Jump to content

[αγροτικό] Διακομιδή ψυχιατρικού ασθενούς


maria!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους :)

Λόγω εισαγγελικής παραγγελίας πρέπει να γίνει μια διακομιδή σε ένα ασθενή σε ψυχιατρική κλινική για να γίνει εκτίμηση (ο εισαγγελέας ζητάει την παρουσία ιατρού).

Μπορώ να αρνηθώ τη διακομιδή αν δεν συνοδεύεται απο αστυνομικό?

Απο τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμα η εκτίμηση του ασθενούς, σε περίπτωση που χρειαστεί να χορηγηθούν φάρμακα υπάρχει νομική

κάλυψη για τον αγροτικό?

Αν γνωρίζετε κάτι σχετικό παρακαλώ απαντήστε.

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλησπερα

δεν ξερω την νομικη καλυψη του θεματος.μπορεις υποθετω ναρνηθεις

να ξερεις παντως οτι στην πλειονοτητα των περιπτωσεων δεν ειναι τοσο επικινδυνοι οσο νομιζουμε.ισα ισα θαλεγα.

αυτο που θες ειναι αστυνομικη καλυψη για να μπορεσουν να τον ακινητοποιησουνα αν ειναι η γινει διεγερτικος και προσπαθησει να το σκασει.

το πολυ πολυ να κανεις μια ενεση

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Nόμος υπ΄αριθμ. 3418 /ΦΕΚ 287/28-11-2005

Άρθρο 9: Υποχρεώσεις του ιατρού προς τον ασθενή

1.Ο ιατρός δίνει προτεραιότητα στο συμφέρον της διατήρησης ή και βελτίωσης της υγείας του ασθενή.

2. Ο ιατρός δεν μπορεί να αρνείται την προσφορά των υπηρεσιών του για λόγους άσχετους προς την επιστημονική του επάρκεια, εκτός εάν εξαιρετικά συντρέχει ειδικός λόγος, που να καθιστά αντικειμενικά αδύνατη την προσφορά των υπηρεσιών του.

3. Ο ιατρός οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες του για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ανεξάρτητα από την ειδικότητά του. Η υποχρέωση αυτή βαρύνει τον ιατρό, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για την άσκηση της ιατρικής και ισχύει μέχρι την παραπομπή του ασθενή σε ιατρό κατάλληλης ειδικότητας ή τη μεταφορά του σε κατάλληλη μονάδα παροχής υπηρεσιών φροντίδας και περίθαλψης. Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός οφείλει να εξαντλήσει τις υπάρχουσες, κάτω από τις δεδομένες συνθήκες, δυνατότητες σύμφωνα με τις επιταγές της ιατρικής επιστήμης.

4. Ο ιατρός μπορεί να διακόψει την παροχή των υπηρεσιών, που ήδη προσφέρει στον ασθενή του, για λόγους επιστημονικούς ή προσωπικούς και εφόσον δεν τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία ή η ζωή του τελευταίου. Στην περίπτωση αυτή οφείλει, εφόσον του ζητηθεί, να υποδείξει άλλο συνάδελφό του για την αναπλήρωσή του.

5. Ο ιατρός οφείλει σε κάθε περίπτωση επέλευσης έκτακτης ανάγκης ή μαζικής καταστροφής ανεξάρτητα της ένταξής του σε σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του έστω και χωρίς αμοιβή ή αποζημίωση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν ζητήσεις αστυνομικό και δεν έρθει μπορείς να αρνηθείς και εσύ.Άσε που οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι εντελώς απρόβλεπτοι και αν μιλάμε και για τοξικομανή με ψυχοσικά σύνδρομα τότε μήν ανακατευτείς καθόλου.πέτα το μπαλάκι και όποιος το πιάσει.....

Και λογικά αφού η όλη ιστορία είναι εισαγγελική εντολή τότε είναι χωρίς την θέληση του "ασθενούς" οπότε δεν θέλει και πολύ να είναι επιθετικός!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλημερα

συμφωνω καταρχην οτι αν δεν σου δωσου αστυνομικη συνοδεια, εχεις καθε δικαιωμα για να μην σου πω και υποχρση προς τον εαυτο σου αλλα και τους συμαδελφους σου να μην πας.

μισο λεπτο ομως απο την αλλη.ποιος σας ειπε οτι ειναι τοσο επιθετικοι και επικινδυνοι?εννοειτε πως ο ΚΑΘΕ ανθρωπος ειναι απροβλεπτος οταν βρισκεται υπο συγκεκριμενες συνθηκες,για παραδειγμα οποιοσδηποτε υπο την επηρρεια ουσιων μπορει να εκδηλωθει βιαια,δεν χρειαζεται να ειναι και ψυχικα ασθενης ταυτοχρονα.ας μην αναλυσουμε τωρα αν και κατα ποσο καποιος που κανει χρηση ουσιων ειναι ετσι κι αλλιως με διαταραγμενη την ψυχικη του υγεια.

μηπως τελικα το στιγμα της ψυχικης ασθενειας δεν εχει αποβληθει απτην κοινωνια διοτι δεν εχει αποβληθει και απο μας τους γιατρους εξολοκληρου?ουτε καν απο τους ψυχιατρους μπορω να πω σε μερικες περιπτωσεις?πως περιμενουμε να ενταχθουν οι ανθρωποι που ειναι χρηστες υπηρεσιων ψυχικης υγειας-οπως πλεον τους ονομαζουμε καθως βλεπεις συνηθιζουμε να ονομαζουμε τα παντα και τους παντες-σε ενα κοινωνικο συνολο οταν και ο ιατρικος κοσμος εχει τις επιφυλαξεις του?θα βαζαμε με αλλα λογια στο σπιτι μας η στην εργασια μας ενα τετοιο ατομο?

δεν εξαιρω τον εαυτο μου απο τα παραπανω.ουτε λεω οτι μπορω να εγγυηθω η καποιος αλλος μπορει για την σωματικη ακεραιοτητα του καθε αγροτικου-ειδικευομενου οταν συνοδευει η εξεταζει εναν αρρωστο.αυτο ειναι κατι που ο καθενας μας σκεφτεται και πραττει αναλογως.δεν κατηγορω καποιον εδω ουτε δηλωνω υπερανω.μην βιαζομαστε ομως να σκιαγραφησουμε καταστασεις...δεν ειναι παντα ετσι οπως φανταζομαστε τα πραγματα...

φιλικα

γιαννης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σεβαστό αυτό που λες και μπράβο σου, γιατί έχεις ευαισθησίες. Όμως, δεν μπορεί ο γιατρός να "υποθέσει " και να "ελπίσει" ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δε θα του προξενήσει προβλήματα. Άλλωστε, για να γίνει διακομιδή με παρέμβαση εοσαγγελέα, κάποια δείγματα επικινδυνότητας θα'χει δείξει. Και δε συζητάμε για το αν πρέπει απλά να τον εξετάσει, αλλά για το αν πρέπει να βρεθεί μαζί του σε ασθενοφόρο=σε κλειστό όχημα εν κινήσει, όπου ακόμα και ασθενής με διάσειση λόγω ΚΕΚ μπορεί να νιώσει απειλή και να γίνει διεγερτικός. Η γνώμη μου είναι να ζητήσει αστυνομικό, και αν του το αρνηθούν να ζητήσει εγγράφως εγγύηση από το διοικητή ότι δεν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα (ο διοικητής αποκλείεται να αναλάβει την ευθύνη, οπότε ο συνλαδελφος θα έχει τη συνοδεία που ζητάει).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

στην τελικη συμφωνουμε.βεβαια να ζητησει συνοδεια αστυνομικων και αν δεν την εχει να τη ζητησει εγγραφως απο τον διοικητη η απο τον διεθυντη του κεντρου υγειας-νοσοκομειου οπου υπαγεται.αυτο ναι.

η οποια εμπειρια μου λεει οτι οι εισαγγελικες ειναι ενα μεγαλο θεμα.πως γινονται,πως πρεπει να γινονται,γιατι ζητουνται και πολλα αλλα.τα παραδειγματα ηλιθιων και παραλογων εισαγγελικων δεν ειναι λιγα.για να μην αναφερθω στα "υποπτα" και με δολιοτητα αιτηματα...

οπως και ναχει,χωρις αστυνομικη συνοδεια συναδελφε μην κανεις κατι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλα τι δουλεια εχει ο γιατρος με διακομιδες ψυχιατρικων ασθενων? Αυτη πρεπει να ειναι δουλεια του νοσοκομου αμα ο ασθενης συμφωνει ενω αμα ο ασθενης δεν θελει ειναι δουλεια της αστυνομιας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το ιδιο θα λεγαμε για οποιονδηποτε αλλον ασθενη?

δηλαδη για να καταλαβω,σε μια κρανιεγκεφαλικη κακωση συνοδευει ο γιατρος.σε ενα πιθανο εμφραγμα συνοδευει ο γιατρος.σε ενα ψυχικα ασθενη ας παει ο νοσοκομος?

εκτος αν εννοεις κατι αλλο Papaphillips οποτε συγνωμη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.