Jump to content

Κλείνει το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Οι εφημερίες του Νοεμβρίου δεν πληρώνονται, ούτε προβλέπεται να πληρωθούν, εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση και ένα ακόμη νοσοκομείο κατεβάζει σε λίγες ώρες… ρολά.

Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.

Όλα άρχισαν, όταν μετά τη μη χορήγηση του συνολικού ποσού που απαιτείται γα την επιχορήγηση των ευημεριών του Νοεμβρίου, οι ειδικευόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο σε επίσχεση εργασίας.

Οι υπόλοιποι μετά από συνέλευση αποφάσισαν ότι χωρίς το «νέο αίμα» των ιατρών δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Έτσι, οι διευθυντές των επιμέρους τμημάτων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας των τμημάτων τους μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος.

Τα τμήματα που δε θα λειτουργήσουν είναι:

-Τα δύο χειρουργικά

-Αναισθησιολογικό

-Ιατρείο πόνου

-Παθολογικό

-Καρδιολογικό

-Οφθαλμολογικό

-Αιμοδοτικό

-Μικροβιολογικό

-Ακτινολογικό

-Ουρολογικό

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Στέφανος Χρόνης, παρακάλεσε τους ιατρούς όλων των τμημάτων να αναστείλουν για 3-4 ημέρες την απόφασή τους και σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιήσουν την αυριανή εφημερία πόλεως, για να εξυπηρετηθούν τα έκτακτα περιστατικά.

Ο κ. Χρόνης δεσμεύθηκε να προσπαθήσει να αποσπάσει σχετική εντολή από τον υπουργό Υγείας, Δ. Αβραμόπουλο, ώστε να πληρώσει τις εφημερίες από τα αποθεματικά του νοσοκομείου.

Επισημαίνεται ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν 11 από τα 28 νοσοκομεία της Αθήνας, μεταξύ των οποίων ο Ευαγγελισμός και ο Ερυθρός Σταυρός.

Εξάλλου, τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και επαναλαμβανόμενη στάση εργασίας την τελευταία ώρα κάθε βάρδιας στις 16, 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ιατρών Δήμου Αθήνας. Κεντρικό σύνθημα των απεργιακών κινητοποιήσεων: «Ναι στην αναβάθμιση των ιατρείων, όχι στην υποβάθμιση των ιατρών».

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά παρέμειναν τα ιδιωτικά ιατρεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης πανιατρικής απεργίας που είχε προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Τα μέλη του Συλλόγου διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση εξόφλησης των γιατρών από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

«Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις και εξαγγελίες, ο ΟΠΑΔ δεν προχώρησε στην πληρωμή των οφειλών του, προς τους συμβεβλημένους με αυτόν ιατρούς, οι οποίοι έχουν πληρωθεί μόνο για τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς που λήγει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Οι γιατροί συνεχίζουν τις διαδικασίες για τη συνολική αναστολή των ατομικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και προετοιμάζονται για περαιτέρω ενέργειες (δικαστική διεκδίκηση οφειλομένων (κ.λπ.).

Πρώτο Θέμα online 15/12/2008

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο Πατησίων

Σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον προχώρησαν από χθες οι ειδικευόμενοι και οι επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου Πατησίων, διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία της διοίκησης του νοσοκομείου να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές του ιατρικού προσωπικού για τις εφημερίες του Νοεμβρίου.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Πατησίων, η απόφαση Α.Π.:Υ10β/Γ.Π.οικ151612 της 7ης Νοεμβρίου 2008 του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ πρόσθετο κονδύλι για την κάλυψη των υπερωριών, των νυχτερινών και των εξαιρέσιμων του υπολοίπου προσωπικού του νοσοκομείου.

Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου Πατησίων καλεί το υπουργείο Υγείας "να εγκρίνει πρόσθετο συμπληρωματικό κονδύλι προκειμένου να πληρωθούν δεδουλευμένες ώρες των ειδικευομένων ιατρών, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων".

ΑΥΓΗ 17/12/2008

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.