Jump to content

Καταργείται το ένα πανεπιστημιακό σύγγραμμα για κάθε μάθημα


Recommended Posts

Με τις ρυθμίσεις για την ελεύθερη επιλογή συγγραμμάτων καταλύεται παράλληλα το μονοπώλιο της γνώσης, καθώς πλέον οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα επιλογής από σειρά συγγραμμάτων για κάθε μάθημα. Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται θέματα διάθεσης, κοστολόγησης και πληρωμής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, καταργείται το ένα και μοναδικό σύγγραμμα, που όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, καλλιεργεί τη μονομέρεια στη γνώση, και υιοθετείται το πολλαπλό σύγγραμμα.

Με τις ρυθμίσεις για την ελεύθερη επιλογή συγγραμμάτων καταλύεται παράλληλα το μονοπώλιο της γνώσης, καθώς πλέον οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα επιλογής από σειρά συγγραμμάτων για κάθε μάθημα, πράγμα που αποτελούσε πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας του φοιτητικού κινήματος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Επομένως, το πολλαπλό σύγγραμμα, όχι μόνο δεν συνιστά υποβάθμιση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αλλά αντιθέτως ενισχύει την ακαδημαϊκότητα, εξασφαλίζοντας την ελευθερία επιλογής των φοιτητών και σπουδαστών.

Επίσης, προωθείται άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων σε φοιτητές που έχουν τυχόν δηλώσει περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου τους.

www.kathimerini.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.