Jump to content

Προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να καλυφθούν οι εφημερίες με εκπαιδευόμενους


Recommended Posts

Γιατρούς χωρίς... μισθούς σκοπεύει να διορίσει στα νοσοκομεία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος να ξεπεραστεί ο νέος σκόπελος που προκύπτει από την 1η Ιανουαρίου, οπότε οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν θα πραγματοποιούν υπερωριακή εργασία άνω των 58 ωρών την εβδομάδα -σύμφωνα με την κοινοτική αλλά και εθνική πλέον νομοθεσία.

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι συνολικά 7.935 ειδικευόμενοι γιατροί δεν θα πραγματοποιούν πάνω από 4 εφημερίες το μήνα όταν σε ορισμένα νοσοκομεία έφθαναν και τις 10.

Το πρόβλημα θα επηρεάσει όλο το ΕΣΥ, καθώς οι ειδικευόμενοι μέχρι σήμερα καλύπτουν το 70% των «εσωτερικών» εφημεριών (κλινικές, νοσηλευόμενοι).

Ζητούνται κονδύλια

Παρ' ότι ο νόμος ισχύει εδώ και καιρό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μόλις πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να ασχοληθεί με την υπόθεση και όταν ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Λόγω της επείγουσας κατάστασης εκλήθη ακόμη και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Αργ. Καράς να παραστεί σε σύσκεψη στο υπουργείου ώστε να βρεθεί μια λύση κυρίως για τα κονδύλια.

Κι επειδή χρήματα για μαζικές προσλήψεις δεν βρέθηκαν, ως πιο... συμφέρουσα κρίθηκε η λύση των άμισθων ειδικευόμενων οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο σκέφτεται να προωθήσει ένα νέο θεσμό με τη μετατροπή γιατρών από ειδικευόμενους σε εκπαιδευόμενους στους οποίους θα παραχωρείται ένα ελάχιστο μηνιαίο επίδομα.

Μια τέτοια ενέργεια όμως θα ανέτρεπε πλήρως το υπάρχον σύστημα που ισχύει για τη λήψη ειδικότητας. Ενα σύστημα που σήμερα οδηγεί χιλιάδες απόφοιτους της ιατρικής σε αναμονή χρόνων. Στην περίπτωση που θα προωθηθεί ο θεσμός των άμισθων ειδικευόμενων πρέπει αναγκαστικά να υιοθετηθούν και οι εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας. Κάτι που είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν αλλά είχε βρει εμπόδια από τους φοιτητές των ιατρικών σχολών.

Οι προθέσεις του υπουργείου Υγείας προκαλούν ήδη αντιδράσεις στους κόλπους του ιατρικού κόσμου αφού εκτιμάται ότι έτσι θα υποστηριχθεί ένα σύστημα γιατρών δύο ταχυτήτων όπου κάποιοι που έχουν οικονομική δυνατότητα θα επιλέγουν την ιδιότητα του εκπαιδευόμενου, αφού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ο χρόνος παραμονής τους στα νοσοκομεία θα προσμετράται στο χρόνο ειδικότητας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) δηλώνουν ήδη κατηγορηματικά αντίθετοι στα σχέδια του υπουργείου Υγείας περί άμισθων γιατρών.

Οι συνδικαλιστές

Οπως δηλώνει ο Π. Κοντολέων: «Είμαστε εναντίον της μετατροπής του ειδικευόμενου σε εκπαιδευόμενο. Αλλοτριώνονται τα εργασιακά του δικαιώματα και δεν καλύπτει ασφαλιστικά των ειδικευόμενο, ενώ περιορίζεται και η συνταξιοδοτική του αναγνώριση».

«Είμαστε απολύτως αντίθετοι» δηλώνει και ο Δημ. Βαρνάβας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομείακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και προσθέτει: «Οταν το 1975 δόθηκε μισθός στους ειδικευόμενους ήταν μεγάλη επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν θα γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω και οι γιατροί στα 35 τους να ζουν με χρήματα των γονέων τους. Με τον τρόπο αυτό επιφορτίζουμε συνολικά την κοινωνία, γιατί οι γιατροί αυτοί θα επιδιώξουν να πάρουν τα χρήματα αυτά με φακελάκια».

Το υπουργείο Υγείας εξετάζει επίσης την πιθανότητα να προσληφθούν επικουρικοί γιατροί με συμβάσεις ενός χρόνου. Θεσμός που εφαρμόζεται ήδη αλλά δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός, αφού οι γιατροί αυτοί επιλέγουν μόνο θέσεις σε νοσοκομεία της Αθήνας.

*Επίσης μελετάται να γίνουν προσλήψεις γιατρών σε άλλους οργανισμούς, οι οποίοι διαθέτουν στον προϋπολογισμό τους τα απαραίτητα κονδύλια και στη συνέχεια το προσωπικό αυτό να μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Στην περίπτωση αυτή «δεν θα ακολουθηθεί η χρονοβόρος διαδικασία του ΑΣΕΠ».

Αντιπρόταση

Το υπουργείο ταυτόχρονα επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και ήδη υπάρχουν επικοινωνίες με τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιθώρια να μετατεθεί η εφαρμογή της σχετικής απόφασης. Από την πλευρά της η ΕΙΝΑΠ, τα μέλη της οποίας καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, προτείνει:

*Να υπάρχει προοδευτική εφαρμογή του νέου ωραρίου των γιατρών για την εύρυθμη λειτουρια των νοσοκομείων.

*Να ισχύσει το καθεστώς των ζωνών στις εφημερίες.

*να εφημερεύουν στα νοσοκομεία της πρώτης ζώνης και οι διευθυντές.

*Να ισχύσουν οι μεικτές εφημερίες (για 8 ώρες) και οι εφημερίες ετοιμότητας και για τους ειδικευόμενους.

*Να αυξηθεί ο αριθμός των ειδικευομένων κατά 800 θέσεις σε όλη την Ελλάδα.

*Να δίνεται πλήρης ειδικότητα και από τα περιφερειακά νοσοκομεία.

*Να είναι ακριβότερη η εφημερία όταν χρειάζεται να παραβιαστεί το ωράριο.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 29/10/2006

Το δημοσίευμα μπορεί να είναι αρκετά παλιό, αλλά σίγουρα πολύ επίκαιρο.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις και να μπορεί ταυτόχρονα να εφαρμοστεί ο νόμος για την άμισθη ειδικότητα. Να βάλουν ένα συμβολικό μηνιαίο επίδομα - μισθό ίσο με 50 ευρώ ως πούμε ώστε να βαπτίσουν τη θέση ως "ΕΜΜΙΣΘΗ". Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει ασυμφωνία με το διάταγμα που λέει ότι η θέση πρέπει να είναι δεόντως αμειβόμενη. (Τώρα το "δεόντως"... είναι σχετική έννοια).

Αυτό ως απάντηση σε αυτούς που λένε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος.

Εάν θέλουν το εφαρμόζουν μια χαρά. Θα δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Ωρες ωρες σκεφτομαι, αν ημουν ασθενης και ειχα να κανω με γιατρους των 50Ε/μηνα (αφου τοσα π.χ. θα ικανοποιουσαν τον αρμυ), θα τους αντιμετωπιζα με το σεβασμο που ταιριαζει σε επιστημονες ή θα τους εστελνα στο κυλικειο του νοσοκομειου για καφε και τυροπιτα και θα τους χαριζα και τα ρεστα να πιουνε κι αυτοι ενα καφεδακι...?

Ειναι που ειναι απαξιωμενο το επαγγελμα, υποθεσεις, οπως αυτη του -παλιου, αλλα τοσο επικαιρου- δημοσιευματος το ξεφτιλιζουν τελειως...

Υ.Γ. Και για να προλαβω τους οποιους υποστηρικτες της αμισθης ειδικοτητας, να επισημανω πως αυτο το δημοσιευμα δε μιλουσε για 6μηνο, αλλα για ολη την ειδικοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις και να μπορεί ταυτόχρονα να εφαρμοστεί ο νόμος για την άμισθη ειδικότητα. Να βάλουν ένα συμβολικό μηνιαίο επίδομα - μισθό ίσο με 50 ευρώ ως πούμε ώστε να βαπτίσουν τη θέση ως "ΕΜΜΙΣΘΗ". Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει ασυμφωνία με το διάταγμα που λέει ότι η θέση πρέπει να είναι δεόντως αμειβόμενη. (Τώρα το "δεόντως"... είναι σχετική έννοια).

Αυτό ως απάντηση σε αυτούς που λένε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος.

Εάν θέλουν το εφαρμόζουν μια χαρά. Θα δούμε.

Εδώ θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει καλά τους νόμους, γιατί εγώ -είναι η αλήθεια- ξέρω 5 πράγματα επιφανειακά: Στο εργατικό δίκαιο δε λέει ότι εργαζόμενοι που κατέχουν την ίδια ακριβώς θέση, λαμβάνουν την ίδια βασική αμοιβή-μισθό; (χώρια επιδόματα κλπ. κλπ.) Αν όντως ισχύει αυτό, ούτε άμισθη θέση μπορεί να υπάρξει, ούτε θέση με αμοιβή 50 ευρώ. Εκτός κι αν μας κατεβάσουν όλους στα 50...

Link to comment
Share on other sites

doctom έχεις απόλυτο δίκιο

Απλά αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο θα ξεκινήσουν τα δικαστήρια και θα δικαιοθούν και θα καταργηθεί ο νόμος αμμέσως μετά

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα το εκμεταλευτεί

Εγώ με το που θα μου ερχόταν ο διορισμός ώς άμισθος την ίδια κιώλας μέρα θα τους τράβαγα στα δικαστήρια για να πάρω ότι μου αναλωγεί

Ο νόμος ακόμα και για το 6μηνο που λένε είναι ανεφάρμοστος γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί ειδικότητα με άμισθο 6μηνο

Και άντε και ξεκινάνε να μπαίνουν οι άμισθοι..... και ποιός λέει ότι οι έμμισθοι δεν θα αρχίσουν να κάνουν προσφυγές μιάς και θα διεκδικούν τις ιδιες θεσεις στην αγορά και να αρχίσουν μετά να αμφισβητούν την νομιμότητα των τίτλων??

Ο νόμος έχει φτιαχτεί στο ποδάρι και ακόμα και να εφαρμωστεί οι "δικαιούχοι" μόνο προβλήματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον

Link to comment
Share on other sites

Σύνταγμα της Ελλάδας

Άρθρο 22

1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

2. Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.

3. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

4. Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.

Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.

5. Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

Ερμηνευτική δήλωση:

Στους γενικούς όρους εργασίας περιλαμβάνεται και ο προσδιορισμός του τρόπου και του υποχρέου είσπραξης και απόδοσης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της συνδρομής των μελών τους που προβλέπεται από τα καταστατικά τους.

Link to comment
Share on other sites

Κοτζάμ Σύνταγμα το λέει κι εγώ νόμισα είναι απλά στο εργατικό δίκαιο :P

Με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ και να βγάλει το νόμο αντισυνταγματικό.

Link to comment
Share on other sites

OK.

Υπάρχει και άλλο παραθυράκι που διάβασα εδώ μέσα. Βαφτίζουμε τον ειδικευόμενο ==> εκπαιδευόμενο και παύει να θεωρείται κανονικός "εργαζόμενος" με τη συμβατική έννοια του όρου. Οπότε θα θεωρείται "ξεχωριστή" κατηγορία από τους υπόλοιπους ειδικευόμενους και επομένως δεν θα μπορούν να γίνουν προσφυγές.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και η πρακτική άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών πολλών σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ αμείβεται, αν πούμε ότι ο "εκπαιδευόμενος" θα κάνει κάποιου είδους πρακτική άσκηση, η οποία θα αναγνωρίζεται σαν ειδικότητα. Αλλά και πάλι αν δεν ονομαστεί εργασία, θα γίνει αυτό που λέει ο drspeed

Και άντε και ξεκινάνε να μπαίνουν οι άμισθοι..... και ποιός λέει ότι οι έμμισθοι δεν θα αρχίσουν να κάνουν προσφυγές μιάς και θα διεκδικούν τις ιδιες θεσεις στην αγορά και να αρχίσουν μετά να αμφισβητούν την νομιμότητα των τίτλων??

Ο νόμος έχει φτιαχτεί στο ποδάρι και ακόμα και να εφαρμωστεί οι "δικαιούχοι" μόνο προβλήματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον

Τέσπα, δε θέλω να κόψω τα φτερά κανενός συναδέλφου, αλλά αναλογιστείτε ότι με πρόχειρα ημίμετρα, τα οποία μπορεί να έχουν συνέπειες και στους μελλοντικούς συναδέλφους, δε λύνεται το πρόβλημα της αναμονής.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις και να μπορεί ταυτόχρονα να εφαρμοστεί ο νόμος για την άμισθη ειδικότητα. Να βάλουν ένα συμβολικό μηνιαίο επίδομα - μισθό ίσο με 50 ευρώ ως πούμε ώστε να βαπτίσουν τη θέση ως "ΕΜΜΙΣΘΗ". Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει ασυμφωνία με το διάταγμα που λέει ότι η θέση πρέπει να είναι δεόντως αμειβόμενη. (Τώρα το "δεόντως"... είναι σχετική έννοια).

Αυτό ως απάντηση σε αυτούς που λένε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος.

Εάν θέλουν το εφαρμόζουν μια χαρά. Θα δούμε.

Και με την ασυμβατότητα με το αρθρο 2 του συνταγματος παράγραφος β, τί θα κάνουν?

Ακόμα και αν γίνει κ η αλλαγή που λες, εξακολουθεί να είναι μεροληπτικό εξαιτίας του περιορισμού του εξάμηνου.

Link to comment
Share on other sites

Army δεν μπορείς ή δεν θές να το καταλάβεις?

Όπως και να βαφτιστούν από την στιγμή που η εκπαίδευση αυτή οδηγεί στην απόκτηση τίτλου ειδικότητας

τότε παράγουν το ίδιο έργο με τους ειδικευόμενους και δικαιούνται την ίδια αμοιβή και έχουν τα ίδα δικαιόματα και υποχρεώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κοτζάμ Σύνταγμα το λέει κι εγώ νόμισα είναι απλά στο εργατικό δίκαιο :P

Με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ και να βγάλει το νόμο αντισυνταγματικό.

Δεν το λέει μόνο το Σύνταγμα και οι εργατικοί νόμοι, το λένε και οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες κ.ά (π.χ. Αστικός Κώδικας, αποφάσεις Αρείου Πάγου κλπ.).

Δες και το post κλπ. στη συζήτηση "12μηνο το Αγροτικό, αλλαγές και στην Ειδικότητα..." : ανάρτηση: http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?sh...mp;#entry322859 όπου πολλές απορίες έχουν ξανασυζητηθεί στο Greek Meds.

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα περί Σύμβασης Εργασίας (άρθρα 648-680), ο "εργοδότης" έχει υποχρέωση να καταβάλει τον συμφωνημένο ή συνηθισμένο μισθό (άρθρ. 653).

Δες τους ορισμούς περί συνηθισμένου μισθού, συμβατικού μισθού, νόμιμου μισθού (εδώ http://ergatiko.pblogs.gr/2008/07/292801.html) και στο -πιο απλουστευμένο- δημοσίευμα του ΕΛ. ΤΥΠΟΥ (εδώ http://www.e-tipos.com/content/staticfiles...era_31%2010.pdf) και σημείωσε τα παρακάτω:

********************************************************************************

"
Ν ό μ ι μ ο ς μ ι σ θ ό ς
(βασικός και επιδόματα επ' αυτού) είναι ο καθοριζόμενος με κανόνα δικαίου συλλογικής συμβάσεως εργασίας, διαιτητικής αποφάσεως, υπουργικής αποφάσεως ή (σπανιότερα) νόμου. (
Νόμιμος μισθός είναι ο καθοριζόμενος με νόμο, συλλογική σύμβαση εργασίας ή άλλο υποχρεωτικό κανόνα δικαίου (ΑΠ. 650190 Τ.μ. Β')
).

Η σημασία του νομίμου μισθού είναι πολύ μεγάλη για πολλούς λόγους
:

α)
Απαγορεύεται η καταβολή μικρότερου (από το νόμιμο) μισθού και είναι άκυρη τυχόν συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου που προβλέπει μισθό κατώτερο του νομίμου
.

β) Η εκτός έδρας αποζημίωση και ορισμένες προσαυξήσεις του μισθού (για κατά Κυριακή ή νυκτερινή εργασία) υπολογίζονται πάνω στο νόμιμο και όχι τον καταβαλλόμενο μισθό (Οι αυξήσεις που προβλέπονται από συλλογικές ρυθμίσεις προσαυξάνουν τις κατώτερες νόμιμες αποδοχές που προβλέπονται από όμοιες ρυθμίσεις).

Σύμφωνα με τη διατυπωθείσα νομολογία των δικαστηρίων επιτρέπεται ο συμψηφισμός των προαναφερομένων αυξήσεων με τυχόν καταβαλλόμενες ανώτερες των νομίμων αποδοχές, εκτός αντιθέτου συμφωνίας (ΑΠ. 1601/88). Η επί 20ετία και πλέον καταβολή των νομίμων αυξήσεων αποτελεί συμβατικό όρο της ατομικής σύμβασης εργασίας (περί μη συμψηφισμού) και δεν δύναται να τροποποιηθεί μονομερώς. (Έγγρ. Υπ. Εργασίας 14055/6.6.90).

Άκυρη είναι η συμφωνία περί παραιτήσεως του μισθωτού από τις νόμιμες αποδοχές που δικαιούται, γιατί οι σχετικές διατάξεις είναι δημοσίας τάξεως (άρθρα 679/680 ΑΚ - ΑΠ. 583/93, 615/94 Τμ. Β'), (Α.Π. 1000/94 Τμ. Β').

Το ίδιο και η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (Α.Τ.Α.). που ίσχυσε κατά τα έτη 1982-1990.

Κατώτατα και ανώτατα όρια μισθού.

Τα ποσά των νομίμων μισθών, που ορίζονται με συλλογική σύμβαση, διαιτητική ή υπουργική απόφαση ή με διάταξη νόμου, είναι κατώτατα όρια μισθών με την έννοια ότι δεν επιτρέπεται η καταβολή σε καμιά περίπτωση μικρότερων από τα όρια αυτά μισθών, ενώ είναι επιτρεπτή η υπέρβασή τους με ατομική συμφωνία εργαζομένου και εργοδότη ή από ελευθεριότητα του τελευταίου. ....................................."

********************************************************************************

Συνεπώς, με βάση όσα ισχύουν, μισθός των 50 Ευρώ ή κατώτερος από αυτόν που παίρνουν σήμερα (ή οποτεδήποτε) οι ειδικευόμενοι δεν μπορεί να υπάρξει.

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να παραιτηθεί από το μισθό που δικαιούται (αν δεν τον θέλει όμως, μπορεί να τον δωρίζει).

Το ΣτΕ μπορεί να αποφανθεί για ένα νόμο μετά από προσφυγή (ή αυτοβούλως υπό προϋποθέσεις - δύσκολο στην προκειμένη περίπτωση) και μπορεί είτε να εμποδίσει την εφαρμογή του είτε να επαναφέρει τα πράγματα στην προτεραία κατάσταση αλλά δεν έχει δικαιοδοσία να τον καταργήσει το νόμο (αυτή τη δικαιοδοσία την έχει μόνο η Βουλή - μια άλλη περίπτωση είναι να μην υπογράψει το νόμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να τον επιστρέψει στη Βουλή για διόρθωση).

ΥΓ

1. Βέβαια, το Σύνταγμα και οι νόμοι πολλά ορίζουν αλλά συχνά καταστρατηγούνται (νομίμως!) από τους βουλευτές μας.

Για παράδειγμα, το Σύνταγμα ορίζει ότι:

Νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου που περιέχει διατάξεις άσχετες με το κύριο αντικείμενό τους δεν εισάγεται για συζήτηση.

Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση.

(link στο 'Αρθρο 74 -Διαδικασία εισαγωγής για συζήτηση νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων–, παράγραφος 5)

Όμως, στο σχετικό κείμενο της παραγράφου αυτής, λέει "Σε περίπτωση αμφισβήτησης αποφαίνεται η Βουλή", οπότε θεωρείται είτε ότι κανείς δεν αντέδρασε (θα το ξέραμε) είτε ότι έστω και αν κάποιος αντέδρασε, η πλειοψηφία των Βουλευτών συναίνεσαν για τις προσθήκες περί "άμισθης ειδικότητας κλπ σε νόμο του οποίου το θέμα είναι "Η προστασία των ανηλίκων από τον καπνό κλπ.".

2. Όλα αυτά τα θέματα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από κάποιο θεσμικό όργανο (π.χ. ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής κλπ.). Έπρεπε να ανατίθενται σε νομικούς συμβούλους και όχι να υπάρχει τέτοια ασάφεια και αγωνία σε χιλιάδες ειδικευόμενους ή "προς ειδίκευση". Το γιατί δεν γίνεται (εγκαίρως) είναι ένα καλό ερώτημα.

3. Χρόνια Πολλά σε όλους

.

Link to comment
Share on other sites

.........................και οι αιτήσεις όπως διαβάσαμε σε άλλο τόπικ ξεκίνησαν στις νομαρχίες.......................

Link to comment
Share on other sites

.........................και οι αιτήσεις όπως διαβάσαμε σε άλλο τόπικ ξεκίνησαν στις νομαρχίες.......................

Και όχι τίποτα άλλο, δεν βρέθηκε ούτε ένα κόμμα (και κυρίως από αυτά που "κόπτονται" για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων), ούτε ένας εκπρόσωπος των Ελλήνων στη Βουλή, ούτε ένας σύλλογος ή άλλο θεσμικό όργανο των εργαζομένων (και κυρίως από αυτά που "κόπτονται" για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων γενικώς και στην υγεία ειδικότερα) που να καταγγείλει ή έστω να παρατηρήσει ότι οι σχετικές διατάξεις του νόμου θα δημιουργήσουν προβλήματα.

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ !!!

Να τους χαιρόμαστε!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Link to comment
Share on other sites

Και όχι τίποτα άλλο, δεν βρέθηκε ούτε ένα κόμμα (και κυρίως από αυτά που "κόπτονται" για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων), ούτε ένας εκπρόσωπος των Ελλήνων στη Βουλή, ούτε ένας σύλλογος ή άλλο θεσμικό όργανο των εργαζομένων (και κυρίως από αυτά που "κόπτονται" για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων γενικώς και στην υγεία ειδικότερα) που να καταγγείλει ή έστω να παρατηρήσει ότι οι σχετικές διατάξεις του νόμου θα δημιουργήσουν προβλήματα.

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ !!!

Να τους χαιρόμαστε!!!

Στην περίπτωση που θα προωθηθεί ο θεσμός των άμισθων ειδικευόμενων πρέπει αναγκαστικά να υιοθετηθούν και οι εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας. Κάτι που είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν αλλά είχε βρει εμπόδια από τους φοιτητές των ιατρικών σχολών.

ε ναι ... εδω οι φοιτητες, οι νεοι ανθρωποι, εκεινοι που θα εισπραξουν ολο το μπαχαλο με τους τοκους και δε φωναξαν και περιμενουμε να φωναξουν οι υπολοιποι ... :unsure:

καλη χρονια και καλα μυαλα - σε ολους!

Link to comment
Share on other sites

ωραια....

αμισθοι ειδικυεομενοι. λες και τα 1000 ευρω που περνουν τωρα ειναι μισθος. κοροιδια ειναι . οπως και τα 4 ευρω την ωρα την Κυριακη.

τελος παντων υπομονη και θα τελειωσετε

αν πω οτι δε μου λειπει το "ειδικευομενος " θα με πιστεψετε?

αντε γεια ΕΣΥ

αντε γεια

τωρα ιατρειο και ανεργεια και συγουρα λιγα λεφτα αλλα εγω επιμελητηε στο ΕΣΥ ΕΓΩ η οπως αλλιως λεγεται, δεν γινομαι για 1300 το μηνα και να ζηταω φακελακια. προτιμω τιποτα στο ιατρειο και με καθαρο κουτελο.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που θα προωθηθεί ο θεσμός των άμισθων ειδικευόμενων πρέπει αναγκαστικά να υιοθετηθούν και οι εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας. Κάτι που είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν αλλά είχε βρει εμπόδια από τους φοιτητές των ιατρικών σχολών.

ε ναι ... εδω οι φοιτητες, οι νεοι ανθρωποι, εκεινοι που θα εισπραξουν ολο το μπαχαλο με τους τοκους και δε φωναξαν και περιμενουμε να φωναξουν οι υπολοιποι ... :unsure:

Μεταξύ μας, πιθανότερο είναι να επέμβουν οι Νεφελίμ και οι Ελοχίμ παρά να δούμε κάποια ουσιαστική αντίδραση εκ μέρους των φοιτητών, τουλάχιστον για Αθήνα που ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.