Jump to content

Ζωή που μας προσπερνά


Recommended Posts

Ζωή που μας προσπερνά

«Βιοπαλαιστής στη στέγη» Λάκη Λαζόπουλου

Η ντομάτα, η φέτα και η ελιά περνούν στην παρανομία. Το λόγο έχει το σούσι. Ομως, ο σύγχρονος βιοπαλαιστής ...με την πένα του Λάκη Λαζόπουλου, αρχές Δεκεμβρίου θα ανεβεί στη στέγη ...στη σκηνή «Αντιγόνη», του «Θεάτρου» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254).

Ο Λάκης Λαζόπουλος ακολουθεί την πορεία των νεύρων του μέσου Ελληνα. Ενα σπίτι βουλιάζει, το ποτάμι ξεχείλισε, δε θα μείνει κανείς. Το ποτάμι τα παρασύρει όλα! Πάνω στη στέγη, ο Λάκης Λαζόπουλος, ως σύγχρονος Οδυσσέας, βουλιάζει όπως βουλιάζει και η ζωή μας στο σήμερα. Το παρελθόν χτυπά επιτακτικά την πόρτα και ζητάει να πάρει θέση. Η Χρύσα Ρώπα, ως σύγχρονη Πηνελόπη, προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι, το παιδί, τη ζωή που χάνεται. «Ο Οδυσσέας είναι ο σύγχρονος Ελληνας που βγαίνει από τα ρούχα του», λέει ο Λάκης Λαζόπουλος. «Βγαίνει από το σπίτι του, βγαίνει από τον εαυτό του, του βγαίνει η ψυχή καθημερινά, του τη βγάζουν και του τη δίνουν στο χέρι. Είναι τα βιώματά του, η ζωή που του αρνούνται, η ζωή που τον προσπερνά, η ζωή που του έμαθαν να ζει σα να ζει».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συναδελφοι ερχονται δυσκολες μερες στην Υγεια.Με την συμφωνια του ΟΕΝΓΕ σπαει ο ημερήσιος χρονος εργασιας και ηδη η ΕΕ ετοιμαζει νομο για κυκλικα ωραρια γιατρων.Μα καλα αυτοι οι εργατοπατερες του ΟΕΝΓΕ δε μας μιλουσαν για 1600 ευρω καθαρα στον ειδικειιμενο και τωρα συμφωνουν με τα ψιχουλα του υπουργου;Ετσι δε γραφανε στα διεκδικιτικα πλαισια τους;που ειναι τα 1600 που μας μιλουσαν;Εδω η κυβερνηση ανοιγει κερκοπορτα για να εργαζομαστε αμισθοι.Εχω συναδελφους που απο την εντατικοποιηση της εργασιας εχουν συχνα πονοκεφαλους ενω σε αλλους εχει αλλαξει ο σωματοτυπος τους αλλοι παχυναν υπερβολικα ενω αλλοι αντιθετα εχασαν αρκετα κιλα.Την ιδια στιγμη οι εργατοπατερες του πουλημενου ΟΕΝΓΕ που μας μιλανε οτι υπερασπιζονται τη δημοσια υγεια ηταν μαζι με τον Αβραμοπ**λο την προηγουμενη βδομαδα και κοβανε κορδελα ενος νοσοκομειου με μορφη ΣΔΙΤ που θα το εκμετταλευεται ιδιωτης!

Δεν ειναι μονο τα χρηματα συναδελφοι ειναι και σε τι εργασιακες συνθηκες εργαζομαστε.Και αυτες ειναι χειροτερες απ τους προηγουμενους ενω θα επρεπε να ειναι καλυτερες.Δεν εχουμε προσωπικη ζωη και ελευθερο χρονο απ τις εφημεριες. Βγηκε το προγραμμα εφημεριων για το Δεκεμβριο. Τις γιορτές θα τις περασω ''μεσα΄' λογο ελλειψεων γιατρων.Θα αφιερωσω το παρακατω τραγουδι του Μιλτου Πασχαλιδη σε ολους οσους θα εφημερευουν τις γιορτες.Προσεξτε τους στιχους.Μηπως η ''ζωή που μας προσπερνά''που λεει ο Λαζοπ**λος ειναι και η δικη μας ζωή;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελικά, ο χώρος της υγείας είναι η κατάλληλη σκηνή για το θέατρο του παραλόγου...

Ολίγον άσχετο το δέσιμο της παράστασης του Λ.Λ. με τους εργατοπατέρες της ΟΕΝΓΕ ή όχι; :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτός ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΟΕΝΓΕ είναι πολύ κακός!

υ.γ. όταν γράφεις ένα post στο e-doatap και το μεταφέρεις εδώ, να προσέχεις.....

τα ονόματα σε -πούλος εμαφνίζονται **** στο άλλο forum, και τα μεταφέρεις έτσι κι εδώ....

για καλύτερη εμφάνιση των post, γράψτα εδώ και μετά μετέφερέ τα εκεί

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.