Jump to content

ΣΧΕΔΙΟ-ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


isabella

Recommended Posts

να ρωτήσω πάλι εγώ, ισχύει για αγροτικούς;; γιατί αναφέρει ειδικευμένους, ειδικευόμενους ακόμα κ οδοντιάτρους, αλλά πουθενά αγροτικούς...

να ρωτήσω πάλι εγώ, ισχύει για αγροτικούς;; γιατί αναφέρει ειδικευμένους, ειδικευόμενους ακόμα κ οδοντιάτρους, αλλά πουθενά αγροτικούς...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ που εστάλη από την Διαπραγματευτική Ομάδα της ΟΕΝΓΕ στις 18/11, εστάλη στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ χθες 20/11. Είναι το ίδιο κείμενο με τις παρακάτω μεταβολές:

Σελίδα 1, σημείο 1:

αντί για

..Οι ανάγκες για την εφημέρευση των μονάδων αυτών προσδιορίζονται από τα ΕΣ και τις Διοικήσεις τους..

Κείμενο Υπουργείου

Το πρόγραμμα των εφημεριών καταρτίζεται με απόφαση του εκάστοτε Διοικητή μετά από πρόταση του ΕΣ.

αντιπρόταση ΟΕΝΕΓΕ

προσδιορίζεται όπως και σήμερα, κατά τον προηγούμενο νόμο (Διευθυντές, ΕΣ, επικύρωση από Διοίκηση)

Σελίδα 2, σημείο 5.γ.

Κείμενο Υπουργείου

Η παρούσα δεν εφαρμόζεται για την πλήρωση θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, μέχρι την ημέρα υπογραφής της και θεωρούνται εξ αυτού του λόγου εκκρεμείς. Τα αρμόδια συμβούλια επιλογής υποχρεούνται εντός τριών μηνών από την υπογραφή της παρούσης να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την πλήρωση των εκκρεμών θέσεων.

Σελίδα 3, σημείο 5.ε.

Στο κείμενο της ΟΕΝΓΕ

...Επιμελητές Α μετακινούμενοι...επιβαρύνονται...προς αξιολόγηση για τον βαθμό του Διευθυντή.

Κείμενο Υπουργείου – συμπληρώνεται:

...για τον βαθμό του Διευθυντή. Οι εν λόγω επιβαρύνσεις δεν εφαρμόζονται σε γιατρούς που μετακινούνται σε νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας περιοχών, που χαρακτηρίζονται άγονες, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατόπιν πρότασης του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας του ΥΥΚΑ.

Αντιπρόταση ΟΕΝΓΕ

...για τον βαθμό του Διευθυντή. Οι εν λόγω επιβαρύνσεις δεν εφαρμόζονται σε γιατρούς που μετακινούνται από και προς (μετά την έναρξη της παρούσης σύμβασης) νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας περιοχών, που χαρακτηρίζονται άγονες, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατόπιν πρότασης του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας του ΥΥΚΑ.

Σελίδα 6, σημείο Γ.

Συμβούλιο επιλογής συντονιστών Διευθυντών ( στην πρόταση της ΟΕΝΓΕ ήταν η γενική συνέλευση του αντίστοιχου τομέα με όλους τους μόνιμους γιατρούς του τομέα αυτού)

Το Συμβούλιο αποτελείται από τον Διοικητή του Νοσοκομείου που προκήρυξε τη θέση, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και δύο Συντονιστές Διευθυντές που κληρώνονται για τον σκοπό αυτό στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια. Πρόεδρος του συμβουλίου είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου και εισηγητές ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και ο αρχαιότερος εκ των δύο Συντονιστών Διευθυντών.

Σχόλιο: είναι προφανές πως η τροποποίηση αυτή δυναμιτίζει την πρόταση της ΟΕΝΓΕ για την ουσία του πολυδιευθυντικού, διατηρώντας εξω-ιατρικούς παράγοντες (διοικητή) στην κρίση, και ευνοώντας την συντήρηση της κάστας...

Σελίδα 7, σημείο 6, παράγραφος 2,

στο κείμενο του υπουργείου αντιπροτείνεται:

....να μην υπάρχουν γιατροί που θα υποχρεώνονται να κάνουν περισσότερες από 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα και 15 (!) εφημερίες παντός τύπου. Ρητά προβλέπεται η απαγόρευση μετατροπής των ενεργών εφημεριών σε εφημερίες ετοιμότητας.

Η αντιπρόταση της ΟΕΝΓΕ προφανώς επιμένει στο όριο των 11 παντός τύπου

Ίδωμεν τα τελικά κείμενα εντός των ημερών. Έχει μεγάλη σημασία να γίνουν συνελεύσεις και να συζητηθούν τα παραπάνω όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Συναδελφικά

Όλγα Κοσμοπούλου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ολα καλα μεχρι εδω.Αν υπαρξει τελικα κλαδικη συμφωνια+ ο διευθηντης σου σου λεει οτι πρεπει να κανεις 10 εφημεριες(το τμημα μενει ακαλυπτο απο πλευρας ειδικευομενου ετσι κι αλλιως,ειτε κανω 10 ειτε λιγοτερες)και εγω θελω να κανω λιγοτερες μπορω να επικαλεστω την κοινωτικη οδηγια?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.