Jump to content

"Έφυγε" ο Σ. Ξενίδης


Clemence

Recommended Posts

"Έφυγε" ο Σ. Ξενίδης

Στα 84 χρόνια του έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή, ο Σταύρος Ξενίδης, παλαίμαχος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Άφησε την τελευταία του πνοή στο γηροκομείο της Αθήνας, όπου εφιλοξενείτο από τον περασμένο Μάιο, έχοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, που του προκάλεσαν αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. Ο δημοφιλής ηθοποιός θα κηδευτεί την Τετάρτη στο νεκροταφείο του Ζωγράφου.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1924 και σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, κάνοντας το ντεπούτο του στο θέατρο, το 1944. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 70 ταινίες -σχεδόν πάντα σε δεύτερους ρόλους και συνήθως στο πλευρό κωμικών ηθοποιών- με πρώτη το «Τραγούδι του πόνου» το 1953 και τελευταία το «Γραφείο ιδεών» το 1989.

Εμφανίστηκε επίσης και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές από τη δεκαετία του '70 και μετά, με πιο χαρακτηριστικό το ρόλο του αστυνόμου Μπέκα του Γιάννη Μαρρή, στην ΕΡΤ. Η τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν το 1991 στο "Μυστικό του Αρη Μπονσαλέντι".

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαργαρίτα Λαμπρινού.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσυ ησουν στρατηγος και τα ελεγες τσεκουρατα!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!!!!! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχεις δικιο αλλα δεν ειναι ενα συνηθισμενο γηροκομειο εκεινο του δημου Αθηναιων. Μαλλον λογω των πολλαπλων εγκεφαλικων μπηκε εκει για να εχει συνεχως απο πανω του νοσηλευτριες!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σταύρος Ξενίδης: Δημοσία δαπάνη

37c.jpg

Με δαπάνες του υπουργείου Πολιτισμού, θα τελεσθεί αύριο το απόγευμα στις 4 μ.μ. στο Νεκροταφείο Ζωγράφου η κηδεία του Σταύρου Ξενίδη.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, εκφράζοντας στους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια αναφέρει για τον εκλιπόντα ότι «ήταν ένας αθόρυβος εργάτης της τέχνης, ένας ηθοποιός που ήξερε πάντα να βάζει τη σφραγίδα στους ρόλους που ερμήνευσε κατά την πολυετή καριέρα του στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 4/11/2008

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.