, αλλά το φανατισμό πού τον είδες; Εσύ ο ίδιος μίλησες για ψήφους. Αν αυτό είναι φανατισμός, τότε να τα καταλύσουμε όλα και να ισχύει ο νόμος του ισχυρού, που φυσικά θα συμφωνεί μαζί σου και θα είναι ο μόνος δημοκρατικός. Welcome to the jungle.

Δεν συνηθίζω να βρίζω εδώ μέσα, αυτό μάλλον συνέβη από άλλον, λίγες γραμμές παραπάνω. Πάρε πίσω το σχόλιο ότι σε αποκάλεσα κάπως. Είπα ότι διακρίνω κάποιο ρατσισμό, ο καθένας μπορεί να πέσει στο tripάκι να κάνει τέτοιο σχόλιο, είμαι ο τελευταίος που θα τον χαρακτηρίσει, πάντα όμως μπορώ να σχολιάσω τα λεγόμενα του.

Πάντως φάσκεις και αντιφάσκεις στο θέμα ανθρώπινη ζωή. Να σου θυμίσω παλιότερo post:

Επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν επικροτεί την αντίδραση του ειδικού φρουρού αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που γίνεται τώρα στην Αθήνα ,στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.Μπάτε σκύλοι αλέστε

Συγνωμη

Αλλα προσωπικα

Φυσικα και ΕΠΙΚΡΟΤΩ την αντιδραση του αστυνομικού

Αυτα περι ‘φραστικής διενεξης’ με ‘περαστικούς’ που ‘επιναν καφε’ είναι για γέλια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.