Jump to content

Απόκτηση τίτλου ειδικότητας


abrakatabra

Recommended Posts

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής:

Άντε και τέλειωσε η ειδικότητα,άντε και δώσαμε κι εξετάσεις (και έγινε το θάυμα) και περάσαμε.

Μετά τι γίνεται;

Τι γραφειοκρατεία ακολουθεί για να πάρει κανείς το χαρτάκι το καλό και σε τι βάθος χρόνου;

Κι ας πούμε οτι κάποιος με το που θα τελειωσει θέλει να ανοίξει ιατρείο (ή να κάνει χαρτιά για κάποια τρέχουσα προκήρυξη-ανέκδοτο αλλά ταιριάζει στην περίπτωσή μας), πώς στο καλό θα αποδείξει οτι την έχει πάρει την ειδικότητα;Θα πρέπει να περιμένει να παρει το τελικό χαρτι (που σίγουρα θα αργει) ή του δίνουνε και κανενα πρόχειρο;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μολις περασεισ τις εξετασεισ για ειδικοτητα και σε συντομο χρονικο διαστημα αποστελλονται στισ νομαρχιες οι επιτυχοντες και οι αποτυχοντες σε καθε ειδικοτητα.τοτε πας στην νομαρχια που ανηκεις μαζι με τα υπολοιπα χαρτια και σου δινουν τον τιτλο ειδικοτητας.σε μερικεσ νομαρχιεσ αποδεχονται και fax απο το υπουργειο για να επισπευθουν οι διαδικασιεσ ή πας ο ίδιοσ απο το υπουργειο και το παιρνεισ για να το πας στη νομαρχια για να γινουν τα πραγματα πιο γρηγορα. απο κει και περα αν τα δικαιολογητικα ειναι ενταξει η χορηγηση του τιτλου διαρκει οσο να σου γραψουνε το εγγραφο και να το υπογραψει ο αρμοδιος αντινομαρχης η άλλοσ προισταμενοσ.οποτε ειναι διαδικασια που γινεται και συντομα αν θελεις και βρεις ανθρώπους που θες να σε εξυπηρετησουν

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καμια δεκαρια αντε 15 μερες παιρνει η διαδικασια στην αθηνα, ελπιζω να μή χασεις πολλες θεσεις σ΄αυτες τις 2 εβδομαδες emcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια γνωστή μου που έδωσε τώρα στην Αθήνα της είπαν 1,5-2 μήνες για να πάρει το τελικό χαρτί. Για κάποιο άλλο πρόχειρο χαρτί που μπορεί να λειτουργήσει μέχρις ότου βγει το τελικό, δεν της δώσανε καμιά διευκρίνηση. Της είπαν οτι όπου κι αν απευθυνθεί για δουλειά, να το αφήσει σε εκκρεμότητα κι ο εργοδότης συνήθως δεν έχει πρόβλημα.

Κι όσο για τις θέσεις, και το αν θα τις χάσω (εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος), καλύτερα να μην υιοθετούμε εδώ μέσα όλοι το βιτριολικό (υποτιθέμενο) χιούμορ ορισμένων, διότι μ' αυτά και μ΄αυτά, το site έχει ξεφτιλιστεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωρίζεις μήπως αν η Νομαρχία Αθηνων (κεντρικός τομέας) κάνει τέτοιες διευκολύνσεις (δηλαδή αν αποδέχεται το φαξ που ανέφερες) και λοιπά και λοιπά;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αν δεχονται το φαξ δεν μπορω να σου πω σιγουρα αν θέλουν μπορούν. αν ομως τους παρεις την αποφαση απο το υπουργειο σιγουρα δεν μπορουν να σου πουν οχι.μπορεις να το ρωτησεις δε χανεις και τιποτα.πάντως μετα την απόφαση με τους επιτυχόντες κτλ η διαδικασια ειναι πολυ γρηγορη.ειναι ισα ισα το γραψιμιο της αποφασης χορήγησης του τιτλου ειδικοτητας που ειναι μεσα σε φόρμα στουν υπολογιστη και η υπογραφη απο τον αρμόδιο νομαρχη ή όποιον έχουν ορίσει αντ' αυτού.εμένα στην αδεια ασκήσεως επαγγέλματως που ειχα βγάλει στην αθήνα μου ειχαν πει ότι θα την έπαιρνα σε 2 μήνες. τους εξήγησα οτι ήταν επειγον και μου τη χορηγήσανε μέσα σε 2 ημέρες και μάλιστα σε περίοδο αυγούστου που τίποτα δε λειτουργεί και χωρίς να έχω μέσο γιατί δεν ειμαι απο εκει. χρονια πολλα και καλη επιτυχια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κοιταξε αν εσυ δεν εισαι σε θεση να παρεις ενα τηλεφωνο στην νομαρχια αθηνων και να τρεξεις ο ιδιος για να μαθεις και βασιζεσαι στα λογια καποιας αλλης συναδελφου, δεν περιμενω να μπορεις να ξεχωρισεις το χιουμορ απ΄την πλακα ενος αγνωστου σε ενα ανωνυμο φορουμ. μή συγχιζεσαι. πλακα εκανα. καλη επιτυχια και ψαξε τον κυριο ασημακοπουλο στον 1ο οροφο της νομαρχιας στο γαλαζιο κτιριο στην αλεξανδρας. ειναι ευγενεστατος και εξυπηρετικοτατος. αν θελεις και τηλεφωνο σου το στελνω σε πμ.

αλλα προς θεου μήν ακους ο,τι σου λεει ο καθε ενας. ρωτα μονος σου για να εισαι σιγουρος! και αυτο ισχυει για ολα (και για ολους)!!!

χρονια σου πολλα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

κανεις δεν ελεγχει ποιος παραλαμβανει τον παπυρο - εμενα της ιδιας μου τον εφερε μια σχεδον αγνωστη συναδελφος (!!!) που ετυχε να παραλαμβανει τον δικο της και ηρθε η κουβεντα για μενα με τον υπαλληλο της νομαρχιας ... οποτε και κανεις δε μπορει να αποδειξει καν οτι τον παρελαβες.

η διαδικασια μεχρι πριν λιγα χρονια ήταν οτι εκανες μια αιτηση προς την αρμοδια νομαρχια και καποια στιγμη σε ειδοποιουσαν οτι ειναι ετοιμος. εσυ απο πού τα ακουσες αυτα για τα κομματακια?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

σε 15 μέρες η Νομαρχία Αθηνών σου δίνει τον τίτλο ειδικότητας; Κι αυτές οι 15 τι είναι, ημερολογιακές ή εργάσιμες;

Επιπλέον, τι σόι χαρτί σου δίνει; Πάπυρο ή καταρχάς κανένα απλό χαρτί από υπολογιστή και μετά από καιρό τον πάπυρο και με το αντίστοιχο αντίτιμο; Και είπες ότι μπορεί να πάρει κανείς και 2ο πάπυρο ειδικότητας;

Please help

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν τα θυμαμαι με τοση λεπτομερεια, αλλα απ΄οτι ακουσα και απο εναν συναδελφο πριν λιγους μηνες, παιρνεις πιστοποιητικο μεσα σε κανενα 20 ημερο και για τον παπυρο εμενα μου τον εδωσαν (λεμε τωρα, τον εδωσαν σε μια ασχετη) κανενα 4 μηνο μετα.

τον 2ο τον ειχα ζητησει εγω χροοοοοονια μετα για εναν δικο μου, γιατι ουδεποτε τον ειχε παραλαβει (πραγμα που οπως σου εξηγω, τελικα το πιστευω, αφου το εκαναν και σε μενα), ειχε μεγαλυτερο μπερδεμα αυτο γιατι ειχαν περασει αρκετα χρονια απο τη ληψη ειδικοτητας, αλλα τελικα τον εφτιαξαν και τον παρελαβα εγω, υπογραφοντας! αν και υποθετω οτι τελικα θα πηγα και θα υπεγραψα εκ των υστερων και για τον δικο μου χαχαχα

τεσπα, εσυ το πιστοποιητικο βιαζεσαι, για τα αλλα ελπιζω να μή χρειαστει να τα κανεις ποτε :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αρχικα βγαίνει η απόφαση χορήγησης τίτλου ειδικότητας που ειναι ένα απλό χαρτί όπως η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μετά μπορείς να ζητήσεις το λεγόμενο πάπυρο ο οποίος ουσιαστικα είναι και αυτό μια φόρμα στον υπολογιστή η οποία απλά τυπώνεται σε Α4 χαρτί το οπόίο είναι απλά πιο χοντρό και έχει σχέδιο όπως του πάπυρου.έτσι τουλάχιστον γίνεται σε νομαρχία της περιφέρειας. όπως καταλαβαίνεις και η συγκεκριμένη διαδικασία παίρνει λίγα λεπτά και το χρόνο που χρειάζεται να υπογράψει ο νομάρχης η αυτός που με εντολή νομάρχη υπογράφει αυτές τις αποφάσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Ένα μήνα μετά τις εξετάσεις, τελικά το πήρα το χαρτί το καλό της ειδικότητας !!!!!!

Αν κατάλαβα καλά, πρέπει να τελειώσει η εξεταστική της περιόδου (πχ περιοδου Φεβρουαρίου), να πάνε αποτελέσματα για όλες τις ειδικότητες στο υπουργειο και μετά να αρχίσει το αλισβερίσι εντός του υπουργείου κι εν τέλει προς τη Νομαρχία.

Τώρα, σε ότι αφορά τη δυνατότητα να πάρεις και 2ο πάπυρο, εμένα (τουλάχιστον στην Νομαρχία Αθηνών, Κεντρικός Τομέας) μου είπαν οτι πρέπει να παραλάβω αυτοπροσώπως το χαρτί το οποίο βγαίνει άπαξ και δεν ματαβγαίνει. Τέλοσπάντων, αθανατο ελληνικό δημόσιο, αρκεί που το πήρα, ακόμη δεν το πιστεύω!!!!!!!!

Όσο για τις φόρμες από τον υπολογιστή, μου δώσανε 5 αντίγραφα, αλλά στη Νομαρχία (άλλη, όχι Αθηνών) που πήγα για να κάνω τα χαρτιά για το ιατρείο, ενώ αρχικά μου είπανε ότι θέλανε τον πάπυρο (!!!!!!ξανά αθάνατο ελληνικό δημόσιο!!!!!!!!!), τελικά βολευτήκανε και με το άλλο, το ταπεινό, σε απλό χαρτί Α4.

Ούφ! τουλάχιστον ξεμπλέξαμε από το ένα τρελοκομείο!!!

Ώρα να βγούμε στον αληθινό κόσμο (το άλλο τρελοκομείο, το μεγαλύτερο!!!!!!!!!!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.