Jump to content

Michael Crichton R.I.P.


DrV

Recommended Posts

post-560-1225951071_thumbjpg

Λος Αντζελες

Ο αμερικανός συγγραφέας, Μάικλ Κράιτον, δημιουργός πολλών επιτυχημένων μυθιστορημάτων, μεταξύ των οποίων το διάσημο «Τζουράσικ Παρκ», έφυγε από τη ζωή στο Λος Αντζελες της Καλιφόρνια, σε ηλικία 66 ετών, ανακοινώθηκε από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Κράιτον έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, υποκύπτοντας στον καρκίνο, σημειώνουν τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS και CNN, επικαλούμενα την οικογένειά του.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός γιατί είχε κρατήσει τη μάχη του με τον καρκίνο μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Crichton, λάτρης της "σκληρής" επιστημονικής φαντασίας και του τεχνοθρίλλερ έγινε πολύ γνωστός από το βιολογικό θρίλερ Ε.Φ. "Το στέλεχος Ανδρομέδα (The Andromeda Strain) το οποίο έγραψε το 1969 και έγινε ταινία το 1971.

Έκτοτε πολλά βιβλία του κατέληξαν σε ταινίες με πιο γνωστά το Jurassic Park, The Lost World, The Sphere, Disclosure, The Rising Sun. Η αλήθεια είναι ότι το είδος με το οποίο καταπιάστηκε ο Crichton αν και πιασάρικο πολύ δύσκολα μεταφέρεται επιτυχώς στην μεγάλη ή τη μικρή οθόνη.

Ο αμερικανός συγγραφέας έχει δημοσιεύσει πάνω από δέκα μπεστ σέλερ, τα οποία πωλούν πάνω από 100 εκατ. αντίτυπα σε 30 γλώσσες σε όλο τον κόσμο και είναι επίσης ο δημιουργός της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Στην Εντατική», άλλης μιας παγκόσμιας επιτυχίας. Ο Crichton είναι επίσης ο κάτοχος ενός -κατά πάσα πιθανότητα- ανεπανάληπτου ρεκόρ καθώς είδε το 1994 τα έργα του να είναι πρώτα στη λίστα του Box Office (Jurassic Park), της τηλεόρασης (ER) και των βιβλίων (Disclosure).

emrip

www.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.